- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.761
bende abisine çok benzettim canım.
hatta usg fotolarındaki görüntü epey benziyor.
ahh ahh kapımıza kovaladığımız günleride görelim inşallah inan razıyım şuan.
hatta bigün eşim dediki. ya ben çok büyük konuştum heralde kızım olursa kimseleri yanına yaklaştırmam öyle erkek arkadaş falan bana getiremez. gerekirse peşine takılım falan diyordu. aman hiçbişeyine karışmam yeterki o sağlıklı mutlu olsun uzaktan bakarım gerektiği kadar kontrol ederim sıkmam demeye başladı.büyük laf etmemek lazımmış heralde diyor.
Bende ağırdan alıyorum yıkanacaklar var daha hediyelikleri almadım kendi şahsi eşyalrımıda almadım 35 haftadayım evi temizlemedimAl bendende o kadar, ne çanta hazır, ne kendim, ne hediyelikler hazır. İş yerindeki son haftam artık bundan sonra evde bol bol vakit geçirip hazırlamam lazım hepsini. daha dolabımızı alamadığımız için yavrumun eşyaları gariban gibi bi köşede asılmayı bekliyo :/ sen neler yaptın canım. hediyeliklerin, eşyaların hazır mı?? yoksa bi tek ben miyim böyle ağırdan alan :/
İnsallah mirandacim.gelecek gelecek o gunler de gelecek neffcim. bak 32. haftadasiniz. ve defne kizimiz inadina gulumsemis hayata. o en basindan beri sana ve ailesine tutundu. bu gunden sonra niye tutunmayacagini dusunelim ki?
cok hendek var karsinizda. bunlari goz ardi etmem size haksizlik olur. ama inan cani gonulden biliyorum ki bu guzellik dogacak, evinin nazli prensesi olacak ve tum zorluklara ragmen, buyuyecek.
Bence basla artik canim. Ne kaldi ki artik. Temixlik cok obemli degilde. Cantalari hazir canim bencre. Zaten mayisin 2 si gorunuyor senin bisey kalmamis canimBende ağırdan alıyorum yıkanacaklar var daha hediyelikleri almadım kendi şahsi eşyalrımıda almadım 35 haftadayım evi temizlemedim
Canım göğüs kalkanı ne int.baktım bişeye benzetemedimbunların dışında ekstra koyduklarımı yazayım,
göğüs ucu çıkarıcı
göğüs kalkanı
göğüs kremi
çorap
hırka
havlu
lohusa tacı
toka
niyeyse hala eksik var gibi geliyor ama olursa eksik biyerlerden bulunur heralde..
Hic o islere girmeyi dusunmuyporum ben canimSelam kızlar , ya size birşey danisicam ikinci hamileliğim ve oğlum 33 aylık ben de bahar ve doğum öncesi ev temizliği yapicam nisanın 20 den sonraya düşünmüştüm ama kışlık yazlık kıyafetler tam değişmez heralde havalar tam ısınmaz galiba o yüzden daha da agirlasmadan haftaya yapsam mi diyorum? Doğum sonrası 2 çocukla zor olur ve 3 hafta sonra ramazan birde benim sezeryan olacak lohusa lohusa zor olur heralde bu yüzden sadece yazlık kıyafetleri değiştirmek kalır... annemin yanındayım altlı üstlü oturuyoruz ama yine de 2 çocuğumu da ihmal etmek istemem sizce ne yapayım ?
İkinci bebelerrde bebis kiyafetleri geri planda mi kaliyor ne canimBenşmde bi gecelik lohusa tacı ve terliği kaldı alınacak.kendiminkileri yıkadım.bebişinkiler kaldı yıkanıp ütülencek yarın birgün onlarıda hallederim inş.
ay ilahi neff.. ben on binlerce km uzaktan bile senin bu guzel duygularini hissederken, o kalbinin alt kisminda, vucudunun icinde nasil hissetmesin! tabii ki hissediyor, buna ne suphe!İnsallah mirandacim.
Bir gulusuyle umit oldu bize minnak kizim yeniden.
Evet zor olucak ama tek duam o zorlanmasin. Onun icin hayirlisi ne ise o olsun. Mutlu olucaksa bizimle olsun.
Biz onun icin elimizden geleni yaptik. Manevi olarakta ondan hic vazgecmedik. İnsallah bunlari hissediyuordur.
Cok guzel anlatmissin canim durumu.@msgulerr cim, biraz once devlet/ozel/kadin dogum hastanesinde yasadiklarini okudum. ve sana cok hak verdim. kesinlikle sezeryan istemeyen biri olarak, ozellikle doktorlarin birazcik daha para kazanabilmek icin kadinlari sezeryana ve dogum sonrasi yasayacagi fiziksel ve duygusal zorluklara itmelerine cok kiziyorum.
sana tabii ki bir tavsiye veremem, cunku ben yurt disinda yasiyorum ve burda isler cok daha farkli. ozel hastane diye bir sey yok. sosyal devlet oldugu icin ben hic ucret odemiyorum. ama yine de doktorlar sezeryan yaptiklarinda devletten daha fazla maas alabiliyorlar ve ben kobay gibi kullanilmayi reddediyorum.
doktoruma gittigim ilk gun bana soyledigi ilk cumle "sen kilolusun, buyuk ihtimal sezeryan olursun" oldu. o gunden beri de karsi cikiyorum kendisine. cok iyi bir doktor ama zamanli bir sekilde ameliyata girip, 20 dk da bebegi cikarip, kendisi acisindan "risksiz" bir doguma girip cikmak ve hatta daha fazla para almak isine geliyor. ama benim sezeryana girmek icin bir nedenim yok. bebegim simdiden dogum pozisyonunda. ben kilomu gebeligim boyunca kontrol altinda tuttum. ayrica ablamin sezeryanda yasadigi zorluklara bire bir sahit oldum. o yuzden 8. haftadan beri doktorumla bu konuyu tartisip kendim ve bebegim icin en dogru dogum hazirligini yapmaya calisiyorum.
nitekim doktorumun fikrini de degistirdim. son dakika da yasayacagimiz bir sIkinti olmazsa (bebegin fetal durumunun kotu gidisati gibi), normal dogum yapacagim. hatta bunun garantilenmesi icin, doktorum bana suyumun patladigi anda hastaneye gelmememi, acilmayi sancilarin sIkligiyla takip edebilecegimi anlatti. tabi belirli durumlar var, kanama, bayilma, sancilarin aniden sIKlasmasi, tansiyonun artmasi gibi. ama eger risksiz ve dogal yolla ilerlerse dogumum, o zaman hastaneye erkenden gidip de, fazla calismis ve artik sabri kalmamis hemsireler ve riski olan kadinlarla ilgilenmek isteyen doktorlar tarafindan istemedigim ve hazir olmadigim bir doguma da iktirilmeyecegim.
demem o ki, eger ozeldeki doktorunu sevdiysen ve dogumunu orada yapmak istiyorsan, gidip doktorunla bu konuyu konus. muhakkak normal dogum istedigini, bebegin suyu az olsa bile sezeryana ihtiyacin olmadigini israrli bir sekilde anlat. ben doktorun fikrinin degisecegine eminim. cunku sezeryandan daha fazla odeme aliyor olsa bile, sen baska doktora gittiginde odemesi sifira inecek. zaten onu da gectim. ablam doktor oldugu icin birazcik fikrimin oldugu bir konu da sana soyle diyebilirim ki doktorlar cok uzun saatler ve zor sartlar altinda calisiyorlar. ayrica yaptiklari is icin aldiklari ucret gercekten cok yetersiz. ailelerinden bu kadar uzun sureli ayri kaldiklarinda, uykusuz ve enerjisiz olduklarinda, insanlari matematik formulasi gibi gormeye basliyorlar ama, eger hastalari kendilerine bunun uygun olmadigini anlatirsa, hemen bu dusuncelerinden vazgecip yapmasi gerektigi gibi davraniyorlar. ve inan ben daha hastasina yardimci olmak istemeyen, hastasini mutlu etmek istemeyen bir doktor gormedim.
suyun neye gore kime gore az zaten tartisilir bir konu. ama suyu az diye insan niye sezeryana girsin ki? anca bebek zor duruma girerse bu kabul edilebilir bir sey. o da 37. haftada bilmem ne gunde soyle sezeryana gir diyerek degil, acil bir sekilde sezeryana alarak kabul olunur bence
Canim ben bir gece kaldim iki gecelik degistirdim. İlla kirleniyor bol kanamali bigun oluyorCamasir az almistim iki lohusa caamsiri daha aldirmistim.
Bir gece icin bile epey sey lazim oluyor. Birde sezeryan olursa iki gece kaliniyor. Ondan boylr fazla koydum canim. Gerci evimde yakin carsi avm de hrp yakin hastaneye ihtiyac halinde yine biri gidip alir
Cansiiinnnay ilahi neff.. ben on binlerce km uzaktan bile senin bu guzel duygularini hissederken, o kalbinin alt kisminda, vucudunun icinde nasil hissetmesin! tabii ki hissediyor, buna ne suphe!
İlk iki gun cok yogundu canim kanama. Sonra gundrn gune azaldi. Brn evr grctikten sonra normal pedlerin en buyuk olanini kullanmaya baslamistim.en iyisini yapmışın canım, ben bu kadar kanama olacağını düşünmemiştim. şimşekler şimdi çakıyobu süreçte 1 beden büyük iç çamaşırı giyiniyodum. bikaç tane lohusa çamaşırları alsam bende iyi olacak.. merkezi bi yerdeysen bulması, alması kolay tabi ama yinede tedbirli olmakta fayda var
Hic o islere girmeyi dusunmuyporum ben canim
Sadece genel temizlik fikri var kafamda onuda brn yapmiycam. Halilari gondericem temizlemrye sonrada annrm gelip genel temizligimi yapicak. Hazira konucam niyetim ohaftaya halilari gonderip temizlik isini halletmeyi dusunuyorum.
Bende ağırdan alıyorum yıkanacaklar var daha hediyelikleri almadım kendi şahsi eşyalrımıda almadım 35 haftadayım evi temizlemedim
En guzeli zaten canim.Tatlım bende halıları yıkamaya vericem, camlar vs temizlikçi cagiricam içinin yerleştirmesini ben yapicam sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?