- 17 Nisan 2009
- 6.795
- 2.193
- 373
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #50.401
Selam kizlar hepinize.
Defnemi ve beni merak eden soran mesaj atan herkese cok cook tesekkur ederimm.
Dun minnak kizcemi 09:15 te dogurdum daha dogrusu karnimdan alivetdilr.
Cok sukur simdilik yolunda hersey. İlk etapta kendi nefes alabiliyormus ama sonradan biraz skinti olmus burundan hortum destegiyle aliyormus simdi. Dunden beri sutumu de goinderiyorum kizceme. İciyormus cok sukur.
Cojta agliyormus kipir kipir durmuyormus yerinde oyle dedi babasi. Ben henuz goremedim. Bugun gorucem insallah.
Bu arada minnak kizim 840 gr 33 cm dogdu. Bekledigimizden daha iyi cok sevindirdi bu bizi.
Bobrrk kalp ve buyumesini onleyen sebepler henuz belli degil gunden gune tetkiklerle belli olucak sanirim. Bugun dr undan da bilgi aliucaz inaallah.
Dogumdan sonra gpordugum an kizimin gucune olan inancim dahada artti. Karnimda hissetigimden daha guclu biliyorum. Sizlerrinde duasiyla moral destegiyle ikimizde coj daha iyi olucaz allahin izniyle.
Hepnize cok cook tesekkur ediyorum hersey icin. Kizimin haberlerini aldikca firsat bulup yazicam sizlerede.
Hepinizi cok opuyorumm
kırmızı et ve yeşil yapraklı sebze tüket dedi bol bolmelekper34 canım üzme kendini internette yazanlarla psikolojisi bozulan biri olaraktan söylüyorum kotu bir durim olsa doktorun seni bilgilendirirdi
Ablam pazartesi doğum yapmıştı bugün kontrole gittiler anne karnındaki duruş pozisyonundan ayağında eğrilme varmış alçıya atacaklarmis . annelik ne kadar zorrrr is
Canım benimde çok düşüktü bi kac hafta baya bi kontrol altına almaya çalıştım sonra skldm valla hiç daha baktirmadim tahlil yapmadım bazen bilmek bilmemekten daha kötü o yüzden takma kafana hani hep derlerya eskiden böyle seylermi vardı diye allah ne yazmissao diyelim insallah bi sıkıntımız olmazkızlar tahlil sonuçlarımı aldım karaciğer ve safrada bişey yok ama b12 eksikliği çıktı
doktor sen hiç et yemiyomusun dedi halbuki yiyorum
moralim çok bozuk internetten baktım az önce gebelikte b12 eksikliği ciddi sorunlara sebep olabilir diyo
moralim çok bozuldu inşallah bişeyi yoktur bebeğimin
Bu gülme gazi dedigin oksijen mi? Benim aklima direkt helyum filan geldi. Hani millete beyaz show da solutup komik sesler ile konuşuyorlardı ya. Hahahha. Hic duymadim boyle bisiyi. Sanirim tr de yok.
Ben epidural düşünüyorum valla. Doktorum nisan basi kontrolünde bana mayis basina.kadar kontrole gerek yok. Her.hafta.nst ye.gel.yeter demisti. Mayis basi.gittiğimde.sanirim acilma cati kontrolü vs olur. O zaman epidural de soracağım.
Sarji bitmiş maalesef. Haber.verememiş. bla.bla.car diye bir.sistem.var. boş gelen araçlara biniyorsun. Belirli bi.ucret verip. Bi cesit oto stop. Ama gece geliyordu ve ben yıne de korkmustum. Hirlisi var hirsisi var. Bir de.geleceği saatte gelemeyip teli de.kapalı olunca. Hamile psikolojisi de acayip bisi. Dayanamadim yedim kendimi. Alacağı olsun
miranda_1986 canim normal doguma hazirlik icin egitimler var. Trde varsa eminim orada da vardir. Onlara katilmayi dene. Korkunu cok azaltacagini dusunuyorum. Bir de lutfen agriyi aklindan cikar. Bu agri degil. Bizim ulkemizde insanlar korkutmayi pek seviyorlar yok soyle olmus yok boyle oldu fln. Kimse kolayca olan dogumlari anlatmaz. Bu yuzden pozitif dogum hikayeleri oku. Blogcuanne ve doulaesra nin sitesinde guzel hikayeler var. Okudukca yapabilirim diyor insan. Bu arada agri degil onlar. Onlar bizi bebegimize bir adim daha yaklastiran dogum dalgalari. Beynimizi agri diye sartlamamaliyiz. Egitimse anlattiklari ilk dalgalar cok kolay masajla atlatilacak agrilar. Ayricq ardarda grlmiyor yani durup vucudun dinleniyor. O masajlari ogrenip esinden annenden destek olmalarini isteyebilirsin. Bir de nefes egzersizleri var bu da onemli cunku nefese konsantre olup dalgayi unutuyorsun. Pilates topuyla hareketler va baskaegzersizler de hem acilmayi arttiriyor hem de dalgalarla basa cikmayi. Pozitif hikayelerdeki herkesin dedigi sey bebek cikiyor ve tuum agri gidiyor. Kalkip kendi isini yapabiliyorsun bebisi kucagina alabiliyorsun.dedigin gibi sezeryanda ne sen ne bebis hazir oluyor. Resmen tarih verip aliyorlar. Tabiki saglik icin onemli durumlarda yapilabilir ama sezeryan bir dogum sekli degil anneyi ve bebegi kurtarma ameliyatidir.
Normal dogumla 1 hafta sonrs spor yapmaya donerken sezeryands 6 ay donemiyor insanlar. Ay k.bakma seni etiketledim ama diyeceklerim cok dallandi. Epiduralli bir ameliyat oldum. Inan dikis yerinin agrisindan basin agrimjs mi fark bile etmiyorsun zaten habire agri kesici veriyorlar. Bunyeden bunyeye degisir epidural cok sivi alimi etkiliyor diyorlar. Bende bas agrisi vs olmadi ma bir sure sonra cok siddetli bel agrisi cektim bir kac hafta ondan mj baska biseyden mi bilmiyorum. Sana epidural verilirken hic ama hic hareket etmemen ve vucudun gergin kalmasi onemli. Istersen epidurali yapacak doktorla konus bence seni bizden daha guzel bilgilendirir. Demem o ki ne sezeryan kolay ne de yan etki gosterirse epidural.
saol sekerim! cok sevindim boyle dusundugunemiranda_1986 canım ne darilirim ne de kirilirim eğer ki burda fikirlerinizi açıkça paylaşmayacaksak olmamızın anlamı yok diye düşünüyorum doğum konusu her zaman tartışılır gönüller bir olsun Rabbim herkese sağ salim sağlıklı doğumlar nasip etsin
evet cok haklisin. uzman bu konu da cok onemli. ne yazik ki benim doktorumu secme gibi bir opsiyonum yok. o gun hastanede kim varsa anestezi uzmani, o doktor yapacak epiduralimi. bir de hastanedeki oteki vakaalara gore, ne zaman yapacagi da belirsiz. zira acil durumlar ve sezeryanlar her zaman normal dogumdan once geliyor.Bende herhangi bir yanetki vs. olmadı, migren kanaldan sızıntı olursa oluyor bildigim ladarıyla yani biraz da uzmanın el mahareti :)
Iyiz Canim ya valla annemin gelmesini dort gözlerim bekliorum:)Ayyy büyük geçmiş olsun canım. Neyse ki canınıza birşey olmamış. Öyle düşün moralini bozma. sen de ogullarinda iyisiniz. Sen en iyisi mi haftaya anneciğine kavusacagina odaklan :)
caniiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmm! cooookkk cookkkk gecmis olsun. ama ben senin en kisa zamanda ayaklanip agrilarindan kurtulacagina inaniyorum. cunku sen her seyden once hem oglune hem de kizina duskun super annesin. :) (yine meraklandim yaa su super annelik gucleri bize ne zaman geliyo?? dogumdan sonra mi? zira gebelik ben de oyle bir etki yaratmadi!! )İlk dogumum normaldi.
Bu mecburi sezeryan oldu.
Normal dogumun canini seveyim ne buyuk nimetmis. Adi usrtunde NORMAL asla sezeryan kolay oldu bitti bi operasyon degil.
Ben ilk dogumumda hemn kalkmis oglumu kucaklamis gezdirmistim. Simdiyse aksam kendimi iyi hissetmedigim kalkamadigim icin kizimi gormeye gidemedim.
Ayrica oglumlada yeterince ilgilenemiycem kucaklayamiycam onun verdigi streste var haliyle.
O yuzden mirandacim sonuna kadsar katiliyorum. Bence kesinlikle sezeryan kolay cozym degil. İkisinide yasamis biri olarak normal dogum buyuk kolaylik. Buyuk rahatlik
iste benim merak ettigim mesajjjj... herkese yazdim da en son buna yazmak istedim.Selam kizlar hepinize.
Cok sukur simdilik yolunda hersey. İlk etapta kendi nefes alabiliyormus ama sonradan biraz skinti olmus burundan hortum destegiyle aliyormus simdi. Dunden beri sutumu de goinderiyorum kizceme. İciyormus cok sukur.
Cojta agliyormus kipir kipir durmuyormus yerinde oyle dedi babasi. Ben henuz goremedim. Bugun gorucem insallah.
Bu arada minnak kizim 840 gr 33 cm dogdu. Bekledigimizden daha iyi cok sevindirdi bu bizi.
Bobrrk kalp ve buyumesini onleyen sebepler henuz belli degil gunden gune tetkiklerle belli olucak sanirim. Bugun dr undan da bilgi aliucaz inaallah.
Dogumdan sonra gpordugum an kizimin gucune olan inancim dahada artti. Karnimda hissetigimden daha guclu biliyorum. Sizlerrinde duasiyla moral destegiyle ikimizde coj daha iyi olucaz allahin izniyle.
Hepnize cok cook tesekkur ediyorum hersey icin. Kizimin haberlerini aldikca firsat bulup yazicam sizlerede.
Hepinizi cok opuyorumm
aaaaaaayyy sabah sabah kikirdadim vallahi. :) ne guzel bir mesaj bu boyle ! :)Güzellik nasıl gidiyo
ay anne beklenmez mi! benimki aylardir burda. cok SIkildi aslinda kadincagiz ve evini cok ozledi biliyorum ama beni de super idare etti. cok lazimmis anne coook!Iyiz Canim ya valla annemin gelmesini dort gözlerim bekliorum:)
selmacim sakin kendini uzme. bebek beslenmek istediginde anneden ihtiyaci olan herseyi aliyor. bizim bu yaptigim takviyeler biraz da anneyi iyi tutmak icin.Merhaba kizlar, oncelikleneff1316 geçmiş olsun ve hayırlı olsun. İnşallah çabucak toparlanirsiniz ve kavusursunuz bebişle. Emerse seni bebeğin daha çabuk toparlanır insallah. Dene bence her firsatta. Bakalım biz nolucaz. Bebeğim az gelişmiş. Zaten 15gün geriydi. 15gün sonra kontrole gidecem. Doktor yine gelişmezse belki alırız küveze dedi. Ummadığım şeyler duyunca moralim bozuldu tabi artık bu 15gun daha dikkatli kuruyemişli sebze meyveli beslenmeye çalışıp dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalışacağım. Umarım faydası olur. Herşeyin hayırlısı diyoruz ama insan kendini sorumlu hissediyor, diğer gebeliklerimle kıyaslarsam çok iyi beslendigimi söyleyemem. Kilo da alamıyorum. Çok da Yatamiyorum.. inşallah gelişir. Tınaklarım çukurlaşmıştı. Simdi biraz düzeldi. Vitamin ve ferroyu düzenli kullanıyorum. Dua ve gayret etmek elimden geleni yapacağım artık. Hepimize sağlık diliyorum
Mayıs bebeklerinin en küçük ama en güçlüsü aramıza hoş geldiSelam kizlar hepinize.
Hepinizi cok opuyorumm
Masallhh seninde baya az kalmis saglikcakla aliriz insallhhMayıs bebeklerinin en küçük ama en güçlüsü aramıza hoş geldiDefnemin hep beklenenden daha güçlü olacağını tahmin ediyordum cok şükür yanıltmadı beni minik prensesim Allah bundan sonra sana bol süt ona da sağlık versin canım benim Bebeklerimiz sırayla geldikce annelik duygusu daha da cok yerlesiyor sanırım kalbime Kendi evladım gibi sevdim hepsini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?