2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Epidural aldım ama 1 saat sonra falan benden habersiz kapatıldı çünkü ben içimde ne var ne yok çıkardım bir de bu geldi başıma :) şimdi gülerek hatırlıyorum ..ama bnce kesinlikle epidural al büyük bir rahatlık bak ben ikinciye hamileyim ve bundada epidural isticem .. Kendini daha bir rahat daha bir güvende hissediyorsun ..benim yaptıgım en büyük egzersiz yürüyüş oldu bol bol yürüyüş ..sabaha karşı nişanım yani hafif kanamam olunca da yarım saatte bir sıcak bir duş aldım suyu sürekli kasıklarıma ve belime tuttum..duştan çıkıncada önüme bir sandalye koydum ona tutunup eğilip kalkmaya başladım akşamı açılmam başladı ve hızlandı böylece hastanenin yolunu tuttuk ..doğuma kadar sadece yürüyüş başka hiç bir şey yapma ..doğum başladığı günde dediğim şeyleri yapınca kolay bir doğum oluyor
Ya demekki kusmasaydın hiç hissetmeyecektin sancıyı
Yürüyüşleri bıraktım dediğim gibi evdeyim hep ama haftaya 39 olayım başlayayım diyorum çok mu geç sence
Peki açılman kaç saatte tamamlandı Can'ım
Dr a gittiğinde kaç cm di açılman

Yarın kontrol ve sezeryan tarihi belirleme günüm. Umarım minnakim kilo almış ve sağlıklıdir. Kafamda 31 mayis günü var hayırlısı inşallah. 39 + 0 olucak o zamn ..uygun dimi . Erken olsun die de geçmio değil içimden de çevrem ı ikna edemiyirmm. Sanki bebeği aldiracakmisim gibj yalvaran var lütfen bebeği Alma 40 bitmeden die. Deli gibj acı çekmiş normal doğumla . Sezeryan olmamış hiç . Bence bunu yasamalisin die telkinde bulunup vicdan yapanlar da cabasi
Merhaba voronesciğim.bu topikte buldum seni:)sen normal yapacaktın doğumu diye hatırlıyorum.ne oldu kuzum korktun mu yoksa öyle mi gerekti?ben de cok korkuyorum :(

Merhaba tatlım
Hadi ya ..
Doktor o Zaman sezeryan dersen alırız Dedi bana acaba blöf mü yaptı
Pzar akşamına denk geldi doğum ,doktoru da yoktu.açılma var artık alamayız sezeryana demişler.epidural i de 4 cm.açıkliktan sonra veremeyiz demişler.dr.un bilemiyorum ki blöf mü yaptı acaba?

Ya demekki kusmasaydın hiç hissetmeyecektin sancıyı
Yürüyüşleri bıraktım dediğim gibi evdeyim hep ama haftaya 39 olayım başlayayım diyorum çok mu geç sence
Peki açılman kaç saatte tamamlandı Can'ım
Dr a gittiğinde kaç cm di açılman
Aynen öyle ..benim açılmam evde 4 cm olmuştu çünkü Totomun üstüne oturmadım yürüdüm iş yaptım eğildim kalktım..ama hastaneye 4 cm ilk açılmayla gittikten sonra açılmam 1 saatte 2 cm olarak artmaya devam etti hareketim kısıtlandı çünkü ister istemez ..10 cm e ulaşıncada Bebek kafasını yerleştirdi zaten ..benim tek tıkandıgım nokta ıkınma oldu yani nefes kontrolü ..girttiğin doktora sor muhakkak sana bu konuda yardımcı olacaktır ..benim gittiğim hastanede egzersizleri vardı ama ben evde oturup ağlamayı seçtiğim için gidememiştim :) doğum sadece ıkınmadan ibaret öyle düşün aklına kötü hiç bir şey getirme gayet rahat ol ..yürüyüşe yavaştan başla bnce zaten her iki türlüde günde en az 1 saat yürümek gerekiyor olmadı bir iki hafta sonra sabah bir saat akşam üstü de bir saat yürüyüş planlaması yaparsın kendine

Merhaba voronesciğim.bu topikte buldum seni:)sen normal yapacaktın doğumu diye hatırlıyorum.ne oldu kuzum korktun mu yoksa öyle mi gerekti?ben de cok korkuyorum :KK43:
Korkuyorm bacim ben. Herşey normal yoksa. Normal é éngel yok ama ben. Varım ;) bebişim bugün 2900 çıktı . Tek sorunu 3000ler de olması gerekirken küçük biraz. . Uzmuyorum inşallah kendimi.

Bende paylasicaktim gelen olur diye :)
Ben kismetse gidicem canim. Senin doktorun kim dogumu ordami dusunuyorsun? Ben Fiyt bilgisi aldim ama henuz odalari falan gezmedim yrn konferans sonunda bir bilgi alim diyorum.

Ben de gitmek istiyorum seminere canım. Birkaç hafta öncesine kadar acıbademe gidiyordum, medipole bir kez Nagihan Kaya'ya muayeneye gittim. Doğum için de hala kararsızım. Medipol evime çok yakın o yüzden cazip geldi. Fiyatları da telefonda sormuştum, normal 3.500 sezeryan 4.500 seviyelerindeydi sanırım. (özel sigorta ile / sgk katkı payı daha farklı sanırım) Ben de yarın hem fiyatları yeniden bir sorucam hem de odaları gezip detaylı bilgi almaya çalışıcam.

Demek kombine de oluyor. Benim hiç bilgim yoktu bu konuda. En güzeli anestezi uzmanı ile konuşmak.
Aramızda tahmini doğum olarak sadece 6 gün varmış. Benim 28 Haziran. Tabi sezaryen olacağı için 20 si diye düşünüyorum bakalım doktor ne diyecek. Diğer sezaryenimin üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen normal doğum istediğime doktorum olumlu bakmadı malesef
Eğer ssvd istiyorsan facebook ssvd grubunda bulunduğun ilde ssvd yapacak doktorların listesi mevcut. Ayrıca duvara bile yazsan yardımcı olacak birçok ebe hemşire ve doktor bulabilirsin. İstersen bir araştır

Mouse Mouse canım bence sezaryen olmak senin için daha iyi. Bebekte maşallah iriymiş. Sonuçta vajinismus sorunu yaşaman nedeniyle normal doğumda kasılıp kalırsan diye korktum.

Korkuyorm bacim ben. Herşey normal yoksa. Normal é éngel yok ama ben. Varım :KK66: bebişim bugün 2900 çıktı . Tek sorunu 3000ler de olması gerekirken küçük biraz. . Uzmuyorum inşallah kendimi.
Başka topiklerde bir arkadaş 31.haftasında preemplaksiyle aniden ameliyata alındı.bebek bir kilo doğdu.simdi iyiler çok şükür.bebiş 3kilo oldu:)başka bir arkadaşın üçüzleri oldu 800,900 gr.civarları düşün.şükret canım benim.bebeğin kilosu gayet iyi hiç üzülme sağlıklı ya ...

Canım... Hamama gidebilirsin git sağma makinenle ve tabi temiz güEl bir yerde.. Hamam kese nın ardından hemen sütünü sağ.
ve rezene çayı yeşil soğan bulgur doymak bebeğinin şapkaısbı koklamak...
Evet canim bugun hemsireler de soyledi sicak suyla masaj yap diye. Hamama gidemem ama evde artik. Yesil sogani da deneyeyim sagol.

Eğer ssvd istiyorsan facebook ssvd grubunda bulunduğun ilde ssvd yapacak doktorların listesi mevcut. Ayrıca duvara bile yazsan yardımcı olacak birçok ebe hemşire ve doktor bulabilirsin. İstersen bir araştır
İlk bebeğimde de nırmal istedim ama ileri seviye bel fıtığı ve rahim içi gelişim geriliği olan bebeğe sahiptim. Bebeğin zayıf oluşu nedeniyle onu riske atmamak için 38+1 de doğum yaptırıldım. 2330 gr doğdu bebeşim. Normal doğuma zor dayanır dendi.
İşin kötü yanı bu bebeğimde de gelişim geriliği var. Kilosu haftasına göre düşük. Acaba normal doğum da onu riske atar mıyım? Korkusu yaşıyorum. Doktor riak alma bence deyince araştırma yapmadım canım. Ama halen aklımda

Mouse Mouse canım bence sezaryen olmak senin için daha iyi. Bebekte maşallah iriymiş. Sonuçta vajinismus sorunu yaşaman nedeniyle normal doğumda kasılıp kalırsan diye korktum.
Arkadaşlar negatif değerlendirmeler yapmayın lütfen. Milyonlarca doğum olmuş, yüzlerce doğum hikayesi okudum, normal doğumda kasılıp kaldığı için doğuramayan bir kişi duymadım. Sonuçta bu senin elinde olan birşey değil, açılan çatıyı durdurabileceğini düşünen varsa denesin :) onun dışında açılma olmazsa zaten sezeryana alırlar.

Epidural aldım ama 1 saat sonra falan benden habersiz kapatıldı çünkü ben içimde ne var ne yok çıkardım bir de bu geldi başıma :) şimdi gülerek hatırlıyorum ..ama bnce kesinlikle epidural al büyük bir rahatlık bak ben ikinciye hamileyim ve bundada epidural isticem .. Kendini daha bir rahat daha bir güvende hissediyorsun ..benim yaptıgım en büyük egzersiz yürüyüş oldu bol bol yürüyüş ..sabaha karşı nişanım yani hafif kanamam olunca da yarım saatte bir sıcak bir duş aldım suyu sürekli kasıklarıma ve belime tuttum..duştan çıkıncada önüme bir sandalye koydum ona tutunup eğilip kalkmaya başladım akşamı açılmam başladı ve hızlandı böylece hastanenin yolunu tuttuk ..doğuma kadar sadece yürüyüş başka hiç bir şey yapma ..doğum başladığı günde dediğim şeyleri yapınca kolay bir doğum oluyor
Canım akşama açılmam başladı ve hızlandı demişsin ya bunu nasıl anladın?

Arkadaşlar negatif değerlendirmeler yapmayın lütfen. Milyonlarca doğum olmuş, yüzlerce doğum hikayesi okudum, normal doğumda kasılıp kaldığı için doğuramayan bir kişi duymadım. Sonuçta bu senin elinde olan birşey değil, açılan çatıyı durdurabileceğini düşünen varsa denesin :) onun dışında açılma olmazsa zaten sezeryana alırlar.
Negatif değerlendirme değil ki vajinal muayene esnasında bile doktora dokundurmak istememiş. Ben de evliliğimin ilk yılında vajinismus derecesinde olmasa bile bu tarz sıkıntı yaşadığım için arkadaşın psikolojisini daha iyi anlayabiliyorum. Bayan doktora bile vajinal muayene yaptıramamıştım. Sonuçta doğumda insan rahat olmalı. Acaba dokunacaklar mı kaygısı yaşamak nedir iyi bilirim allaha şükür ben aştım bu durumu zamanla arkadaşta aşacaktır ama şu durumda sezaryen olması onun psikolojisi açısından bana daha mantıklı göründü. Tabi ki normal doğum en iyisi ama yapamayacak olan da olabili veya buna zorunlu olanda olabilir fiziksel zorunluluk dışında psikolojik olarak zorunlu da kalınabilir diye düşünüyorum. Bence psikolojik zorunluluk daha da önemli. Mouse Mouse

Back
X