- 7 Aralık 2009
- 3.236
- 864
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #50.501
guz_1 canim benimde oyle ama bu hafta bebegin gelisimi biraz geri cikti 27 veya 28 de olabilir sarkabilir dedi
Benim bugun yapıldı o hazirliklar. Kan tahlili felan. Hani hamilelik basinda bakilmistiya. Ekstra olarak hepatit ve pıhtılaşma süresine de bakiyorlar.Benimde nisan 27 sinde anestezi hazırlığı yapilacakmis, sana böyle bişey dedimi dr un, tahlil felan mi oluyor bu anestezi hazırlığı
Kızlar spiral mi genel anestezi mi ???
Hadi hayırlı si bitanem seninki asagidaysa bi de çok bekletmez gibibebeklerimiz adiyla buyusun mgulcum. mehmet cinar da cok guzel isim. ben cinar agacini da ismini de cok severim. ne yazik ki icindeki bilumum turkce karakter ve soyleyisini bilmeyen bir kanadali toplumu yuzunden kullanamayacagimiz bir isim. ben devin i hem turkce hem ingilizce diye cok sevdim. bir de yegenim demir in ismiye uyuyor. onun kardesi olmadi, tek basina hissetmesin kendini, birbirlerini kardes gibi bilsinler dedim.
ben de bebis 37-38 de cikar gelirse cok sevinirim. biliyorsun biz burda teknolojiden az uzagiz. doktorum mezurayla olcuyor rahim boyumu ve bebegin ona gore kac haftayla uyumlu oldugunu soyluyor. bizim en son 35 haftayla uyumlu cikti. ama ondan ote, iki hafta oncesine gore bebegin daha asagida oldugunu soyledi. ve bana cok yurume dedi. nisan 27 ye gun aldim, son defa ultrasona girecegim. sanirim o zaman daha iyi anlayacagiz bebegin ne zaman gelip gelmeyecegini.
ama cok bekletmesinler yaaa. gelsin pasalarimiz :) bebek sevelim artik.
Bizimde hastaneyle ev arası 1 saat bende korkuyorum yolda doğururum diyehayatim gecenlerde bir video izledim, kadin arabada dogum yapiyor hastaneye giderken. ay insallah simdi okuyan kimse korkmaz ama olayin ozu su. hatun saatlerce sanci cekiyor ama sancilarinin hic birini hissetmemis. boyle durumlar da olabiliyormus. tam suyu geliyor, bunlar sakin sakin toplanip yola cikiyorlar ama hastane de baska bir kasabada. (olay amerikada geciyor). daha zaman var ya nasil olsa, hiiic acele yok adamlarda. bunlar yolda giderken kadin basliyor ciglik atmaya ve diyor ki ben bebegi hissediyorum! esi durdurayim mi arabayi diye soruyor, kadin hayiiiir beni hastaneye goturrr diye ciglik cigliga. derken indiriyor taytini, ikiniyor bir kere, bir de avaz bagiriyor. hop oglu kucaginda! anayolda hizli giden arabanin icinde, bir kere ikinmayla bebek cikiyor ve kadin kendi kendini dogurtturuyor.
bazi dogumlar boyle kolaycacik oluveriyor iste. bu arada esi hem araba kullanip hem de herseyi videoya cekmis. ve videonun sonunda yaziyor gayet saglikli bir oglumuz oldu, esimin durumu da cok iyi. kisa sure icinde hastaneye ulastik ve bize yardimci oldular diye.
o yuzden sen nst ye ve doktoruna guven. ve bence hic korkma. aksine mutlu ol. eger sancilarini hissetmiyorsan, kolay dogum gecireceksin gibi. yanliz hastaneye gidilen en kisa yolu, ne kadar zaman aldigini, bir de o hain hastane cantalarini hazir et :) belki siradaki bebegimiz senindir!
Suyum tamamen bitmemiş. Dogumda kalanı yettiOoo harika bi doğum anısı maşallah size de bebeğinize de kilosu fln çok iyi. Merak ettiğim su geldikten sonra doğum zor oluyor diyorlar ve büyük korkum suyumun sancımdan önce gelmesi
ayyy cok heyecanli! sizin ne guzel cati muayeneniz falan oluyor. biz de hic bisi yok. bebegin bobrekleri en son baktigimizda buyuk olmasaydi yine ultrasona da sokmazdi herhalde beni. mezurayla eski sistem :) erken mi gelcek bebek? cozum basit, hastaneye de erken gel. yok oyle ciger gelistirici igneymis, dogumu durdurmaya calismakmis. yok bizde oyle seyler :)Hadi hayırlı si bitanem seninki asagidaysa bi de çok bekletmez gibidevinim gelsin annesini merakta bırakmasın, sağlıklı olsun paşam.. Bizimde haftaya elle muayene var açıklık filan bakılacak bakalım ne dicek
dogurmazsin insallah hayatim, bebis bekler seni. bu binde bir olan bir ornek. basimiza gelecek degil ya. icimizi ferah tutmakta fayda var.Bizimde hastaneyle ev arası 1 saat bende korkuyorum yolda doğururum diye
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır sesim çıkmıyor aranızda. Az çok okudum doğum yapanlar olmuş hayırlısı olsun sağlıkla büyütün inşallah. Ben de bu gün 38+2 olduk. Buraya girmediğim süreçte gayet iyisiydik. Doktorumuz her an bekliyoruz Dedi. Normal doğum inşallah. Pazar günü kardeşimin düğünü vardı o gün doğurmadığım için şanslıyım. Herkes iyidir umarım. Şimdiye kadar girdiğim nst ler de güzeldi. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alacağız. Öpüyorum sizleri
Canım düğünü atlatmissin bundan sonra gelse de olurbebisin de büyümüş artık senin icin her seyin hayırlısı olsun
teşekkürlerNicksizYumurta
Merhaba kızlar, şimdi geldim doktordan, tabi ki yine sancı çıktı. İkisi 100ü geçen bi dolu minik minik sancı. Doktor da bu şekilde çalışmana izin veremem dinlen artık işe gitme dedi. Ben de iki gün daha kazanayım diye pazartesine attım bakalım, muhtemelen bugün işte son günüm. Pazartesi evde yatıp dinlenmece. Çok ani oldu benim için ben daha çalışırım iyiyim diyordum, dün erken doğum riskin kalktı diyen adam bugün yok seni izne ayıralım dinlenmen gerek artık doğum başlıyor dedi. Hayırlısı olsun riske atmaya gerek yok bebeğim herşeyden önemli. 3x2 tane ciğer geliştirici iğnemi yedim, kızanım da 2500 gr oldu. Bi sorun olmaz heralde bundan sonra doğsa da. Çatı muayenesi yaptı doktor, açılma yokmuş henüz, normal doğum için bir sıkıntı da yokmuş, beklicez artık. :)
Erken diye diye hala 42. haftayı görcez gibi hissediyorum ama hayırlısı bakalım..
Maşallah canım minigin yeterince büyümüş gelse de olur ama tabi annesi izne ayrilacakmis madem biraz keyif yapmasina izin versin
Kızlar midemmm alev alevvv yanıyooo napmam lazım
Gavisconu tek geçerimşarapcilar gibi elimde siseyle dolasacagim yakında vakti geçmeden Ayvayı da deneyebilirsin. Bir de ben icemedim ama birkac yudum soğuk süt iyi geliyormus.
Kizlarrrr
26 nisana sezeryan gunu aldimm
Canım bebişin hayırlı evlat olsun Rabbim bereketli sağlıklı ömür versin.Sanada bol bol şifa:)Bu Güzel cuma sabahindan herkese merhaba...Mayıs bebisleri yine aceleci davrandı. Gece 1 de nisan ve suyum geldi.2 de yatış yapıldı 3 cm le...3.45de dogum haneye aldılar. .4 de oğlum doğdu. ..Rabbim herkese nasip etsin bu guzellikleri
Canim nasil anlatilirki bi tuhaf iste cektikce cekesin gelio gazi belki psikolojik olarak rahatlatio ama bi kac cekisten sonra bole bi tuhaf oldum ben sarhos da gibi sanki vucudumu hissetmiomus gibi panik yaptim belki de.Bide Benim tansiyonum yukseldi oglum icime kakasini yapti tepemde ole alarm lar calinca daha cok panik oldum attim gazi filanevet canim ben saf oksijen zannediyordum ama baktim nitrous oxide mis.. demek ki ayni gazdan bahsediyoruz.
burda her hastane de varmis ama dogum odalarinda oluyor mu bilmiyorum. doktoruma sormam lazim onu.
aci/agriyi tamamiyle gecirmedigini biliyorum ama super duper etkili degil derken? yanlis hatirlamiyorsam sen ilk dogumunda cok agrili gectigini o yuzden ikincisinde epidural kullanmak istedigini soylemistin. o kadar agrin varken kullanmayi kestiysen hic mi etkisi yok ki acaba? yoksa sadece sana verdigi sarhosluk duygusundan hoslanmadigin icin mi biraktin? zira 8 aydirda bir yudum icmis degilim ben o duyguya da biraz heyecanla yaklasiyorum ne yalan soyleyeyim!
2 gunde fark edermi ki canimya. Gecmis olsun. Insallah bebisin kilo alir. Benim ki cok kilolu degil zaten bugun 3 kilo cikti. Cok olsum 3200 olur herhalde. Saglikli olsunda dogunca besleriz biz onlari
Benim bugun yapıldı o hazirliklar. Kan tahlili felan. Hani hamilelik basinda bakilmistiya. Ekstra olarak hepatit ve pıhtılaşma süresine de bakiyorlar.
Benim kiz artik dogum yolundaymis. Yarinda dogabilir 2 hafta sonrada dedi. Keyfine kalmis hanimin. Gerekli tum sartlar saglanmis.. Ben bu 10 gun icinde agri felan olir dogum baslarsa belkide normale donerim anlastik dr la. Kararsiz biri olarak bunda da net bisi yok . Ama 10 gun lafi bile insanı heyecanlandiriyor.
Gerçekten az kalmış senin bende 25 gün diye sayikliyorum ama tabi tam belli değil tarih, bu gidisimde netlesir artık. Benim oğlan doğum kanalından çıkmış oturuyor malesef, dr la anlaşma yapsamda normal doguramam, sen sanslisin, hakkımızda hayırlısı olsun
ben rene kullanıyorum doktor gunde 3-4 tane alabilirsin demişti. ama sen direk alma ara bir sor doktorunu yine de kullanabilir miyim diye... onundışında kimisine soda iyi gelmiş bazıları da bir iki yudum süt iyi gelebilir demişti ama ben pek çare bulamadım ilaçtan başka..Kızlar midemmm alev alevvv yanıyooo napmam lazım
İnşallah bitanem aslında kanada bu kadar gelişmiş bir yer olmasina ragmen bunlar nasıl önemsenmez, şaşırıyorum .. Hatta daha da iyi imkanlar olacağını dusunurdum benayyy cok heyecanli! sizin ne guzel cati muayeneniz falan oluyor. biz de hic bisi yok. bebegin bobrekleri en son baktigimizda buyuk olmasaydi yine ultrasona da sokmazdi herhalde beni. mezurayla eski sistem :) erken mi gelcek bebek? cozum basit, hastaneye de erken gel. yok oyle ciger gelistirici igneymis, dogumu durdurmaya calismakmis. yok bizde oyle seyler :)
neyse insallah senin guzel haberlerini aliriz da ben de burda bunlari tecrube etmis olurum :)
İnşallah prenses bekler annesi zamanını ama sıkı takiptesindir artık nasılsa değil miGünaydın güzel anne adayları biz saat. 5 te kalktik sanirim dünkü serumlar rahatlattı doğumu ertelemek için yapılan tedavi ishal olmama sebep oldu malum bağırsaklarda ki sanci rahim kasılmaları mi artırdı dün yine yedik serumları erken dogurmayayim derken kalpten ve ishalden gidecek kızım suyu azaldı plesentasi yaşlanmaya başladı barı 2 kg olsa
Ya canım benim de öyle ama benim ilacım polo naneli şeker şaka gibi ama hemen geçiriyorKızlar midemmm alev alevvv yanıyooo napmam lazım
Günaydın güzel anne adayları biz saat. 5 te kalktik sanirim dünkü serumlar rahatlattı doğumu ertelemek için yapılan tedavi ishal olmama sebep oldu malum bağırsaklarda ki sanci rahim kasılmaları mi artırdı dün yine yedik serumları erken dogurmayayim derken kalpten ve ishalden gidecek kızım suyu azaldı plesentasi yaşlanmaya başladı barı 2 kg olsa
Canim hakinizda hayirlkisi olsun. Beslenmene dikkt et insallah faydasi olur brbisine.Merhaba kizlar, oncelikleneff1316 geçmiş olsun ve hayırlı olsun. İnşallah çabucak toparlanirsiniz ve kavusursunuz bebişle. Emerse seni bebeğin daha çabuk toparlanır insallah. Dene bence her firsatta. Bakalım biz nolucaz. Bebeğim az gelişmiş. Zaten 15gün geriydi. 15gün sonra kontrole gidecem. Doktor yine gelişmezse belki alırız küveze dedi. Ummadığım şeyler duyunca moralim bozuldu tabi artık bu 15gun daha dikkatli kuruyemişli sebze meyveli beslenmeye çalışıp dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalışacağım. Umarım faydası olur. Herşeyin hayırlısı diyoruz ama insan kendini sorumlu hissediyor, diğer gebeliklerimle kıyaslarsam çok iyi beslendigimi söyleyemem. Kilo da alamıyorum. Çok da Yatamiyorum.. inşallah gelişir. Tınaklarım çukurlaşmıştı. Simdi biraz düzeldi. Vitamin ve ferroyu düzenli kullanıyorum. Dua ve gayret etmek elimden geleni yapacağım artık. Hepimize sağlık diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?