AHHHH canım benim yaa başına gelmeyen bilemez ver derleki ayy amma çekiştiriyosunuz onlarda insan bilmem nee ama yok arkadaş başına gelen çok iyi anlıyor bende seni çok ama çok iyi anlıyorum benimde bütün özel günlerim olaylı ailecek birbirimize girerek bitti ve ben uzak gelinim söylemiştim eşimle üni.den tanışıyorduk benim eşim kesin hastanede karışmış bunu herkese söylüyorum gram çekmemiş ama şöyle bir şey var hayattaki en büyük pişmanlığım buraya evlenmek oldu eşimle yine evlenirdim ama ortak bi şehir bulurduk burası asla olmazdı çok çok pişmanım zorluğunu yaşıyorum samsuna yerleşmeyi düşünüyoruz eşimde çok istiyor ama epilepsi hastası bi abisi var sonra pişmanlığını yaşarım die korkuyor ama ben artık iyice gaddarlaştım burdan gidicem ne olursa olsun kimse umrumda değil haa bide abisi hasta ya kv bunun nazınıda çok iyi yapıyor ama yemezler cicim ahh ahhh keşke aynı şehirlerde olsakta dertleşsek oturup burda anlat anlat bitmez son bombayı söylim neden mi midem ağrıyor al işte dün gece bir dünya saydırdım eşime düğün yemekliydi bu iki de bir dışarı sigara içmeye gidip geliyor abisiyle eşim ilgileniyor yok ekmeğini parçalim yok bilmem içeciğne bakayım benim tepe attı kalk dedim biryere gidelim ee annemler gelsin öyle gideriz abim tek o zaman bırakıp gitmeyecek başında otrcak ayy benim mideye vurdu tabiii sonu HÜSRAN bittiHahahahaha kızlaaaaaaaar bu konuya bende dahil olmasam aslaaaaaa olmaz :) benim kv ayaklı yalan ve iftira makinasıdır :) sen agzınla kus tut yaranamazsın hep ister ki herkes ona biat etsin hep onun dedigi olsun ogulları onun dedigini sevsin kimse ondan bilgili olamaz herseyi o bilir baskalarının düsünceleri heeeep yanlıstır. ,En zengin o dur onun evi en güzel olmalı arabası en iyi olmalı sırf bu yüzden biz evlenirken 1 cöp dahi almadı aman evim ondan güzel olur allah korusun altınlarda dahil. Bir o kadarda tehlikelidir bırakın gelinleri kardesi kardese düsürüyor. Büyük oglu iki kere evlendi ikiside onun yüzünden bitti. Asla aramaz asla aramam. Her özel günümüzü itinaylaaa berbat eder. Söz bohça nişan düğün heeeepsi olaylarla bitti. Diyorum ya size cocuk yaparken bile ona sorucakmısız. 2 senelik evliyiz. Bu kadar erken oldugu icin tripte. Ortada hic birsey yok sorun cıkartıyor. Ama sorun o da degil esimi kıskanıyor. Esim cok düskündür cocuklara kendi yegenine bile babasından cok düskündür. Biliyor kendi cocuguna delirecek. Gözü ne yegen görecek ne anne.. Bizimle ilgilenecek. Kıskanclıktan deliriyor ne yapsamda huzurunu bozsam diye cıldırıyor. Ne olsa da bu bebek düsse diye planlar yaptı en basta. Acık acıkta söyledi. Kendi akrabaları bana ah sana yazık bu ailenin icinde ne isin var dedi. daha anlatsam roman olur bunlar yasadıklarımızın yanında incir cekirdegini dolduran kısmı :) Acıkcası ben bosanma kararı almıstım ki bebisi ögrendim hayırlısı buymus dedik annemle.. Sabrediyoruz biraz daha :)begri B bsrd
illaki biri dengesiz cıkıyor canım yapacak bır sey yok:)Demekki benim kaynanam melek bebekten öncede sonrada hep aynıydı hatta şuan daha fazla ilgisi kendi kızına olmadıqı kadar kurban olur sever beni ne yalan soleyim bende onu severim hiç kötü bi lafını bakışını duymadım şimdiye kadar arkamdan yapıosa bılemem günahı boynuna ama Allahım bilio ya yalanada qerek yok melek qibi kadındır aqzımın içine bakıo ne istesem anında oluyo düqünümüzü biz eşimle yaptık evimde 1 tane cay bardakları yoktur belkide ondan böle davranıo bilmiorum.Ama kayınpederim için aynı şeyi söelemicem çok itici bi adam kendi çocuklarına bile hiç hayrı dokunmamış içten pazarlıklı denqesiz bi adam...
aynen oyle canım gelecek ellerımızde bır hamur su anda nasıl yogurursak oyle sekıllenecekaynen öyle canım, amacımız o, dilerim ki o doğrultuda yetiştirebiliriz. şu an çok küçük demeden ben bunu yapıyorum, kendini üstün görmesin buna hakkı yok, erkek kadın işi ayırt ettirmiyoruz babamızla örnek oluyorz mümkün olduğunca.kadın yoksa erkekte yok.bunu idrakında olmalılar, ama endini öven birçok annede ne yazıkki yapıyor bunu.paşam o benim kızlar kurban olsun . çocuğa bunu duyurup sonra yalandan aa ben ona saygıyı öretiyorum diyorum.yok ya biz kör müyüz göremiyoruz.anne ve babanın gerçekten her iki cinsiyet içinde çok özveride bulunması gerek, bir insan yetiştirmek kolay değil.dünyayı bizim çocuklarımız aydınlatacakken neden karartsın ki ...
canımcım allahım sana sabır versin bırak aynı evi bırak apartmanı benim ev 7 mahalle uzak die tabir varya işte taa orda :) benimkide başlarda oğluınu benden kıskandı vee nereye gitsek oğlunu öpmeden olmaz yok milletin içinde şap şap benim en sinir olduğum şey tabii tepkimi bakışlarımla bir belli ettim ve teyzesi saolsun annesine yaa ayıp abla gelin varken napıyosun falan demiş eşimde anne ilk kez görmüyosun bilmem ne saydırmış o gün bu gün kurtuldumnedır bu kaynanalar boyle hanımlar walla sanslımıyım sanssızmıyım bılemedım bende ben kayınwalıdemle yasıyorum bırde. cogu kez bosanma noktasına geldım ama her defasında esımle sorunlarımızı asmayı basardık. her kavgamızın tek sebebı kayınwalıdemdı. alttan alttan herseye karısıyordu bırlıkte oturdugumuz ıcın hıc ozel anlarımız olmuyordu sureklı kendını owuyordu bırde nerdeyse o kadar duskundukı gecelerı yanımdan alıcak oglunu dıyordum :) en sonkı kayınwalıdem ıle kavgamdan sonra degıstı cok sukur. bırde bebısı duyduktan sonra ondan mutlusu olmadı yanı :) ee bende sanırım bıraz anne rolune gırıyorum benımde dusuncelerım degısıyor gıbı. kendısı hazırandan berı kızında kalıyor zaten ekımde gelıcek. uzun lafın kısası hıc bır zaman kendınızı ezdırmeyın alttada kalmayın kızlar cunku sustukca sız pısıyorsunuz sanıyorlar ben artık patladıgım ıcın sımdı hersey benım leyhıme dondu :) ınsallah boyle dewam eder zaten bebısten sonra esımde bana asırı derecede duskunlestı :)
canım benım yaa normalde aaa yapılır mı ama oyle ılgılensın tabıkı denebılır bu yazdıklarına ama anlıyorum senı her sey bırıkınce artık tahammulu kalmıyor ınsanın boyle tepkılerın cok normal yanı kuzum. ama tepkı koyacaksın bır taraftanda cok uzme kendını bebısı dusunAHHHH canım benim yaa başına gelmeyen bilemez ver derleki ayy amma çekiştiriyosunuz onlarda insan bilmem nee ama yok arkadaş başına gelen çok iyi anlıyor bende seni çok ama çok iyi anlıyorum benimde bütün özel günlerim olaylı ailecek birbirimize girerek bitti ve ben uzak gelinim söylemiştim eşimle üni.den tanışıyorduk benim eşim kesin hastanede karışmış bunu herkese söylüyorum gram çekmemiş ama şöyle bir şey var hayattaki en büyük pişmanlığım buraya evlenmek oldu eşimle yine evlenirdim ama ortak bi şehir bulurduk burası asla olmazdı çok çok pişmanım zorluğunu yaşıyorum samsuna yerleşmeyi düşünüyoruz eşimde çok istiyor ama epilepsi hastası bi abisi var sonra pişmanlığını yaşarım die korkuyor ama ben artık iyice gaddarlaştım burdan gidicem ne olursa olsun kimse umrumda değil haa bide abisi hasta ya kv bunun nazınıda çok iyi yapıyor ama yemezler cicim ahh ahhh keşke aynı şehirlerde olsakta dertleşsek oturup burda anlat anlat bitmez son bombayı söylim neden mi midem ağrıyor al işte dün gece bir dünya saydırdım eşime düğün yemekliydi bu iki de bir dışarı sigara içmeye gidip geliyor abisiyle eşim ilgileniyor yok ekmeğini parçalim yok bilmem içeciğne bakayım benim tepe attı kalk dedim biryere gidelim ee annemler gelsin öyle gideriz abim tek o zaman bırakıp gitmeyecek başında otrcak ayy benim mideye vurdu tabiii sonu HÜSRAN bitti
:) inse mi diye içimden geçmiyor değil, durup durup huzursuzluk ettiren bir insan için iyi niywetim kalmadı benimde :) artık sende inş. 2. ye demezsin :)) istediğin şoku belki yaratırsın :))
allah akıl fikir versin anlamıyorum neden böylelr, yalan dolan iftira.sanki oğulları daha çok sevecek.yeminle kardeşim eşiyle kötü olmasın diye bana yaptığı terbiyesizlikleri bile söyleyemedim söylememde.allah insana şans verecek ... yine de hepimize sabır tabi :)) kazanan olacağız :))
AHHHH canım benim yaa başına gelmeyen bilemez ver derleki ayy amma çekiştiriyosunuz onlarda insan bilmem nee ama yok arkadaş başına gelen çok iyi anlıyor bende seni çok ama çok iyi anlıyorum benimde bütün özel günlerim olaylı ailecek birbirimize girerek bitti ve ben uzak gelinim söylemiştim eşimle üni.den tanışıyorduk benim eşim kesin hastanede karışmış bunu herkese söylüyorum gram çekmemiş ama şöyle bir şey var hayattaki en büyük pişmanlığım buraya evlenmek oldu eşimle yine evlenirdim ama ortak bi şehir bulurduk burası asla olmazdı çok çok pişmanım zorluğunu yaşıyorum samsuna yerleşmeyi düşünüyoruz eşimde çok istiyor ama epilepsi hastası bi abisi var sonra pişmanlığını yaşarım die korkuyor ama ben artık iyice gaddarlaştım burdan gidicem ne olursa olsun kimse umrumda değil haa bide abisi hasta ya kv bunun nazınıda çok iyi yapıyor ama yemezler cicim ahh ahhh keşke aynı şehirlerde olsakta dertleşsek oturup burda anlat anlat bitmez son bombayı söylim neden mi midem ağrıyor al işte dün gece bir dünya saydırdım eşime düğün yemekliydi bu iki de bir dışarı sigara içmeye gidip geliyor abisiyle eşim ilgileniyor yok ekmeğini parçalim yok bilmem içeciğne bakayım benim tepe attı kalk dedim biryere gidelim ee annemler gelsin öyle gideriz abim tek o zaman bırakıp gitmeyecek başında otrcak ayy benim mideye vurdu tabiii sonu HÜSRAN bitti
Mrb kuzlar ahh ahhh okudum hepinizin eşin annesi ailesiyle ilgili yazılarınızı benim de içim öyle dolu ki artık dile getirmiyodum ama düğün günümü zehir ettiler bi insanın en özel anıdır düğünü ama bizim özel çekimlerimiz dışında hiçbir düpün fotografımızda yüzümüz gülmüyor baktıkca üzülüp ağlıyorum düğününün bian önce bitmesi için dua eden kac gelin kac damat vardır ayrıntılara girmicm rezil ettiler düğünümü hiç affetmicm düğünden snrada sosyal medyada orda burda arkamdan yazılanlar cabası eltim hep kıskandı hala da öyle hamileliğim bile ona dert olmş bi kızı vardı düşünmüodu artık şimdi hemen yapcm dio üstelik erkek olursa sakın kayınpederimn ismini koyma bu aileye erkegi ilk bn dogurcm ve bn adını koycm dedi bnim ailem cewrem gereği böyle seyler görmedim ben cok zorlandım çirkefliğe dökemem güzelce konusmya gttm hep baktım oda olmuo uzak duruyorum ya görümcemde aynı kayınvalidemide daha tam çözemedim.Rabbim hayırlısıyla evladımı kucagıma aldırsında ailem hep destek eşin keza bir dediğimi iki etmez varsın fesatlık yapsınlar Rabbim herkesin gönlüne göre verirarkadaslar bırde buraya ayrıca yazmak ıstedım erkek evladı olanlar var, cinsiyetini yeni ogrenmiş annişler var ve daha ögrenecek olanlar var nolur erkek evlat yetiştirirken dikkat edin kızlara saygı ve sevgı duymayı ogretelım sonra zamanlarda yasananlar hepımızı uzuyor bayana saygı nezaket centılmenlık gostermeyı kısılıgıne saygı duymayı ogretmemız lazım fiziki gucun onları ustun kılmadığını ogretmek lazım, bir bayana öncelikle zekasıyla, başarısıyla bakmayı ögretelim önce fiziğine bakmasınlar gerçekten bize anne olarak çok görev düşüyor
Eşin arkanda olsun tüm dünya karsinda olsun derler canim bosver ayri evlerdeyseniz gorusmezsin olur biter :)Mrb kuzlar ahh ahhh okudum hepinizin eşin annesi ailesiyle ilgili yazılarınızı benim de içim öyle dolu ki artık dile getirmiyodum ama düğün günümü zehir ettiler bi insanın en özel anıdır düğünü ama bizim özel çekimlerimiz dışında hiçbir düpün fotografımızda yüzümüz gülmüyor baktıkca üzülüp ağlıyorum düğününün bian önce bitmesi için dua eden kac gelin kac damat vardır ayrıntılara girmicm rezil ettiler düğünümü hiç affetmicm düğünden snrada sosyal medyada orda burda arkamdan yazılanlar cabası eltim hep kıskandı hala da öyle hamileliğim bile ona dert olmş bi kızı vardı düşünmüodu artık şimdi hemen yapcm dio üstelik erkek olursa sakın kayınpederimn ismini koyma bu aileye erkegi ilk bn dogurcm ve bn adını koycm dedi bnim ailem cewrem gereği böyle seyler görmedim ben cok zorlandım çirkefliğe dökemem güzelce konusmya gttm hep baktım oda olmuo uzak duruyorum ya görümcemde aynı kayınvalidemide daha tam çözemedim.Rabbim hayırlısıyla evladımı kucagıma aldırsında ailem hep destek eşin keza bir dediğimi iki etmez varsın fesatlık yapsınlar Rabbim herkesin gönlüne göre verir
Canım tesekkür ederim bu sabah yürüdüm bnde biraz artık akşamlarıda eşimle çıkarız tekrar sağol tavsiyen için@teacherderyaElisita bu â"sam yemekten önce yürüyüş yaptık gerçekten gaz şansına iyi geldi tavsiye ederim
Aynen öyle canım hep arkamda sağolsun görüşme dersem görüşmez bile ki Allah korusun ben okadarını yapmam zaten boşverdim de arada bi vurup gecio insanın aklına gelince artık bebişler unuttursun sıkıntıları inşallahEşin arkanda olsun tüm dünya karsinda olsun derler canim bosver ayri evlerdeyseniz gorusmezsin olur biter :)
Benim ki de öyle valla bayramda kutu ben kinimi onlar köyde biz şehirdeyiz her hafta sonu gidiyoruz cumadan gidip pazar gece dönüyoruz ben kendi annemde bi akşam oturması kadar kalıyordum bayramda dedi ki su sulanacakmış arefeden gelin 2. 3. Gün tarlada oluruz zaten e ben ailemi ne zaman göreceğim dedim her zaman görüyorsun görmesen neyse dedi bana iş var ne yapalım dedi eşim de olmaz öyle ilk gün oraya gideriz o zaman 2.gün gelir yardım ederim ben size dedi o zaman bozuldu zaten benim kayınvalide neyse ben arefeden gittim annemlere 1.gün akşam gittik onlara evin önüne suratı asmış oturmuş bu bayram falan görmedik bu sene benim oğlan kılıbık olmuş önce karısının anasını bayramladı deyip durdu o zamandan beri soğudum iyice ne yapsa gözüme batıyor artıkAyy kızlar benim hatırlıyosunuzdur hamileliğimin başından beri kv kalıyodum,artık baktım kocam bana kardeş gibi davranmaya başladı,kv attığım her adıma karışmaya başladı,eşime dedim ben gidiyorum ister gel ister gelme. Aradım babamı valizide topladım 2 hafta önce geldi beni aldı. Şimdi annemler de kalıyoruz,hala bulantım olduğu için ailem eve geçmeme izin vermediler. Benim ki hergün eve gidelim diyor,ben de kv lerde kalırken ona diyordum hadi gidelim diye cevap bile vermiyordu. Dün kv aradı kontrolünüze gelebilirmiyim diye yine ben vicdanlıyım aldık oda geldi.Neyse çıktık ne zman eve geçiceksiniz,hala annenlerde mi kalıyorsunuz evde yapamazsanız hemen gelin. O günde görümcem mesaj atmış benimkine çok kalmayın orda hemen gelin diye sanki biz onlarla yaşıyoruz. Evliliğimin ilk zamanları bizde çok kavga ederdik annesi gil yüzünden şimdi hiç umursamıyorum huylarına gidiyorum zaten çok sivri bi karakter de değilim. Kv babamın teyzesi bide o yüzden sessiz kalıyorum bazen.
Aman canım anlatsak bitmez onların hareketleri. Bizde Kurban bayramında babamlara araba vermiştik kurban kesecekler diye. Neyse saat 3 gibi gittik bunlara kapı duvar biz daha ellerini öpmeden gezmeye çıkmışlar, kp annemlere laf sokmuştu arabayı aldılar diye çok sinirlenmiştim o zaman. Birde babamın halası vefat etmişti bunlarda dünürlere gideceklerdi bizim haladan haberimiz yoktu. Kv 'nin haberi varmış ertesi sabah eşim bunları götürcekti arabayla Kırıkkale'ye sırf babam arabayı alıp köye gider diye kv eşim onlara gidince babamı arayıp halan vefat etti demişti o gün akşam gelince eşimle çok şiddetli bir kavga etmiştik ve hala o konuda eşimi de onları da affetmem.Benim ki de öyle valla bayramda kutu ben kinimi onlar köyde biz şehirdeyiz her hafta sonu gidiyoruz cumadan gidip pazar gece dönüyoruz ben kendi annemde bi akşam oturması kadar kalıyordum bayramda dedi ki su sulanacakmış arefeden gelin 2. 3. Gün tarlada oluruz zaten e ben ailemi ne zaman göreceğim dedim her zaman görüyorsun görmesen neyse dedi bana iş var ne yapalım dedi eşim de olmaz öyle ilk gün oraya gideriz o zaman 2.gün gelir yardım ederim ben size dedi o zaman bozuldu zaten benim kayınvalide neyse ben arefeden gittim annemlere 1.gün akşam gittik onlara evin önüne suratı asmış oturmuş bu bayram falan görmedik bu sene benim oğlan kılıbık olmuş önce karısının anasını bayramladı deyip durdu o zamandan beri soğudum iyice ne yapsa gözüme batıyor artık
Oğlum olursan hassas olacağım konu bu efendi saygılı bi adam olsun ilerde bayan arkadaşlarına eşine saygılı ölçülü olsun istiyorum eminim kayınvalidem çok şımartacak nasıl denge kuracağım bilmiyorum ama bi şekilde yapmam lazım erkek diye dünya onun etrafında dönecek herşeye hakkı olacak sanmasın adam gibi adam olsunarkadaslar bırde buraya ayrıca yazmak ıstedım erkek evladı olanlar var, cinsiyetini yeni ogrenmiş annişler var ve daha ögrenecek olanlar var nolur erkek evlat yetiştirirken dikkat edin kızlara saygı ve sevgı duymayı ogretelım sonra zamanlarda yasananlar hepımızı uzuyor bayana saygı nezaket centılmenlık gostermeyı kısılıgıne saygı duymayı ogretmemız lazım fiziki gucun onları ustun kılmadığını ogretmek lazım, bir bayana öncelikle zekasıyla, başarısıyla bakmayı ögretelim önce fiziğine bakmasınlar gerçekten bize anne olarak çok görev düşüyor
Bizde de durum pek farklı deyil valla elinden gelse onlara gidince koynunda yatıracak altına bez falan bağlayacak eşimin allahtan eşim dengeyi iyi kuruyor laf ettirmiyor bana ezdirmiyor yoksa işim zormuş benim düşük riski vardı doktor tuvalet banyo harici kalkma yat dedi bunu bile bile bana kova taşı diyor eşim doktor ona yat dedi diye kalktı kendi aldı ben ikiz çocukla çuval taşıyordum bişey olmadı Sizinkiler bi kovayla sıpa mı düşürecek dedi o an bişey demedim ama boğazımda düğüm oldu kaldı sonra döndü bana kızım ben oğluma kıyamam kendi evinde kullansanda benim gözümün önünde kullanma kuyamam diyor senin otuz yaşındaki kazık kadar herif evlat da bizim daha doğmamış ufacık bebek değil insafsızAman canım anlatsak bitmez onların hareketleri. Bizde Kurban bayramında babamlara araba vermiştik kurban kesecekler diye. Neyse saat 3 gibi gittik bunlara kapı duvar biz daha ellerini öpmeden gezmeye çıkmışlar, kp annemlere laf sokmuştu arabayı aldılar diye çok sinirlenmiştim o zaman. Birde babamın halası vefat etmişti bunlarda dünürlere gideceklerdi bizim haladan haberimiz yoktu. Kv 'nin haberi varmış ertesi sabah eşim bunları götürcekti arabayla Kırıkkale'ye sırf babam arabayı alıp köye gider diye kv eşim onlara gidince babamı arayıp halan vefat etti demişti o gün akşam gelince eşimle çok şiddetli bir kavga etmiştik ve hala o konuda eşimi de onları da affetmem.
Mrb kuzlar ahh ahhh okudum hepinizin eşin annesi ailesiyle ilgili yazılarınızı benim de içim öyle dolu ki artık dile getirmiyodum ama düğün günümü zehir ettiler bi insanın en özel anıdır düğünü ama bizim özel çekimlerimiz dışında hiçbir düpün fotografımızda yüzümüz gülmüyor baktıkca üzülüp ağlıyorum düğününün bian önce bitmesi için dua eden kac gelin kac damat vardır ayrıntılara girmicm rezil ettiler düğünümü hiç affetmicm düğünden snrada sosyal medyada orda burda arkamdan yazılanlar cabası eltim hep kıskandı hala da öyle hamileliğim bile ona dert olmş bi kızı vardı düşünmüodu artık şimdi hemen yapcm dio üstelik erkek olursa sakın kayınpederimn ismini koyma bu aileye erkegi ilk bn dogurcm ve bn adını koycm dedi bnim ailem cewrem gereği böyle seyler görmedim ben cok zorlandım çirkefliğe dökemem güzelce konusmya gttm hep baktım oda olmuo uzak duruyorum ya görümcemde aynı kayınvalidemide daha tam çözemedim.Rabbim hayırlısıyla evladımı kucagıma aldırsında ailem hep destek eşin keza bir dediğimi iki etmez varsın fesatlık yapsınlar Rabbim herkesin gönlüne göre verir
Allah bu konular da vicdan versin. Allah var benim kv hiç iş yaptırmıyor da benim ki de fazla ilgiyi çok çok abartıyor. O kadar abartıyor ki gidip gelmeme karışıyor.Bizde de durum pek farklı deyil valla elinden gelse onlara gidince koynunda yatıracak altına bez falan bağlayacak eşimin allahtan eşim dengeyi iyi kuruyor laf ettirmiyor bana ezdirmiyor yoksa işim zormuş benim düşük riski vardı doktor tuvalet banyo harici kalkma yat dedi bunu bile bile bana kova taşı diyor eşim doktor ona yat dedi diye kalktı kendi aldı ben ikiz çocukla çuval taşıyordum bişey olmadı Sizinkiler bi kovayla sıpa mı düşürecek dedi o an bişey demedim ama boğazımda düğüm oldu kaldı sonra döndü bana kızım ben oğluma kıyamam kendi evinde kullansanda benim gözümün önünde kullanma kuyamam diyor senin otuz yaşındaki kazık kadar herif evlat da bizim daha doğmamış ufacık bebek değil insafsız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?