- 1 Haziran 2015
- 4.037
- 7.846
- 158
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.781
Canım seninle gunlerimiz aynı ben yanlış hatirlamiyorsam 30. haftada hazirlamistim çantalarıKızlar benim hala çantam hazır değilim bakıyorum doğumlar devam ediyor
Dinlemezse poposundan isircak cok teyzesi var
Bitmis sayilir canim 2 günde halledersin onlari da sonra oğluşu beklersin rahat rahatBenşmde bi gecelik lohusa tacı ve terliği kaldı alınacak.kendiminkileri yıkadım.bebişinkiler kaldı yıkanıp ütülencek yarın birgün onlarıda hallederim inş.
Bana da hep korse giy ya da sar diyorlar canım doktoruma bi sorup eger sakincasi yok cevabi alırsam yapacağım. Sarmadim gobegim kaldı diyenleri gördükçe yapayim bari diyorumBirde bi konuda bilgikerinizi fikirlerinizi merak ediyorum kizlar.
Dogumdan sonra karin cabuk toplansin diye ski bir sekilde sar veya korse giy demislerdi buyukler bana.
Zaten garip bi bosluk hissi oluyor karin bolgesinde bende sarmistim sonrada cok ski olmayan bi korse giymistim. Ama benim ilk dogum 24 temmuzdu yani o sicakta korse falan bunaltiyor. Bir zaman kullanip birakmistim. İsrarla bana sar dedilerr ama rahatsiz olup laf dinlemedim
Sizlr ne dusunuyorsunuz bu konuda
Ben korseyi sadece karnim daha derli toplu görünsün diye disarı çıkarken bir de misafir agirlarken taktım hihiiiBirde bi konuda bilgikerinizi fikirlerinizi merak ediyorum kizlar.
Dogumdan sonra karin cabuk toplansin diye ski bir sekilde sar veya korse giy demislerdi buyukler bana.
Zaten garip bi bosluk hissi oluyor karin bolgesinde bende sarmistim sonrada cok ski olmayan bi korse giymistim. Ama benim ilk dogum 24 temmuzdu yani o sicakta korse falan bunaltiyor. Bir zaman kullanip birakmistim. İsrarla bana sar dedilerr ama rahatsiz olup laf dinlemedim
Allah yardimcimiz olsun bizede dayanma gucu versin insallah canim. Yasamadan anlamak zor. Sen birde ikinciyr yasayabilirim diyorsun.@elffyldrm
Cnm buldum en sonunda seni
Adını hatırlayamamistim da isimsiz yazmıştım
Rabbim güç ve şifa versin
Sana da ailene de bebisine de
Bebisine nası şimdi
Kuvezde mi
Benim kızım doğumdan 1 hafta sonra yaklaşık 2 gün kuvezde kaldı
Gozyaslarimi ve ona uzaktan bakmanin acısını hala içimde taşırım
Bi yandan sütü kesilmesin diye ayakta durmaya calisiyorum
Bi yandan süt sagiyorum
Bi yandan köşe bucak hastanede Ağlıyorum
Ancak çeken bilir
Rabbim bütün evlatlar şifa versin inşallah. .
Şimdiki bebeğim de aynı şeyi yasayacakmis
Drlar öyle söyledi
Bu kez daha iyi olacagim inşallah
Daha hazirlikliyim
Ama eger anneysen evladın acı çekerken güçlü olmak etkilenmemek munkun değil
İlk kez anneliği evladımı kucağımdan alıp kuveze koyduklarında anlamistim
Gözleri bandajli sarmislar.. o minicik eline serum iğnesi batirmislar ..ve benden anne sıcaklığından uzak...çok zordu...
Bakalım bu bebeğimde neler bizi bekliyor
Rabbim yardimcimiz olsun
Cok guzel anlatmissin canim durumu.
Mesela benimde suyum normal bir bebege gore az ama bebrk zwten kucuk ve hareketli aktif bir bebrk. O nyuzden de bebege gore yeterli su imktari. Tum olan skintilara ragmrn dr um normal dogum yapabilecegimi soyledi.
Hatta oglumda da 41. Haftaya kadar bekleyip skilmis sezeryan istemeyr gitmistim dr umdan o israrla bana sen normal dogum yapabilirsin demisti.
Dr un tutumu yonlendirmesi ve seninde @msgulerr cim isteklerrini net soyleip skintinin boyutunu tam sorgulamanda onemli.
Sezeryan dr lar icin planli kolay dogum o yuzden ozelde cabuk tercih ediliyor iste.
Brn hrdiyrlik kanavicr kese yaptim 30 tane falan oldu. Baskada yapmayi dusunmuyorum. Onlarida secmrce vericem artikneff1316 'imin de dediği gibi canım, temizliği boşver de en azından bebişin kıyafetlerini yıkayıp-ütüle. Yapacak gücün yoksa, tut bi kadın o yapsın. En azından onlar kafandan silinir. Hediyelik işini bende çok hafife aldım. Keşke hafife aldığım zamanlarda hemencek yapsaymışım. Şimdi 4 tane yapıyom yoruluyom. magnet süslerim bitmedi. kolonya şişelerime daha hiç başlamadım. Hep erteledim durdum. ağırlaşınca Hata ettiğimi anladım. Artık burdan birbirimizi gazlayacaz ki elle tutulur bişiler çıksın ortaya :)
aaa bir bebegimiz daha olmus! masallah bebisimizeMayis annesi olacaktim 29 mart annesi oldum. Bebegim 40 gun erken geldigi icin suan kuvezde. Akcigerleri tam gelismemis. 2600 doğdu. Cigerden baska hic bir sıkıntısı yok. O da gecer Allah dermansiz dert vermesin. 24 haftalik bebekleri bile hayata tutundurmuslardi hastanede. Erken dogum riski olanlar moralinizi hic bozmayin. İlk doğumumdu hastanede sanci cekmem ve normal dogum yapmam tam 5 saat sürdü. Sancilar acili ama dogum cok kolaydi.
Ya zaten garip bi bosluk hissi olyor karinda sarmayincada bi tuhaf oluyor insan. Ama iste ilk dogumumda cok sicakti bunalip cok kullanmamistim ben.Bana da hep korse giy ya da sar diyorlar canım doktoruma bi sorup eger sakincasi yok cevabi alırsam yapacağım. Sarmadim gobegim kaldı diyenleri gördükçe yapayim bari diyorum
AaaaAllah yardimcimiz olsun bizede dayanma gucu versin insallah canim. Yasamadan anlamak zor. Sen birde ikinciyr yasayabilirim diyorsun.
Ay bu arada dun gece ruyamda senin ismini gordum canim.
Meger sen temmuz 2013 annesiymissin.
2013 temmuz anneleri topiginde de konusmusuz biz senle. Onu yazmissin bana. Bende aa banada ismin cok tanidik geliyordu zaten diyorum
Bende aynrn oyle ozel zamanlarda kullandim canimBen korseyi sadece karnim daha derli toplu görünsün diye disarı çıkarken bir de misafir agirlarken taktım hihiii
Bu arada kızımın tedavisi 2 ay kadar sürdüAllah yardimcimiz olsun bizede dayanma gucu versin insallah canim. Yasamadan anlamak zor. Sen birde ikinciyr yasayabilirim diyorsun.
Ay bu arada dun gece ruyamda senin ismini gordum canim.
Meger sen temmuz 2013 annesiymissin.
2013 temmuz anneleri topiginde de konusmusuz biz senle. Onu yazmissin bana. Bende aa banada ismin cok tanidik geliyordu zaten diyorum
İlk iki gun cok yogundu canim kanama. Sonra gundrn gune azaldi. Brn evr grctikten sonra normal pedlerin en buyuk olanini kullanmaya baslamistim.
Birde lohusa camasiri su yonden iyi oluyor. Dusun 9 ay dolu gergin bi gobek balon gibi sonunce nasil olur sarkiveriyor. Normal camasir giyince rhatsiz olmustum brn lohusa camasir drrli toplu iyi gelmisti.
Sezeryan olursa zaten dikis olacagi icin normal camasir hic giyilmez sanirim
Birde bi konuda bilgikerinizi fikirlerinizi merak ediyorum kizlar.
Benimde buyuk korkum canim sezeryan.evet o da ayri bir durum. aslinda normal gebelik suresi 37-42 hafta diye geciyor. tabii ki hepimiz 37. haftada saglikli bir bebek dogurma gayretindeyiz ama bebek 40. haftayi gecti diye de sorun yok yani.
benim bir arkadasim 40. haftayi doldurdugu gun hastaneye gidip suni sanci istedi. ve o da cok istiyordu normal dogum yapmayi. yoldayken konustuk, sen bunu istersen bebegi sezeryanla alirlar hazir ol bu duruma dedim de inanmadi bana. nitekim ayni gun bebisi sezeryan ile dogmustu. yani hamilelik cok uzun o yuzden bunu tercih olarak kullanan insanlari kesinlikle yargilayamam. benim zaten oyle bir konumum yok da, sadece kadinlar bu duruma hazirlikli olmali diye dusunuyorum. misal benim bu dedigim arkadasim kizini ilk bir hafta emziremedi. vucudu hazir olmadigi icin sut uretmedi. kizi cok aglamis, mama vermek durumunda kalmislar. ayrica cok agrili bir donemden gecti. bebegini yatagina yatirirken dikislerini patlatti. yani sonuc olarak hersey duzeldi ve bunlar geride kaldi ama sezeryan acisiz agrisiz diye bir durum yok.
Bencede en dogrusu nette cok kurcalamamak.revve_48 ne kadar cahilim kan tahlilime baktim simdi canim. Benim ürenin referans araligi (15-37) benimki 16.2 çıkmış. Bence internete cok takilma doktorun ne diyorsa onu dinle canim. Tahlil sonucumu internetten yorumlayinca 3 aylik ömrüm kaldi saniyorum doktorum da her seyin yolunda olduğunu söylüyor o yüzden hic internet yorumlarina bakmıyorum
Canım ben ilkinde ne kendimin ne bebeğin kıyafetlerini yıkamamıştım.yaşım küçüktü hiç aklıma gelmemişti yıkanacağı kimsede yıka demediİkinci bebelerrde bebis kiyafetleri geri planda mi kaliyor ne canim
Bende bi turlu yikayamadim.
Alikaan daysa bi heves ilk onunkileri yikayip hazirlamistim
Yoktu canim. Bi tane annemiz mayis sonu dogum yapmisti. Genel olarak cogu anne haziran sonu ve temmuz da dogum yaptilar. Mayis bebeleri bi fena duramiyorlsr yerindeAaaa
Cidden mi :)
Ama o topikte bu kadar erken doğumlar yoktu di mi canım
Hadi sen bilemedin de canim cevrenden de kimse bisey dememisCanım ben ilkinde ne kendimin ne bebeğin kıyafetlerini yıkamamıştım.yaşım küçüktü hiç aklıma gelmemişti yıkanacağı kimsede yıka demedierken anne olmanın dezavantajları
Brn hrdiyrlik kanavicr kese yaptim 30 tane falan oldu. Baskada yapmayi dusunmuyorum. Onlarida secmrce vericem artik
Olmaz mi canim yaa. Ayagi takilip dusse icim gidiyor.Bu arada kızımın tedavisi 2 ay kadar sürdü
Gerçekten evlat bambaska bi mutluluk
O yüzden üzüntüsü de bambaşka oluyor..
Allah beterinden Korusun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?