- 27 Kasım 2015
- 274
- 553
- 103
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #47.741
Bende almak istiyorum araştırma yapıyorum canım.Fisher Price Mutlu Düşler dönence çok hoşuma gitti ama baya da pahalı 150 tl cikkizlar donence hakkinda neler dusunuyorsunuz?alan var mi,gerekli mi.kullanan tecrubeli annelerimiz var mi.merak ediyorum..isikli muzikliler cok pahali.ucuzlarda islevi yok nasildir bilemiyom.
Canım ben de bebeğin öpülmesine karşıyım ama nasıl döylenir ki bu defa da tepki verilir tek çocuk senin çocuğun mu falan diye ben de düşünüyorum bu ara ben eşimi sürekli uyarıyorum elini yüzünü yıka diye utanıyorum gerçi koca adam çocuk gibi sürekli söylemekte zor birgün kızacak bakalım ne zamankızlar ya içime atmaktansa size yazayım dedim.benim el temizliği takıntım hep vardı yani dısardan gelince bi yere gidip gelince falan hep önce ellerimi yıkar sonra napcaksam yapardım.bu hamilelikte sanki biraz daha arttı yani şöyle kendimi geçtim etrafımdakiler aynı konusa hassas mı dıye takıp eder oldum.ya yıkamadıklarında falan canım sıkılıyo o derce yaa psikoljimmi bozuldu noldu anlamıyorumbirde eşimin babannesi dedesi o kız bi doğsun da bi öpcez şöyle ıssrcaz falan yok diyorum öpmek falan yasak yaa her seferinde aynı şeyi mi der insan bıkkınlık geldi valla.yavrumu kimselere öptürmek istemiyorum el kadar bebeğin bağısıklık sistemi bile gelişmemişken bi de yaşlıların öpmesi ne demek...ben bunları kafama takıyom ve moralim bozuluyo iyi mi var mı bi tavsiyeniz kenidimi bunları düşünmekten alıkoyamıyorum
bizde karyolamizi dun aldik nihayet..odamiz kucuk oldugundan ufak beyaz dolap almistik onuda gecen haftasonu kurdu babamiz..odamizin duvar kagidinida hallettik cok sukur..yatagimiz 3hafta sonra gelecek.odamizin son halini o zaman atarim teyzelerimiz icin :) oglusum guzel gunlerde buyur insallah odasinda :)
Ay gerçekten yalnız değilmişim bu konuda anlamıyorum hakkaten bende hamile değilken de her insana baktigim gibi bakiyordumeskisehire yolculuk ne zma a
ay hic sormaaaaa hiccc,,bende kiloda var haliyle bakan emin olana kadar bakiyo bide arada kizim yuklu musun diye soran oluyor..herhalde gobek mi bebek mi emin olamiyorlar
Ayy de yaaa içimizde kalmasinKayramizin odasi çok güzel olmus annesi saglikli güzel güzel uyusun odasinda besiginde inşal
Ayy canim birgun birini cevirip hayirdir teyze neden bakiyon diyecem ama esim diyecek az kaldibir aksilik olmaz ise babamlar haftaya gelecek canim almaya en birkac gun kalip doneriz sanirim haftaya hafta sonu gitmis olurun büyük ihtimalle
Ayy aynisini gecen ben yasadim esimle carsiya indik bir tanidigi bayan ile karsilastik konusurken kadin gobegime bakip hamilemisin yoksa dedi evet dedim hayirli olsun dedi. Esim o gidince diyor ki yok yastik koyduk oraya ben normalde zayif olunca dikkat cekiyorum baya
Canımmm yaaa iyiki sende varsın güzellikyagmurr_damlasi Pamukprncess smilesny kızlarr yorumlarınız için teşekür ederim.kk iyiki var derdimizin sevincimiz ortak noktası gerçekten.inş. herşey bebişimi kucağıma alınca daha farklı olur iyiki varsınız sizler ve topikteki bütün kızlar
Ayy de yaaa içimizde kalmasinayy bende o zamana ev tasimis olurum tatlimm .. Kadına bak sen ne yapacak yani hamile olsan meraklı sanki kimse hamile kalmiyo dünyadaki son gebeleriz biz
Sanırım aynı şeyleri yaşadık ben bi gün önce baya yol yürümüştüm akşamına da sıcak duş aldım ondan olabilir diye düşünüyorum. Yurtdışındaydım kanama olduğunda 2-3 gün sonra uçakla döndüm döndüğüm akşam yine oldu ama bu sefer daha az. Sonra bi daha olmadı. Ama Tr dönünce kendi doktoruma gittim 1 cm açılma var dedi bi de serviks kısaymış benim 27 mm olmuş normalde 30-35 üstü olması gerekiyormuş. Bana ciğer geliştirici yapmadılar risk var ama kesin erken doğum diyemeyiz dediler kesinleşince yaparız dediler. Sende serviks uzunluğuna baktılar mı bi de açılma fln var mı hiç?Evet tatlım kanamam oldu agrım da vardı sebebi tam olarak belli degil neden oldu açılma suyum herşey normal ciğer geliştirici igne yaptı doktorum bide kanamayı durdurmak için şimdi nasılsın tatlım sonra kanaman falan oldumu
Ben pek kullanamadim canim.park yatagininvardi donencesi. İrkildi gibi geldi bana ondan. Huzursuz oluyordu onu acincakizlar donence hakkinda neler dusunuyorsunuz?alan var mi,gerekli mi.kullanan tecrubeli annelerimiz var mi.merak ediyorum..isikli muzikliler cok pahali.ucuzlarda islevi yok nasildir bilemiyom.
Annecim pazartesi gelecekmiş tatlimm bu arada bugün 3 yastık 3 battaniye almışDemi benim icimde kalacagina bakanlar utansinaynen canim aman yorma kendini lutfen senin annen ne zaman gelecek yardima hemde ne meraklilar yaa galiba canim son hamileler bizizde haberimiz yok garipler gercekten
canım sezeryan olacagın için mi üzüldün doktorun neden sezeryan dedı merak ettim.bende sezeryan olacagım bende 10 cm capında mıyom oldugu içinÜzülmedim desem yalan olur tatlım ben 4 çocuk istiyorum danormal doğum olursa olur, sezeyande 3 çocuk diyorlar ama dediğin gibi sağlıklı olalım bebişlerle de inşallah önemlisi o
kızlar ya içime atmaktansa size yazayım dedim.benim el temizliği takıntım hep vardı yani dısardan gelince bi yere gidip gelince falan hep önce ellerimi yıkar sonra napcaksam yapardım.bu hamilelikte sanki biraz daha arttı yani şöyle kendimi geçtim etrafımdakiler aynı konusa hassas mı dıye takıp eder oldum.ya yıkamadıklarında falan canım sıkılıyo o derce yaa psikoljimmi bozuldu noldu anlamıyorumbirde eşimin babannesi dedesi o kız bi doğsun da bi öpcez şöyle ıssrcaz falan yok diyorum öpmek falan yasak yaa her seferinde aynı şeyi mi der insan bıkkınlık geldi valla.yavrumu kimselere öptürmek istemiyorum el kadar bebeğin bağısıklık sistemi bile gelişmemişken bi de yaşlıların öpmesi ne demek...ben bunları kafama takıyom ve moralim bozuluyo iyi mi var mı bi tavsiyeniz kenidimi bunları düşünmekten alıkoyamıyorum
ayy sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi bana da :) merdiven korkuluğuna tutunmamalar kapı kollarını kumandaları silmeler ve daha binlercesi. eşim bazen böyle davranan dünyada tek insan ben mişim gibi konuşur. bende çok çabuk hastalanırım. dikkat etmekten mikrop kapmıyorsun ki sonra en ufak virüste hasta oluyorsun bağışıklığın düşük der :)Okurken 10 yıl önceye gittim :) ilk oğlumda aynı bu psikolojideydim. Bende obsesif kompülsif bozukluğu var. Yani temizlik, düzen konusunda takıntılıyım günde en az 20 kere elimi yıkarım asla silmeden ortak kullanılan birşeye dokunamam, düşeceğimi bilsem merdiven korkuluğu tutmam, misafir gelmeden ev temizlerim gidince iki katı temizlerim, kumanda, kapı kolu, elektirik düğmeleri sürekli silerim.... say say bitmez yani ve aynen senin gibi endişelerle ilk çocuğumu dünyaya getirdim. Bebek koklanır öpülmez diye diye yedim milleti.
Ama gel gör hangi birine engel olacaksın ben değil ama onlar beni bu duruma alıştırdı. ben hep hazır su ve pamukla incitmeden sildim elini yüzünü. Krem kullanmadım anne sütünü yüzüne kurumasın diye sürdüm. Ama kimselere engel olamadım. Şimdi tecrübeli bir anne olarak daha rahatım. Benim büyük oğlum alerjik bünyeli çok doktor dolaştık ve hepsi aynı şeyi söyledi mikrop herzaman zararlı değildir. Çocuğun mikropla danışması vücudun mikroplara direnç kazanması bağışıklı güçlendirir bırakın çocuk mikrop alsın yoksa daha çok hasta olucak dedi. Hatta bir prof. 40 çıkmadan varsa imkan bir ahıra sokun dedi :))). Evet biz çok hijyenik olmak istiyoruz ama bebeklerimiz için bu çok doğru değil canım. O yüzden olabildiğince kendi rahatlatmaya çalış. Dikkatini çeker mi Romenlerin çocukları hep çok kirli yalın ayaktır ama taş gibidirler :)
haklısın canım söylediklerinde hani duyuyoruz bikaç kötü haber Allah korusun bizimde basımıza gelir diye korkmuyo değilim.ama inş. zamanla yenicem dediğin gbi ne kadar sakınsam gözlerden uzakta tutsam yinede öpmek isticekler ahh anneler ahh.miniklerimiz karnımıza güvende cıkınca nolcak diye dusunup duruyorum.dilerimki doğumdan sonra biraz daha rahatlarım,yoksa böyle hayat gecmez gercektenOkurken 10 yıl önceye gittim :) ilk oğlumda aynı bu psikolojideydim. Bende obsesif kompülsif bozukluğu var. Yani temizlik, düzen konusunda takıntılıyım günde en az 20 kere elimi yıkarım asla silmeden ortak kullanılan birşeye dokunamam, düşeceğimi bilsem merdiven korkuluğu tutmam, misafir gelmeden ev temizlerim gidince iki katı temizlerim, kumanda, kapı kolu, elektirik düğmeleri sürekli silerim.... say say bitmez yani ve aynen senin gibi endişelerle ilk çocuğumu dünyaya getirdim. Bebek koklanır öpülmez diye diye yedim milleti.
Ama gel gör hangi birine engel olacaksın ben değil ama onlar beni bu duruma alıştırdı. ben hep hazır su ve pamukla incitmeden sildim elini yüzünü. Krem kullanmadım anne sütünü yüzüne kurumasın diye sürdüm. Ama kimselere engel olamadım. Şimdi tecrübeli bir anne olarak daha rahatım. Benim büyük oğlum alerjik bünyeli çok doktor dolaştık ve hepsi aynı şeyi söyledi mikrop herzaman zararlı değildir. Çocuğun mikropla danışması vücudun mikroplara direnç kazanması bağışıklı güçlendirir bırakın çocuk mikrop alsın yoksa daha çok hasta olucak dedi. Hatta bir prof. 40 çıkmadan varsa imkan bir ahıra sokun dedi :))). Evet biz çok hijyenik olmak istiyoruz ama bebeklerimiz için bu çok doğru değil canım. O yüzden olabildiğince kendi rahatlatmaya çalış. Dikkatini çeker mi Romenlerin çocukları hep çok kirli yalın ayaktır ama taş gibidirler :)
Canim benimde bugun sabahtan belli adet sancim var,sanki heran adet olcam.... burda yasananlari duydukca dahada bi titsiyom... acaba kanamammi olacak ,rahimmi aciliyo gercek sancimi bunlar dusunmekten kafayi yicem.... gidip ilik bi dus alcam , yinede gecmezse galiba doktora ugricam... zaten erken olma riskim varHerkese günaydınlar kızlar...Benimde modum düşük bugün.adet ağrısı gibi can sıkıcı bi ağrım var
Canim bence gayet normal. Benim 32+4 de 1900 idi, doktorum haftasiyla gayet uyumlu dedi.... zaten 33-35 haftadan sonra daha hizli kilo aliyomus bebisler haftada 200-250 gram alcaklarmis minnaklarimiz.... sagligi yerinde olsunda kiloyu hic takma bence...kızlar 34 haftada bebeklerinizin kg ne kadar dı ?? benim 2350 az geldi bana biraz
canım ben çok araştırdım dönence markası çünkü projektörlü istiyordum bazıları çok ses yapıyormuş gıcırtı gibi o yüzden iyi incelemek gerekiyor istediğim markayı bulamadım türkiyede ama tiny love sihirli gece dönencesini aldım eşimle bayıldık bizim bile uykumuz geldikizlar donence hakkinda neler dusunuyorsunuz?alan var mi,gerekli mi.kullanan tecrubeli annelerimiz var mi.merak ediyorum..isikli muzikliler cok pahali.ucuzlarda islevi yok nasildir bilemiyom.
Canimmm benimde oglusum cok asagida,alttan muane ettiginde kafasi eline geliyodu,tamammen inmis.... bende aynen yururken heran dusecekmis gibi elimle tutup yuruyom... bunu nerden bulabilirim,yani su kemeri,Çok sağol canım.bizim bu mayıs bebişleri çok aceleci az daha bekleseler keşke
Canım ben yürürken aşağıda bi ağırlık oluyor doktorumda gördü durumu mu karnımı tutarak yürüyorum o yazdı zaten bebiş iyice aşağı indiği için Akdeniz medikalden sipariş ettim eve teslim getiriyorlarmış bugün öğleden sonra gelecek inşallah fiyat 80 tl imiş cnm
Amin cnm. Inşallh bebişler zamanında doğar sağlıcakla inşallah
Inşallah işe yarar cnm.
Aynen erken gelirlerse yapacak birşeyimiz yok cnm hepimizin bebişleri zamanında miadında doğarEvet canım insan ister istemez endişeleniyor birde ilk gebelik nasıl olacak endişesi var bende sağ salim sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucağımıza inşallah
amin cnm inşallah Aralık tan bu yana yatıyorum bi 2 hafta daha dayanma Gücü ver Allahım
kilo fazlalığından sezeryan mı dedi dr. canım yoksa kordondan dolayı mı bizim kızın da haftasına göre fazla çıktı kilosu engel olur mu normal doğuma dedim çatın müsaitse sorun değil doğurturuz dedi dr. ama bu 38. haftada belli olucak bişey bekliycez dedi merak ettim şimdi sendeki durumuCanım bende tam tersi ideal kiloda olsun istedim ama beklemediğimiz şeyler oldu, kordon dolanması, azcık kilo fazlalığı bu durumda sezeryan olcaz ama ben normal istiyordumbence sen hiç kilolu olsun filan deme.. Sonuç olarak sağlıklı dogsunlar da annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?