- 5 Aralık 2015
- 355
- 461
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.721
Can'ım inşallah daha da iyi olucak :) bebişim kaç kilo doğmuştuBiz iyiyiz canım şükür.oğlum küvezde sağlık sıkıntısı yok kilo almasını bekliyoruz.sanada vaktinde kolay su gibi bi doğum nasip olsun inşallah:)
Canım doğum pakedi ne kadar gittiğin özel hastanede.bizim 3 gün 1300 tuttu.burda devlet hastanesinde özel oda isteyebiliyosun ücretli ama sınırlı sayıda olduğu için boş olma ihtimali düşük oluyor genelde.Canim ben Balıkesir de oturuyorum oyle bir problem yok burda ama yinede odalar 4 5 kişilik ve böyle birşey kesinlikle istemiyorum ama özele verilen para da var acaba başka şeye kullanır miyiz diyorum devlette tek kişilik odalar var mı bilmiyorum bi yandan ilk bebeğim fotosu olsun doğum anında istiyorum ve işin içinden çıkamıyorum
Sağol canımm inşallah sende o günleri göreceksinHadi insallah bisey kalmadi cok sukur canim. Cok sevindim
Sağol canım 1935 doğdu ama şu an 1855.doktorda beklemeye gerek yok emmek için çok enerji harcıyor normal dedi.Can'ım inşallah daha da iyi olucak :) bebişim kaç kilo doğmuştu
Doktora gittin mi sen ? canım
canım neredeyse seninle aynı durumdayım. ben sana şöyle bi özet geçeyim benim hastane ve dr serüvenlerimi. hamileliğin ilk 12 haftasında dra gittiğim dönemlerde hep üniversite hastanesine gttm. orda hep asistanlar baktı hocalar ekstra bi durum olunca bakıyorlardı. bu benim pek içime sinmedi. özel hastaneye gittik ondan sonra hep. taaaa kii dr suyunuz az 37. haftada alabilirim zaten su az olduğu için bebek dönmez bu saatten sonra da su kolay kolay artmaz diyene kadar bu da bi 3 hafta önce oluyor sanırım. neyse biz böyle diyince birde üniye gidelim dedik orda doç. baktı ve suyumuzun gayet ii olduğunu söyledi. o saatten sonra özeldeki dra gidermiyiz gitmedik tabi. kadın büyük ihtimal sezeryan yapmak için böyle birşey söyledi diye düşündük. benim için farketmez ama eşim ve çevremdeki herkes normal doğum yanlısı benimde aklıma yattı bi süre sonra sezeryanı sildim kafamdan.
eee drsuz kaldım napcam şimdi diye düşünürken herkes kadın doğum devlet hastanesindeki ebeleri ve drları öyle bir övüyor ki dedik birde oraya gidelim.
bu arada ünide normal doğum yapmak istemiyorum. nedenine gelince doğumu asistanlardan oluşan bir doğum ekipi yaptırıyor ve öğrencilerde katılıyormuş doğuma hocalar yine ekstrem bi durum olduğunda müdahale ediyorlarmış bu pek içimme sinmedi. birde onca kişinin içinde doğum yapmak stresli geldi bana. ne biiliiim bi de ebelerin asistan drlardan daha tecrübeli olduğu kanısına vardım kendimce ki kime sorsam aynı şeyi söyledi.
neyse biz devlet hastanesinde herkesin övdüğü bi drdan güç bela randevu aldık pazartesi oraya gittik. ama benim hastaneye girmemle hayal kırıklığı yaşamam bir oldu. öyle tıklım tıklım kii. birde ülkemiz biliyorsunuz sürekli göç alıyor ben zannettim ki başka bir ülkedeyim sanki bir tek türk ben varım orda. drun yanına giren 2 dk sonra çıkıyor. şoktayım resmen. neyse girdik eşimle uzandım bana son adet tarihimi bile sormadı. bebeğin kilosunu söyledi rahim ağzı uzunluğu iyi dedi. çalışıyorsan rapor alma vaktin gelmiş dedi. kalktı gitti. ben zannediyorum ki geri gelecek. meğer bitmiş. 3 hafta sonra tekrar gel dedi. bilgileri not eden hemşire ilk defa geliyor dedi o zaman sordu son adet tarihimi falan. neyse çıktık. ama ben öyle bir ağlıyorum ki anlatamam. herşey hayal kırıklığı. hastaneyi sevmedim dru sevmedim. napcam bilmiyorum.
iş yerine geldim. anlatıyorum herkes hala o hastaneyi övüyor ebelerin ne kadar iyi ve deneyimli olduğunu zaten doğumu da onların yaptırdığını dikişleri bile ebelerin attığını.doğm esnasında hangi drun nöbetçi olduğunu bilemeyeceğimi o yüzden drun çokta önemli olmadığını söyleyip durdular. eşimde aynı görüşte. ama ben hala ağlıyorum üzülüyorum nerde doğum yapcam sabit bi drum bile yok diye. ve özeldeki druma hergün kızıyorum beni bu duruma düşürdüğü için.
velhasıl kelam : özele gitmek istemiyorum dr bizi çok üzdü ve sezeryan yapacak diye.
üniye söylediğim sebeplerden dolayı gitmek istemiyorum.
kadın doğuma da hastane kötü diye gitmek istemiyorum.
ama kızım için en iyisi kadın doğum hastanesi gözüküyor. doğumhane muayene yeri kadar kalabalık olmaz zaten. birde sonuçta hergün sürekli doğum yaptıran tecrübeli insanların olduğu bir yer. odalar 4 kişilik de varmış 2 kişilik de tek kişilik de artık şansımıza diycem. ve kızım için 2 gün sabredicem.
bu arada sürekli normal doğum hikayeleri okuyorum ve kendimi normal doğum için motive etmeye çalışıyorum.
önce doğum şekline karar ver canım sonra hastaneye karar ver bence. öyle daha kolay oluyor. ben eğer sezeryanı düşünürsem özele de giderdim üniye de ama normal düşündüğüm için devlet hastanesini tercih ettim. birde zaten devlet keyfi sezeryan kesinlikle yapmıyorum. benim arkadaşım son ayında sırf devlet sezeryanı kabul etmedi die üniye geçmişti.
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Yok canim haftaya gidecegim bu hafta sonu donecegim eskisehir'e inşallah hafta ici giderim ama günü belli degil. Senin nasil gidiyor kontroller
Benim Dr da 4d cihazı yokAl al canim cok tatlilasr herdeyleri brlli artik.
Oglumunkilerde albumde duruyor.
Kizceminkilrrde cok belirgin yok en iyisi bu gulumseyendi
Canım ben idrar tahlili yaptirdim baktım sonuca ama göremedim üre falandoktorun bu konuda ne dedi?
canım üre sonucuna kan tahlili ile bakılıyor. benimki 11 çıkmış, internetten araştırdım protein fazlalığı diyor ama doktorum protein fazlalığından ziyade kalsiyum eksikliği ve kansızlıktan dem vurdu durdu.
Canim gittin mi nr yaptin merraktayim.
Devlet hastanelride boylr guvensiz tedirgin birakiyor insani iste
Canım 32 yi atlatınca ben de rahatladım artık en azından 8.ay içindeyiz diye.şimdi geldim hastaneden. Bi nts daha çekildi, önceki nts sonuçlarını inceledi doktor. Biraz sancın var, bu dalgalanmalar beni çok rahatsız etti dedi. Baktı açılma falan yok, suyu iyi bebeğin herşey normal, hatta kisti vardı 1,5 cm o küçülmüş, böbrekler küçülmüş dedi. Ama yine de tereddütte kaldığı için yarın sabah tekrar nts için çağırdı. Yine aynı sonuç çıkarsa çalışmana izin veremem dedi. Sanırım sancı açılmayı tetikliyor..
Hayırlısı olsun bakalım. 32. haftayı kurtardık buna da şükür. Ciğerleri de gelişse kendine yetecek kadar daha ne olsun.
evet canım oraya karar verdim. burda bi arkadaşım yıllar önce orda doğum yapmış belli bi ücret karşılığında özel oda ayarlanıyordu o zaman dedi. ama ben o sistemin kalktığını duymuştum. bir dahaki gidişimizde sorucaz eğer öyle birşey varsa bizim için çok iyi olacak.Sinuc olarak kadin dogum hast mi karar verdin canim. Zorlu bi surec oldu senin icin biraz.
Canım günümüz aynı senle kazasız belasız doğurursun inşallah.Hepinize mrb tatlı annler bende sayfayı takip edip yazmamıştım şimdiye kadar ama doğum yapılacak hastane konusu benide çok teredütte bıraktığından yazmak istedim.Yaşadım şehirde özel hastane yok sadece devlet kadın doğumu ve araştırma kadın doğum hastanleri var, bende takiplerimi ikisinede yaptırdım ama son aylarda daha çok devlete gittim galiba doğumuda orda yapıcam bir aksilik olmazsa, büyük şehirlere yakınım ama normal doğum istedim için onunda zamanını tam belirleyemedimiz için (ilk doğumun olacak) 2 saatlik il dışı yolculukla özel hastanede doğum yapma lüksünü göze alamıyorum, devletteki doktorumda gebeliğimin normal ilerledini bi sorun çıkmadığı sürece burda yapmamın uygun olacagını sölüyor zaten ilk sıkıntıda sevk ederiz desede insan tabikide korkuyor.Ama devleteki doktorlar içinde dogumakadar bütün doktorlara gidin tanısın zorda olsa muhabet etmeye çalısın ben öle yaptım hepsiyle tanısmadım ama en sevecen olanı sectim ona herşeyi soruyorum, bide devlet hastanelerinin gebelik eğitimleri varmış ona yazıldım doğum eğiitimi, bebek bakım eğitimi lohusas eğitimi vb. beni doğum eğitimi için 6 nisana yazdılar orda ebelere herşeyi sorucam dikişi nakışı anestezisi muamelesi falan kağıda yazıp soruları sorucam ona görede araştırmada mı yoksa devlettemi doğum yapacama karar veririm.Eğitime yazan ebeye dedim normal doğum için korkularım var diye onları gidermeye çalışacaz falan dedi rahatladım biraz sizde bu eğiitimleri araştırın derim...sağlıcakla kalın...
Canım nst de sancı çıkıyoya sen hissediyomusun o sancıyışimdi geldim hastaneden. Bi nts daha çekildi, önceki nts sonuçlarını inceledi doktor. Biraz sancın var, bu dalgalanmalar beni çok rahatsız etti dedi. Baktı açılma falan yok, suyu iyi bebeğin herşey normal, hatta kisti vardı 1,5 cm o küçülmüş, böbrekler küçülmüş dedi. Ama yine de tereddütte kaldığı için yarın sabah tekrar nts için çağırdı. Yine aynı sonuç çıkarsa çalışmana izin veremem dedi. Sanırım sancı açılmayı tetikliyor..
Hayırlısı olsun bakalım. 32. haftayı kurtardık buna da şükür. Ciğerleri de gelişse kendine yetecek kadar daha ne olsun.
canım sen denizlide yaşıyordun yanlış hatırlamıyorsam dimi. benim memleketim denizli ama boluda yaşıyorum. annem kurban bayramında devlet hastanesinde kadın hastalıklarından ameliyat oldu bende gitmiştim o zaman. dediğin gibi tek kişilik odalar var belli ücret karşılıığnda kalabiliyorsun. refakatçi için çekyat bile var özel hastane gbiiydi ve hastane bence çoğu devlet hastanesine göre temizdi. ben doğuma denizliye mi gitsem diye düşündüm bi ara :)Canım doğum pakedi ne kadar gittiğin özel hastanede.bizim 3 gün 1300 tuttu.burda devlet hastanesinde özel oda isteyebiliyosun ücretli ama sınırlı sayıda olduğu için boş olma ihtimali düşük oluyor genelde.
yok kız alamayacam kaç kere giyecem sanki ucuz bi elbise bulursam alırım bulmazsam sahilde Jean gömlek çekiniriz o daha güzelAl bence canim. Surekli hamilr kalmiyoruz nasilsa hatira kalsin
Sağol canım sana da geçmiş olsun inşallah geçecek bakalım doğumdan sonrayaGeçmiş olsun.
Benim de parmaklarım ve ellerim çok ağrıyor. Su şişelerinin kapaklarını açamıyorum bazen. Kilolar sinirlere baskı yapıyor diye okudum.hiç druma söylemedim bile. Doğumdan sonra geçiyormuş.
Ayağınızdaki ağrı sinir baskısından ya da bel fıtığından olabilir. İnşallah o da kalıcı birşey değildir. Doğumdan sonra geçer.
Bu ara hareketleri genel olarak azaldi canim. İki gun oncesine gore daha az hissediyorum. Ama bi sorun yok simdilik. İnsallah yerinde rahat dururCan'ım kızın çok sağlıklı olucak Allah'ın izniyle, hareket olayına gelınce gündüz resmen tık yok gece çoşuyor gün içinde tek tek hareketi oluyor konus onunla ben öyle hareket ettirebildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?