bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Ben yağlı salçalı şeyler yiyemiyorum
Yani yemeklerin çoğunu :)
Hafif çorbalar, kahvaltılıkları filan yiyebiliyorum.
Bende de durum aynı, doktor ilk muayeneye gittiğimde yağlı yeme midemi rahatsız eder demişti.Gerçekten de öyle oluyor.Kahvaltılıkları bende rahat yiyebiliyorum.

kızlar euthyrox kullanan var mı aranızda???
ben 2 yıldır kullanıyorum tatlım, hem ilaç hem de beslenmeyle ilgili troidle ilgili aklına takılan bişey varsa yardımcı olmak isterim :) ama herşeyden önemlisi, merak etme bebişe hiçbir yan etkisi yok, çünkü vücuttaki tsh hormonunun birebir aynısı. ve hatta bebişin gelişimi içinde önemli bi hormon, ilacı aksatmamaya çalış tatlım..

Kızlar benide eklememişsiniz daha onceden de vermiştim bilgilerimi aslında ama olsun yine vereyim
Sat.07-02-2016 tahmini doğum 13-11-2016
Yaş 29 istanbul

amaaaan tatlım boşver :) bizimkiler de uzakta ve çok da ilgili değiller ama ben rahatsız değilim. şöyle düşün en azından sana yük olmuyolar, arkadaşın kayınvalidesi, kızın düşük riski var ve çalışıyor, dinlenmesi gerekiyor, bunu bile bile 2 akşamda bir yemeğe geliyolar, çaya çağırıyolar, gitmezse yada gelmeyin derse alınıyolar fln.. böyle sıkıntı çıkartmasınlar da varsın aramasınlar onların sorumsuzluğu ilgisizliği için bebişimi üzemem bide böyle şeyler eşimizle aramızı açar, değer mi ya görümce kaynana için şu günlerin tadını çıkartalım

cnm çook tşkr ederim yazdığın için kafam öyle karışık ki.... TSH 3.30 çıktı 30 martta ki tahlil de... kadın doğum doktrum hamilelik de 2-2,30 arası olmalı deyip beni dahiliyeye yolladı. dahiliye doktoru normal zamanda gelmiş olsan sana guatr yok derim ama hamilelik de farklı değeri baz alıyoruz deyip bu euthyrx verdi. gebelik takibi için gittiğim sağlık ocağında ki hemşire gebeliğin ilk başlarında troid hormonu değişiklik gösterir bence tek tahlili baz alıp ilaç vermesi yanlış bence tekrar tahlil yaptır dedi. ilacı 50 mg bi kez alıp kullanmadım hemşireden sonra tahlil sonuçlarını beklediğim için. sağlık ocağında tahlil yaptık tekrar çok düşük çıktı bu kez 0,426 çıktı. sonra sonuçlar çıkınca tekrar dahiliye doktruma çıktım anlattım hemşire hanım böyle deyince aklıma kurt düştü tekrar tahlil yaptırdım deyip yeni sonucu gösterdim. ilacı kullanıyorsun ya düşmüştür dedi bende 1 kez kullandım dedim. halk sağılığı labaratuvarının sonuçları farklı çıkar dedi. sen kullan bu ilacın fayasını görürüsün zaarrını görmezsin dedi şimdi günde 25 mg yaptı kullanıyorum midemi çok kötü yapıyor ama aklımda hala kurt var bi doktora daha mı gitmeliyim?

Duruşundan olabilir bende öne doğru eğilince oluyor cnm... bi de rahim büyüyor ya.... bende bundan 1 ay önce batma oluyordu aşağı tarafta.. ilk 6-7 hafa da sancı çok olurdu yerleşme ağrısımış
4 haftalıkken ağrı baya olmuştu şimdi okadar çok değil ama arada hafif sancı gibi oluyo teşekkür ederim cevap için

tatlım vücudumuzdaki hormonlar şuan hızla değişiyor malum, tsh da onlardan etkileniyor.. evet normalde 3,30 normal bi değer, ama hamilelikte değerler önemli.. sonra merak etme düşüklüğü için de yüksekliği için de aynı ilaç kullanılıyor çünkü düzenleyici etkisi var ilacın. benim normalde guatrım var, değerlerim hep 5in üzerinde çıkıyordu, hatta ilaca başladıktan sonra ilk başlarda daha da yükseldi, sonra bi anda normal değerlere döndü :) boğazımda nodül var o yüzden ilaca devam ediyordumki bebiş geldi :) şimdi de değerlerim 0.45lerde ilaca devam :) ilaç birikimle etkisini gösteren bi yapıya sahip yani aksatmadan içmen çok önemli. ilk başlarda rahatsız edebilir tabi, her sabah hemen hemen aynı saatte aç karnına içmeye çalış, içtikten yarım saat sonra da kahvaltı yap, inş o zaman midene dokunmaz.. için rahat etmediyse başka bi doktora daha görün ama o arada ilaca başla derim ben. 25mg en düşük doz zaten.. bide diyetisyenimin tavsiyelerini yazayım.. her gün bir tutam dereotu yiyebilirsen gerçekten çok şifalı. onun dışında deniz tuzu değil iyotlu kaya tuzu tüketmeye çalış ve tuzu azaltmaya çalış. içme suyun eğer damacana alıyosan alkali olsun(yani ph 8 ve yukarısı), çeşme suyu içiyorsan da suyu dinlendir ve 2 lt suya bi çay kaşığı karbonat ekle, hem alkali oluyor hem su yumuşacıcık oluyor hem bunlar bebiş için de faydalı şeyler :)

yok yapmadı tahmin en son 2 hafta görüştük.. ama pazartesi ikili testim var belki ayrıntılı olarak bakicak olan doktor bi tahmin yapar. Çünkü benim ikili taraması kendi doktorum yapmicak periantolog yapıcak. sende korkma ilk zamanlar bende kendimi çok dinlemistim.. Çünkü bundan evel 2 kayBim var. artık daha rahatım. doktorumda herkes aynı geçirmez bu süreci takılma bukadar demisti

Merhaba kızlar, yeme durumunuz nasıl? En çok neler yiyorsunuz?
ver bana hamuru ver bana tatliyi...
başka hiçbişey istemiyo canım....

Kızlar bende ara ara hafif kasık ağrısı oluyo sizdede oluyo mu sızı gibi
kasik agrisi ilk zamanlar oluyodu...
ama şimdi yok bazen belimde bi batma oluyo geçiyo o da nicin oluyo hiç bi bilgim yok doktoruma sorucam gidince

Rossella bide sağlık ocağındaki hemşireyi çok dinleme bence, sonuçta biri hemşire biri doktor ve dahiliye uzmanı, üstelik ona da kadın doğumcu yönlendirmiş.. 2 doktorun dediği daha önemli bence.. benim de gebelik takibimi yapan hemşire daha ilk kaydımı alırken (4 haftalıkken) kahverengi lekelenmem oldu bikaç gün deyince, o bebek kesin düşer, düşünce bize mutlaka haber ver fln demiştişimdi 12 haftalık olduk çok şükür, gelişimi önden bile gidiyor oğluşumun

Kızlar bende ara ara hafif kasık ağrısı oluyo sizdede oluyo mu sızı gibi
iş yapınca, çok eğilince, çok yürüyünce fln oluyor, o yüzden ben de uzun süre iş yapmıyorum canım, haftada 3 gün okula gidiyorum o günler kesinlikle iş yapmıyorum, yemek hariç.. diğer günler de mesela bi odayı süpürüp yarım saat dinleniyorum sonra diğerini süpürüyorum.. şu ilk 3 ay bitene kadar biraz kendimizi kollamak lazım

Duruşundan olabilir bende öne doğru eğilince oluyor cnm... bi de rahim büyüyor ya.... bende bundan 1 ay önce batma oluyordu aşağı tarafta.. ilk 6-7 hafa da sancı çok olurdu yerleşme ağrısımış
Canım kullandığımız ilacın bebeğe hiç bir zararı yok kesinlikle doktorun verdiği dozda aksatmadan kullan. İlk gebelikte oluştu bende de TSH sorunu ilacı hamilelik boyunca ve doğumdan sonra 8 aya kadar kullandım değerlerim normale dönünce bıraktım. Şimdi ikinci gebelik ve yine değerler alt üst yine ilaca devam bana doktorun ilacı kullanmazsam düşük veya zeka geriliği ile sonuçlanabilir dedi bunun bebek için ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına. Zaten o hormon vücutta var hamilelikte dengeleri şaşabiliyor o dengeyi de tekrar ilaç sağlıyor için rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…