- 3 Ağustos 2013
- 1.215
- 974
- 73
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #49.061
Cnm bizler de yurtdışında az muayene olduğunu duyunca bi de doktorların değil de ebelerin muayene ettiğini duyunca falan şaşırıyoruzGunaydin Anneler burda okuyunca cok ssasiriyorum bebeklerinizin suyundan tutun kilosuna kadar herseyi ogreniosunuz ben londrada yasiorum ve sadece 2 kez gordum bebisimi biri 12 digeri 20 haftada hep ebe tarafindan goruluorum oda eski yontem mezura ile karnimi olcuo haftaya uyumlu mu degilmi soluo okadar; (ama goruyorum ki bazi anneler cok stres yapio herseyi bilince de iyi degil sanki ilk oglumu normal dogurdum 38.haftada insallah 2.oglum gelio oda normal gozukuo ama bu sefer epidural almak istiyorum hepinize hayirli dogumlar Allah bi avazda kurtarsin insallah
Canim senle aramizda 1 aydan çok varGünaydınnnnn 36. Haftamdan herkese meraba dün eksikleri aldım carsidan bugün cantami ayarlamaya baslayayim diyorum yarın oburgun badana olacak evimde hemen ertesi büyük temizlik fırsat bu fırsat
Teşekkür ederim canım benim gece yoğun oluyor iki kolumda da haftaya dr gideceğim gündüzleri o kadar değil bakalım ne çıkacak hamilelik 20 yaş yaşlandırdı kolum tutmuyor ayağımın üstüne basamıyorum bacağım ağrıyor tuvaletimi tutamıyorum saçlar desen beyazlar çıkmış bakalım doğum sonrası ne olacaksmilesny
Kızlar bakın okuyun...
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ELLERDE UYUŞMA (KARPAL TÜNEL SENDROMU)
HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK
Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.
Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.
Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.
Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.
Bitanem iyilik sizden naberPamukprncess cum sekerim nasilsiniz? bugun tasinacaktiniz insallah kazasiz belasiz atlatmissinizdir. kocama operim!
İyi hadi oldu da bitti masallah diyelim mgul cum. Artık bu telaşinda bittiğine göre doya doya çınar paşayı bekleyebilirsin :)Bitanem iyilik sizden naberbiz iki gün öldü taşındık anncim çok yoruldu bende öyle teşekkür ediyorum bitanem öptüm güzellik seni
Rumicim burda da standart böyle ama ben bi kaç kere daha girdim çıktım ultrasona. Özel center lar var resim ve cinsiyet ogrenmek için. Doktorum gitme dedi ama ben 17. Haftada bir kere cinsiyet için, 30 ve 31. Haftalarda iki kere de 3D resim için girdim çıktım. Ebe seçeneği var bizde de ama ben jinekolog seçtim. Ve aynen Dr um mezurayla rahim ölçümü alıyor bir de Doppler ile kalp atışını ölçüyor.Gunaydin Anneler burda okuyunca cok ssasiriyorum bebeklerinizin suyundan tutun kilosuna kadar herseyi ogreniosunuz ben londrada yasiorum ve sadece 2 kez gordum bebisimi biri 12 digeri 20 haftada hep ebe tarafindan goruluorum oda eski yontem mezura ile karnimi olcuo haftaya uyumlu mu degilmi soluo okadar; (ama goruyorum ki bazi anneler cok stres yapio herseyi bilince de iyi degil sanki ilk oglumu normal dogurdum 38.haftada insallah 2.oglum gelio oda normal gozukuo ama bu sefer epidural almak istiyorum hepinize hayirli dogumlar Allah bi avazda kurtarsin insallah
Katiliyorum canim sana bazen faxla bilgi strese sebep oluyor. Bazi dr larda sanki sezertyana yonlendirmek icin daha cok stres baski arttirici aciklamalar yapiyor. Kilosu az suyu az vs gibi. Bazi durumlar evet dogum seklini belirler ama bazi dr lar bu durumu kullaniyor gibi geliypr banadaGunaydin Anneler burda okuyunca cok ssasiriyorum bebeklerinizin suyundan tutun kilosuna kadar herseyi ogreniosunuz ben londrada yasiorum ve sadece 2 kez gordum bebisimi biri 12 digeri 20 haftada hep ebe tarafindan goruluorum oda eski yontem mezura ile karnimi olcuo haftaya uyumlu mu degilmi soluo okadar; (ama goruyorum ki bazi anneler cok stres yapio herseyi bilince de iyi degil sanki ilk oglumu normal dogurdum 38.haftada insallah 2.oglum gelio oda normal gozukuo ama bu sefer epidural almak istiyorum hepinize hayirli dogumlar Allah bi avazda kurtarsin insallah
Neden korkuyosun canim cati muayenesinden. Bisey olmuyor ki.IMrbakızlar herkese mutlu haftasonları....kizlarya herkes catimuayenesi olmak zorunda mi yani dogum ani geldinde olsa olmuyomu ben olmak istemiyorum doktor demessede bende demem gibi yani illa doktora gitmekmi gerek ben o zamana kadar gitmek istemiyorum bi zararı olurmu korkuyorumda zaten olan varmı öyle denilen gibi korkutucumu
Hosgeldin aramiza canimMerhaba arkadaşlar bende mayıs annesi olucam hayırlısıyla sohbetlerinize bende dahil olabilirmiyim
Bende gogus pompasi almadım canm duruma göre alcam insallah grek kalmaz gogus kalkanı avent aldım ...pompada alırsam gene avent alirimKizlar ben hala gogus pompasi ve kalkani almadim elektrikli almak istemiyorum . Manuel ne onerirsiniz ?
Ben daha cok kucukken ise donucem zaten . Hastanede lazim olursada kiralamak yerine kendiminkini kullanirim o yuzden alayim dursun bakalim.Bende gogus pompasi almadım canm duruma göre alcam insallah grek kalmaz gogus kalkanı avent aldım ...pompada alırsam gene avent alirim
Bilmiyorum nefcim ya hep bi korkutanlar olurya etrafında korkuttular beni benim karnima jel dokuyolarya ultrasonda o zaman bile canım yaniyo hep psikolojik yani saçma sapan bi korku o yuzden canimyanmiyo dimi olmak zorundamiyiz bunuNeden korkuyosun canim cati muayenesinden. Bisey olmuyor ki.
IMrbakızlar herkese mutlu haftasonları....kizlarya herkes catimuayenesi olmak zorunda mi yani dogum ani geldinde olsa olmuyomu ben olmak istemiyorum doktor demessede bende demem gibi yani illa doktora gitmekmi gerek ben o zamana kadar gitmek istemiyorum bi zararı olurmu korkuyorumda zaten olan varmı öyle denilen gibi korkutucumu
Hoşbulduk Can'ımHosgeldin aramiza canim
He anladım haklısın o zamn doğru diyosun avent iyi diyolar elektrikli si daha iyiymiş ama pahalı biraz ben baya araştırdım marka secimim buBen daha cok kucukken ise donucem zaten . Hastanede lazim olursada kiralamak yerine kendiminkini kullanirim o yuzden alayim dursun bakalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?