- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #41.481
kesinlikle bekleyip göreceğiz evet o ilk sütün bağışıklığı açısından alması da çok önemli en azından sağılmalı mama alsa da almasa da belki erken gelecektir yine de verilmesi önemli diye düşünüyorum anne sütünden vazgeçilmemeli herkes bunu ister tabii :)) işte doğum hastane doktor bu kadar o yüzden önemli ne kadar bilirsek bilelim hepsini unutabiliyoruz çok tedirgin olabiliyoruz :) Hepimizin hakkında hayırlısı olsun sağ salim alalım kucaklarımıza cennet kokulularımızı :)
Sen yine de bi bak tatlım en uygun fiyatlısi oradaOraya bakmadım galiba, site olarak değilde bebek şekerleri yazıyorum ne çıkarsa karşıma bakıyorum ama oraya bakiyim özellikle, cok secenek var kararsız kalıyor insan, akışına bıraktım artık, ne zamanki son deme geldim ha işte bu deyip alacam
kızlar ayak tırnaklarınıza ulaşabiliyor musunuz? geçen baktım tırnaklarım uzamış, keseyim dedim ulaşamadım!
Bi ay sonra falan nasıl olacak? siz nasıl kesiyorsunuz ayak tırnaklarınızı?
Kizlar genital bolgenizi nasil temizliyorsunuz ben agda yapiyordum ama gobek buyudukce zorlniyorum gercekten
ben bu konuda cok komigim yaaaa... zaten kiloluydum bi de gobek iyice buyudu. zar zor ugrasa ugrasa, nefes nefese kala kala bir tane tirnak kesiyorum. ertesi gunu bir daha, sonra bir daha. tam tirnaklarimin hepsini kesiyorum aaa oncekiler bir daha uzamis. haydi bastan.kızlar ayak tırnaklarınıza ulaşabiliyor musunuz? geçen baktım tırnaklarım uzamış, keseyim dedim ulaşamadım!
Ben daha dün sabah yere oturup açtım bacakları yerde rahat kestim yerde yapmani tavsiye ederimkızlar ayak tırnaklarınıza ulaşabiliyor musunuz? geçen baktım tırnaklarım uzamış, keseyim dedim ulaşamadım!
Genitali ayna alıp tıraş bıçağıyla hallediyorum, yere oturarark ayak tırnakları rahat kesiliyorBu siteye bu foruma bayılıyorum ya. Tüm sorunlarımı günü gününe burda buluyorum. Sabahtan beri ayak tırnaklarımı nasıl kessem diye düşünüyorumgenital bölge ise asıl sıkıntı. Eşim ufaktan dalga geçmeye başladı gıcık Şaka bir yana Rabbim eşlerimizi başımızdan eksik etmesin. Eşimden yardım alıyorum bu konuda. Tüm düşünceli eşlerden Allah razı olsun.
Günaydın canlarrrben yine çok mutluyum hem güneşli bi hava hem de nihayet 1 mart şubat hiç bitmiycek sanmıştım offff inş 1 nisanı da görebilirim doğurmadan şaka maka 50 gün fln kalmış oluyo bnm
Bu arada sabah tartılayım dedim veeee 70(yetmiş) kiloyu gördümişte bu da resmimiz ne eksik ne fazla Eki Görüntüle 1786135
Ayy bizde hazır sayılmayız teyzesiidaha çamaşır yikayacaz, ütü yapcaz beşik alcaz doğum izni bi başlasın bizde hazırlıkları tamamlicaz Eki Görüntüle 1786170 göbüş önden gitmeye başladı baya
Kızlarr ve bebişlerii çok güzelsiniz hepinizde maşallah sizeAy bu da bizden "Bahar"lı çiçekli göbüş olsunHava 16 dereceymis hemen bi çarşıyı pazarı turlayip gelelim biz
Sooooonnnnnn 62 gün +12yi de gördük
Eki Görüntüle 1786242
ben en son doktora gittigimde "bunu sana kim yapti!" diyerek esime bakti. bizimki herseyden habersiz ne oluyo yaaa derken ben kendim diyebildim sadece.Bu siteye bu foruma bayılıyorum ya. Tüm sorunlarımı günü gününe burda buluyorum. Sabahtan beri ayak tırnaklarımı nasıl kessem diye düşünüyorumgenital bölge ise asıl sıkıntı. Eşim ufaktan dalga geçmeye başladı gıcık Şaka bir yana Rabbim eşlerimizi başımızdan eksik etmesin. Eşimden yardım alıyorum bu konuda. Tüm düşünceli eşlerden Allah razı olsun.
Aslında bırak eşin kessin dicem de tatlım ben daha zorlanmadim onda amaben bu konuda cok komigim yaaaa... zaten kiloluydum bi de gobek iyice buyudu. zar zor ugrasa ugrasa, nefes nefese kala kala bir tane tirnak kesiyorum. ertesi gunu bir daha, sonra bir daha. tam tirnaklarimin hepsini kesiyorum aaa oncekiler bir daha uzamis. haydi bastan.
ben en rahat yerde bagdas kurup da yapabiliyorum. ya da bazen bacaklarimi acip comesiyorum. ama cok uzun duramiyorum bu pozisyonlarda
Hayır canım okumadım şimdi öğrenmiş oldum :) Ablan burada mı dr bilmiyorum ama emin ol sen de biliyorsundur da türkiyede ki sağlık sisteminden çok çok iyidir bırakın planı bazı gebeleri hastaneler kabul etmiyor başka yerlere gidiyorlar gebe takibi yapılmıyormuş :) bunun yanında doğumhanede hastanede olanlar daha iç acısı bi sağlıkçı olarak böyle söylemek kötü ama :) imkanın varsa ilgi görüyorsun maalesef :) çok hoşuma gitti yapılan uygulama :)hayatim ben kanada'da yasiyorum bilmiyorum daha once okumus muydun... burdaki bir cok saglik hizmetinden sikayetci olsam da, bazi sistemleri cok hosuma gidiyor.
misal okudugum kitabi bana doktorum odev diye verdi. kac kisi oturup yapar bilmiyorum ama yine de hastanin bilgilenmesini istiyorlar. bir de burda benim hastaneye verebilecegim dokumanlar arasinda "birth plan" diye bir sey var. dogumunu nasil planladigini yaziyor. misal (erkek) bebegim sunnet olsun. normal dogum planliyorum. epidural kullanmak istemiyorum. episiotomy ye karsiyim gibi. tabii ki de tehlike aninda bu dokumanin hic bir gecerliligi yok. acil durum neyi gerektirirse doktorlar onu yapiyor. ama bu bir on bilgi onlar icin. ve eger her sey normal giderse, kisinin isteklerine saygi duyuyorlarmis. boylece son anda saskin bir sekilde karar vermek durumunda kalmiyoruz. simdi sayende hic aklima gelmemis birsey daha yazacagim bu kagida. bebege mama verilse bile sutumu sagin! :)
ama tabi hepimizin amaci ayni. saglikla, huzurla bebeklerimizi kucaklamak. dogum nasil olursa olsun, bir sekilde hepsi geri de kalacak. kucuklerimiz dedigin gibi kucaklarimizda olacak
mgulcum simdi ay hayatta kestirmem diye bir sey cikti agzimdan ama bir iki aya kim oleeee kim kalaaaa..Aslında bırak eşin kessin dicem de tatlım ben daha zorlanmadim onda ama
Teşekkürler canımMaasallah size annesiçok tatlısınızzzz
Aminnn canim benim insallahA
Bak sen süslü anneye yaaaçiçekli böcekli giymiş ohh gezmelere valla içim açıldı ela baharla da suslenip çıkarsınız inşallah böyle
Aynen tatlim ya göbekler coştu bu aralar bi de benimki fotografta daha küçük görünüyor sanki normalde önümde koca biseyle dolaşıyorum@cancat tatlım maşallah gene çok güzelsin gerçekten hiç 70 gibi durmuyosun
Pamukprncess canım kocaman olmuş unut gerçekten erkek oldugu belli sivri bi göbüş maşallah az bi zaman kaldı benide korku sardı NicksizYumurta canım sizede kocaman bi maşallah göbekler sanki bu ay daha bi büyüdü zaman daraldı az kaldı sabırsızlıkla bekliyrm h az va güzel çık gez oh mis
@eryesil tatlım ben başladım bugün salonun camlarını silcem mutfak dolaplarıyla halılar duruyor dün yıkamadm perdeye biraz bekliycen kombi kapansın bi mantı yaptım dolaba bundan sonra hız vercem çalışmalara
Teşekkürler tatlımMaşallah güzel anne tatlı göbüşe de ayrı bi bi maşallah
Tesekkurler canimHarikasınız göbüşün de Ela Bahar da tam sizlik bir mevsim de kavuşacaksınız anne kız inşallah
Tesekkurler canimÇok tatlisiniz maşallah, bizim burasida 23 derece yanıyorum resmen, insanın kendisini sokaklara atası geliyor
Teşekkürler tatlımCanim masallah cok tatli gorunuyorsun cok sukur cogu gitti azi kaldi..
Aynn tatlım benim kızımda bu ara çok hareketli degil artk fazla hareketli olmazlar ay ciddi az kaldı banada doktorum nisanın 25 ile mayısın 5li dedi heycan doruktaBüyüdü yavrucaklar sigamiyorlar artık yerlerineeskiye göre de az oynuyo yeri daraliyo artık az kaldı bizi de arada telaşı sariyo cok teşekkürler tatlimmmm
Ellerine saglik canim cok güzel olmusKızlaarrr ben yaptımmm ya güzel olmuş muuu bi de bilen var mı bunlara etiket nerden yaptırabilirim?
Bi de 50-60 tane yeter mi sizce?
Eki Görüntüle 1786286
Guzel immm nerelerdesin senKızlarr ve bebişlerii çok güzelsiniz hepinizde maşallah size
o zaman ben dogru yapıyorum braun hem cımbız hem jıletlı baslıklı makınasını aldım cıbıza dayanmalk cok zor aynayı koyuyorum onume kısaltıyorum agda acısına mumkun dehıl dayanamam 5 dakıkada halledıyorum ne gerek var o kadar acıyı cekmeyelazere gitmistim sonlara gelmisken bebis geldi.cikanlarida elimle kopariyorum cok cansiz inceciklercunku.ama gecen tv doktor vardi.kesinlikle agda yapmayin turkiyede kadinlarin cogu hep genital mantar sigille basi dertte.cunku kil kokleri acik kalinca enfeksiyon kapma riski cok yuksek.jilette mumkun oldugunca uzak durun.en sagliklisi kisaltmak dedi.doktorlara karsi bu konuda muayeneden utanan kadinlar var dedi.ne gerek var eziyet etmeye dedi.tuy dokucu kremleride zararli buldu o bolgenin dengesini bozuyormus yararli bakteriler acisindan
evet hayatim turkiye'de doktor. ama dogumla alakasi yok. mikrobiyolog doktor ablam.Hayır canım okumadım şimdi öğrenmiş oldum :) Ablan burada mı dr bilmiyorum ama emin ol sen de biliyorsundur da türkiyede ki sağlık sisteminden çok çok iyidir bırakın planı bazı gebeleri hastaneler kabul etmiyor başka yerlere gidiyorlar gebe takibi yapılmıyormuş :) bunun yanında doğumhanede hastanede olanlar daha iç acısı bi sağlıkçı olarak böyle söylemek kötü ama :) imkanın varsa ilgi görüyorsun maalesef :) çok hoşuma gitti yapılan uygulama :)
kızlar hava güzel ya çıkıp kızıma yazlık güzel elbiseler almak istiyorum ama tutuyorum kendimi delirme diyorum bir sürü aldın tut kendini diyorum ama çok zor çokbu arada dün kuaföre gittim bundan sonra belli olmaz kızçem geliverirse diye ama ay çok zor hamileyken ağda kuaförde bu arada ben artık tırnaklarıma da eğilip kesemiyorum eşim de beceremedi mecbur manikür pedikür de yaptırdım çok sevmem aslında mikrop bulaşır diye ama mecbuuuuur siz nasıl yapıyorsunuz bu işleri merak ettim?
Benim ağda işini kız kardeşim yapıyor 5 senedir hamileliktede zorlanmadım hiç.kuaför zaten kendisi şanslıyım o yüzdenKizlar genital bolgenizi nasil temizliyorsunuz ben agda yapiyordum ama gobek buyudukce zorlniyorum gercekten
evet hayatim turkiye'de doktor. ama dogumla alakasi yok. mikrobiyolog doktor ablam.
ya evet turkiye nin de o sorunu var. ozele gidip parayi basamiyorsan bakan olmuyor. ama buranin da var sorunlari. sosyal devlet oldugu icin saglik ucreti sifir. su ana kadar bir kurus odemisligim yok. ama bazi seyler de keske odeseydim de baksalardi bana dedirtiyor. misal ultrasona sokmazlar. gebelik boyunca iki kere dedi benim doktor. oglumun bobreklerinde enflamasyon oldugu icin ben daha cok girdim, ama yine de bekle allah bekle. bebegimi ilk gordugumde 12 haftalikti, sonra 21 haftalik. en son 25 haftalikken gordum. hepsi de o zaten... bir de gebelikten once ben kolon ulseri gecirdim. birak tedaviyi, ne oldugunu anlamalari uc ay surdu. uzmandan randevu icin uc ay bekledim o agriyla. arada gebe de kaldim. valla kendi kendime iyilestim desem yeridir...
dogum icin odalar 4er kisilik. ozel oda istiyorum dedim. tamam ama o gun varsa girebilirsin ancak dediler. yani eger hastane musait degilse, 2 kisilik ya da 4 kisilik oda da kaliyor olabilirim ki bu benim ozel bir gunum. hastane de foto cekimi olucak, ailemle yalniz kalmak istiyorum mesela.. 3 tane oteki anne/bebek ve aileleriyle olmak urkutucu geliyor bana. ama ne yazik ki yapabilecegim hic bir sey yok bu konuda...
Canım dün aranıza döndüm diye tam sevinmiştim bugün işim çıktı anca girebildim:))geçen hafta biliyosun tatlım cenaze vardı git gel giremedim çok fazlaGuzel immm nerelerdesin sençok teşekkürler güzel teyzemiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?