2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar benim hala çantam hazır değilim bakıyorum doğumlar devam ediyor
Canım seninle gunlerimiz aynı ben yanlış hatirlamiyorsam 30. haftada hazirlamistim çantaları karnimda sertlesmeler baslayinca ne olur ne olmaz diye hazırladım. Artık bizim de günümüz yaklaşıyor bence sen de başla artik.

Dinlemezse poposundan isircak cok teyzesi var
en basta da beeeennnn

Benşmde bi gecelik lohusa tacı ve terliği kaldı alınacak.kendiminkileri yıkadım.bebişinkiler kaldı yıkanıp ütülencek yarın birgün onlarıda hallederim inş.
Bitmis sayilir canim 2 günde halledersin onlari da sonra oğluşu beklersin rahat rahat

Bana da hep korse giy ya da sar diyorlar canım doktoruma bi sorup eger sakincasi yok cevabi alırsam yapacağım. Sarmadim gobegim kaldı diyenleri gördükçe yapayim bari diyorum

Ben korseyi sadece karnim daha derli toplu görünsün diye disarı çıkarken bir de misafir agirlarken taktım hihiii

Allah yardimcimiz olsun bizede dayanma gucu versin insallah canim. Yasamadan anlamak zor. Sen birde ikinciyr yasayabilirim diyorsun.
Ay bu arada dun gece ruyamda senin ismini gordum canim.
Meger sen temmuz 2013 annesiymissin.
2013 temmuz anneleri topiginde de konusmusuz biz senle. Onu yazmissin bana. Bende aa banada ismin cok tanidik geliyordu zaten diyorum

evet o da ayri bir durum. aslinda normal gebelik suresi 37-42 hafta diye geciyor. tabii ki hepimiz 37. haftada saglikli bir bebek dogurma gayretindeyiz ama bebek 40. haftayi gecti diye de sorun yok yani.
benim bir arkadasim 40. haftayi doldurdugu gun hastaneye gidip suni sanci istedi. ve o da cok istiyordu normal dogum yapmayi. yoldayken konustuk, sen bunu istersen bebegi sezeryanla alirlar hazir ol bu duruma dedim de inanmadi bana. nitekim ayni gun bebisi sezeryan ile dogmustu. yani hamilelik cok uzun o yuzden bunu tercih olarak kullanan insanlari kesinlikle yargilayamam. benim zaten oyle bir konumum yok da, sadece kadinlar bu duruma hazirlikli olmali diye dusunuyorum. misal benim bu dedigim arkadasim kizini ilk bir hafta emziremedi. vucudu hazir olmadigi icin sut uretmedi. kizi cok aglamis, mama vermek durumunda kalmislar. ayrica cok agrili bir donemden gecti. bebegini yatagina yatirirken dikislerini patlatti. yani sonuc olarak hersey duzeldi ve bunlar geride kaldi ama sezeryan acisiz agrisiz diye bir durum yok.

Brn hrdiyrlik kanavicr kese yaptim 30 tane falan oldu. Baskada yapmayi dusunmuyorum. Onlarida secmrce vericem artik

revve_48 ne kadar cahilim kan tahlilime baktim simdi canim. Benim ürenin referans araligi (15-37) benimki 16.2 çıkmış. Bence internete cok takilma doktorun ne diyorsa onu dinle canim. Tahlil sonucumu internetten yorumlayinca 3 aylik ömrüm kaldi saniyorum doktorum da her seyin yolunda olduğunu söylüyor o yüzden hic internet yorumlarina bakmıyorum

aaa bir bebegimiz daha olmus! masallah bebisimize
annesi sen de cabuk toparlanirsin insallah. sana gecmis olsun, bebegimiz ise hosgelmis olsun. dualarimiz sizinle!

Bana da hep korse giy ya da sar diyorlar canım doktoruma bi sorup eger sakincasi yok cevabi alırsam yapacağım. Sarmadim gobegim kaldı diyenleri gördükçe yapayim bari diyorum
Ya zaten garip bi bosluk hissi olyor karinda sarmayincada bi tuhaf oluyor insan. Ama iste ilk dogumumda cok sicakti bunalip cok kullanmamistim ben.
Gobrk kaldimi derrsen evet gobegim vardi. Ama ben emziriyprum diye hic diyet yapmadim alikaan iki yasina gelene kadar.spor desen cokta yaptim denemez. Emzirme bittikten sonra yediklerrime dikkat ederrk iki kilo daha verdim. Sporda yapsam vucudum dahada toparlanirdi.

Aaaa
Cidden mi :)
Ama o topikte bu kadar erken doğumlar yoktu di mi canım

Bu arada kızımın tedavisi 2 ay kadar sürdü
Gerçekten evlat bambaska bi mutluluk
O yüzden üzüntüsü de bambaşka oluyor..
Allah beterinden Korusun insallah

işte tecrübeli annelerden öğrenmek iyi oluyo. ayyyy o sarkan ve çatlak göbek şimdi gergin gergin iyi de bebeler çıkınca ne hale geleceğiz. dikiş ve toparlanma için dediğin gibi lohusa çamaşırı almak şart.

Normal doğum olursa önce karnımı sarmayı, sonra korse giymeyi düşünüyorum bende. ama bir anda korse giyemem sanırım. Sezeryan olursa dikiş yerlerine zarar vermemek için sadece annemlere geniş bir bezle sardırırım diye düşünüyorum. ama sıcaklayıp naparım bilemiyom.

Benimde buyuk korkum canim sezeryan.
Dogumdan sonraki rahatligimi dusundukce daha cok korkuyorum sezeryandan. Zorunlu bir durum olmadikca dr umun ticari sebeplerle beni yonlendirmiyceni cok iyi bildigim icin cok rahatim ben.
Kuzenim ayni dr da sezeryan olmak durumunda kalmisti. Oda cabuk ayaklanip iyilesmisti aslinda. Belki sezertyanda da dr tecrubesi onemli

Bencede en dogrusu nette cok kurcalamamak.
Ben bi ara abartmistim bu durumu. Gelisim geriligiyle ilgili dr tezleri bile bulup okumustum
Sonuc daha cok kafa bulanikligi.
Dr u dinle gec en guzeli

İkinci bebelerrde bebis kiyafetleri geri planda mi kaliyor ne canim
Bende bi turlu yikayamadim.
Alikaan daysa bi heves ilk onunkileri yikayip hazirlamistim
Canım ben ilkinde ne kendimin ne bebeğin kıyafetlerini yıkamamıştım.yaşım küçüktü hiç aklıma gelmemişti yıkanacağı kimsede yıka demedi erken anne olmanın dezavantajları

Aaaa
Cidden mi :)
Ama o topikte bu kadar erken doğumlar yoktu di mi canım
Yoktu canim. Bi tane annemiz mayis sonu dogum yapmisti. Genel olarak cogu anne haziran sonu ve temmuz da dogum yaptilar. Mayis bebeleri bi fena duramiyorlsr yerinde

Canım ben ilkinde ne kendimin ne bebeğin kıyafetlerini yıkamamıştım.yaşım küçüktü hiç aklıma gelmemişti yıkanacağı kimsede yıka demedi erken anne olmanın dezavantajları
Hadi sen bilemedin de canim cevrenden de kimse bisey dememis
Bende hep keske daha once tanisip evlenseydik senle derim esime sirf daha genc yasta cocugum olsun diye.
Yas ilerrledikce enerjide azliyor ister istemz. Sen gibi erken anne olsam simdiye ucuncu bile yaaprdim heralde

Brn hrdiyrlik kanavicr kese yaptim 30 tane falan oldu. Baskada yapmayi dusunmuyorum. Onlarida secmrce vericem artik

Ayyy o kanaviçe keselerini hatırlıyorum. ne güzel ne emek verilmiş şeyler onlar. sınırlı yaptığın iyi olmuş canım. sonuçta el emeği göz nuru.

Bende keçeden balon magnetleri hazırlıyordum NicksizYumurta da yapıyordu belki hatırlarsın. 60 tane yapsam yeter diyodum ama 20 tanesini anca yaptım bi de kolonya şişeleri hazırlancak, malzemeler hazır ama yapacak adam lazım bi hevesle hepsini yaparım dedim ama ağırlaşacağımı hesaba katmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…