2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

hayatim ben kanada'da yasiyorum bilmiyorum daha once okumus muydun... burdaki bir cok saglik hizmetinden sikayetci olsam da, bazi sistemleri cok hosuma gidiyor.
misal okudugum kitabi bana doktorum odev diye verdi. kac kisi oturup yapar bilmiyorum ama yine de hastanin bilgilenmesini istiyorlar. bir de burda benim hastaneye verebilecegim dokumanlar arasinda "birth plan" diye bir sey var. dogumunu nasil planladigini yaziyor. misal (erkek) bebegim sunnet olsun. normal dogum planliyorum. epidural kullanmak istemiyorum. episiotomy ye karsiyim gibi. tabii ki de tehlike aninda bu dokumanin hic bir gecerliligi yok. acil durum neyi gerektirirse doktorlar onu yapiyor. ama bu bir on bilgi onlar icin. ve eger her sey normal giderse, kisinin isteklerine saygi duyuyorlarmis. boylece son anda saskin bir sekilde karar vermek durumunda kalmiyoruz. simdi sayende hic aklima gelmemis birsey daha yazacagim bu kagida. bebege mama verilse bile sutumu sagin! :)

ama tabi hepimizin amaci ayni. saglikla, huzurla bebeklerimizi kucaklamak. dogum nasil olursa olsun, bir sekilde hepsi geri de kalacak. kucuklerimiz dedigin gibi kucaklarimizda olacak

Sen yine de bi bak tatlım en uygun fiyatlısi orada

kızlar ayak tırnaklarınıza ulaşabiliyor musunuz? geçen baktım tırnaklarım uzamış, keseyim dedim ulaşamadım!
Bi ay sonra falan nasıl olacak? siz nasıl kesiyorsunuz ayak tırnaklarınızı?

Kizlar genital bolgenizi nasil temizliyorsunuz ben agda yapiyordum ama gobek buyudukce zorlniyorum gercekten

Bu siteye bu foruma bayılıyorum ya. Tüm sorunlarımı günü gününe burda buluyorum. Sabahtan beri ayak tırnaklarımı nasıl kessem diye düşünüyorum genital bölge ise asıl sıkıntı. Eşim ufaktan dalga geçmeye başladı gıcık Şaka bir yana Rabbim eşlerimizi başımızdan eksik etmesin. Eşimden yardım alıyorum bu konuda. Tüm düşünceli eşlerden Allah razı olsun.

kızlar ayak tırnaklarınıza ulaşabiliyor musunuz? geçen baktım tırnaklarım uzamış, keseyim dedim ulaşamadım!
ben bu konuda cok komigim yaaaa... zaten kiloluydum bi de gobek iyice buyudu. zar zor ugrasa ugrasa, nefes nefese kala kala bir tane tirnak kesiyorum. ertesi gunu bir daha, sonra bir daha. tam tirnaklarimin hepsini kesiyorum aaa oncekiler bir daha uzamis. haydi bastan.

ben en rahat yerde bagdas kurup da yapabiliyorum. ya da bazen bacaklarimi acip comesiyorum. ama cok uzun duramiyorum bu pozisyonlarda

Ben daha dün sabah yere oturup açtım bacakları yerde rahat kestim yerde yapmani tavsiye ederim

Genitali ayna alıp tıraş bıçağıyla hallediyorum, yere oturarark ayak tırnakları rahat kesiliyor

Ay bu da bizden "Bahar"lı çiçekli göbüş olsun Hava 16 dereceymis hemen bi çarşıyı pazarı turlayip gelelim biz
Sooooonnnnnn 62 gün +12yi de gördük
Eki Görüntüle 1786242
Kızlarr ve bebişlerii çok güzelsiniz hepinizde maşallah size

ben en son doktora gittigimde "bunu sana kim yapti!" diyerek esime bakti. bizimki herseyden habersiz ne oluyo yaaa derken ben kendim diyebildim sadece.
napiyim canim, aynayla bu kadar oluyor. kesmisim her yerimi.
arkasindan tabi hemen bir brosur geldi. dogumdan once bir hafta kadar agda/jilet kullanmak yasak enfeksiyon riskini arttiriyor diye. :) :) :)

Aslında bırak eşin kessin dicem de tatlım ben daha zorlanmadim onda ama

Hayır canım okumadım şimdi öğrenmiş oldum :) Ablan burada mı dr bilmiyorum ama emin ol sen de biliyorsundur da türkiyede ki sağlık sisteminden çok çok iyidir bırakın planı bazı gebeleri hastaneler kabul etmiyor başka yerlere gidiyorlar gebe takibi yapılmıyormuş :) bunun yanında doğumhanede hastanede olanlar daha iç acısı bi sağlıkçı olarak böyle söylemek kötü ama :) imkanın varsa ilgi görüyorsun maalesef :) çok hoşuma gitti yapılan uygulama :)

Aslında bırak eşin kessin dicem de tatlım ben daha zorlanmadim onda ama
mgulcum simdi ay hayatta kestirmem diye bir sey cikti agzimdan ama bir iki aya kim oleeee kim kalaaaa..

ay bu kadar senedir beraberiz hic boyle rezil anlarimi gormemisti kocacim. bir ayak tirnagi kestirmedigim kaldi adama. simdilik uc bes idare ediyorum bakalim, sonumuz hayirlisi diyelim.

Maasallah size annesi çok tatlısınızzzz
Teşekkürler canım

A

Bak sen süslü anneye yaaa çiçekli böcekli giymiş ohh gezmelere valla içim açıldı ela baharla da suslenip çıkarsınız inşallah böyle
Aminnn canim benim insallah yaa hava güzeldi bi de artik Marta girdik ya koyu renklerden çıkmak istedin

Aynen tatlim ya göbekler coştu bu aralar bi de benimki fotografta daha küçük görünüyor sanki normalde önümde koca biseyle dolaşıyorum

Maşallah güzel anne tatlı göbüşe de ayrı bi bi maşallah
Teşekkürler tatlım

Harikasınız göbüşün de Ela Bahar da tam sizlik bir mevsim de kavuşacaksınız anne kız inşallah
Tesekkurler canimBahar mevsini zaten severdim ama artık daha anlamli olacak bizim için

Çok tatlisiniz maşallah, bizim burasida 23 derece yanıyorum resmen, insanın kendisini sokaklara atası geliyor
Tesekkurler canim Ooohhhh orası daha iyiymis canım ben 16 dereceyi görünce dayanamadim

Canim masallah cok tatli gorunuyorsun cok sukur cogu gitti azi kaldi..
Teşekkürler tatlım aynen yaa nasıl bitirdik biz 7 ayı

Büyüdü yavrucaklar sigamiyorlar artık yerlerine eskiye göre de az oynuyo yeri daraliyo artık az kaldı bizi de arada telaşı sariyo cok teşekkürler tatlimmmm
Aynn tatlım benim kızımda bu ara çok hareketli degil artk fazla hareketli olmazlar ay ciddi az kaldı banada doktorum nisanın 25 ile mayısın 5li dedi heycan dorukta

Kızlaarrr ben yaptımmm ya güzel olmuş muuu bi de bilen var mı bunlara etiket nerden yaptırabilirim?
Bi de 50-60 tane yeter mi sizce?
Eki Görüntüle 1786286
Ellerine saglik canim cok güzel olmus benim burda cevrem fazla degil akrabalar da uzakta olduğu icin 50 tane yaptım. Sen de bi liste hazırla ona göre az cok sayısi ortaya cikar

o zaman ben dogru yapıyorum braun hem cımbız hem jıletlı baslıklı makınasını aldım cıbıza dayanmalk cok zor aynayı koyuyorum onume kısaltıyorum agda acısına mumkun dehıl dayanamam 5 dakıkada halledıyorum ne gerek var o kadar acıyı cekmeye

evet hayatim turkiye'de doktor. ama dogumla alakasi yok. mikrobiyolog doktor ablam.
ya evet turkiye nin de o sorunu var. ozele gidip parayi basamiyorsan bakan olmuyor. ama buranin da var sorunlari. sosyal devlet oldugu icin saglik ucreti sifir. su ana kadar bir kurus odemisligim yok. ama bazi seyler de keske odeseydim de baksalardi bana dedirtiyor. misal ultrasona sokmazlar. gebelik boyunca iki kere dedi benim doktor. oglumun bobreklerinde enflamasyon oldugu icin ben daha cok girdim, ama yine de bekle allah bekle. bebegimi ilk gordugumde 12 haftalikti, sonra 21 haftalik. en son 25 haftalikken gordum. hepsi de o zaten... bir de gebelikten once ben kolon ulseri gecirdim. birak tedaviyi, ne oldugunu anlamalari uc ay surdu. uzmandan randevu icin uc ay bekledim o agriyla. arada gebe de kaldim. valla kendi kendime iyilestim desem yeridir...
dogum icin odalar 4er kisilik. ozel oda istiyorum dedim. tamam ama o gun varsa girebilirsin ancak dediler. yani eger hastane musait degilse, 2 kisilik ya da 4 kisilik oda da kaliyor olabilirim ki bu benim ozel bir gunum. hastane de foto cekimi olucak, ailemle yalniz kalmak istiyorum mesela.. 3 tane oteki anne/bebek ve aileleriyle olmak urkutucu geliyor bana. ama ne yazik ki yapabilecegim hic bir sey yok bu konuda...

Kizlar genital bolgenizi nasil temizliyorsunuz ben agda yapiyordum ama gobek buyudukce zorlniyorum gercekten
Benim ağda işini kız kardeşim yapıyor 5 senedir hamileliktede zorlanmadım hiç.kuaför zaten kendisi şanslıyım o yüzdenevde hallettiğimiz için malzemelerini almıştım içim rahat hijyen konusunda.manikür pedikür içinde hiç yaptırmadım ama özel temizleme makinası varmış,aletler onda temizleniyorsa sorun değil demişti ama sadece suyla temizleyen yerlerde varmış onlar bakteri kaynağı diyor kardeşim.
Burcu canım kendin yapamıyorsan bi süre kuaförle idare et istersen ağda en rahatı bence.

Anladım canım özel hastane denen kavram yok evet yurtdışında öyleymiş ama dediğin gibi burası epey karışık otuz tane doktora gidiyosun hepsi bir şey diyor kimse işini düzgün yapmıyor epey araştırman yorulman iyi bir yerde yaşaman lazım :) Yoksa devlet hastanelerine personel dahi olsan gitmek istemiyorsun her yerde farklı uygulamalar var en önemlisi malzemeler kırık dökük hijyen sıfır bazı yerlere ahır diyebiliriz bir de doğum gibi en hassas olduğunuz bi dönemde sıfır ilgi öyle bir ortam maalesef mecbur olmayan gitmiyor gidende kulaklarını tıkıyor dayanıyor alıyor çıkıyor bebeğini :)

Ama yine de senin durumunla kıyaslanamaz imkansızlıkta zor şeyler atlatmışın Allah yardımcın olsun canım burada en azından biraz kafa yorup doğru tedaviyi bulabiliyosun en az üç doktora gidiyor insanlar yoksa inanmıyor bu hale geldik bizde :) Umarım hiç ihtiyacın olmaz doğum için çalışmıyorsan buraya gelme şansın yok mu acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…