- 23 Haziran 2015
- 1.550
- 2.111
- 133
- 35
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #36.521
Çok haklisin yaaa.. Lise öğrencileri zor bende yerinde olsam ayrilirdim .. Bende ilkokulda rehber öğretmenim çok problemli aileler var bizde de sıkıntı oBen de senin gibi düşünüyordum canım ama o zaman değerlendiricem ama izne ayrılmaktan yana gönlüm lise çok yorucu açıkcasıbide dün diyorlarki aaa hocam kilo almışssınız baya dedim neden acana tüh tüh gıcık ediyorlar beni bazen
Senin işin çok daha zor canım anlayabiliyorum ilkokulda çalıştığım dönemden de şimdi ki okulumdan da rehber öğretmenlik sıkıntı Allah yardımcın olsun vallaÇok haklisin yaaa.. Lise öğrencileri zor bende yerinde olsam ayrilirdim .. Bende ilkokulda rehber öğretmenim çok problemli aileler var bizde de sıkıntı o
ben doktoruma sordum canım. bazı bünyelerde epidural ıkınmaya mani oluyormuş. yani o kadar uyuşuyormuşsun ki ne zaman kasılma geldi ne zaman gitti anlamıyormuşssun. ona sonra karar veririz dedi. tamam dedim.Kedibochi kizlar epidurali dr nuzla detayli konusup gercekren gerekir mi diye oyle karar verin derim,.
Ben normal dogum yaptim epidural de yaptirdim. Ama oda benim ikinmamda sorun yasatti. Cokbzorladi buda dogumu.
maalesef canım sadece doktorlarda değil kendini geliştirme hangi meslek grubunda var ki bu ülkede? okuldan mezun oldum tamam ben oldum uzmanım vs modunda herkes. oysaki tıp her geçen gün gelişen bir alan..Yenilikleri biraz takip etse ya bizim doktorlar da
yapma ya kanada'da bile böyle düşünen doktorlar var yani. bi açıdan sevindim bi açıdan da üzüldüm adına. inan benim de kafam karışık. bazı araştırmalarda rutin epizyotomin gerekli olmadığı o bölgenin sanırım adı perinuem oluyor , doğal olarak esnediği ve kendini toparladığı dolayısı ile her vakada kesiye gerek olmadığı söyleniyor. ama doktorum beni bazı açılardan da korkutmadı değil. yani epizyo olmazsa şu olur bu olur vs diye.ya al benimkinden de o kadar. ben normal acilmasindan yanayim ama o sekilde parcalaniyor, tekrar toparlanmasi daha uzun sure aliyor ve eskisi gibi kaynamiyor dedi. o da nesterle kesilmesinden yana. o sekilde daha kolay dikiyorlarmis. ama ben de karar veremedim. vallahi kitabimin dogum bolumune geldim takildim kaldim. yarim sayfa okuyup, sakin ol miranda sakin ol miranda diye kitabi kenara koyuyorum. bazen en iyisi hic ogrenmemek, dusunmemek, oyle oldu da bitsin masallah diyorum ama o zaman da hastanelere, uzun saatler calisan uykusuz ve sinirli hastane calisanlarina guvenemiyorum.
Ben bidahaki gittiğimde hem epizyo hemde epidurali konuscam. Niye perşembe hariç eş almiyolarmiymis neden böyle bi uygulama varki saçma değilmi kurtköy deki hastanede böyle bi uygulama yok zaten randevuya sırayla alıyorlar?
evet bana da doktor ilk ise kesicez dedi. benim yengem dikişlerin acısını 2 ay çekti o yüzden kararsızım ben.Canım benim ilk doğumda kestiler.çünkü doktorum dediki eğer kesmezsek ilk doğumun kendi yırtılır oda daha kötü olur dedi.ama beni hiç rahatsız etmiyo şuan.tabi ilk zamanlar oturup kalkması çok zor oluyo
peki neden rutin yapılmaması gerekir diyor yabancı kaynaklar? gerkiyorsa yapılmalı ama belki gerek kalmayacak - cart - doktorlar kesiveriyorlarmış.O nasıl güzel bir benzetme yaasen çok yaşa emi.. Bak bu kesi olayına benim doktor nasıl yaklaşacak acaba sorsam mi erken diye cevaplamazmis bi de ama genişleme olacaksa kesi daha mantıklı biraz da çekeceğiz ama anneannemler evde doğum yapmışlar, yırtılma olmuş hepsinde o zamanlar ve kendiliğinden kaynamasini beklemişler aslında yapmaları gerekebilir
ya işte senin gibi 1 haftada 10 günde iyileşenler de var yengem gibi o dikişlerin acısını 2 ay çeken de. hala oturamıyorum diyordu yegenim 2 aylıktı. yani sezeryandan ne farkı kalıyor ki. kesil biçil ikisin de de aynı gibi geliyor bana.Ben dikisten dolayi bi skinti yasamadi,m canim. Dedigin gibi burda dr lar beklemiyor. Kesi kolaylik onlarada
Sağol canım hepimizin olsun inşallah .. Yawrum dert dinleye dinleye büyüyorSenin işin çok daha zor canım anlayabiliyorum ilkokulda çalıştığım dönemden de şimdi ki okulumdan da rehber öğretmenlik sıkıntı Allah yardımcın olsun valla
merhaba kızlar;dün renkli dopplerimiz vardı bebeğimizin herşeyi normal Allah'a çok şükür ama benim rahme giden damarlardan bir tanesinde kan akışı azlığı varmış böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda?
benim gönlüm de hep normalden yana, vücut için de aslında gerekli olan o. bide dediği şans işi bence çatı muayenesinde sanırım doktor yönlendirir doğumun nasıl olacağını, kimisi rahat doğurur kimisi de zorlanır yırtığı olur biraz bize de iş düşüyor, kuvvetli ıkınmak gerekli bağırdıkları zaman ıkınma gücü azalıyor mesela veya ıkınmayı kesince bebeğin kafası içeri geri kaçıyor tekrar çıkarmak için ekstra güç gerekiyor e annede enerji kalmıyor falan meselaGünaydın bayanlar
Benim arkadaşım yakın zamanda doğum yaptı ona çok fazla dikiş atmışlardı bugun ki aklım olsa sezeryan olurum diyo hep
şahsen benim aklımda hep sezeryana kayıyo ne yalan diyeyim
ileri haftalarda hipertansiyona yol açabileceğini ama açmayabileceğinide söyledi,tansiyonunu haftada 2 defa ölçtürmemi söyledi ve tuzu azaltmamı bunun dışında yapacak bişey yok dedigeçmiş olsun hiçbir fikrim yok malesef, doktorun ne dedi peki ?
ayy tulum çok güzelmiş bayıldım :)Günaydın güzel anne adaylarıı. Ben kızımı galiba erkek gibi büyütücem. :) Allahtan ananesi babannesi farkında kız olduğunun da ona göre hediyeler geliyor. Kurabiye canavarı yelek hm erkek bebek reyonundan benim aldığım.Diğeri de dün akşam ananemizin aldığı. Kampanya devam ediyor mu bilmiyorum ama markafoni de mothercare da baya bir indirim var. Kaçırmayın derim.
Eki Görüntüle 1769419
Eki Görüntüle 1769420
hangi taraftakinde kan akışı azmış ? sola yatıp bebeğe giden kanı maksimuma çıkarsan bi faydası olur mu acaba bilemedimileri haftalarda hipertansiyona yol açabileceğini ama açmayabileceğinide söyledi,tansiyonunu haftada 2 defa ölçtürmemi söyledi ve tuzu azaltmamı bunun dışında yapacak bişey yok dedi
sol taraftahangi taraftakinde kan akışı azmış ? sola yatıp bebeğe giden kanı maksimuma çıkarsan bi faydası olur mu acaba bilemedim
Cokta sık bakmiyolar canim yaa
Gule gule kullanin .kiz herkes hafif ister sen agirmi istedin. Havali anne olcan diiimiiKızlar sonunda gönlüme gore ağır ve buyuk tekerleklı bı bebek arabası buldum sonundademın aldık geldık hemen oh be bunu da hallettik
Teşekkürlerr. Ben de onu çok beğendim. Çok sevimli gerçekten :))ayy tulum çok güzelmiş bayıldım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?