- 15 Ekim 2014
- 1.895
- 2.456
- 133
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #22.561
@Ada_derindeniz A Antihindistancevizi @ebyarurashaa
seyda61
Benim arkadaşım her gün her akşam sütle hurma yerdi üç beş tane. Zamanında doğum yaptı. Hz. Meryem hamileliğinde açlığını hurmayla giderirdi, bu yüzden hamilelikte hurma yemek hem faydalı hem sevap diye biliyordum. Fakat Meryem suresindeki şu ayetler biraz kafamı karıştırdı:
22. Böylece Meryem çocuğa gebe kaldı ve onunla uzak bir yere çekildi.
23. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!" dedi.
24. Bunun üzerine (Cebrail) ağacın altından ona şöyle seslendi: "Üzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı."
25. . "Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün."
26. "Ye, iç, gözün aydın olsun. İnsanlardan birini görecek olursan, "Şüphesiz ben Rahmân'a susmayı adadım. Bugün hiçbir insan ile konuşmayacağım" de.
27. Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: "Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!"
Şimdi bu durumda doğum sancısı gelen Hz. Meryemi Allahu Teala doğumu kolay yapsın diye mi hurma ağacına yönlendirdi? Döndük en başa
Neyse kızlar çok kafanıza takmayın günde bir iki hurmadan zaten zarar gelmez. Ki en zararlı şeylerden bile azıcık yemeye müsade ediyor doktorlar. Hurmaceğizin ne suçu var? Bol fitaaamin ve demir kaynağı üstelik.
İçimi rahatlatiyorsunuz sagolun ya. Yalnız değilmisim.Selammm. Benim de bir kızım var. Düzenli traş ettiriyorum. Kafasını ve kuyruğunun ucunu ettirmezsen güzelliği devam ediyor. İlk başta bizde çelişkiye düştük kısırlaştırma konusunda ama sonra dayanılmaz hale gelince yaptırdık. Hiç korkulacak bir şey değilmiş. Traşı aksatmadan yaptır derim.
Ben de uyuyamiyordum ama son bir haftadir cok guzel uyuyorum bolunuyor uykum ama aliyorum uykumu. Belki seninde duzelir.Ohhh afiyet olsun canım, yarasın bebişe. Ben de kahvaltıda meyve, domates, peynir, yumurta yiyorum. Ara öğünlerde badem, fındık, kuru üzüm. Öğle yemeği bazen yiyorum. Akşama da eşim ne yapabildiyse ondan
Ben geceleri doğru dürüst uyuyamıyorum. Sabah da 8'e doğru uyanıyorum. Gün içinde de çok nadir uyurum.
Magnezyumu oneriyor doktorumuz birde kalsiyum oneriyor canim gecmis olsunAyy ne güzel ramazanın ilk günü serin geçti demekki bende iyiyim cnm benimde şu elimin ağrıları olmasa süper olacak herşey tuzuda kestim yürüyüş yapıyorum sabhları işe gitmeden ama yok yine oluyo yine oluyor yokmu bunun çaresi ya
hosgeldin.Saglikla kizini kucagina alirsin insallah.hayirli saglikli dogumlar.Herkese Merhaba,
Öncelikle Hayırlı Ramazanlar
Sizleri sürekli takip ediyorum. Ancak son sayfaya yetişemediğim için bir türlü yazmak kısmet olmamıştı. Benimde kısmetse kasım ayında kızım olacak. Dün kesinleşti. Artık son sayfaya ulaşamadan da olsa sizlerle paylaşmak istedim. Listeye beni de ekleyebilir misiniz? @Sihirlidegnek (şehir: bursa yaş:31 Sat:05.02.2016 tdt: 12.11.2016 cinsiyet: kız ve ilk çocuk) Şimdiden çok teşekkürler...
Umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.
Sabah uyandigimda ayaklarim agrir.birde sistiysem o gun icinde ellerim ayaklarim agrir igne batar gibi olur.uyku hali bende de olsa 2 cocukla hayal oluyor benim uyku.Kızlar ayakalrı ağıryan var mı sürekli uyumak istiyorum
Canim dr ye git bi istersen fazla bulanti olunca serumla takviye yapiliyor.idrarda bi degere bakiliyor o pozitif cikarsa kesin serum verir.cunku ilk baslarda bende mide bulantim olmadi ama yemek yiyemedim.bende de pozitif cikmisti o deger.Kızlar bana bir akıl verin. Mide bulantılarım geçmedi hala. Sabahları bulantı hapını içmezsem gün içinde muhakkak kusuyorum. Çok fazla yemek de yiyemiyorum mide bulantım olunca. Bu yüzden doktora gidilir mi?? İçten içe sanki bebeğim gelişemiyormuş gibi hissediyorum. Bu hafta hareketlerini de çok hissedemedim
Kiz ben bugun gidecegini anladim babanla birlikte diye biliyorumPazartesi gunu randevum kuzum sabah 11 de
Canim o kadar cok meyve tuketiyorum ki ayva illa da yemeliyim gibi olmuyor.Ayyyy canım yaaa, içime battı. Al ye bitane. Kızının da canı istiyor belki. Allah onun kısmetini verir merak etme, kız çocuk bereketiyle gelir. Nefsine zulm etme hamile hamile. Dörde böl, üzerine limon sür streçle. Her gün bir iki dilim ye. Sonra canın istemez. Bir dolu meyve olacak artık zaten, onlar ayvayı aratmaz.
Doktoruna git canim kafani rahatlat bence surekli kusmak ne kadar iyi yada kotu bilemem 15 + haftadasin bebis artik senden beslenmeye basladi diye biliyorumKızlar bana bir akıl verin. Mide bulantılarım geçmedi hala. Sabahları bulantı hapını içmezsem gün içinde muhakkak kusuyorum. Çok fazla yemek de yiyemiyorum mide bulantım olunca. Bu yüzden doktora gidilir mi?? İçten içe sanki bebeğim gelişemiyormuş gibi hissediyorum. Bu hafta hareketlerini de çok hissedemedim
Ben de hadislerden bildiğim için ilk oğlumda hamileliğin başından beri nerdeyse kilo kilo hurma yedim ve ayva ikisi de Peygamber'imizin tavsiyesi olduğu için yedim ve oğlum 41. Haftada doğdu hatta doğmadı sezaryanla doğdu.. Şimdi ki hamileliğimde bu tarz yazılar okuyunca bende şaşırdım.. Hiç bir örnek de yok hurma yedim de doğum erken oldu diyen.. Ve ben hala hurma yiyorum hatta taze hurma yiyorum@Ada_derindeniz A Antihindistancevizi @ebyarurashaa
seyda61
Benim arkadaşım her gün her akşam sütle hurma yerdi üç beş tane. Zamanında doğum yaptı. Hz. Meryem hamileliğinde açlığını hurmayla giderirdi, bu yüzden hamilelikte hurma yemek hem faydalı hem sevap diye biliyordum. Fakat Meryem suresindeki şu ayetler biraz kafamı karıştırdı:
22. Böylece Meryem çocuğa gebe kaldı ve onunla uzak bir yere çekildi.
23. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!" dedi.
24. Bunun üzerine (Cebrail) ağacın altından ona şöyle seslendi: "Üzülme, Rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı."
25. . "Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün."
26. "Ye, iç, gözün aydın olsun. İnsanlardan birini görecek olursan, "Şüphesiz ben Rahmân'a susmayı adadım. Bugün hiçbir insan ile konuşmayacağım" de.
27. Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: "Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!"
Şimdi bu durumda doğum sancısı gelen Hz. Meryemi Allahu Teala doğumu kolay yapsın diye mi hurma ağacına yönlendirdi? Döndük en başa
Neyse kızlar çok kafanıza takmayın günde bir iki hurmadan zaten zarar gelmez. Ki en zararlı şeylerden bile azıcık yemeye müsade ediyor doktorlar. Hurmaceğizin ne suçu var? Bol fitaaamin ve demir kaynağı üstelik.
Aynisini uyguluyorum canim ama zor zor cok zor atlatiyorum parolda iciyorum gunde 2 defa korkuyorum prenseselerime bir sey olmaz insallah saglikla nasip etsin rabbim cumlemize bebislerimizi.. ecmainÇok teşekkürler.. Migren sahibi biri olarak tavsiyem, bol su ve magnezyumun yanında özellikle migren bandı.. Çok geçmiş olsun..
Geçen hafta bende de oldu hani çok iş yaparsın ertesi gün avuç içlerin acır ya aynen öyle acıyordu şimdi geçti çok şükür sebebini bende merak ettim öğrenirsen beni de bilgilendirirmisinBenim ellerimde ağrı çok var sabahları ağrıyla ve uyuşmayla uyanıyorum tuzuda kesitim ama yinede oluyor(
bizden başka ankarada yaşayan yok sanırım?Yaaa dogmadan daha birde dogduktan snra kizlarin acaba daha neler alir sana masallah
Kızlar bana bir akıl verin. Mide bulantılarım geçmedi hala. Sabahları bulantı hapını içmezsem gün içinde muhakkak kusuyorum. Çok fazla yemek de yiyemiyorum mide bulantım olunca. Bu yüzden doktora gidilir mi?? İçten içe sanki bebeğim gelişemiyormuş gibi hissediyorum. Bu hafta hareketlerini de çok hissedemedim
Magnezyumu oneriyor doktorumuz birde kalsiyum oneriyor canim gecmis olsun
bizden başka ankarada yaşayan yok sanırım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?