- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.801
evet kesinlikle. ve sadece dogum doktoru degil ayni zamanda anestesizici de cok onemli!Benimde buyuk korkum canim sezeryan.
Dogumdan sonraki rahatligimi dusundukce daha cok korkuyorum sezeryandan. Zorunlu bir durum olmadikca dr umun ticari sebeplerle beni yonlendirmiyceni cok iyi bildigim icin cok rahatim ben.
Kuzenim ayni dr da sezeryan olmak durumunda kalmisti. Oda cabuk ayaklanip iyilesmisti aslinda. Belki sezertyanda da dr tecrubesi onemli
Bende o agirlasma durumundan dolayi biraktim canim.Ayyy o kanaviçe keselerini hatırlıyorum. ne güzel ne emek verilmiş şeyler onlar. sınırlı yaptığın iyi olmuş canım. sonuçta el emeği göz nuru.
Bende keçeden balon magnetleri hazırlıyordum @NicksizYumurta da yapıyordu belki hatırlarsın. 60 tane yapsam yeter diyodum ama 20 tanesini anca yaptımbi de kolonya şişeleri hazırlancak, malzemeler hazır ama yapacak adam lazım bi hevesle hepsini yaparım dedim ama ağırlaşacağımı hesaba katmamıştım.
Brnimde hatam epidural istemek oldu. Fena basagriis yasadim sonrasinda,evet kesinlikle. ve sadece dogum doktoru degil ayni zamanda anestesizici de cok onemli!
gerci bu epidural kullanilan normal dogumlar icinde gecerli.
benim ablamin epiduralini ucuncu kere de anca yapabilmisti doktor. ilk ikisinde sinirlerini zedeleyerek! yazik kizcagiz dogumdan sonra hangi agrisiyla ugrassin bilememisti. bir de ustune boynunu diklestiremiyordu sinirleri zedelendigi icin. kucuk emrah gibi saga bukerdi basini. ve kontrolsuz epidural deli gibi migrene sebep oluyor. baska bir arkadasim da ondan cok sikayetci oldu. doguma girerken bile 50 kilo olan kadina nasil da gereksiz vermisler! gunlerce o bas agrisini cekmemek icin ikinci cocugunu tamamiyle ilacsiz, evde ebeyle dogurdu.
insallah canim istedigin gibi olur dogumunuz..Brnimde hatam epidural istemek oldu. Fena basagriis yasadim sonrasinda,
Simdi ebnde hicbirini istemiyorum. Tamemn normal digum katkisiz.
İbsallahta oyle olkur
vajinal varis olabilir canım. bende de var aynı ağrıKizlar size bisi soracagim bi kac saattir tam alt bolgemde vajina kisminda yururken agrim var. Anlamadim sebebini ve gecmiyo otururken ve yatarken bisi yok. Sizin de oluyo mu ve neden dir acaba
Cnm bebişim minnakim büyümuyor Dr da plesanta yetersiz dedi herhaldeCanım ben idrar tahlili yaptirdim baktım sonuca ama göremedim üre falandoktorun bu konuda ne dedi?
Canim 2 haftada 500gr almış normal değil mi? Belki de bu haftalarda artar sen canini sıkma sakın beslenmene dikkat et, bi de arkadasların önerisi vardı muz,badem, salep, kaşar peyniri falan ye minigin kurtardı artık kendini bisey olmaz Allahın izniyle
Maşallah minigine canımsen de artık kendini cok yormadan devam et işe Allah kolaylik versin
bana hiçbir faydası olmadı canım. ben sancılarımı aynı şiddette hissettim. bide hissediyorum diye ikinci bi doz verdiler bana. üstüne suyum gelince o akdar hızlı açılmam olup doğum başladıki doğum anındaki ıkınmalrı tam hissedemeyip zor bir doğum yaşadım. o yüzden çok iyi düşünüp karar ver canım. ben,m 4 cm açılmam vardı. sancılarım yürüyüp gezinmemi engelliycek boyutta değildi. 6cm den sonra dayanmak zor oluyor ondan sonrada zaten doğum başlıyor. 6-7-8 derken bi bakmışsın bebeğin kafası çıkmış. bence çok çok gerekli bişey değil. ilk sancıların başladığında kendini iyice bi dinlersin dayanabilcekmyiim diye. zaten 4-5 cm den sonra yapılmıyor epidural. o noktaya kadar dayandıktan sonrada geriye bişey kalmıyor. benim hatam 5 cm açılmada dayanamayıp istemem az daha dayansam zaten doğum olcakmış.insallah canim istedigin gibi olur dogumunuz..
ben de epidurali istesem mi istemesem mi cok kararsizim.. yan etkileri gozumu korkutmuyor degil ama dogum sancisi ve acisina nasil dayanirim onu da bilemiyorum. ay benim tirnagim kirilsa hungur hungur aglarim ben ayol.
bu is en sonunda papatya falina donecek benim icim. epiduralli dogum, epiduralsiz dogum...
vajinal varis olabilir canım. bende de var aynı ağrı
benimde ellerimin üstü öyle canım yaa kaşınmaktan kanatmaya başladım. ne yapsam fayda etmedi.Kızlar bişi danışmak istiyorum. son 4-5 gündür karnım çok ciddi şekilde kaşınıyo. ilk zamanlarımda çatlamadan önce böyle kaşınmıştım. bide şimdi böyle kaşınıyorum. ama nasıl bir kaşınma. hani güneş altında çok durduğunuz için cildiniz yanar da tatlı tatlı kaşınır, kaşıdıkça da canınız yanar ama kendinizi alıkoyamazsınız ya haaahh işte aynı kaşınma.iş yerinde bile kendime hakim olamıyorum. her gün sabah-akşam cildimi yağlasamda kremlesemde fayda etmiyo. elimi sürmemle kaşınmam bir oluyo. doktoru danışacaktım, ama ameliyattaymış.
bu kaşıntıyı nasıl giderebilirim? nasıl rahatlayacam kuduz gibi kaşıntıdan çıldırmak üzereyim.
doğum sancısı olduğunda aynı zamanda beline ağrı vurur canım. ve aşağıya doğru baskı hissedersin. belli bi bölgede değil karnının tümünde ağrı kasılma olur. senin yaşadığın büyük olasılıkla farklı bişey. dediğim gibi vajinal varis olabilir. benimde birden başkamıştı. bu ara çok ağrımıyor. çok yürüyüp yorma kendiniBirden oldu canim anlamadim ben dogum sancisi degil sanirim degil mi
doğum sancısı olduğunda aynı zamanda beline ağrı vurur canım. ve aşağıya doğru baskı hissedersin. belli bi bölgede değil karnının tümünde ağrı kasılma olur. senin yaşadığın büyük olasılıkla farklı bişey. dediğim gibi vajinal varis olabilir. benimde birden başkamıştı. bu ara çok ağrımıyor. çok yürüyüp yorma kendini
anladim. senin gibi tecrube edinmis anneler de bana benzer seyler anlattilar. insan boyle seyleri kitaptan okuyamiyor. illa ki tecrube eden biri lazim. :)bana hiçbir faydası olmadı canım. ben sancılarımı aynı şiddette hissettim. bide hissediyorum diye ikinci bi doz verdiler bana. üstüne suyum gelince o akdar hızlı açılmam olup doğum başladıki doğum anındaki ıkınmalrı tam hissedemeyip zor bir doğum yaşadım. o yüzden çok iyi düşünüp karar ver canım. ben,m 4 cm açılmam vardı. sancılarım yürüyüp gezinmemi engelliycek boyutta değildi. 6cm den sonra dayanmak zor oluyor ondan sonrada zaten doğum başlıyor. 6-7-8 derken bi bakmışsın bebeğin kafası çıkmış. bence çok çok gerekli bişey değil. ilk sancıların başladığında kendini iyice bi dinlersin dayanabilcekmyiim diye. zaten 4-5 cm den sonra yapılmıyor epidural. o noktaya kadar dayandıktan sonrada geriye bişey kalmıyor. benim hatam 5 cm açılmada dayanamayıp istemem az daha dayansam zaten doğum olcakmış.
Kızlar bişi danışmak istiyorum. son 4-5 gündür karnım çok ciddi şekilde kaşınıyo. ilk zamanlarımda çatlamadan önce böyle kaşınmıştım. bide şimdi böyle kaşınıyorum. ama nasıl bir kaşınma. hani güneş altında çok durduğunuz için cildiniz yanar da tatlı tatlı kaşınır, kaşıdıkça da canınız yanar ama kendinizi alıkoyamazsınız ya haaahh işte aynı kaşınma.iş yerinde bile kendime hakim olamıyorum. her gün sabah-akşam cildimi yağlasamda kremlesemde fayda etmiyo. elimi sürmemle kaşınmam bir oluyo. doktoru danışacaktım, ama ameliyattaymış.
bu kaşıntıyı nasıl giderebilirim? nasıl rahatlayacam kuduz gibi kaşıntıdan çıldırmak üzereyim.
Çok zorlama kendini canım. bende çalıştığım dönemde 37 ye kadar çalışırım diyordum ama yok vücut zorlanıyor. 35 te bırakmıştım bende sanırımCok tesekkur ederim canim ya icim rahatladi. Hala calisiyorum sanirim vucudum dayanamayacak 37 ye kadar uyari veriyo cok yoruluyorum
Cnm bende 34+3 2100 küsür dedi geriden seyrediyor .haftaya erken alım için karar alabilir.inş doğduktan sonra toparlarKızlar bebişlerinizin kilosu nasıl, ben bugün 34+1 deyim sabah Dr ye gittim, kilosu 1.950 olmuş , bize biraz geriden geliyor gibi geldi de , sizce nasıl?
hiç korkulcak bişey değil aslında canım.anladim. senin gibi tecrube edinmis anneler de bana benzer seyler anlattilar. insan boyle seyleri kitaptan okuyamiyor. illa ki tecrube eden biri lazim. :)
aslinda cok mantikli gozukmuyor epidural, ama ben bildigin korkuyorum ya dogumdan.
bir de alternatif sakinlestiriciler, agri kesiciler varmis. etkisi epidural kadar yuksek olmayan... bu ara kendime gorev edindim bunu arastirmak icin. ama hayat o kadar hizli akip gidiyor ki daha ogrenemedim.
Hiç kimse bişey demedi canım malesef.evet çok iyi bişey erken anne olmak kızımın okulunda arkadaşları bile şaşırıyo aaa bu senin annenmi diyeHadi sen bilemedin de canim cevrenden de kimse bisey dememis
Bende hep keske daha once tanisip evlenseydik senle derim esime sirf daha genc yasta cocugum olsun diye.
Yas ilerrledikce enerjide azliyor ister istemz. Sen gibi erken anne olsam simdiye ucuncu bile yaaprdim heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?