- 5 Ocak 2011
- 14.503
- 23.167
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #36.361
Sen yine yatabiliyorsun canım soluna ben normalde de sola yatardım hamileliğin ilk başlarında bu zamana kadar yatiyordum son bi hafta on gündür yatamiyorum daha doğrusu benim fırıldak yatirtmiyo bi başlıyor soldan soldan vurmaya yatmak ne mümkün mecburen biraz sağa dönüyorum azcik sırtüstü yatıyorum tekrar sola dönüyorum yok yine başlıyor vurmaya diyorum cikicak birazdan orayı desipnapcaz bilmiyorum hanfendiyi kandirip yatmak lazim ama nasıl olcak bilmiyorum
Ayy ne kadar güzel bir rüya canim Allah hayirlara getirsin evladını kucagina aldığın kokusunu icine cektigin günleri göstersinSelam kizlar
Dun gece cok guzel ruya gördüm. Sezeryandan cikmisim hic agrim yok. Sadece hafif bir sersemlik var. Hemen kalktim yatagimdan bebeğim annemin kucagindaydi ver dedim evladimi kollarimi uzatir uzatmaz kizim acti kollarini nasil kendini atiyor bana dogru hem guluyo hemde kollariyla ustume atiliyor. Ayyy ya yerim.ben onu cok guzeldi.
ah canım benim yatabildiğimi kim söyledi soluma?
doktor bebek ters deyince kendimi zorluyorum sola yatayım diye. ama ne mümkün. sag sol sırt üstü debelenip duruyorum sabaha kadar. uyku zaten tavşan uykusu incecik. hemen uyanıyorum. hep uyku ile uyanık arasındayım derin uyku hayal oldu. sırt üstü de çok yatamıyorum nefesim daralmaya başladı. bizim kız da sola yatınca daha çok tepiyo canım. bu kendilerine sola yatınca daha çok oksijen gitmesinden kaynaklanıyor. bi karnımın altından bi üstünden aynı anda nasıl vuruyor akıl erdiremiyorm. daha 900 gr lık yumurcaktan sabaha kadar dayak yiyorum ilerde 3 kilo olunca ne olur bilmiyorum
Canim bende de oluyor o sertlik hatta özellikle idrara sıkıştıysam bebisin yeri azalıyor herhalde o zamanlar daha fazla oluyor.Kızlar bısey dıyecemmkarnımın bir tarafında sertleşme oluyo küçük bir top gıbı bısey ama tas gıbı oluyo sadece bi tarafta bebek mı yoksa kasılmamamı çok korkuyorum ılk defa bu sabah oldu bı ıkı kez kasılma olmasından korktum sızce ne kızlar
Bak yaaa minicik oğluş ne güzel şans getirmiş size inşallah bundan sonra da hep böyle olur tatlımAy evet aynen öyle hayatım. Ben de şu ev değiştirme işini gebe kalmadan önce yapmak istiyordum. Ama sonra eşimle bir sene daha beklemek istemedik. Bir de herkes gebe kalmak bile 1 sene alıyor siz çalışmalara başlayın dediler. Deneyelim dedik üçüncü ayda gebe kaliverdim. Şimdi ev satcaz alcaz hep ben gebeyken ya da lohusayken. Ama bebeğin nasibi ya, bu işlerle uğraşırken hep karşıma iyi dürüst insanlar çıktı. Tamiratlarim vardı çabucak oluverdi. Normalde olsa mumla arardım iyi insan.
Cok tatlilar ya gule gule giydir tatlimEki Görüntüle 1767927 Kızlarr iyi akşamlar bunlar da bizecandanotecann teyZemizin ördükleri
Alt kısmına balerin eteği giydiricem foto çekimi için
Amin hepimiz 8nsallaj az kaldiAyy ne kadar güzel bir rüya canim Allah hayirlara getirsin evladını kucagina aldığın kokusunu icine cektigin günleri göstersin
Kızlar belki bunları konuşmak için erken ama. Normal doğum düşünenlere sorum
Epizyotomi - normal dogum sırasında atılan kesi - hakkında ne düşünüyorsunuz?
Normal doğum taraftarı olan doktorum ne yazık ki rutin epizyotominin de taraftarı çıktı
Ne kadar verdin ki canim.günaydın kızlar!
benden başka 6. ayda kilo veren var mı ya?daha fazla kilo almamız gerekiyordu sanki bu aralar,
yediğim içtiğim aynı ama ben kilo vermeye başladım, kafam karıştı, pek normal gelmedi. Doktora gitsem mi acaba bikaç gün beklesem mi..
niye böyle oldu ki
Aynı günde fotoğraf çekmek ne güzel bir hatıra olmuş senin için. Kilon ve göbeğinin büyüklüğü de sanırım hemen hemen aynıEki Görüntüle 1768244 Günaydın canlarrrrbiz bgn erkenciyiz 7de uyandık oğluşla görümcem ve kp gelicek ztn kahvaltıya iyi oldu yani
Biz kızımla 27+5 olduk bgn, sağdaki fotoda oğlumla 27+5 ken zaman ne kdr çabuk geçmiş yine bu mevsim yine ben hamile
Bu arada hiç bahsettim mi bilmiyorum oğlum 4 mayıs doğumlu, kızım da sata göre 5 mayıs gözüküyo çok isterim aynı gün veya 1-2 gün önce doğsun ama nasip kısmet tabiistesek planlasak aynı güne denk getiremezdik
Hepinizi öpüyoruz çokkkk mutlu bol tekmeli bi gün olsun herkes için
Bende istemiyorum kesilip dikis atılmasını ama benim kocam sağolsun daha doğumla ilgili bisey sordurmuyo daha erken deyip duruyo bende su epudrali konuşmak istiyorum normal olursa onuda istemiyorum ben zaten tüm sancıyı cekcez ondan sonra ne kalcakki ama kocam sağolsun işte bidahaki sefere susturamaz beni konuscam
Neden eşli alıyorlarmış ki? Dünya sağlık örgütü neyi yasaklamış? Biraz yabancı kaldım konularabenim koca bu kez gelmedi ama bir dahakine eşli gel. perşembeleri eşli alıoruz dedi. ben sordum doktora. onu yapmamız lazım yoksa daha kötü sonuclar olabilir. ne bileyim kontrolsüz yırtılır. sonrasında idrar kacırma, vajinal genişleme olur vs dedi. ee tabi bunların olmasını kimse istemez. o anda ikna olmuş gibi oldum ama cidden istemiyorum. dünya saglık örgütü bile yasaklamış diyorlar. türkiyede bunun yapılma oranı bile %96 imiş. illa kesip biçicekler bizi yani. bekleseler zaten bedenimiz açılacak belki ama beklemek zor geliyor.
normal dogum taraftarı olanı ikna ettim normal + epizyo karşıtı sanırım bulamam. bunu zor buldum yaa
umarım sen doktorunu ikna edersin. son haftalarda bir daha konuscam belki ikna olur.
benimki de akşamları karnımı okşuyorum. yeri geliyor göbek deliğim ve çevresi acıyor. masaj yapıyorum. bana kızıyor. kızı rahat bırak diye. ay sanki o beni rahat bırakıyo
sanırım bedenimdeki değişiklikler onu dehşete düşürüyor canım. geçen diyo ki keşke insanlar da yumurtlasa da dışarda olsa bebekler. hhahahah
Bende istemiyorum kesilip dikis atılmasını ama benim kocam sağolsun daha doğumla ilgili bisey sordurmuyo daha erken deyip duruyo bende su epudrali konuşmak istiyorum normal olursa onuda istemiyorum ben zaten tüm sancıyı cekcez ondan sonra ne kalcakki ama kocam sağolsun işte bidahaki sefere susturamaz beni konuscam
canım dogum esnasında atılan rutin kesiden bahsediyoruz :)Neden eşli alıyorlarmış ki? Dünya sağlık örgütü neyi yasaklamış? Biraz yabancı kaldım konulara
Kedibochi kizlar epidurali dr nuzla detayli konusup gercekren gerekir mi diye oyle karar verin derim,.
Ben normal dogum yaptim epidural de yaptirdim. Ama oda benim ikinmamda sorun yasatti. Cokbzorladi buda dogumu.
canım dogum esnasında atılan rutin kesiden bahsediyoruz :)
bu bahsettiğim epidural değil canım epizyotomi. yani normal dogumda atılan kesi. dikiş ve sonrasında yaşanan sıkıntlar, acılar vs.
ben zaten rutin olanı istemiyorum. bi sorun olur bebek gelemez vs o durumda zaten gerekli. bunun da olma ihtimali %10 muş.
biraz araştırdım da.
doktorlar da araştıran ögrenenleri pek sevmiyorlar. kzııyorlar. bize işimizi mi ögretiyorsun diyebiliyorlar.
evet şeker. türkiyede oran %96O dikiş normal doğumlarda yüzde 90 oluyor gibi. Yani kime sorsam dikişi var mutlakakeşke olmasa ama zor olmaz mı hiç kesmeden de? Araştırmadım ama ilk doğumum olacağı için normal istiyorum
Yenilikleri biraz takip etse ya bizim doktorlar daevet şeker. türkiyede oran %96
bu korkunç bir oran.50-60 ve 70 li yıllarda olmazsa olmaz kabul edilen bu kesi olayının 90 lardan sonra rutin olmaması gerektiği sonucuna varılmış.
ama bizim memleket herşey de oldugu gibi bunda da geriden geliyor.
Yalanci dogum sancisi canim onlar. Cok sık olmadikca sorun yokKızlar bısey dıyecemmkarnımın bir tarafında sertleşme oluyo küçük bir top gıbı bısey ama tas gıbı oluyo sadece bi tarafta bebek mı yoksa kasılmamamı çok korkuyorum ılk defa bu sabah oldu bı ıkı kez kasılma olmasından korktum sızce ne kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?