2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Merhaba kizlar. Biz de oglusumla bugun itibariyle izne ayrıldık. Artik evde kavuşmayı beklicez. Bugün görüş günümüzdu. Oglusum biraz tospik mi olucak bilmiyorum ama 3500 kilo olmus simdiden. Bana biraz fazla geldi ama doktorumuz iyi dedi. 10 gun sonra cati muayenemiz var ve dogum seklimizi konusucaz. Birazcik heyecan yok degil..
Maşallah oğluna Can'ım sağlıcakla kavuşun.

cnm vajina batmasımı bilmiyorum ama, ben ayaktaysam ve hele de hareket halindeysem, o esnada bebek kıpırdadığı zaman vajinamın içinde hemen bir sıcaklık ve karıncalanma oluyo, acıyomu gıdıklanıyomu ayırt edemiyorum ama
Bende bariz batma var sanki bişey düşecekmis ordan hissi oluyo

Sagol canim iyiyim ben. Bebis hala hastanede tedavi suresinin tamamen bitmesini bekliyoruz. Haftaya evine gelecek insallah. Doktorumuz guzel konusuyor her sey yolundaymis. Her gun hastaneye gidiyoruz emzirmek icin, tek sorun benim sutum az geldigi icin emmek istemiyor, biberonda sorunyok onu cok seviyor:) sut arttirmanin yollarini ariyorum ben de surekli biseyler yiyip icme pesindeyim :) sen nasilsin? Gun sayiyorsun sen de artik :KK66:
Süt için öncelikle moralin iyi olacak her şey iyi olacak diye düşün. Bebeğinin kilosu iyi toparlayacak yakındır. İki saatte Bi sağ sağdıkça çoğalıyormuş 5-6litre su iç. Biberona alıştı mı meme zor geliyor tabi ona ama kuvvetlendikçe alışır yine inşallah hiç dert etme şükür bugünümüze sağlık olsun her şey olur

Normali istiyorum aslında ama korkularımı yenmekte zorlanıyorum. Vajinismus durumunu söyledim dr a aslında oda kararsız normal den yana ama bana çok güvenmiyor sanırım rahatlatmaya çalışıyor iyi düşün diyor
Canın normal doğum ileride senin cinsel hayatını da olumsuz etkileyebilir , rahim kapalı kutu gibidir 2 saatte Ağrı Sancı derken hooop doğurabilirsin 8-10 saat Ağrı çekip Öylede doğurabilirsin , vajinısmus önemli bir sorun , istemeden de olsa kasıyorsun kendini belki doğum esnasında da öyle olacak , bunun kararını en iyi kendin ve eşin verebilir , ben 23 haftalık normal doğum yaptığımda bile ( yatakta doğurmuştum , kötü tecrübeydi benim için , halka takmışlardı , doğumdan sonra o halkayı bulamadılar asistanın eli göbeğimin içinde geziniyordu) eşimi 2 -3ay yaklaştırmadım Yanıma .. Psikolojik olarak çok yıpratmıştı beni .. Sonra ağır ağır attım o psikolojiyi üstümden belkide atamadım şimdi bile o Çatal'a oturmak beni kasıyor , bugun ben doktoruma dedim o Çatal'a koltuğa oturmak istemiyorum o Yüzden dikişlerimi almayın dedim ...

Canım bu nişana benziyor! Nişan geldikten sonra doğumun ne zaman olacağı belli olmaz. Ertesi gün de olabilir 1 hafta sonra da. Ama mutlaka doktoruna haber vermelisin. Miktarı çok muydu?

Canım geçmiş olsun. İnşallah bir kaç güne çok daha iyi hissedersin.

Maşallah! Bizimki 3 hafta ileride ama daha yeni 3 kiloyu geçti. Grafiğin biraz altında görünüyor. Boyu kaçmış?

Elinize sağlık, kulağa çok güzel geliyor. Malzemeleri nereden aldın?

Hadi canım gözün aydın her şey yolunda. Bugün 2600 doğan bir bebek ilk ilgili konuştuk hemşire ile. Maşallah hem doğumu çok kolay olmuş hem de çok sağlıklıymış. Seninki onu da geçecek.

Artık büyümeleri yavaşlıyor.Bir de ölçüler olduğundan biraz farklı çıkarmış bu haftalarda

Allah bağışlasın canım. Nasıl getiriyorsun canım ve ne kadar? İthalat izni mi var?
Serçe parmağım kadar diyebilirim miktarına canım. Benim dogum baya yaklasti galiba hissediyorum. Zaten nstde sancım 75-80 çıkmıştı

• Beğen
Reactions: 9ay
Pzar akşamına denk geldi doğum ,doktoru da yoktu.açılma var artık alamayız sezeryana demişler.epidural i de 4 cm.açıkliktan sonra veremeyiz demişler.dr.un bilemiyorum ki blöf mü yaptı acaba?
Benim dr sezaryana alır gibi geliyor ama epidural takıldıktan sonra istemem herhalde
Kardeşin neden istemiş ki epidural etki mi etmemiş

Hadi gcms olsn :) snnde doguma az kaldi bnm gibi gene bgn ayni gunde muayebe olmusuz :)
Sagol tatlimmm ewet canim artik hep ayni gune duser heralde haftaya ptesi yine gidicez insallah. Benim yalanci sancilar baslamis anlattim doktora yalanci dogum sancisi dedi. Cati kemigine giren sanci onlardn biriymis daha siddetlisi belinden sirtindan vurcak dedi az korktum :ıslık:

Canım akşama açılmam başladı ve hızlandı demişsin ya bunu nasıl anladın?
Sancılarım iki dakikada biri düşmüştü çünkü Can'ım ve düzenli bir şekilde geliyordu .. Zaten doğum başlıcağı Zaman az çok anlıyorsun ama en önemli belirti düzenli sancılardı

Aynen öyle ..benim açılmam evde 4 cm olmuştu çünkü Totomun üstüne oturmadım yürüdüm iş yaptım eğildim kalktım..ama hastaneye 4 cm ilk açılmayla gittikten sonra açılmam 1 saatte 2 cm olarak artmaya devam etti hareketim kısıtlandı çünkü ister istemez ..10 cm e ulaşıncada Bebek kafasını yerleştirdi zaten ..benim tek tıkandıgım nokta ıkınma oldu yani nefes kontrolü ..girttiğin doktora sor muhakkak sana bu konuda yardımcı olacaktır ..benim gittiğim hastanede egzersizleri vardı ama ben evde oturup ağlamayı seçtiğim için gidememiştim :) doğum sadece ıkınmadan ibaret öyle düşün aklına kötü hiç bir şey getirme gayet rahat ol ..yürüyüşe yavaştan başla bnce zaten her iki türlüde günde en az 1 saat yürümek gerekiyor olmadı bir iki hafta sonra sabah bir saat akşam üstü de bir saat yürüyüş planlaması yaparsın kendine
Anladım canım aslında gerçekten kolaymış doğumun suyun ne zaman gelmişti canım yazdın mı hatırlayamadım
epidural takıldıktan sonra yatağa mı bağlı kalıyorsun yürüyüş yapabiliyor musun

Mouse Mouse canım bence sezaryen olmak senin için daha iyi. Bebekte maşallah iriymiş. Sonuçta vajinismus sorunu yaşaman nedeniyle normal doğumda kasılıp kalırsan diye korktum.
Bizi de korkutan bu işte canım doğal akışına bırakcam
Galiba
Burdaki arkadaşlar sağolsun destek oluyorlar ama o an nası bişi olur bilmiyorum ve bu kitlenme bebeğime zarar verir diye korkuyorum

Canın normal doğum ileride senin cinsel hayatını da olumsuz etkileyebilir , rahim kapalı kutu gibidir 2 saatte Ağrı Sancı derken hooop doğurabilirsin 8-10 saat Ağrı çekip Öylede doğurabilirsin , vajinısmus önemli bir sorun , istemeden de olsa kasıyorsun kendini belki doğum esnasında da öyle olacak , bunun kararını en iyi kendin ve eşin verebilir , ben 23 haftalık normal doğum yaptığımda bile ( yatakta doğurmuştum , kötü tecrübeydi benim için , halka takmışlardı , doğumdan sonra o halkayı bulamadılar asistanın eli göbeğimin içinde geziniyordu) eşimi 2 -3ay yaklaştırmadım Yanıma .. Psikolojik olarak çok yıpratmıştı beni .. Sonra ağır ağır attım o psikolojiyi üstümden belkide atamadım şimdi bile o Çatal'a oturmak beni kasıyor , bugun ben doktoruma dedim o Çatal'a koltuğa oturmak istemiyorum o Yüzden dikişlerimi almayın dedim ...
Eşimde kararsız normal sağlıklı ama sen kaldıramazsın diyor
Çatı muayenemin yapıldığı gece kabuslar gördüm kesinlikle sezaryan istiyorum normal olmam dedim şimdi etkisi geçti unuttum yine cesaret geliyor gibi oluyor ama çok kafam karışık

Y
Anladım canım aslında gerçekten kolaymış doğumun suyun ne zaman gelmişti canım yazdın mı hatırlayamadım
epidural takıldıktan sonra yatağa mı bağlı kalıyorsun yürüyüş yapabiliyor musun
yok Can'ım aslında benim doğumum zordu ilk sancılar düzensiz diye 48 saat sancımın düzenli olması beklendi doğumumda 10 cm olana kadar 8 saat sürdü ama ilk doğum ve tecrübesizliğim neden oldu Belkide ..eğer yaşamış biriyle konulsaydım eminim çok daha kısa sürerdi ..şimdi doğumumu heycanla bekliyorum işte eksiklerimi telafi etmek için:) epidurali aldıktan sonra yatağa uzanıyorsun kalkıp dolanmıyorsun artık ..o yüzden açılma başladıktan sonra veriyorlar epidurali çünkü kalkma gibi bir imkanın yok ..benim suyumda gelmedi açılmam 10 cm olunca doktor kendisi suyumu getirdi ..genelde suyu gelen kişilerde çok daha kısa sürüyor

canım 4,5 derece ama bir göz.diğeri de 4,5 derece.internette 6 dereceden fazla olanlarda riskli diyor ama tek göz mü iki gözün toplamı mı bi netlik yok.4,5 da 6 decereden çok farklı değil.bi soruyum göz doktoruna dedim bakalım

Sana doktorlar ne diyecek bana haber eder misin? Bir de hamilelikte goz derecen artmadi mi?

Benim hamilelik oncesi 13.50-13.75 derece idi gozlerimm bana normal olmaz diyor doktorlar

Y

yok Can'ım aslında benim doğumum zordu ilk sancılar düzensiz diye 48 saat sancımın düzenli olması beklendi doğumumda 10 cm olana kadar 8 saat sürdü ama ilk doğum ve tecrübesizliğim neden oldu Belkide ..eğer yaşamış biriyle konulsaydım eminim çok daha kısa sürerdi ..şimdi doğumumu heycanla bekliyorum işte eksiklerimi telafi etmek için:) epidurali aldıktan sonra yatağa uzanıyorsun kalkıp dolanmıyorsun artık ..o yüzden açılma başladıktan sonra veriyorlar epidurali çünkü kalkma gibi bir imkanın yok ..benim suyumda gelmedi açılmam 10 cm olunca doktor kendisi suyumu getirdi ..genelde suyu gelen kişilerde çok daha kısa sürüyor
Baya uzun
Aslında suyun doğum anında gelmesi daha iyi diye biliyorum ama
Peki doğumdan sonra ilişki korkuların tekrar başladı mı canım kitlenme vs

Doğum başladıysa bence de geri döndüremezler doğum kanalına girdiyse duymuştum ben de arkadaşımdan sonradan yapamıcam demiş ama yaparsın demiş ebeler zar zor Da olsa doğurdu işte :)
Al işte iyice tırstım :)) öyle avutuyordum kendimi :))

Back
X