2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Çok haklisin yaaa.. Lise öğrencileri zor bende yerinde olsam ayrilirdim .. Bende ilkokulda rehber öğretmenim çok problemli aileler var bizde de sıkıntı o

Çok haklisin yaaa.. Lise öğrencileri zor bende yerinde olsam ayrilirdim .. Bende ilkokulda rehber öğretmenim çok problemli aileler var bizde de sıkıntı o
Senin işin çok daha zor canım anlayabiliyorum ilkokulda çalıştığım dönemden de şimdi ki okulumdan da rehber öğretmenlik sıkıntı Allah yardımcın olsun valla

Herkese günaydın kızlar. Istanbuldan, güneşli bir günden merhaba.

Kedibochi kizlar epidurali dr nuzla detayli konusup gercekren gerekir mi diye oyle karar verin derim,.
Ben normal dogum yaptim epidural de yaptirdim. Ama oda benim ikinmamda sorun yasatti. Cokbzorladi buda dogumu.
ben doktoruma sordum canım. bazı bünyelerde epidural ıkınmaya mani oluyormuş. yani o kadar uyuşuyormuşsun ki ne zaman kasılma geldi ne zaman gitti anlamıyormuşssun. ona sonra karar veririz dedi. tamam dedim.
Yenilikleri biraz takip etse ya bizim doktorlar da
maalesef canım sadece doktorlarda değil kendini geliştirme hangi meslek grubunda var ki bu ülkede? okuldan mezun oldum tamam ben oldum uzmanım vs modunda herkes. oysaki tıp her geçen gün gelişen bir alan..
yapma ya kanada'da bile böyle düşünen doktorlar var yani. bi açıdan sevindim bi açıdan da üzüldüm adına. inan benim de kafam karışık. bazı araştırmalarda rutin epizyotomin gerekli olmadığı o bölgenin sanırım adı perinuem oluyor , doğal olarak esnediği ve kendini toparladığı dolayısı ile her vakada kesiye gerek olmadığı söyleniyor. ama doktorum beni bazı açılardan da korkutmadı değil. yani epizyo olmazsa şu olur bu olur vs diye.

tamam canım bizi de bilgilendir. bilmiyorum ki tuhaf hastane yani. sordum da randevulu neden yok diye. buranın insanı uymuyor ddiler. sultanbeylili vatandaş yani. iyi de böyle de magdur oluyoruz. 3,5 saat beklemek ne demek dedim. erken gel dediler başka çözüm yok. doktoru begenmesem bir daha adımımı atmicaktım. ama normali destekleyen doktoru zor buldum açıkçası. sanırım buna devam edicem.
kurtkoyu ben de çok begendim.hem daha yeni bir hastane ne bileyim her şeyiyle güzeldi ama uzak diye istemedim. gerçi arabamız var ama 5 dk lık sultanbeyli mi yoksa 20 dk lık kurtkoy mu dersen tabi ki bu hastane derim. gerçi daha yogun bakım yenidogan uniteleri var mı yok mu soramadım. biz cıkarken kapıda bi küvöz vardı naklediliyordu çünkü.

evet bana da doktor ilk ise kesicez dedi. benim yengem dikişlerin acısını 2 ay çekti o yüzden kararsızım ben.
peki neden rutin yapılmaması gerekir diyor yabancı kaynaklar? gerkiyorsa yapılmalı ama belki gerek kalmayacak - cart - doktorlar kesiveriyorlarmış.
gerçi yengem o anda onun acısını anlamıyorsun bile dedi. bilemiyorum kararsızım. daha doguma çok var şu anda korkmuyorum ama bakalım son haftalarda neler olacak. ben hiç hastaneye yatmadım şimdiye kadar. ortamı vs. de hiç bilmem ya

Ben dikisten dolayi bi skinti yasamadi,m canim. Dedigin gibi burda dr lar beklemiyor. Kesi kolaylik onlarada
ya işte senin gibi 1 haftada 10 günde iyileşenler de var yengem gibi o dikişlerin acısını 2 ay çeken de. hala oturamıyorum diyordu yegenim 2 aylıktı. yani sezeryandan ne farkı kalıyor ki. kesil biçil ikisin de de aynı gibi geliyor bana.

merhaba kızlar;dün renkli dopplerimiz vardı bebeğimizin herşeyi normal Allah'a çok şükür ama benim rahme giden damarlardan bir tanesinde kan akışı azlığı varmış böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda?

Günaydın güzel anne adaylarıı. Ben kızımı galiba erkek gibi büyütücem. :) Allahtan ananesi babannesi farkında kız olduğunun da ona göre hediyeler geliyor. Kurabiye canavarı yelek hm erkek bebek reyonundan benim aldığım. Diğeri de dün akşam ananemizin aldığı. Kampanya devam ediyor mu bilmiyorum ama markafoni de mothercare da baya bir indirim var. Kaçırmayın derim.

Günaydın bayanlar
Benim arkadaşım yakın zamanda doğum yaptı ona çok fazla dikiş atmışlardı bugun ki aklım olsa sezeryan olurum diyo hep
şahsen benim aklımda hep sezeryana kayıyo ne yalan diyeyim
benim gönlüm de hep normalden yana, vücut için de aslında gerekli olan o. bide dediği şans işi bence çatı muayenesinde sanırım doktor yönlendirir doğumun nasıl olacağını, kimisi rahat doğurur kimisi de zorlanır yırtığı olur biraz bize de iş düşüyor, kuvvetli ıkınmak gerekli bağırdıkları zaman ıkınma gücü azalıyor mesela veya ıkınmayı kesince bebeğin kafası içeri geri kaçıyor tekrar çıkarmak için ekstra güç gerekiyor e annede enerji kalmıyor falan mesela

ayy tulum çok güzelmiş bayıldım :)

ileri haftalarda hipertansiyona yol açabileceğini ama açmayabileceğinide söyledi,tansiyonunu haftada 2 defa ölçtürmemi söyledi ve tuzu azaltmamı bunun dışında yapacak bişey yok dedi
hangi taraftakinde kan akışı azmış ? sola yatıp bebeğe giden kanı maksimuma çıkarsan bi faydası olur mu acaba bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…