- 11 Eylül 2011
- 3.779
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #43.981
yok ben yokken geliyolar eşim evde.. bahaneleri de o zaten ben eskiden biraz daha uzun kalırdım yazları 1 aya yakın ama yani senede toplam 2 kere gidiyorum ailemin yanına yarıyıl tatilinde 1 hafta kalıyodum zaten yazın daha uzundu işte... eşimin bekarlığında gecenin kaçında harap bitap eve döndüğünde yemek hazırlamayan ailesi için evlenince kıymete bindi eşim :)) ben gittim mi bağlıyolar hemen arabeske!! ne yiyosun yavvvvrummm oralarda aç mısın bitap mısın?? bunları duyan da eşimi leylayla mecnun filminde çölde gezen ferdi tayfur gibi bişey hayal eder!! yok anam bi geliyorum adam aynı kiloda çünkü zaten kendisi baklava mantı bile açabiliyo!! ama şimdilerde allah var kayınvalidem uyu sağladı yava yavaş bana.. mesela geçen gün eşim anne gelsene hazır tatilken demiş.. yok oğlum ya kızcağız ben biz orda olunca hiç oturmuyo hep hizmet ediyo hamile zaten uzanmak ister dinlenmek ister demiş kurban olduğumAyyy o daha gıcıkmış ne demek sen yokken evinin anahtarını alıp gelmek şimdi büyük konuşmayım şom ağzımı açmayım razı olmam heralde evimin anahtarını alıp gelmelerine. Gerçi, daha evlenmeden dayımlar böyle gelmişti 2 defa ama o zamanlar hadi bekardım ama şimdi evliykende buna izin vermem çüşş yani :))
:)) bende bilemedim ankara 1 günde gezilir burda ne var ki aman bahane işte ilk kez gelecekler bize evlendiğimizden beri durdu durdu benim çok yorgun olduğum zamanı buldu. Allahtan eşim akşam yardım etti bana yoksa cinnet geçirirdim heralde :))
yuvarla tabii ki sen rakamları tatlım sorun yokCnm çok sağol.bebisimin yine yüzünü profilden gorebildm çok şükür :)
1382 gr 39 cm olmusuz.haftasyla uyumlu çok şükür.çok iyi kilo almış dedi.3 hafta önce 904 gr olunca bende endiselenmstm ama elhamdülillah yani.
Görümce meselesini de söyledim doktora :) Siz bana 3 hafta önce 33 cm gibi dedinz kiyaslama yapıyolar dedim.ayy inanmiyrm dedi :) gayet iyi boyu da kilosu da dedi falan öyle.
Bu arada başımız yukaridaymis.yanma olabilir dedi.çok oluo bu ara dedim boğazımda ateş topu var sanki dedim de.bebeğin kafası yukarıda olduğu içinmiş.Son bir haftadr oldgna göre dönmüş Bizim kız.
Bu arada kv görümceye 1382 gr ms ya 1400 desem midedim de Aman bosveerr dedim sonra
aynen işte kuzum 31+6 bile diil tam 32+0 da dolduruyoruz 32.haftayı hatta benim o gün pazara denk geliyo yarın okulda sorucam napmam lazım diyekızlar bu izin ile ilgili bir yazı buldum. ekran alıntısı olarak alabildim. http://www.pudra.com/anne-cocuk/hamilelik/dogum-izni-ne-zaman-baslar-385.htm kafam çok karıştı
Cnm kimin eceli ne zamn gelecek belli değil hastalıklar da ölçü değil bnce bu meselede. o yüzden hiç kafanı yorma.inşallah birlikte sağlıkla buyutirsunuz smdiden bunu düşünmek sadece psikolojini bozaraynen öyle. bir de sağlıklı olsa bile insan düşünüyor ki hastalığı olunca daha da çok kafaya takıyorsun. psikolojim yerle bir oldu valla. üstüne bir de bu hamilelik. bebişimiz bir sağlıkla doğsun belki o bana iyi gelir diye düşünüyorum, tek tesellim o. dikkat ettiği müddetçe sıkıntı yok ki dün de etti neden böyle oluyor gerçekten anlamıyorum artık. bu ay kontrolü var belki dozu fazladır bilmiyorum. ama ben artık böyle giderse sıyıracağımaklımda hep ölecek gidecek, ben babasız çocuğumu büyüteceğim, çocuğu yaptığım için bile artık kendimi sorgular oldum
Sen 36. Haftayı doğru hesaplıyosun da.32 yine yanlış hesaplıyosun canım :) doğru bende oğlumda 37+0 a kadar Çalışma raporu almıştım. 5 hafta eklemek için. 32+0 da da izin hakkın oluyor. Sizinkiler seni r hafta fazla çalıştırıyor özel sektörse kesin. Bu yönetmelik yıllardır böyledir. 32+0 da annenin izni başlar. İsterse 37+0 a kadar Çalışıp Çalıştığı fazladan 5 haftayı doğum sonrası iznine ekletebilir.
Evet degildir doğru. 2 gün sonra 32 olacaktır. Yazıda bi sorun yok. 31+5 e 31 haftalık gebe 32+0 32 haftalık gebe denir. Canım kanun net. Kafan karışıyorsa doktorlar her gün öyle rapor veriyorlar. Doktoruna sorkızlar bu izin ile ilgili bir yazı buldum. ekran alıntısı olarak alabildim. http://www.pudra.com/anne-cocuk/hamilelik/dogum-izni-ne-zaman-baslar-385.htm kafam çok karıştı
aynen işte kuzum 31+6 bile diil tam 32+0 da dolduruyoruz 32.haftayı hatta benim o gün pazara denk geliyo yarın okulda sorucam napmam lazım diye
Hahah kız ben çok kustum yoksa potansıyelım var yemeye basladıgımdan berı ayda 2 3 kılo daha da alırım yıyorumNasil ya 7 8 mi ben almisim 22 kilo inanamiyorummm
arkadaslar bebeğim muhtemel dogum tarihi 16/11/2016 gözüküyor
dogum izim ne zaman baslıcak acaba 32 hafta oldugum zaman mı 32+6 oldugum zaman mı
bilenler bana da söyleyebilir mi ona göre doktordan randevu almam gerek
bizim seninle tarihlerimiz aynı. eğer 32. de çıkmayı düşünüyorsan evet 32+6 tamamladığında yani 33 girdiğinde izne çıkabiliyorsun. bu sürede eylül sonuna geliyor. eğer 36+6 düşünüyorsan da o sürede ekim sonuna geliyor. mesela ben 36 ya kadar çalışırım diye düşünüyorum inşallah tabi :) ekimin son haftasına geldiğimizde artık evde olmam çalışmamam lazım. yani tahmini doğum tarihime son 3 hafta kala beni postalıyorlar. benim bilgim ve ik dan öğrendiğim bilgiler bu yönde.
bende öyle biliyordum ama ik ile görüştüm hatta intrenette de araştırdım. edindiğim bilgi hep 32+6 doldurduğunda 32 girdiğinde değilmiş yani. geçen bir arkadaşta 32+0 dedi devlette çalışanlar için ama özel sektörde tam tersini söylüyorlar. devlet memurunda bu durum farklı mı oluyor? mesela ben 36+6 da izine çıkacağım. yani keşke 36+0 olsa ama bizde herkes öyle çıkıyor.
Gunaydinnnn kızlarrr biz doktordan geldik prensesim iyi şükür 1550 gr ve 39 cm olmuş:) doktor hızlı kilo almışsın dedi ekmeği kes dedi :))
saol canım güzel dileklerin için.. bu arada benim dr da şeker yüklemesinden hiç bahsetmemişti bi önceki randevuda bu gidişimde ben hatırlattım hiç bozuntuya vermedi eğer isterseniz yaptırabiliriz dedi ama zamanı geçmedi mi dedim malum 24-28 arası diye biliyorum.. hayır 24 ten başlar bi sınırı yok dedi.. haa iyi o zaman sen benimkini doğumdan sonra yap diycektim tövbe tövbeee.. rahat hayatım adam rahat mahalle yansa saçını başını tarar bu benim dr
Cnm çok sağol.bebisimin yine yüzünü profilden gorebildm çok şükür :)
1382 gr 39 cm olmusuz.haftasyla uyumlu çok şükür.çok iyi kilo almış dedi.3 hafta önce 904 gr olunca bende endiselenmstm ama elhamdülillah yani.
Görümce meselesini de söyledim doktora :) Siz bana 3 hafta önce 33 cm gibi dedinz kiyaslama yapıyolar dedim.ayy inanmiyrm dedi :) gayet iyi boyu da kilosu da dedi falan öyle.
Bu arada başımız yukaridaymis.yanma olabilir dedi.çok oluo bu ara dedim boğazımda ateş topu var sanki dedim de.bebeğin kafası yukarıda olduğu içinmiş.Son bir haftadr oldgna göre dönmüş Bizim kız.
Bu arada kv görümceye 1382 gr ms ya 1400 desem midedim de Aman bosveerr dedim sonra
Sorunca bana da haber ver cnm bn de yarın doktoruma sorucam idareye soramadm aradım acmadi lar bi daha da aramadmaynen işte kuzum 31+6 bile diil tam 32+0 da dolduruyoruz 32.haftayı hatta benim o gün pazara denk geliyo yarın okulda sorucam napmam lazım diye
Evet degildir doğru. 2 gün sonra 32 olacaktır. Yazıda bi sorun yok. 31+5 e 31 haftalık gebe 32+0 32 haftalık gebe denir. Canım kanun net. Kafan karışıyorsa doktorlar her gün öyle rapor veriyorlar. Doktoruna sor
rubycim sana yanlış bilgi vermişler.
32+0'da başlar doğum izni. zaten 32+0'da 32 hafta dolmuş oluyor.
40 haftaya 8 hafta kalıyor.
çalışmak istersen çalışabilir raporu alıp 37+0'a kadar çalışabilirsin.
daha pazartesi günü sordum izin işine bakan personele.
yok ben yokken geliyolar eşim evde.. bahaneleri de o zaten ben eskiden biraz daha uzun kalırdım yazları 1 aya yakın ama yani senede toplam 2 kere gidiyorum ailemin yanına yarıyıl tatilinde 1 hafta kalıyodum zaten yazın daha uzundu işte... eşimin bekarlığında gecenin kaçında harap bitap eve döndüğünde yemek hazırlamayan ailesi için evlenince kıymete bindi eşim :)) ben gittim mi bağlıyolar hemen arabeske!! ne yiyosun yavvvvrummm oralarda aç mısın bitap mısın?? bunları duyan da eşimi leylayla mecnun filminde çölde gezen ferdi tayfur gibi bişey hayal eder!! yok anam bi geliyorum adam aynı kiloda çünkü zaten kendisi baklava mantı bile açabiliyo!! ama şimdilerde allah var kayınvalidem uyu sağladı yava yavaş bana.. mesela geçen gün eşim anne gelsene hazır tatilken demiş.. yok oğlum ya kızcağız ben biz orda olunca hiç oturmuyo hep hizmet ediyo hamile zaten uzanmak ister dinlenmek ister demiş kurban olduğumben de mükafat olarak bizimle mersine tatile çağırdım kendisini bayramda umarım pişman olmam
Yok canim yaa dun yarisini bitirdim zaten sabahta kahvaltida dayanamayip yedim 2 catalohh ohhh afiyet bal şeker olsun. doğumdan sonra bu kadar rahat yenmeyecek nasıl olsa tadını çıkartalım abartmadan :)
tabiisi datlım buraya hemen yazarım zaten.. sen bugün rapor alıcak mısın seminer için??Sorunca bana da haber ver cnm bn de yarın doktoruma sorucam idareye soramadm aradım acmadi lar bi daha da aramadm
Cnm kimin eceli ne zamn gelecek belli değil hastalıklar da ölçü değil bnce bu meselede. o yüzden hiç kafanı yorma.inşallah birlikte sağlıkla buyutirsunuz smdiden bunu düşünmek sadece psikolojini bozar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?