- 3 Aralık 2013
- 1.860
- 1.231
- 198
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #50.621
Can'ım merhaba Allah yardımcın olsun.Benim de amniyon kesesinden sızıntı var suyum en son 8cm idi doktor iyi demişti.Siz azaldı diyince korktum biraz.Tekrar mı kontrole gitsem acaba?
ah bi anlasam canım benim, ben diyorum iyiyim bişeyim yok, doktorlar tutturmuş sen hissetmesen de sancı çıkıyor diye. Anlamadım gitti. Ne açılmam var ne yumuşama. Her seferinde en az 2-3 kere bağlıyorlar nstye. İçim dışıma çıktı. Devlet hastanesine güvenmediğim için kaçtım bir daha da gitmedim 32. haftadan sonra. Şimdi çok şükür 35i tamamladık. Tüm bu süreçte de ailelere tanıdıklara hiç bişey söylemedik. Bi hafta daha geçse zaten premature olmayacak inşallah. İlginç bir şekilde ben hala fazla rahatım, işe gidip geliyorum, bu rahatlık nerden geliyor onu çözebilmiş değilim
Insallah canim az kaldi bir hafta daha gecerse kurtardi oglusun kendini. Bak kac haftadir seni strese soktular. Bu kadar ayrintiya inilmesinden ben hoslanmadim. Gereksiz yere insani strese sokuyorlar bazen, 3 gun ileri 5 gun geri ...vs hersey kivaminda olmali.evet evet, baya yiyip yiyip giriyorum, hatta nst 3e çıkınca arada yine yiyorum, ama ortalama 10 dakikada bir düzenli sancı çıkıyor, sancı sıklığı azalsa bebeğin kalp atışları rutin çıkıyor. Çıkıyor da çıkıyor, bazen bu kadar detaya inmek yerine eski usul beklesek mi demeden edemiyorum..
Kacinci haftada dogdu canim 840 grm kuveze girdimi oy yerim ben onu minicik barbi bebek gibicanım son dönemlerde bikaç günlük farklılıklar olabilir. hiç takılma usg de net ölçüm yapılamadığı için öyle görünür. o söylenen rakamlara çok takılmamak lazım.
ilk hamileliğimde hep önden gidiyordu hatta usg ye göre 4 kiloya yakın bi bebek olucak gibiyudi. ama dr um bunlar kesin ölçümler değil yaklaşol 3.5 kilo civarı doğar demişti öylede olmuştu. bak şimdi kızçemde de 600 gr civarı görünüyordu hep 840 gr doğdu fıstığım
Anladim canim saglikla kucagimiza alalim insallaj hepimiziki hafta önce işte canım. boyunu bilmiyorum da kilosunda gerilik çıkmıştı. ki her zaman bir hafta önden gittiğini söylüyordu doktorum.
Göğüs ucuna sürüyorsun kahverengi yere deil cnm catlayacak yer göğüs ucu.Merak ettiğim bir konu var tecrübeli annelerden cevap bekliyorum. ben lansinohun göğüs kremini aldım. çatlakları önlediğini yazıyor ama ben bunu bir süredir göğüs ucuma sürüyorum. kahverengi yere yani. diğer yerlere de sürmek gerekiyor mu? çatlak hangi bölgede oluşuyor?
Anladım canım saol :)Canim nasil anlatilirki bi tuhaf iste cektikce cekesin gelio gazi belki psikolojik olarak rahatlatio ama bi kac cekisten sonra bole bi tuhaf oldum ben sarhos da gibi sanki vucudumu hissetmiomus gibi panik yaptim belki de.Bide Benim tansiyonum yukseldi oglum icime kakasini yapti tepemde ole alarm lar calinca daha cok panik oldum attim gazi filan
Ne bileyim mgulcum yaa. Nüfusları cogalmamis baksanaİnşallah bitanem aslında kanada bu kadar gelişmiş bir yer olmasina ragmen bunlar nasıl önemsenmez, şaşırıyorum .. Hatta daha da iyi imkanlar olacağını dusunurdum benhayırlısı olsun inşallah tatlım bizim durumda bazen strese sebep olabiliyor her şeyi bılip görmek
Tahmin etmiştim bir başak kadını olduğunu var yaa!! :)))))Hahahah ben de basak burcuyum)
ben de sen gibi hastaneye mumkun oldugunca gec gitmek istiyorum. Bakalim nasil olacak. Belki de aci esigimiz cok yuksek. Muhim olan sonunda saglikla bebislere kavusmak. Hepimize guzel dogumlar nasip olur insallah
Neffcim sen kutsal bir kadınsın. Hakikaten bak. Her doğuran anne olmuyor ne yazık ki. Hepimiz burda çocuğumuzun iyiliğini istiyoruz ama senin şu sabrın, iyiliğin, umutla dünyaya bakışın, iki çocuğuna da anneliğin benim için her zaman ders olacak.Canım hani doğuma gidiyorsun ya. İşte o an süper annelik gücü gelmiş oluyor. o an daha iyi anlıycaksın ne demek istediğimi.
evet dediğin gibi çok yatıp dinlenmeye fırsatım olmuyor. Çünkü Alikaan hastane halimden aşırı etkilendi. boynuma sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladı. o halini asla unutmamam çünkü hiç öyle ağlamamıştı bugüne dek. O yüzden hep iyi görünmem lazım. Hatta bugün 4 günlük lohusa ben çıktık gezdik hep beraber oyuncakçıya gittik parka gittik. hatta beraber bikaç dk oyun alanına bile girdik. çok çok yoruldum. Ama gece oğlumla yattığımızda canım annecim seni çok seviyorum deyip elimi tutup uyuyan oğlumun sıcaklığında ne yorgunluk kaldı ne ağrı ne sızı.
Allah insanın içine öyle bi sevgi öyle bi güç veriyor ki. İnan ben bile kendime inanamıyorum. şu 4 günde yaşadıklarımı biri bana anlatsa vay arkadaş nelerle uğraşmışsın neler yaşamışsın ben olsam dayanamazdım bu kadarına derdim. ama dayanılıyormuş. En büyük destekçim eşim. birde annem sağolsun herşeyimize yetişiyor. Ama oda bugün hasta oldu. herşey üst üste gelir ya. buda geçicek diyorum.
Defnem de iyi olucak. şenliklerle getiricem onu evimize.
Bir görsen mirandacım nasıl kıpır kıpır bi kızçe. biran yerinde durmuyor. o minnacık bedenle neler yapıyor. yoğun bakımın çılgın defne si olmuş.
onun tek sorunu küçük olması başka hiçbişeyi yok biliyorum ben. inşallah sıkıntısız yoğun bakım günlerinide atlatıcaz
Insallah gündüz olur iremcim. Ama olmazsa da kızına en yakınların bakıyor. Aklın kalmasın bence!Canım benim ilkinde gece sancım tutmuştu.bundada öyle olursa eğer annem burda olursa ya annem ya kv yanımda gelir biri kızımın yanında kalcak yok annem burda olmazsa ona haber vercez hemen.dedesi kızımın yanında kalcak kv benle gelcek sabahınada annanesi yanında olcak.tek düşündüğüm o zaten.gece anne diye ağlarmı üzülürmü annem yok diye onu düşünüp duruyorum.bide inşallah gündüz olur diye dua ediyorum.
Canim kendi dönmeye başlayana kadar yani 4-5 aylık olana dek yaklaşık olarak hele ki karnı toksa biz genelde yan yatirdikSağol canm bise geldi aklıma sen böyle diyince emzirdikten sonra her halukardami yan yatirilmali bide ne kadar süre yan yatcaksonuçta hep sırtüstü yatirin diyolarla
Anladım Canım sana da çok geçmiş olsun.Ben de bugün gidicem galiba.Bilmiyorum bana öyle dedi nette te yazıyor 8 ve 5 arası sıkıntı, 5 altı da risk diye cnm salı kontrole gidicem tekrar işte...
Tahmin etmiştim bir başak kadını olduğunu var yaa!! :)))))
Benim acı esigim çok yüksek değildir aslında yaaa atarım kendimi yerden yere :) ama ilaç kullanmayı da sevmem. İki arada bir derede. Sonumuz hayır olsun :))
Bakalım doğum hikayelerimiz nasıl olacak??
Insallah canim az kaldi bir hafta daha gecerse kurtardi oglusun kendini. Bak kac haftadir seni strese soktular. Bu kadar ayrintiya inilmesinden ben hoslanmadim. Gereksiz yere insani strese sokuyorlar bazen, 3 gun ileri 5 gun geri ...vs hersey kivaminda olmali.
mavitepe hayranım soğukkanlılığını bide ise gidiyon maşallah inşallah zamanjnj brkleyecek bebisin
ArkadSlar benim bebegim 4 gun geriden cikti canm cok skldi 34+0 da gittim 33+2 cikti boyle olup duzelen varmi aranizda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?