- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #38.921
bilmiyorum ki canım hiçBi kere lafı geçmişti bebek sütten kesilir kalırsın fln dedi yani 2 sene civarı oluyor yine cnm ama dedigin doğru biraz toparlanmakta fayda var ama beklersem de bska miyomlar da çıkar yine ameliyatliksin diyebilirler.bu oğluşuma hamile kalmadan önce bile 3.ameliyt demsler di çok careszdjm yani mucize gibi geldi oğlum çok şükür.ama sen bekle tabi sıkıntı olmadığı sürece beklenir biraz
mutlaka bu idrar tahlili ve damar kontrolünü yaptırıcam canım çok saol ilgilendiğin için.. peki bişey sorsam o bana sadece bi gün oldu gerçi o gün bile bebek çok hareketliydi yani ben ayaktayken yatarken hiç farketmiyo maşallah bebeğim acaip hareketli bu bi ölçüt olabilir mi allah korusun beslenemese bu kadar hareketli olabilir mi ki acaba??
Bu arada musmutlu haftalarrrrr hepimizeee oglum bu ara asiri derece tembel tipki anasi gibi cok zor hissediyorum hareketlerini hayirlisi bakalim haftaya denizin alisveris olayini tamamlamayi dusunuyoruz esimle liste cikaricam bakalim cok bisey alinmiycak ada dan kalma hersey var arabaydi pusetti donenceydi hersey var sadece tekstil ve havlu filan alicam patik ivir zivir bakslim liste cikarcm
anlıyorum canım allah bi daha yaşatmasın böyle acıları ne sana ne başka birine.. peki biliyorum çok soru sordum ama hiç belirgin bi ödem problemi yaşadın mı çünkü preeklampsi yoğun bi ödem yapıyomuş annede??Aslında şöyle ki benim bebeğim 34.haftaya kadar inanılmaz hareketliydi. Bütün gün hiç durmazdı sürekli kımıl kımıldı. Hatta ben ona kızardım oğlum biraz uyu bu şekilde nasıl büyüyeceksin diye. 34.haftadan sonra hareketleri azaldı hem çevremdekilere hem de Dr.a sordum bu normal mi diye, gayet normal bebeğin artık büyüdü ve hareket edecek alanı daraldı dedi ki yaklaşık çevremdeki bir 10 kişiye daha sordum, onlar da aynısını söyledi. O sebeple bebeğin hareketleri ne kadar kıstas bu konuda tam kestiremiyorum canım. Ayrıca bebeğimin gelişimi de gayet iyi gidiyordu. Ama oğlum doğunca anladık Dr.un nasıl yanıldığını. Oğlumun bacakları upuzundu ve göbeği de kocamandı. Göbeği babasına benzemiş, onun gibi dışarı çıkık, bacakları da bana benzemiş, uzun ceylan gibi. O sebeple bebeğimdeki fetal geriliği de anlayamamış Dr. Bacak boyu haftasında, karın çevresi haftasında, suyum da gayet normal çıkınca ( ki bende insülin direnci vardı o sebeple bebeğimin suyunun çok olması normaldi. Suyun azalması da bebeğin beslenemediğini gösterir ancak gebelik şekeri ve insülin direnci olan annelerde bebeğin suyu fazladır. Bu sebeple bebeğin beslenemediğini ancak bebeği besleyen damarlardaki kan akışına bakarak anlaşılır. ) Benim yaşadıklarım böyle olunca o sebeple her şeyi kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Her kontrolümde Dr.uma özellikle soruyorum damarlarda problem var mı diye. İdrar tahlilini de sürekli kendim yaptırıyorum. Elimden geldiğince önlem almaya çalışıyorum ne yapayım...
oooyyyyy ne güzel bi gün senin için bebişşş hadi bir an önce geçsin zaman da hasret giderin bize de haber ver sonraGunaydin guzel insanlar
Yeni hafta herkese saglik mutluluk huzur getirsin ins
Bugun 11.30 da randevum var cok heycanliyimm ozledim oglusumu ins hayirli saglikli haberlerini alir sizinle de paylasirim
iyi o zaman arkalarda takılıyodur ya da bu aralar sen çok meşgulsündürGecen ptesi bakildi kuzum bi sikinti yoktu
anlıyorum canım allah bi daha yaşatmasın böyle acıları ne sana ne başka birine.. peki biliyorum çok soru sordum ama hiç belirgin bi ödem problemi yaşadın mı çünkü preeklampsi yoğun bi ödem yapıyomuş annede??
Gecen ptesi bakildi kuzum bi sikinti yoktu
O da olabilir ama bi cok dr ayrilmak zorunda kaldi bazi hastanelerden.gectigimiz hafta gitcktim dr ye doktorun annesi vefat etmis 1 hafta ertlendi.bi dahakine denk geliriz nasipse canim.ben 2 cocugumda da ona geldim memnunum doktordan ins sende memnun kalirsin.korfez hastanesi bize cok yakin ama doktorlarindan memnun kalmadim.Tuh bende carsamba gelseydim keske kardilasirdik :) ama persembe gunune randevu bulabildim gecen hafta aradigimda muhtemelen simdi emel hanima giden herkes benim gibi nurettin beye aldi sira. Baskasindan diyduguma gore cocuklari varmis amerikada onlarin yaninda durcakmis egitimlerinde
Idrarda ne olarak bakiliyor preklampsi icin.ketondan mi belli oluyorGünaydın canım. Cumartesi günü yazdığın yazığı okudum da, böyle ışık çakması falan, preeklampsiden şüpheleniyorsan tansiyona falan güvenme tatlım. Benim tansiyonum hiç yükselmemişti ama preeklampsi geçirmişim ilk bebeğimde. O nedenle tavsiyem 2 haftada bir doktorun istemese de Tam İdrar Tahlili yaptırman. Büyük çoğunlukta preeklampsi idrar tahlilinde çıkıyor canım.
Ama bu hastalık öyle bir illet ki nadir de olsa idrarda da çıkmayabiliyormuş, bu konuyla ilgili son yazılan makalelerde buna değiniliyor. O sebeple hem idrar tahlili yaptır hem de her kontrole gittiğinde Dr.una söyle bebeği besleyen damarlarda direnç olup olmadığına baksın. Çünkü preeklampsinin ortaya çıkmasının en büyük sebebi bebeğin bir sebepten dolayı anne karnında beslenememesi. Sonunda da müdahale edilmezse hem bebek hem de anne kaybedilebiliniyor maalesefRabbim hiç birimize yaşatmasın bu acıyı...
günaydın canım.. inşallah uzuuuunn bi süre daha taşınma telaşına girmezsin :)günaydın güzel anneler sonunda evime tasındım ama yorgunluktan öldüm resmen sizler nasılsınız?
Canim zaten iki tarafta anlayisli olduktan sonra gecinmek kolay.kimi zamn bizim moralimiz yrinde olmaz en ufak birseye aliniriz kimi zman karsi taraf.onemli olan o konuyu buyutmemek ustunu kapatmak cok onemli bisey degil ise.belkide öyledir. malum hassas bir dönemden geçiyoruz, her şeye alınır oldum. neyse ki genel olarak anlaşıyoruz. Rabbim daha kötüsünden korusun. şu hormonlar yüzünden aramız daha kötü olmadan bu süreç gelsin gitsin istiyorum.
Canım bazan bebişin ayakları olmadık yerlerde oluyor hissetmeyebiliyorsun mesela arka tarafa dogru beline dogru uzanmıstır karnına vurmadıgı ıcın hıssetmezsın ama bel agrın olurGecen ptesi bakildi kuzum bi sikinti yoktu
Protein den belli oluyor canım. İdrarda protein normalde hiç olmamalı, ama az bir miktar görünse de preeklampsi başlangıcı var demektir...Idrarda ne olarak bakiliyor preklampsi icin.ketondan mi belli oluyor
anladım kuzum.. bi daha hatırlattım her şeyini hakkını helal et.. şu ana kadar hiç ödem sorunu yaşamadım ama en kısa zamanda yaptırıcam idrar tahlili falan damarlara da baktırayım bundan sonra benim sadece ayrıntılıda bakıldı damarlara.. ya da bakıyo da dr söylemiyo mu onu bilmiyorum.. ben yine de sorayım bundan sonraEvet canım, yaşadım. Dr.a da söyledim gayet normal, yaz gebesisin demişti. Normal olabilir diye düşünmüştüm çünkü ablam da her iki gebeliğinde inanılmaz şişmişti. Ayakları resmen iki katına çıkmıştı. Benim ödemim onun yaşadığının yanında hiç bir şeydi... Ben de evet ablamda da olmuştu, normal galiba diye düşünmüştüm ama benimki normal değilmiş...
Canim zaten iki tarafta anlayisli olduktan sonra gecinmek kolay.kimi zamn bizim moralimiz yrinde olmaz en ufak birseye aliniriz kimi zman karsi taraf.onemli olan o konuyu buyutmemek ustunu kapatmak cok onemli bisey degil ise.
Zaten kvaliden seni dusunmustur birde kis gunu bebek usutur diye onu dusunmus o acidan bakinca sana bende kalir demistir.o da bi anne anneden ayri kalmayacagini bilir ama o boyutunu o an dusunememis olabilir.torunu usutmesin vs o agir basmistir dusunce olarak.
Inanki fazla kafaya takilip uzulcek bir konu degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?