- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.841
Canım göğüs kalkanı ne int.baktım bişeye benzetemedim
Evet canım denizlideyim.odalarıda çok güzel dizayn etmişler.ama diğer odalar işe yaramaz bence bende birine ziyarete gittim o zaman görmüştüm.canım sen denizlide yaşıyordun yanlış hatırlamıyorsam dimi. benim memleketim denizli ama boluda yaşıyorum. annem kurban bayramında devlet hastanesinde kadın hastalıklarından ameliyat oldu bende gitmiştim o zaman. dediğin gibi tek kişilik odalar var belli ücret karşılıığnda kalabiliyorsun. refakatçi için çekyat bile var özel hastane gbiiydi ve hastane bence çoğu devlet hastanesine göre temizdi. ben doğuma denizliye mi gitsem diye düşündüm bi ara :)
İnşallah tatlım hepimizin çok güzel günleri olsun inşallahah canım yaa. işte o kısım çok zor yıpratıcı
ama olsun artık daha tecrübelisin ne yanlış ne doğru çok daha iyi biliyosun.
iki bebeli bol sesli bol neşeli günlerimiz olcak inşallah canım
Aslında mantıklı canım birinden emzirirken öbürü akıyo çünkü boşa gitmemiş olur.ben de tecrübeli annelerden öğrendim, sızan sütü toplamak için, veya ucu yara olunca ucunu açıkta bırakıp acıtmasını önlemek için kullanılıyormuş. çok lazım olur dedi arkadaşlarım aldım ben de. Deneyip göreceğiz.
Benim aldığım aventin göğüs kalkanı, fiyatını hatırlamıyorum ama 35 civarı olması lazım, vardır internette daha ucuzu pahalısı.
Aynen bende ilk doğumumda epidural aldigim icin pismanim. Bende ikinma hissini kaybettigim icin cok zor bir dogum geçirdim.bana hiçbir faydası olmadı canım. ben sancılarımı aynı şiddette hissettim. bide hissediyorum diye ikinci bi doz verdiler bana. üstüne suyum gelince o akdar hızlı açılmam olup doğum başladıki doğum anındaki ıkınmalrı tam hissedemeyip zor bir doğum yaşadım. o yüzden çok iyi düşünüp karar ver canım. ben,m 4 cm açılmam vardı. sancılarım yürüyüp gezinmemi engelliycek boyutta değildi. 6cm den sonra dayanmak zor oluyor ondan sonrada zaten doğum başlıyor. 6-7-8 derken bi bakmışsın bebeğin kafası çıkmış. bence çok çok gerekli bişey değil. ilk sancıların başladığında kendini iyice bi dinlersin dayanabilcekmyiim diye. zaten 4-5 cm den sonra yapılmıyor epidural. o noktaya kadar dayandıktan sonrada geriye bişey kalmıyor. benim hatam 5 cm açılmada dayanamayıp istemem az daha dayansam zaten doğum olcakmış.
günaydın canım evett calısmak artık gercekten cok zorGünaydın bayanlar
Bu haftalarda olupta hala benim gibi çalışmaya devam eden anneler sizde artık sabahları kalkmakta zorlanıyomusunuz
Cnm benim ilk kızım 2.200 gr di 32.haftadaKızlar bebişlerinizin kilosu nasıl, ben bugün 34+1 deyim sabah Dr ye gittim, kilosu 1.950 olmuş , bize biraz geriden geliyor gibi geldi de , sizce nasıl?
Ay ben daha siz kadar ilerde değilim ama eveeettt 32.haftami zor bekliyorummmmmgünaydın canım evett calısmak artık gercekten cok zorbi sabah değil ki gün içide yorucu.uykuya doyamıyorum
bende bugun 35 olacağım canım :) uyku problemı açısından mı soruyorsun ?Günaydın bayanlar
Bu haftalarda olupta hala benim gibi çalışmaya devam eden anneler sizde artık sabahları kalkmakta zorlanıyomusunuz
37 yi bekliyorum cnm bende nisan 15 yani az kaldı inş. bi geçseydi günler umarım dayanabiliriz...Ay ben daha siz kadar ilerde değilim ama eveeettt 32.haftami zor bekliyorummmmm
gece her dönüşte benimde uykum açılıyo.ve 3 4 gundr de sağ kasıgımda surekli bi ağrı var niye bilmiyorum.cocugun basıda solda halbukıbende bugun 35 olacağım canım :) uyku problemı açısından mı soruyorsun ?
ben daha çok pozısyon değiştirirken kalkarken sıkıntı yaşıyorum. kasıklarım acıyor. yürürkende rahme sanki bıçak saplıyorlar. Var mı aranızda bunu yaşayan
doktoruna bı sor canım. internetten araştır. ilk hamılelık olunca ınsan tedirgin oluyor.gece her dönüşte benimde uykum açılıyo.ve 3 4 gundr de sağ kasıgımda surekli bi ağrı var niye bilmiyorum.cocugun basıda solda halbukı
Hemde nasılll okadar yorgun uyanıyorumki anlatamam.İşe geldiğimdede gözler kapanıyo uykusuzluk had safhada.bir ay daha işe gelcez nerdeyseGünaydın bayanlar
bende masabaşında sırt ağrısından uzun süre çalışabende bugun 35 olacağım canım :) uyku problemı açısından mı soruyorsun ?
ben daha çok pozısyon değiştirirken kalkarken sıkıntı yaşıyorum. kasıklarım acıyor. yürürkende rahme sanki bıçak saplıyorlar. Var mı aranızda bunu yaşayan
bende masabaşında sırt ağrısından uzun süre çalışamıyrum artık, 15 dk da bir kalkıp gezinmem gerekiyor, sırt agrısından dolayı uyku problemi de yaşıyorum, o yüzden sabahları uyanmakta artık daha zor oluyorGünaydın bayanlar
meraba kızlar bugün kontrolümüz vardı 35+3 günlüğüz kilomuz 2800 olmuş 1 hafta önden gidioz.elis kızım yine kafayı dayamış dikişlere nst de sancı çıkmadı ancak çok hareketliydi kalp atışları yüksek çıktı böle böle doğum kanalına girmeye çalışıo kızçem 38.hafta da rahim ağzı dikişlerini alırız dedi doktorum inşallah sabreder buda tombij kızım Elis Eki Görüntüle 1805868
canım sağolasın zahmet edip uzun uzun yazmışsın._Birce_ cim, biraz once devlet/ozel/kadin dogum hastanesinde yasadiklarini okudum. ve sana cok hak verdim. kesinlikle sezeryan istemeyen biri olarak, ozellikle doktorlarin birazcik daha para kazanabilmek icin kadinlari sezeryana ve dogum sonrasi yasayacagi fiziksel ve duygusal zorluklara itmelerine cok kiziyorum.
sana tabii ki bir tavsiye veremem, cunku ben yurt disinda yasiyorum ve burda isler cok daha farkli. ozel hastane diye bir sey yok. sosyal devlet oldugu icin ben hic ucret odemiyorum. ama yine de doktorlar sezeryan yaptiklarinda devletten daha fazla maas alabiliyorlar ve ben kobay gibi kullanilmayi reddediyorum.
doktoruma gittigim ilk gun bana soyledigi ilk cumle "sen kilolusun, buyuk ihtimal sezeryan olursun" oldu. o gunden beri de karsi cikiyorum kendisine. cok iyi bir doktor ama zamanli bir sekilde ameliyata girip, 20 dk da bebegi cikarip, kendisi acisindan "risksiz" bir doguma girip cikmak ve hatta daha fazla para almak isine geliyor. ama benim sezeryana girmek icin bir nedenim yok. bebegim simdiden dogum pozisyonunda. ben kilomu gebeligim boyunca kontrol altinda tuttum. ayrica ablamin sezeryanda yasadigi zorluklara bire bir sahit oldum. o yuzden 8. haftadan beri doktorumla bu konuyu tartisip kendim ve bebegim icin en dogru dogum hazirligini yapmaya calisiyorum.
nitekim doktorumun fikrini de degistirdim. son dakika da yasayacagimiz bir sIkinti olmazsa (bebegin fetal durumunun kotu gidisati gibi), normal dogum yapacagim. hatta bunun garantilenmesi icin, doktorum bana suyumun patladigi anda hastaneye gelmememi, acilmayi sancilarin sIkligiyla takip edebilecegimi anlatti. tabi belirli durumlar var, kanama, bayilma, sancilarin aniden sIKlasmasi, tansiyonun artmasi gibi. ama eger risksiz ve dogal yolla ilerlerse dogumum, o zaman hastaneye erkenden gidip de, fazla calismis ve artik sabri kalmamis hemsireler ve riski olan kadinlarla ilgilenmek isteyen doktorlar tarafindan istemedigim ve hazir olmadigim bir doguma da iktirilmeyecegim.
demem o ki, eger ozeldeki doktorunu sevdiysen ve dogumunu orada yapmak istiyorsan, gidip doktorunla bu konuyu konus. muhakkak normal dogum istedigini, bebegin suyu az olsa bile sezeryana ihtiyacin olmadigini israrli bir sekilde anlat. ben doktorun fikrinin degisecegine eminim. cunku sezeryandan daha fazla odeme aliyor olsa bile, sen baska doktora gittiginde odemesi sifira inecek. zaten onu da gectim. ablam doktor oldugu icin birazcik fikrimin oldugu bir konu da sana soyle diyebilirim ki doktorlar cok uzun saatler ve zor sartlar altinda calisiyorlar. ayrica yaptiklari is icin aldiklari ucret gercekten cok yetersiz. ailelerinden bu kadar uzun sureli ayri kaldiklarinda, uykusuz ve enerjisiz olduklarinda, insanlari matematik formulasi gibi gormeye basliyorlar ama, eger hastalari kendilerine bunun uygun olmadigini anlatirsa, hemen bu dusuncelerinden vazgecip yapmasi gerektigi gibi davraniyorlar. ve inan ben daha hastasina yardimci olmak istemeyen, hastasini mutlu etmek istemeyen bir doktor gormedim.
suyun neye gore kime gore az zaten tartisilir bir konu. ama suyu az diye insan niye sezeryana girsin ki? anca bebek zor duruma girerse bu kabul edilebilir bir sey. o da 37. haftada bilmem ne gunde soyle sezeryana gir diyerek degil, acil bir sekilde sezeryana alarak kabul olunur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?