bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
bilmiyorum ki canım hiç yaş 35 oluyor 2 sene sonra bende de 36mda da dogurmak riskleri arttırıyorAma illa istersem bir çocuk da sahiplenebilirim 35i geçersem.. Bi de zaten insan ayırt eden bir yapım da yok çocukların hepsi temiz yeterki sen eşit sevgiyi ver..zaten hep aklımda olan bir düşünceydi hamilelikte daha da pekişti Sokakta karnı aç üstü başı yırtık çocuklar gördükçe çok üzülüyorum... Bakalım zaman gösterecek

Aslında şöyle ki benim bebeğim 34.haftaya kadar inanılmaz hareketliydi. Bütün gün hiç durmazdı sürekli kımıl kımıldı. Hatta ben ona kızardım oğlum biraz uyu bu şekilde nasıl büyüyeceksin diye. 34.haftadan sonra hareketleri azaldı hem çevremdekilere hem de Dr.a sordum bu normal mi diye, gayet normal bebeğin artık büyüdü ve hareket edecek alanı daraldı dedi ki yaklaşık çevremdeki bir 10 kişiye daha sordum, onlar da aynısını söyledi. O sebeple bebeğin hareketleri ne kadar kıstas bu konuda tam kestiremiyorum canım. Ayrıca bebeğimin gelişimi de gayet iyi gidiyordu. Ama oğlum doğunca anladık Dr.un nasıl yanıldığını. Oğlumun bacakları upuzundu ve göbeği de kocamandı. Göbeği babasına benzemiş, onun gibi dışarı çıkık, bacakları da bana benzemiş, uzun ceylan gibi. O sebeple bebeğimdeki fetal geriliği de anlayamamış Dr. Bacak boyu haftasında, karın çevresi haftasında, suyum da gayet normal çıkınca ( ki bende insülin direnci vardı o sebeple bebeğimin suyunun çok olması normaldi. Suyun azalması da bebeğin beslenemediğini gösterir ancak gebelik şekeri ve insülin direnci olan annelerde bebeğin suyu fazladır. Bu sebeple bebeğin beslenemediğini ancak bebeği besleyen damarlardaki kan akışına bakarak anlaşılır. ) Benim yaşadıklarım böyle olunca o sebeple her şeyi kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Her kontrolümde Dr.uma özellikle soruyorum damarlarda problem var mı diye. İdrar tahlilini de sürekli kendim yaptırıyorum. Elimden geldiğince önlem almaya çalışıyorum ne yapayım...

Günaydın anneler çok güzel bir hafta olsun hepimize inşaallah.. @Ada ve deniz sen biliyormuşsun Nilke neden girmeyecek bir süre merak ettim inşaallah köyü bir durum yoktur.. Sizin minnaklar biraz hareketsizmiş galiba bana hiç sormayın be gündüz ne gece uyuyor sürekli hareket halinde vücudum deprem etkisinde hep bir sarsıntı artık oğlum elini koyunca hemen hissediyor zamanı yok her an tekmeliyor maşallah birde gece uykudan uyarıyor yaramaz.. Maşallah hep böyle devameder inşaallah..

İyi haftalar canım. Hareketlerini zor hissediyorum demişsin de ne zamandır bu şekilde? Tekme falan atmıyor mu hiç? Sadece dönmelerini mi hissediyorsun?

anlıyorum canım allah bi daha yaşatmasın böyle acıları ne sana ne başka birine.. peki biliyorum çok soru sordum ama hiç belirgin bi ödem problemi yaşadın mı çünkü preeklampsi yoğun bi ödem yapıyomuş annede??

Gunaydin guzel insanlar
Yeni hafta herkese saglik mutluluk huzur getirsin ins
Bugun 11.30 da randevum var cok heycanliyimm ozledim oglusumu ins hayirli saglikli haberlerini alir sizinle de paylasirim
oooyyyyy ne güzel bi gün senin için bebişşş hadi bir an önce geçsin zaman da hasret giderin bize de haber ver sonra

Evet canım, yaşadım. Dr.a da söyledim gayet normal, yaz gebesisin demişti. Normal olabilir diye düşünmüştüm çünkü ablam da her iki gebeliğinde inanılmaz şişmişti. Ayakları resmen iki katına çıkmıştı. Benim ödemim onun yaşadığının yanında hiç bir şeydi... Ben de evet ablamda da olmuştu, normal galiba diye düşünmüştüm ama benimki normal değilmiş...

Gecen ptesi bakildi kuzum bi sikinti yoktu

Canım ben Dr.lara güvenemiyorum artık. O yüzden bu hareketsizlikleri kesinlikle dikkate al derim. Ayrıca unutma her kontrole gittiğinde de bebeği besleyen damarlarda direnç olup olmadığına baksın. Her şey normal de, nelere bakıp normal diyor, önemli olan o... Ölçümlerine bakıp, senin suyuna bakıp normal diyorsa o normal bazen normal olmayabiliyor... Daha detaylı incelemeliler...

O da olabilir ama bi cok dr ayrilmak zorunda kaldi bazi hastanelerden.gectigimiz hafta gitcktim dr ye doktorun annesi vefat etmis 1 hafta ertlendi.bi dahakine denk geliriz nasipse canim.ben 2 cocugumda da ona geldim memnunum doktordan ins sende memnun kalirsin.korfez hastanesi bize cok yakin ama doktorlarindan memnun kalmadim.
Esimin isi oldugundan kpeder getrcek beni carsamba gunu.

Idrarda ne olarak bakiliyor preklampsi icin.ketondan mi belli oluyor

Canim zaten iki tarafta anlayisli olduktan sonra gecinmek kolay.kimi zamn bizim moralimiz yrinde olmaz en ufak birseye aliniriz kimi zman karsi taraf.onemli olan o konuyu buyutmemek ustunu kapatmak cok onemli bisey degil ise.
Zaten kvaliden seni dusunmustur birde kis gunu bebek usutur diye onu dusunmus o acidan bakinca sana bende kalir demistir.o da bi anne anneden ayri kalmayacagini bilir ama o boyutunu o an dusunememis olabilir.torunu usutmesin vs o agir basmistir dusunce olarak.
Inanki fazla kafaya takilip uzulcek bir konu degil.

Gecen ptesi bakildi kuzum bi sikinti yoktu
Canım bazan bebişin ayakları olmadık yerlerde oluyor hissetmeyebiliyorsun mesela arka tarafa dogru beline dogru uzanmıstır karnına vurmadıgı ıcın hıssetmezsın ama bel agrın olur Benimki de bazan arka aşağı dogru vuruyor arka aşağıdakileri belli belirsiz hissedyorum on aşağı vurdumu rahatsız hissettiriyor bazan da gobege vuruyor ozaman mutlu oluyorum genel de gece uyurken hareketlenıyor benımkı bu aylarda uyku duzenı oturmaya baslarmıs sen de geceleri ara ara uyan canım bakalım gece mı hareketlenıyor senınkı de bide uzun sure cok hareketsiz kalma gun ıcınde ama kosturma da yanı dinlen ama saatte bır hareketın de olsun vucut yorulunca da hısler azalıyor

anladım kuzum.. bi daha hatırlattım her şeyini hakkını helal et.. şu ana kadar hiç ödem sorunu yaşamadım ama en kısa zamanda yaptırıcam idrar tahlili falan damarlara da baktırayım bundan sonra benim sadece ayrıntılıda bakıldı damarlara.. ya da bakıyo da dr söylemiyo mu onu bilmiyorum.. ben yine de sorayım bundan sonra

çok haklısın canım. karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü olduktan sonra üzerinden gelinmeyecek dert yok. eminim oda bizi düşündüğü için demiştir. biraz daha iyimser bakıyorum artık konuya :) teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…