2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

çoook sevindim canım, defnemiz de iyiymiş, sen de toparlanırsın inşallah bir an önce.
inşallah bugün daha da güzel haberler alırsınız doktordan :) defneli alikaanlı mutlu bi aile olarak çıkarsınız inşallah hastaneden :)

melekper34 canım üzme kendini internette yazanlarla psikolojisi bozulan biri olaraktan söylüyorum kotu bir durim olsa doktorun seni bilgilendirirdi
kırmızı et ve yeşil yapraklı sebze tüket dedi bol bol
kan hapının içindede b12 varmış aslında ama yeterli gelmiyo demekki
internette herşeyin en kötüsü yazıyo ama yinede korkuyorum canm ya bebeğimde zeka geriliği filan varsa

Ablam pazartesi doğum yapmıştı bugün kontrole gittiler anne karnındaki duruş pozisyonundan ayağında eğrilme varmış alçıya atacaklarmis . annelik ne kadar zorrrr is

gözünüz aydın, ama minnak bebeğe alçı, of o zormuş yaa. Öyle bi risk olduğunu ilk defa duydum, umarım düzelir bir an önce..

melekper34 anne adayı olraktan herşeyin en kotusunu dusunuyoruz ben kendime hamileliğinin 5 ayını zehir ettim ama allah büyük biz sebebini işleyelim doktorun dediklerini yap bakalım inşallah çok sağlıklı bir bebeğin olur

Canım benimde çok düşüktü bi kac hafta baya bi kontrol altına almaya çalıştım sonra skldm valla hiç daha baktirmadim tahlil yapmadım bazen bilmek bilmemekten daha kötü o yüzden takma kafana hani hep derlerya eskiden böyle seylermi vardı diye allah ne yazmissao diyelim insallah bi sıkıntımız olmaz

Merhaba kizlar, oncelikle neff1316 geçmiş olsun ve hayırlı olsun. İnşallah çabucak toparlanirsiniz ve kavusursunuz bebişle. Emerse seni bebeğin daha çabuk toparlanır insallah. Dene bence her firsatta. Bakalım biz nolucaz. Bebeğim az gelişmiş. Zaten 15gün geriydi. 15gün sonra kontrole gidecem. Doktor yine gelişmezse belki alırız küveze dedi. Ummadığım şeyler duyunca moralim bozuldu tabi artık bu 15gun daha dikkatli kuruyemişli sebze meyveli beslenmeye çalışıp dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalışacağım. Umarım faydası olur. Herşeyin hayırlısı diyoruz ama insan kendini sorumlu hissediyor, diğer gebeliklerimle kıyaslarsam çok iyi beslendigimi söyleyemem. Kilo da alamıyorum. Çok da Yatamiyorum.. inşallah gelişir. Tınaklarım çukurlaşmıştı. Simdi biraz düzeldi. Vitamin ve ferroyu düzenli kullanıyorum. Dua ve gayret etmek elimden geleni yapacağım artık. Hepimize sağlık diliyorum

ay ben uyuyakalmisim dun aksam shericim. daha yeni gordum mesajini :) evet bu gulme gazi helyumdan farkli. bildigim kadariyla saf oksijen ama kimyam da cok iyi degildir hani. epidural le yaptigi sey hemen hemen ayni. epidural spinedaki agri/aciyi anlayan hucreleri uyusturuyor, gulme gazi da beyindeki. ama epidural kadar etkili olmadigi icin tamamiyle his yok olmuyor. sadece hissetmen azaliyor. biraz da kafa bulduruyor.
su ana kadar okuduklarimdan anladigim kadariyla tek yan etkisi, eger fazla solursan bayilabilirmissin. iste tam da bu yuzden maskeyi elinde tutman gerekli ve hastane de kesinlikle ip yardimiyla yuzune sabitlemiyorlar. eger bayilirsan, elinden maskeyi dusuruyorsun ve oksijeni solumayi kestigin icin birkac saniye icinde kendilignden uyaniyormussun. daha cok sanci dalgasi geldiginde gazdan derin bir nefes cekerek agrilari azaltiyor.
bir de bebege hic bir yan etkisi yok. bize olan uyusturucu etkisi de gazi solumayi kestigin an bitiyor.
ben de epiduralin tamamiyle ustunu cizmis degilim. ama yan etkileri endiselendiriyor beni. bir de sanirim ayaklarimdaki hissi tamamiyle kaybetmek istemiyorum. o fikir doguma yaklastikca cok acayip gelmeye basladi bana. ama boyle konusup konusup da sancinin basladigi anda allah rizasi icin bilmem kac ml epiduraaaaal diye millete yalvarmaya baslayabilirim

esine telefonla ulasamadiysan o saatte paniklemis olman cok dogal. ay ben gebe olmasam bile rahat edemez, yusuf yusuf atardim acikcasi :) ama kiyamam yaa, sen yine de uzme kendini. en azindan tatliya baglanmis, bir kac saat icinde bulunup gelmis kocacigin :)

gittim hayatim gittim. ben ve esim bir kac haftadir ebeveynlik kurslarina gidiyoruz ve dogumla ilgili dersimiz gecen haftaydi. bu hafta emzirmeyle ilgili ogrendiklerimin hepsini aktardim ama acikcasi dogumla ilgili ogrendiklerimde kendime guvenim olmadigi icin yazmamayi tercih ettim.
zira ben senin kadar iyi ozetleyemezdim bu durumu. derste de dediklerinin aynisini ogrettiler bize. hatta bir saati pilates topu, uzun bir coraba gecirilmis uc tenis topu ve nefes egzersizleriyle gecti. ama kendime olan bu ozguvensizligim tam da burdan geliyor. ben ne yazik ki konsantre olarak ya da baska bir seye odaklanarak medite olan biri degilim. yani sadece on bilgi vermek icin soyluyorum. muzik dinleyemem mesela. asla rahatlatmaz beni. aksine tek tek butun tinilarini anlayacagim, arkadaki calan enstrumanlari bulacagim bilmem ne derken yorar. sessizligi cok daha tercih ederim herhangi bir sese. bir kac sene once sigarayi birakmak icin hipnoza basvurdugumda, terapist parami geri verip sen hipnoz olamayan ve odak sorunu yasayan insanlardan birisin demisti bana... benzer duygularin aynisini gecen hafta derste de yasadim. cevremde, esim de dahil olmak uzere, herkes "mutlu yerine" gidip pilates topunun uzerinde, gozleri kapali yuzunde acayip bir gulumseme ile rahatlarken, ben fal tasi gibi acik gozlerle, pilates topunun oturmak icin ne kadar rahatsiz oldugunu ve sirtimda bana takviye veren bir yastigin beni ne kadar daha cok mutlu ettigini dusunuyordum. bir de kapali alanda yuzume ruzgari falan hissedemem diye mutlu yerime gidemedigim icin kendime kiziyordum. derin nefes almayi her zaman gercekten cok sevmisimdir. ama derste ogretilen kisa ve arka arkaya olan nefesler yine bana sadece bas agrisi yaratti. butun bunlari farkeden hemsire/hocamiz bile beni bir kenariya cekerek yardimci olmaya calisti ve bunu yapamayacagini anladi. cunku ben karakter olarak detaylara gerektiginden fazla takilan ve asiri gercekci bir insanim. hayal etme gucum ne yazik ki gelismemis. senelerdir bu yonlerimi degistirmeye calismis olmama ragmen, bunu pek becerebildigimi soyleyemem.
iste bu yuzden bir kac gundur gulme gazini sorup duruyorum herkese. zira hemsire bunun bana cok yardimci olabilecegini soyledi. aklima takildiktan sonra da biraz arastirmaya basladim ama cok kullanilan bir yontem degil. o yuzden (kendimce) yeterince bilgi edinemedim. Yine de bir suru sey okudum hakkinda ve mantikli gelmeye basladi. zira benim sanci dalgalarinin pik yaptigi zamanlarda rahatlamak icin kesinlikle yardima ihtiyacim olacak.
bir de dogum yapacagim odada ilik sulu jakuzi oldugunu ogrendim. sanirim sanci zamanlarinda bundan da yardim alacagim. cunku su hem dogumu hizlandiriyormus, hem de sancilari daha az hissettiriyormus.

neyse ben yine her zamanki gibi cok uzattim. ayiptir soylemesi cenem dusuktur biraz :) ama bu gibi bilgilere sahip kisilerle tartismayi cok seviyorum. cunku gercekten perspektifimi degistirebiliyor.

saol sekerim! cok sevindim boyle dusundugune

Bende herhangi bir yanetki vs. olmadı, migren kanaldan sızıntı olursa oluyor bildigim ladarıyla yani biraz da uzmanın el mahareti :)
evet cok haklisin. uzman bu konu da cok onemli. ne yazik ki benim doktorumu secme gibi bir opsiyonum yok. o gun hastanede kim varsa anestezi uzmani, o doktor yapacak epiduralimi. bir de hastanedeki oteki vakaalara gore, ne zaman yapacagi da belirsiz. zira acil durumlar ve sezeryanlar her zaman normal dogumdan once geliyor.

caniiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmm! cooookkk cookkkk gecmis olsun. ama ben senin en kisa zamanda ayaklanip agrilarindan kurtulacagina inaniyorum. cunku sen her seyden once hem oglune hem de kizina duskun super annesin. :) (yine meraklandim yaa su super annelik gucleri bize ne zaman geliyo?? dogumdan sonra mi? zira gebelik ben de oyle bir etki yaratmadi!! )
neffcim sen zaten bunu biliyorsundur ama iyilesmek icin en iyi uc ilac: su, nefes ve uyku. cocuklarini dusunmekten uyuyamadigini gorur gibiyim. ama kendine iyi bakmayi sakin unutma olur mu?

iste benim merak ettigim mesajjjj... herkese yazdim da en son buna yazmak istedim.
insanlar genelde ultrasonda verilen kilo bilgilerinin normalden daha fazla oldugunu soyluyorlar. daha gecen gun dogum yapmis bir arkadasimin kizi 400 gr daha az cikti ultrason degerine gore. ama gel gelelim ki defnecik bekledigimizden daha kilolu dogdu. hala mini minnacik bir kiz. insan bakmaya kiyamaz, gozunden sakinir. ama o her haliyle hazir "bak ben burdayim ve kalmaya geldim haaa" demeye! ve bunu da acik acik belli ediyor!
sutunu de sagip gonderebildigine cok sevindim. o onun ilaci olacak. hemen toparlanacak, ve bu gunler geri de kalacak gor bak.
kiyamam yaa nasil merak ediyorum sizi bilemezsin. turkiye'de olsam sanirim cikip gelirdim hastanene. hic bir sey yapmasam ali kaanla oynardim herhalde. kucuk oyun arkadasim olurdu beni.
sizi dusundugumde hem gozlerimden seller gibi yaslar akip gidiyor, hem de yuzumde acayip bir gulumseme beliriyor. nedenini anlayamadigim, tarif edemedigim bir mutluluk doguyor icime. neffcim, iste ben bu yuzden herseyin cok guzel olacagina inaniyorum. cunku icime oyle doguyor! sukur ki su ana kadar sizden guzel haberler aldik. bence bunlarin arkasi da kesilmeyecek. her gun biraz biraz daha derken bir bakacagiz ki bir suru yol katetmis defne bebek.

Güzellik nasıl gidiyo
aaaaaaayyy sabah sabah kikirdadim vallahi. :) ne guzel bir mesaj bu boyle ! :)

iyiyiz mgulcum. dun kontrolumuz vardi. Devin bebek buyuyor. doktor 37-38 hafta arasi gelir herhalde dedi ve ultrason icin gun verdi. Daha yakin bir tarih verecekmis. Sanirim bizim dort hafta kadar kaldi.

Sizin daha da az tabi. her saniye bekliyorsunuz Cinar bebegi. ne gun supriz yapar da cikar gelir acaba :) biz de bekliyoruz sizinle birlikte, iyi haberlerinizi... tatlis mi tatlis bebek resimlerinizi... su gibi dogumlarimiz olur, bebeklerimiz saglikla gelir kucagimiza insallah.

selmacim sakin kendini uzme. bebek beslenmek istediginde anneden ihtiyaci olan herseyi aliyor. bizim bu yaptigim takviyeler biraz da anneyi iyi tutmak icin.
ben de gebeligimin basindan beri hic kilo almadim. once mide bulantisiydi sonra diyabetti derken, dunku kontrolumde yarim kilo kadar (1lb) kaybettigimi ogrendim. Doktorum "aferin" dedi bana. kocam sok icerisinde normal mi yani bu durum dedi, o da kilo almaya ihtiyaci yok. diyetini duzgun yaptigini gosterir bu. zaten asiri kilo kaybi olmadigi surece sorun da yok dedi.

bebekler ozellikle son donemlerde farklilasabiliyor. bir de ultrasondan gercekten ogrendikleri boy ve kilo tahmini. cok degisebiliyor.
o yuzden bence kendini suclama. sen elinden geleninin en iyisini yapiyorsun bir anne olarak. bence bebegin de gayet saglikli dogacak !

diyetine gelince. sebze meyve tabii ki cok yararli ama et ve sut agirlikli beslenmen bebegin kilo almasina yardimci olabilir. ozellikle kirmizi et, yogurt ve az yagli peynir bu konuda cok onemli. peynirlerin genelde yag orani fazla oldugundan sadece anneyi sismanlatiyor. ama eger yag orani yuzde 20 den az peynirler bulabilirsen bebek icin cok yararli. sut icebiliyorsan o da oyle. sutun icindeki dogal seker bebegin bedensel gelisimi icin cok onemli.

Mayıs bebeklerinin en küçük ama en güçlüsü aramıza hoş geldi Defnemin hep beklenenden daha güçlü olacağını tahmin ediyordum cok şükür yanıltmadı beni minik prensesim Allah bundan sonra sana bol süt ona da sağlık versin canım benim Bebeklerimiz sırayla geldikce annelik duygusu daha da cok yerlesiyor sanırım kalbimeKendi evladım gibi sevdim hepsini...

Masallhh seninde baya az kalmis saglikcakla aliriz insallhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…