2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

ah canım benim yatabildiğimi kim söyledi soluma?
doktor bebek ters deyince kendimi zorluyorum sola yatayım diye. ama ne mümkün. sag sol sırt üstü debelenip duruyorum sabaha kadar. uyku zaten tavşan uykusu incecik. hemen uyanıyorum. hep uyku ile uyanık arasındayım derin uyku hayal oldu. sırt üstü de çok yatamıyorum nefesim daralmaya başladı. bizim kız da sola yatınca daha çok tepiyo canım. bu kendilerine sola yatınca daha çok oksijen gitmesinden kaynaklanıyor. bi karnımın altından bi üstünden aynı anda nasıl vuruyor akıl erdiremiyorm. daha 900 gr lık yumurcaktan sabaha kadar dayak yiyorum ilerde 3 kilo olunca ne olur bilmiyorum

Ayy ne kadar güzel bir rüya canim Allah hayirlara getirsin evladını kucagina aldığın kokusunu icine cektigin günleri göstersin

Dediğin doğru canım oksijen fazla fazla gidince başlıyorlar içerde cosmaya onlarda enerjiyi nasıl atcaklar vur anneye canım daha kaç hafta var döner normal yerine şimdi küçükler icerde fırıl fırıl dönüyorlar sen sıkma canını. Bende dusunmuyo değilim 3kilo olunca napcaz artik berjerlerde sabahlariz :)

Canim bende de oluyor o sertlik hatta özellikle idrara sıkıştıysam bebisin yeri azalıyor herhalde o zamanlar daha fazla oluyor.

Bak yaaa minicik oğluş ne güzel şans getirmiş size inşallah bundan sonra da hep böyle olur tatlım evinizi kolayca satıp yenisine kolayca yerlesirsiniz inşallah

Kızlar belki bunları konuşmak için erken ama. Normal doğum düşünenlere sorum
Epizyotomi - normal dogum sırasında atılan kesi - hakkında ne düşünüyorsunuz?

Normal doğum taraftarı olan doktorum ne yazık ki rutin epizyotominin de taraftarı çıktı

Kizlar emziklere bakiyorum da aklim karisti. Tecrubeli anneler hangi marka emzigi onerirsiniz? En azindan bir tane aliyim evde dursun istiyorum.

Bende istemiyorum kesilip dikis atılmasını ama benim kocam sağolsun daha doğumla ilgili bisey sordurmuyo daha erken deyip duruyo bende su epudrali konuşmak istiyorum normal olursa onuda istemiyorum ben zaten tüm sancıyı cekcez ondan sonra ne kalcakki ama kocam sağolsun işte bidahaki sefere susturamaz beni konuscam

Ne kadar verdin ki canim.

Aynı günde fotoğraf çekmek ne güzel bir hatıra olmuş senin için. Kilon ve göbeğinin büyüklüğü de sanırım hemen hemen aynı inşallah yakın olur tarih olarak da

benim koca bu kez gelmedi ama bir dahakine eşli gel. perşembeleri eşli alıoruz dedi. ben sordum doktora. onu yapmamız lazım yoksa daha kötü sonuclar olabilir. ne bileyim kontrolsüz yırtılır. sonrasında idrar kacırma, vajinal genişleme olur vs dedi. ee tabi bunların olmasını kimse istemez. o anda ikna olmuş gibi oldum ama cidden istemiyorum. dünya saglık örgütü bile yasaklamış diyorlar. türkiyede bunun yapılma oranı bile %96 imiş. illa kesip biçicekler bizi yani. bekleseler zaten bedenimiz açılacak belki ama beklemek zor geliyor.
normal dogum taraftarı olanı zor buldum, bir de normal + epizyo karşıtı sanırım bulamam. bunu zor buldum yaa
umarım sen doktorunu ikna edersin. son haftalarda bir daha konuscam belki ikna olur.

benimki de akşamları karnımı okşuyorum. yeri geliyor göbek deliğim ve çevresi acıyor. masaj yapıyorum. bana kızıyor. kızı rahat bırak diye. ay sanki o beni rahat bırakıyo
sanırım bedenimdeki değişiklikler onu dehşete düşürüyor canım. geçen diyo ki keşke insanlar da yumurtlasa da dışarda olsa bebekler. hhahahah

Neden eşli alıyorlarmış ki? Dünya sağlık örgütü neyi yasaklamış? Biraz yabancı kaldım konulara

Kedibochi kizlar epidurali dr nuzla detayli konusup gercekren gerekir mi diye oyle karar verin derim,.
Ben normal dogum yaptim epidural de yaptirdim. Ama oda benim ikinmamda sorun yasatti. Cokbzorladi buda dogumu.

Neden eşli alıyorlarmış ki? Dünya sağlık örgütü neyi yasaklamış? Biraz yabancı kaldım konulara
canım dogum esnasında atılan rutin kesiden bahsediyoruz :)

Kedibochi kizlar epidurali dr nuzla detayli konusup gercekren gerekir mi diye oyle karar verin derim,.
Ben normal dogum yaptim epidural de yaptirdim. Ama oda benim ikinmamda sorun yasatti. Cokbzorladi buda dogumu.

bu bahsettiğim epidural değil canım epizyotomi. yani normal dogumda atılan kesi. dikiş ve sonrasında yaşanan sıkıntlar, acılar vs.
ben zaten rutin olanı istemiyorum. bi sorun olur bebek gelemez vs o durumda zaten gerekli. bunun da olma ihtimali %10 muş.
biraz araştırdım da.
doktorlar da araştıran ögrenenleri pek sevmiyorlar. kzııyorlar. bize işimizi mi ögretiyorsun diyebiliyorlar.

O dikiş normal doğumlarda yüzde 90 oluyor gibi. Yani kime sorsam dikişi var mutlaka keşke olmasa ama zor olmaz mı hiç kesmeden de? Araştırmadım ama ilk doğumum olacağı için normal istiyorum

O dikiş normal doğumlarda yüzde 90 oluyor gibi. Yani kime sorsam dikişi var mutlaka keşke olmasa ama zor olmaz mı hiç kesmeden de? Araştırmadım ama ilk doğumum olacağı için normal istiyorum
evet şeker. türkiyede oran %96
bu korkunç bir oran.50-60 ve 70 li yıllarda olmazsa olmaz kabul edilen bu kesi olayının 90 lardan sonra rutin olmaması gerektiği sonucuna varılmış.

ama bizim memleket herşey de oldugu gibi bunda da geriden geliyor.

Yenilikleri biraz takip etse ya bizim doktorlar da

Yalanci dogum sancisi canim onlar. Cok sık olmadikca sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…