- 7 Ocak 2014
- 3.160
- 4.452
- 333
- 39
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.461
sağol canım cevabın için. aslında bizimkine doktor boyu da uzun olur dedi. şimdi o kiloya boyu da uzun olursa ufacık olur diye korkuyorum. o yüzden tecrübeli annelerden yorum almak istedim. gerçi hastaneye yakın avm var gerekirse gönderirim eşimi alır gelir de.
Kızım 4 kilo doğdu normal doğumla buda önde gidiyo en aşağı 4 doğar sanırım bunuda normal istiyorum.doğumum gayet kolay oldu.Mrb kızlar öncelikle doğum yapanlar gözünüz aydın hayırlı olsn bende 37+5 günlük hamileyim bebeğim 10 gün önden gidiyor normal doğum istiyorum ama kilosu korkutuyor (3.550) benim gibi olup normal yapanlar var mı birde benim üç gündür acayip adet ağrılarım oluyor sert vuruyor baya sonra sabah uyanınca geciyor sizlerde de bu tarz ağrılar oluyormu
Doğum hikayem
33. Haftamda nst de sancılarım çıkınca doktor bu bebek 40 haftayı beklemez demişti. 35. Hafta kontrolümde ise plesantanın kireçlenmiş olduğunu bebeğin uzun durmayacağını söyledi. Nitekim doktordan eve geldik saat 22:00 de suyum geldi. Anlaşılmayacak gibi birşey asla değil. Hemen doktorumu aradım. Sancılar 6 saate başlar. Başlayınca hastanede buluşalım dedi. Saat 3 gibi sancılar dayanılmaz bir hal alınca hastanenin yolunu tuttuk. Hemen nöbetçi doktor muayene etti. 2 cm açılman var dedi. Doktorum hastanenin doktoru olmadığı için hemen haber verdiler. Sonrada odaya aldılar. Odaya gidince 40 dk daha sancı çektim ama ne sancı. Epidural diye yalvarıyorum tabi o ara. Ikınmak istiyorum. Nöbetçi dr tekrardan muayene etmeye geldi. Ne epidurali kafası görünüyo direkt doğumhaneye dedi. Az kalsın doktorum yetişemeyecekti. Ne lavman, ne suni sancı, ne epidural hiçbir şey almadan epizyo açılmadan sadece 3 minik yırtıkla (onlarda içerde) 04:47 de minik Tanem balık gibi içimden kayarak annesinin kucağına geldi. Herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum. Kucağınıza alınca herşey unutuluyo. Normal doğum asla kolay değil ama açık karın ameliyatından iyidir. bir sağlık probleminiz yoksa normal doğumu deneyin. Ayrıca doğal doğumu destekleyen, rutin epizyo açmayan, anneye ve bebeğe saygılı bir doktor bulmanızı öneririm. Kucak dolusu Sevgiler...
Merhaba ben de haziran annesi olucam inşallah bişey sormak istiyorum bebeginizi 20 gunlukken sünnet ettirdiginizde sıkıntı yaşadınız mi ben en çok alt bağlama olayını merak ediyorum sünnet olduğu için baglayamayiz da nasıl yaptınız acaba ?
Merhaba arkadaşlar yürürken aşırı zorlanıyorum sizde de var mı bu durum yoksa doğum belirtisi mi acaba ve vajinada aşağıda hafif hafıf adet sökmesi gibi oramda ağrı oluyor
Biz de sargı da yoktu bisey de ortmetik canım sadece krem hic miı sıkıntı da olmadı şükürAltini normal bagliyorsun. Ufak olunca sargili oluyor. Sargi olmazsa da ustune bisey kapatip oyle bezini bagliyorsun
Aynen canm aynılarını yaşıyorum sanırım son haftalarda artık böyle olacazMerhaba arkadaşlar yürürken aşırı zorlanıyorum sizde de var mı bu durum yoksa doğum belirtisi mi acaba ve vajinada aşağıda hafif hafıf adet sökmesi gibi oramda ağrı oluyor
slm arkadaşlar devit 3 damla kullananınız var mıydı?
Cevabınız için çok tşkler drumda 40 haftaya kadar bekleyecez doğum anındada duruma bakacaz dedi inş hayırlısıyla alırız bebişleri kucagımızaKızım 4 kilo doğdu normal doğumla buda önde gidiyo en aşağı 4 doğar sanırım bunuda normal istiyorum.doğumum gayet kolay oldu.
Ben de de oluyor daha çok tuvaletim geldiğindeMerhaba arkadaşlar yürürken aşırı zorlanıyorum sizde de var mı bu durum yoksa doğum belirtisi mi acaba ve vajinada aşağıda hafif hafıf adet sökmesi gibi oramda ağrı oluyor
Ben gittim 15 gün önce canım.Sadece canım öncekilere göre daha çok yandı oda gebelikten daha hassas oluyoruz onun haricinde bi tetikleme durumu olmadı bana.Bir hafta on gün sonra yine gidicem bebiş sürpriz yapıp gelmezse tabitecrübeli anneler yine bir sorum olacak amaya kaç zamandır düşünüyorum, ağda işini naptınız?
ben geçen hafta doktoruma sordum. normal doğumu tetikler diyorlar siz ne düşünüyorsunuz yaptırayım mı dedim. tetiklesin zaten doğur artık dedi. şimdi de korkuyorum. napsam karar veremedim. sizler ne yaptınız?
Ben gittim 15 gün önce canım.Sadece canım öncekilere göre daha çok yandı oda gebelikten daha hassas oluyoruz onun haricinde bi tetikleme durumu olmadı bana.Bir hafta on gün sonra yine gidicem bebiş sürpriz yapıp gelmezse tabi
benim 20li haftalarda henüz bebek dönmemişken yle bir problemim vardı aynı dediğin gibi çıkacakmış gibi hissediyordum ayaklarını ama şimdi döndüğü için sadece arada kasıklarımda kasılma hissediyorum hareketlerim hepsi mide çevremde..
belki senin de bebek dönmemiştir. ben o zaman doktora sordugumda merak etme bişey olmaz rahat ol demişti son haftalarda bilmiyorum ama nasıl olur
Canim bebisin kilosuna göre değişir bu, benim dr 4 kilo civarı doğar dediği için 1 beden den 1 paket bile almaya cesaret edemedim, en büyük boyundan 2 beden aldım hızlı kilo alma ihtimalleri yüksek çünkü, bez de stok yapma taraftari değilim ben
Canim oglum 3600 oldu bir numarayi cok az kullandik biz bir paket anca kullanmisimdir. Birde primanin mavi paketini kullanamadik alerji yapti kizardi hep popusu bacaklari. Huggies kullandik 3 numaraya kadar. Sonrqada priman premium care kullandik. İlk alti ay cok hizli buyuyorlar. Birde bu alerji durumlarindan bez stokuna dikkat etmek lazim
Kızlarr mide yanmasından başım fena halde dertte.İşyerindeyim ilacımda evde normalde gece oluyordu şimdi gün içindede olmaya başladı
tecrübeli anneler yine bir sorum olacak amaya kaç zamandır düşünüyorum, ağda işini naptınız?
ben geçen hafta doktoruma sordum. normal doğumu tetikler diyorlar siz ne düşünüyorsunuz yaptırayım mı dedim. tetiklesin zaten doğur artık dedi. şimdi de korkuyorum. napsam karar veremedim. sizler ne yaptınız?
Yok canım çoktan döndü doktoruma sorduğumda gayet normal yerleşiyo iyice dedi
Kasıklarımda bende kasılma hissediyorum dün akşam alt karında ağrılar oldu gece sol tarafım belden kalçaya yayılan bi ağrı daha oldu
Kız bebek bekliyoruz kısmetse genelde 38 de gelirlermiş her an geliyorum diyebilir bizimki:))
Ben başından beri yaptırıyorum canm ama tabi gebeliği öğrendiğimden beri daha yavaş yapıyo kuaförüm, mesela gebelikten önce sıcagı sıcagına hemen bitsin diye hızlıca yaptırırdm, şimdi yavaş yavaş, bide kendimi çok sıkarım ben, şimdi sıkmamayaçalışıyormmümkün oldugunca tabitecrübeli anneler yine bir sorum olacak amaya kaç zamandır düşünüyorum, ağda işini naptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?