2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Normal doğum cesaretli verdin bana :)

Canım benimde amcamın gelini çok sıkıntı yaşadı epidural yüzünden o yüzden bende korkuyorum epiduralden

ayyy cok tesekkur ederim neffcim. sanirim birinin beni bu sekilde cesaretlendirmesine ihtiyacim varmis! cunku ben dogum ertesi kamyon carpmis gibi yatak dosek yatmak istemiyorum. aksine bebegimle ilgilenmek, diledigimce mutlu olabilmek, o sevgiyi paylasmak istiyorum. ve bunun icin de bedenen kendimi iyi hissetmem cok onemli.
yalanci sancilar falan baslamadi daha bende. ama sanirim hem o sancilara hem de gercegine bakarak son gun karar verecegim epidural isteyip istemedigime. insallah dogum cabuk olur :) ama uzarsada o zaman yardim alirim. sonucta dagin basinda dogurmucam ki, hastanede o kadar insanin icinde olacagim

Canım benimde amcamın gelini çok sıkıntı yaşadı epidural yüzünden o yüzden bende korkuyorum epiduralden
oyle tabi korkulmayacak birsey degil ki zaten. belden altini hissedemiyorsun cisini borulara yapiyorsun. ay ondan iyilesmesi bile ne kadar guc!
aslinda dogal en guzel, en cabuk iyilestirebilen yontem ama... bakalim. bi de yusuf yusuf meselesi var iste

ah canım yaa. işte o kısım çok zor yıpratıcı
ama olsun artık daha tecrübelisin ne yanlış ne doğru çok daha iyi biliyosun.
iki bebeli bol sesli bol neşeli günlerimiz olcak inşallah canım

aynen canım o sancılarda dayanma gücüne bakarsın. zaten açılmaları söylüyorlar ne kadar olduğunu 4-5 cm aklında olur o zamana kadar dayanırsanda bişey istemezsin.
bende doğum sonrası hemen ayaklanayım istiyorum canım. birde oğlum var ya hep o aklımda. beni öyle yorgun bitkin hasta görsün istemiyorum. hemende hissediyorlarda herşeyi.
bak geçen gün ne oldu. bir türlü alikaan ı memnun edemiyoruz evde. dışarı çıkmamız lazım. bi çıkalım diyor tam hazırlanmaya başlıyoruz ben gitmek istemiyorum evde kalıcam diyor. kardeşimde bizdeydi. durduk yere ona sinirlenior. babasına küsüp gidiyor sebepsiz. noluyor yahu dedim bikaç gündür böyle.
küsünce de yatağına gidip yatma huyu var. gittim yanına. annecim ne oldu sana sen neye üzüldün de böyle yapıyosun hadi anlat bana dedim. bana anne ben senin dr a gitmeni istemiyorum dedi o zaman bi dahakine hep beraber gidelim dedim. hayır sende gitme bende gitmicem babamda gitmesin dedi. dr a gideli de bir hafta olmuştu. benim hasta olduğumu sanıyor heralde. onu dert etmiş o yüzden de herşeye sinir yapıyor. konuşp anlaştık siniri geçti ama. şimdi de benim içime dert oldu. en çokta bu sebepten normal doğum istiyorum. çünkü çabucak tparlanıcam hem oğlum için hem kızım içim daha dinç olabilicem.
ne bilim işte canım böyle karmaşık haller içindeyim bende

demek ki ali kaan da aynen benim yegenim gibi. benim de on bir yasinda bir yegenim var neff cim aynen boyle derin dusunceler icerisinde ve bazen kendine dert ediyor. ama demir e ne anlatirsak cok cabuk da anliyor. inan ki bebekliginden beri boyleydi bu cocuk!! senin surekli ali kaan a anlatman lazim olan herseyi. boyle cocuklardan bir sey saklamak onlari cok uzuyor. bir de bilmediklerinden cok daha fazla korkuyorlar. kesinlikle kucuk deyip saklamamak lazim.
benim yegenim bir kac hafta once burdaydi. bir hafta kaldilar kanada'da, sonra donduler izmire. cocuk birsey soyleyecek bana.. farkindayim ama yok yok deyip vazgeciyor hep. meger annesi tembihlemis. demis ki teyzen hamile, onun kalbini kirmaman gerek.
cektim keneraya dedim ki ne istiyorsan konus benle teyzecim. ne dedi biliyor musun neff? "sen bebege bakabilecek misin?". benim alinacagimi dusundugu icin sormamis ama ayni zamanda kucuk kuzeni icinde cok endiselenmis.
30 yasima basacagim bu sene. ama evin en kucugu oldugum icin boyle sorunlarimiz var. ablamlar ve annem benden hala "cocuk" diye bahsediyorlar. ve demir in bu aklina islemis. benim bebege bakabilecek kadar buyumedigimi dusunmus. ona dedim ki ben bebek bakmayi seninle ogrendim, ama simdi anne olmayi ogrenecegim. daha bilmiyorum ama bunun icin anneannen yanima geldi. bana annelik ogretecek ve biz birlikte bu bebege cok iyi bakacagiz dedim. nasil rahatladi biliyor musun? cunku kafasina yatti. "tabii ki biliyorum", "anneler bilirler" falan deseydim kabullenmeyecekti bu durumu.
bence o yuzden sen ali kaana simdiden anlatabilirsin. bebek gelince ben uykulu olacagim, bir kac gun icinde iyilesecegim, doktorlar sen ve baban bana yardimci olacaksiniz diye mesela. hatta onun gorevi olmali, iyi geceler opucugu vermek, sacini oksamak ki. bence bizim yakisikli cok rahat kabullenecek bu durumu. zehir gibi cocuk masallah!

meraba kızlar bugün kontrolümüz vardı 35+3 günlüğüz kilomuz 2800 olmuş 1 hafta önden gidioz .elis kızım yine kafayı dayamış dikişlere nst de sancı çıkmadı ancak çok hareketliydi kalp atışları yüksek çıktı böle böle doğum kanalına girmeye çalışıo kızçem 38.hafta da rahim ağzı dikişlerini alırız dedi doktorum inşallah sabreder buda tombij kızım Elis

yaaaa çok tatlıı masallh bnde dr gidince isticem renkli usg sağlıkla gelsin prenses

canım ali kaan ın büyümüş hali gibi geldi Demir bana.
dediğin gibi anlatılan herşeyi dinleyip anlıyor yeri geldiğinde de kullanıyor.
ufak ufak anlatıyorum aslında. o birde şuan kardeş fikrinide tam bilmiyor. kuzenimin oğlu var emirhan arada görüşüyoruz seviyor. 5 aylık da küçük bebek. kardeşte öyle bişey sanıyor. hani gelicek biraz sevicez sonra gidicek sanıyor. geçen bu durumu anlattım. onunda annesi olucam ben hep bizimle kalıcak bizim evimizde uyuycak diye epey bi şaşırdı bu duruma pek kabullenmek istemedi özellikle onunda annesi olma fikrini.
hastane olayını anlatmayada korkuyorum canım. yine dertlenir diye. ama onuda yavaş yavaş anlatıcam. doğum yapacağım hastaneyi biliyor oraya gidicemi en azından anlatmaya başlıyım şimdiden yavaştan.

onlar nasıl yanaklar nasıl dudaklar öyle yaaa maşallahhh

benimde ellerimin üstü öyle canım yaa kaşınmaktan kanatmaya başladım. ne yapsam fayda etmedi.

eger sadece elinin ustuyse alerji olabilir. Bnim de cok kasinip yara oluyordu dpktorum hamilelikte cilt hassaslastigi icin sivi sabuna deterjana vs alerjik tepki verdigini soyledi. Simdi kalip beyaz sabun kullaniyorum parfumsuz ve eldiven kullaniyorum bulasik temizlik vs. Eger usenip eldiveni takmazsam ya da baska yerde sivi sabun kullanirsam ayni oluyor. Nemlendirip dikkat edersem kasinmiyor

E tabi şimdi annesinin bitanesi olmak farklı bir şey. Bu güzel duyguyu kaybedeceğini düşünmesi normal. Ama bebek doğduğunda aynı değeri görünce değişecektir fikri. Sen zaten çok iyi bir annesin, eminimki ali kaani çok iyi hazirlayacaksin bu duruma

Aa evet bulasik deterjani olabilir haklisin. Sivi sabun kullanmiyorum normaldr dr alerji yapiyor bende. Deterjan hic aklima gelmemisti. Eldiven kullanayim bende. İyi soylkedin canim sagol

İnsallah canim korkmuyprum dersem yalan olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…