because of you
@urashaa canlar ben de annemin ve çevredekilerin saydığı bi sürü şeyi internetten hadis kitaplarından fln araştırdım, bazıları dini bazıları geleneksel bi sürü adet var
ben bebeğe gerçekten faysası olacakları yada en azından bi zararı olmayacağına inandıklarımı yapmaya karar verdim
hurma meselesine gelince, peygamberimiz torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin doğmadan önce, kızı Hz. Fatmaya bebek doğunca ben gelmeden hiç bir şey yapmayın diye tembih etmiş, birinde gelip sarı kundağa sarılı olduğunu görünce kızmış, tüm yeni doğanlara beyaz giydirtmiş.. Hastane çıkışını zaten beyaz almıştım o iyi denk geldi
bide emzirilmeden önce çok minik bi hurma parçasını damaklarına sürmüş.. Hatta ağzında ıslatıp sürmüş, hani yedirmek diil de elindeki şekerli tadı sürmek gibi benim anladığım.. Bunu bi doktora sorcam öyle yapcam, alerji fln aklımı karıştırdı.. Bunun dışında çocukların adını babalarına sorup koymuş, bu çok önemli bence, Hz. Ali yi çağırmış, ne isim koyduklarını sormuş ve o ismi kulaklarına ezanla beraber okumuş.. Doğduktan 7 gün sonra bebeğin saçı kadar yani 1 2gr gümüş yada altın sadaka vermiş.. Bide ergenlik çağları gelmeden önce kurban kestirmiş.. Böyle en sahih, her kaynakta olan bunlar ve en makul bunlar geldi bana.. Onun dışında bacaklarından sallamak, tuzlamak fln sünnet olarak geçmiyor.. Tuzlamak da hadi belki ama sallandırma ballandırma fln yaptırmak istemiyorum
annem zaten yapmaz da ananem ve halam gelecek doğuma muhtemelen, onlardan korkuyorum