- 27 Kasım 2012
- 5.626
- 2.895
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.701
Haklisin canim. Doktor bulmak onemli olan.Benim de ilk cocuk ama sezeryan olcak nasipse, kemik yapım darmis, bebek kilolu ve tüp bebek oldugu icin riske atmiyorlarmis, sezeryan yapılacak mecbur. Devlete hiç gitmedim kontrol için isteğe bağlı yaparlar mi bilmiyorum, yani gidip dr la görüşmekte fayda var, iyi bi dr a denk gelirse onu kitabına uydururlar
Aa bi erkrnci mayis bebemiz daha. Zaten bu gidisle mayis bebesi kalmiycak sanirim aramizda.Mayis annesi olacaktim 29 mart annesi oldum. Bebegim 40 gun erken geldigi icin suan kuvezde. Akcigerleri tam gelismemis. 2600 doğdu. Cigerden baska hic bir sıkıntısı yok. O da gecer Allah dermansiz dert vermesin. 24 haftalik bebekleri bile hayata tutundurmuslardi hastanede. Erken dogum riski olanlar moralinizi hic bozmayin. İlk doğumumdu hastanede sanci cekmem ve normal dogum yapmam tam 5 saat sürdü. Sancilar acili ama dogum cok kolaydi.
Tebrik ederim canım inşallah sağlıklı bi şekilde çabucak çıkar küvezden yavrun... moralini yüksek tut tez zamanda çıkcak küvesten gör bak..Mayis annesi olacaktim 29 mart annesi oldum. Bebegim 40 gun erken geldigi icin suan kuvezde. Akcigerleri tam gelismemis. 2600 doğdu. Cigerden baska hic bir sıkıntısı yok. O da gecer Allah dermansiz dert vermesin. 24 haftalik bebekleri bile hayata tutundurmuslardi hastanede. Erken dogum riski olanlar moralinizi hic bozmayin. İlk doğumumdu hastanede sanci cekmem ve normal dogum yapmam tam 5 saat sürdü. Sancilar acili ama dogum cok kolaydi.
Canım bizim bile zor oluyo..burda 1 saatlik yoldan gelen bi kadın vardı 2 günde bir geliyodu emzirmeye.gelemediği günleri de sağıp getiriyodu.ama senin öyle bişey olmaz allahın izniyle,bebişin maşallahı varİyi canım az kalmış.hayırlısıyla eve geldiği günleride görürsünüz inşallah.hastane yakınmı bari.bizim öyle bi durum olsa hastane 1 saat uzaklıkta naparız acaba
Kolay gelsin tatlim safak kacgünaydınn kızlarrr.gözlerde uyku çalışmaya devam
Al al canim cok tatlilasr herdeyleri brlli artik.S sevim1991
Canim Rabbim güç kuvvet versin sana da 40 gün erken doğum yaptım diyen kardesimize de ..adını hatirlayamadim şimdi. .29 Mart annesi oldum diye yazmıştı ..ve tabii tüm erken doğum yapan ve hala gebe olup doğum bekleyen bizlere de inşallah. .
Çok okur olduk erken doğumlari..
Mayıs bebekleri aceleci anlasilan :)
Yeter ki sağlık olsun..
Şöyle düşün ..
Tepinsek de gececek.... dua ile sabırla da geçecek gunleeerr...doğum tarihi asla bilemicez.bari Allaha tevekkül edip siginalim hem sevabı girelim hem bebeğimizi onu Yaradana emanet edelim.tam bir teslimiyet içinde olalım. .Çünkü islamiyet teslimiyettir ..Rabbim içine sekine huzur indirsin inşallah..
neff1316
Kizcen çok tatlı maşallah. .Defne ne de tatlı gülmüş ..Bu 32.hafta muaynemde inşallah ben de artık bi 4D fotosu alırım. ..çok özendim:)
Rabbim tüm evlatlara analara sağlık versin elbet önce..
İnşallah mirandacımmmohhh ohhh ne guzel haberler bunlar. insallah cabucakcik buyuyuverecek annesi.
İnşallah canım benim.Canım bizim bile zor oluyo..burda 1 saatlik yoldan gelen bi kadın vardı 2 günde bir geliyodu emzirmeye.gelemediği günleri de sağıp getiriyodu.ama senin öyle bişey olmaz allahın izniyle,bebişin maşallahı var
Canım ben idrar tahlili yaptirdim baktım sonuca ama göremedim üre falanKızlar bu arada dün doktorum bazı tahliller istedi kalça kemiğimde çok fazla ağrı var ve parmak uçlarımda karıncalanma uyuşma var deyince kan tahlili istedi. tahlillerin sonuçlarından pek memnun kalmadı doktorum, kan ve kalsiyum düşük, idrar yolu enfeksiyonu var dedi. birde üre sonucum normal değerler 0-1 arası diyor ama benimki 11 çıkmış, sizlerde de üre yüksek çıkan varmı.
Canim 2 haftada 500gr almış normal değil mi? Belki de bu haftalarda artar sen canini sıkma sakın beslenmene dikkat et, bi de arkadasların önerisi vardı muz,badem, salep, kaşar peyniri falan ye minigin kurtardı artık kendini bisey olmaz Allahın izniyleKızlar 34+3 2.160kg çıktı gerilik devam ediyor . Bundan sonra her hafta çağırdı.muhtemelen minyon veya plesanta bebeği beslemiyor dedi.32+2 de 1.616 çıktı .dinlen dedi bol bol
Maşallah minigine canımslm arkadaşalr bende dün . çalışır raporu aldım.32. haftamda bebiş 1950 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi.. 2 hafta sonra kontrol için bi daha çağırdı .
Al bence canim. Surekli hamilr kalmiyoruz nasilsa hatira kalsinkızlar resim çekilmek için elbise önerisi varmı ucuz yani internetten alabilecegim ben daha hiiççç resim çekilmedim 1 2 kare hariçç hatıra kalsın göbüşümden:) salopet almak istemiyorum 1 2 kere giyicem ama cok cici yaauwwne yapsam
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün. maşallahı var bebeğinizin. Ben 36 haftalık 2.400 ancak doğurabilmiştim :))Mayis annesi olacaktim 29 mart annesi oldum. Bebegim 40 gun erken geldigi icin suan kuvezde. Akcigerleri tam gelismemis. 2600 doğdu. Cigerden baska hic bir sıkıntısı yok. O da gecer Allah dermansiz dert vermesin. 24 haftalik bebekleri bile hayata tutundurmuslardi hastanede. Erken dogum riski olanlar moralinizi hic bozmayin. İlk doğumumdu hastanede sanci cekmem ve normal dogum yapmam tam 5 saat sürdü. Sancilar acili ama dogum cok kolaydi.
Sinuc olarak kadin dogum hast mi karar verdin canim. Zorlu bi surec oldu senin icin biraz.canım neredeyse seninle aynı durumdayım. ben sana şöyle bi özet geçeyim benim hastane ve dr serüvenlerimi. hamileliğin ilk 12 haftasında dra gittiğim dönemlerde hep üniversite hastanesine gttm. orda hep asistanlar baktı hocalar ekstra bi durum olunca bakıyorlardı. bu benim pek içime sinmedi. özel hastaneye gittik ondan sonra hep. taaaa kii dr suyunuz az 37. haftada alabilirim zaten su az olduğu için bebek dönmez bu saatten sonra da su kolay kolay artmaz diyene kadar bu da bi 3 hafta önce oluyor sanırım. neyse biz böyle diyince birde üniye gidelim dedik orda doç. baktı ve suyumuzun gayet ii olduğunu söyledi. o saatten sonra özeldeki dra gidermiyiz gitmedik tabi. kadın büyük ihtimal sezeryan yapmak için böyle birşey söyledi diye düşündük. benim için farketmez ama eşim ve çevremdeki herkes normal doğum yanlısı benimde aklıma yattı bi süre sonra sezeryanı sildim kafamdan.
eee drsuz kaldım napcam şimdi diye düşünürken herkes kadın doğum devlet hastanesindeki ebeleri ve drları öyle bir övüyor ki dedik birde oraya gidelim.
bu arada ünide normal doğum yapmak istemiyorum. nedenine gelince doğumu asistanlardan oluşan bir doğum ekipi yaptırıyor ve öğrencilerde katılıyormuş doğuma hocalar yine ekstrem bi durum olduğunda müdahale ediyorlarmış bu pek içimme sinmedi. birde onca kişinin içinde doğum yapmak stresli geldi bana. ne biiliiim bi de ebelerin asistan drlardan daha tecrübeli olduğu kanısına vardım kendimce ki kime sorsam aynı şeyi söyledi.
neyse biz devlet hastanesinde herkesin övdüğü bi drdan güç bela randevu aldık pazartesi oraya gittik. ama benim hastaneye girmemle hayal kırıklığı yaşamam bir oldu. öyle tıklım tıklım kii. birde ülkemiz biliyorsunuz sürekli göç alıyor ben zannettim ki başka bir ülkedeyim sanki bir tek türk ben varım orda. drun yanına giren 2 dk sonra çıkıyor. şoktayım resmen. neyse girdik eşimle uzandım bana son adet tarihimi bile sormadı. bebeğin kilosunu söyledi rahim ağzı uzunluğu iyi dedi. çalışıyorsan rapor alma vaktin gelmiş dedi. kalktı gitti. ben zannediyorum ki geri gelecek. meğer bitmiş. 3 hafta sonra tekrar gel dedi. bilgileri not eden hemşire ilk defa geliyor dedi o zaman sordu son adet tarihimi falan. neyse çıktık. ama ben öyle bir ağlıyorum ki anlatamam. herşey hayal kırıklığı. hastaneyi sevmedim dru sevmedim. napcam bilmiyorum.
iş yerine geldim. anlatıyorum herkes hala o hastaneyi övüyor ebelerin ne kadar iyi ve deneyimli olduğunu zaten doğumu da onların yaptırdığını dikişleri bile ebelerin attığını.doğm esnasında hangi drun nöbetçi olduğunu bilemeyeceğimi o yüzden drun çokta önemli olmadığını söyleyip durdular. eşimde aynı görüşte. ama ben hala ağlıyorum üzülüyorum nerde doğum yapcam sabit bi drum bile yok diye. ve özeldeki druma hergün kızıyorum beni bu duruma düşürdüğü için.
velhasıl kelam : özele gitmek istemiyorum dr bizi çok üzdü ve sezeryan yapacak diye.
üniye söylediğim sebeplerden dolayı gitmek istemiyorum.
kadın doğuma da hastane kötü diye gitmek istemiyorum.
ama kızım için en iyisi kadın doğum hastanesi gözüküyor. doğumhane muayene yeri kadar kalabalık olmaz zaten. birde sonuçta hergün sürekli doğum yaptıran tecrübeli insanların olduğu bir yer. odalar 4 kişilik de varmış 2 kişilik de tek kişilik de artık şansımıza diycem. ve kızım için 2 gün sabredicem.
bu arada sürekli normal doğum hikayeleri okuyorum ve kendimi normal doğum için motive etmeye çalışıyorum.
önce doğum şekline karar ver canım sonra hastaneye karar ver bence. öyle daha kolay oluyor. ben eğer sezeryanı düşünürsem özele de giderdim üniye de ama normal düşündüğüm için devlet hastanesini tercih ettim. birde zaten devlet keyfi sezeryan kesinlikle yapmıyorum. benim arkadaşım son ayında sırf devlet sezeryanı kabul etmedi die üniye geçmişti.
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Canim gittin mi nr yaptin merraktayim.prepar serumunun 1/4ünü anca aldım, onun dışında iki tane 1000lik mineralli su verdiler, iki tane daha vereceklerdi ben güvenmediğim için resmen kaçtım hastaneden, ultrasonla bakmadan, hani suyu açılmayı vs durumum nedir kontrol etmeden pat doğumhaneye almaları hiç mantıklı gelmedi bana. Ortam zaten çok kötüydü, malum devlet hastanesi.
Neyse, şimdi iki farklı yerden randevu aldım biri bugün biri cumartesi için. İki gün hastane süreci dengemi bozdu, titremeler falan başladı bende bebişin de hareketleri azaldı, neyse ki bugün kıpır kıpır normale döndü gibi. İnşallah öğleden sonra da bi sorun çıkmazsa rahat olacak kafam. Ben her ihtimale karşı hastane çantasını hazırladım apar topar. Biraz tedirgin beklemedeyim şimdilik, bakalım özeldekiler ne diyecekler durumuma..
Hadi insallah bisey kalmadi cok sukur canim. Cok sevindimEvet canım yarın ya da cuma çıkıcak inşallah
Hehehrh cok alemsin canim.Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün. maşallahı var bebeğinizin. Ben 36 haftalık 2.400 ancak doğurabilmiştim :))
16 inş. dayanabilrsek kuzum yaaKolay gelsin tatlim safak kac
Can'ım kızın çok sağlıklı olucak Allah'ın izniyle, hareket olayına gelınce gündüz resmen tık yok gece çoşuyor gün içinde tek tek hareketi oluyor konus onunla ben öyle hareket ettirebildimSelam kizlar.
Bende dun geceden beri kizcemin hareketlerini cok az hissettim. Gun boyu en ypogun hareketi hickirigiydi oda cok kisa surdu. Endiselensem mi az daha beklesem mi derken buraya bakim dedim.erik3588 de yazmis bugun. Az hissettim hareketlerini napsam diye. Ona yaptiginiz yorumlasrdan sonra bende bi dr umu arayayim dedim. Cunku naptiysam hareketlebmedi.
Dr um gecedrn beri farklilik varsa geceden aramaliydiniz onemli bu dedi. İsterseniz hemen simdi gelin nst de bakalim dedi.
Apar topar gittik. Bizim kiz minnak oldugu icin hemsire kiz nst de yerini bulamadi. Sonra dr geldi oda nst de zor olucak dedi. Usg den bakalim dedi. Cok sukur bi skinti yok. Suyu durumu vs iyi.ama iki haftada 70 gr almis kizim.
Yani artik nerdeyse hic buyumuyor.
Dr umda suan bi sorun gorunmiuyor ama bundan sonra haftalik kontrole gelin dedi. Her an sorun olabilir 34 e kadar kalirsa cok iyi dedi. Yani artik hrr an tetikteyiz. Muhtemelen 1 kilo bile olmuycak dogunca. Mutlaka ypgun bakima alinit dedi dr da cok kucuk olucak cunku.
Buyumesini ne engelledigi dogumdan sonra anlasilabilcek.
Her duruma hazirlikli olmaliyiz artik. Dr umda bu yonde konustu.
Artik Allah tan hayirtlisini diliyorum.
Umarim Defne min mutlu haberlerinide sizinle paylasmak nasip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?