2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Miranda inan ki bilgilerin nefes egzersizlerin çok teşekkürler o kadar iç rahatlatiyosun ki ve bunları bilmen çok güzel ama bunları bilen biriyle arkadaş olmak daha güzel inan ki o yalancı sancilarda bile ise yaradi ve beni rahatlattı
Şimdi bi soru daha normal doğum için yaptıklarımizi ve doktorun dediklerini yazalım mi kızlar yuruyus comelip kalkma gibi

valla beklemedeyim şuan bakalım ne olacak

valla beklemedeyim şuan bakalım ne olacak

Kizlar nstde sanci nasil belli oluyor benim bugune kadar hep 20lerdeydi dumduz çizgi, ,,,dun 60larda cikti ama yine dumduz çizgi ne demek oluyo sancim kasılmalar falan hic yok dr da normal diyp yolluyo
normal çizgi ile tepe arası 50 nin üstündeyse dogum sancısı var demek, bagladıklarında sıfırlamamışlar demekki ama nst de esas bebeğin durumu inceleniyor, kalp atışlarının sanırım 2 defa 150 nin üzerine çıkıp inmesi gerekiyor...tıp bilgisi çok olanlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen

Canım benim bu arada bi avazda kolay doğumun olsun yazabildigin zamanlarda bizi habersiz bırakma olur mu
cnm şuan evdeyim sancı nasıl oluyor onuda bilmiyorum öyle bekliyorum yavrum cumadan sonra gelsin diye dua ediyorum annem cuma gelecek bebek hareket ediyor ama sancı yok herhalde

Aynen canim benim de doktorum cok rahat hatta ben en basta onu normal dogum yanlisi diye sectim ama basima gelince korkmaya basladim.. boyun uzun kalca yapin musait yaparsin sen zaten sikinti olursa o zaman bakcaz dedi.. aslinda iyi birsey ilk dogumda hemen sezeryan dememesi ama iste gelgitler yasiyorum.. rahat bi gebelik gecirdim sikintim olmadi pek buna güvenerek dua ediyorum artik ancak..

sancılarını takip et canım, başladı mı? ben nisan geldigi gun 14 saat sonra dogum yaptim ilk dogumda, sanirim 5 saat kadar sonra sancilarim baslamisti, hastanede epidural takildi hemen..

Aslinda bisi sorcam ben.. nst de sanci gorunuyo ama ben onu normal karnimin kasilmasi olarak hissediyorum dogum sancisi arttiginda yani yaklastiginda agriyi hissediyoruz demi belirgin oluyo yani

Aslinda bisi sorcam ben.. nst de sanci gorunuyo ama ben onu normal karnimin kasilmasi olarak hissediyorum dogum sancisi arttiginda yani yaklastiginda agriyi hissediyoruz demi belirgin oluyo yani
kesinlikle hissediyosun tatlımmm hissetmemen içten bile değil allahım sen hayırlı doğumlar nasip et hepimize inşlh

Dualarimiz seninle canım güzel haberlerini bekliyoruz,Rabbim yar ve yardimcin olsun

canim benim, elimden bir sey geliyor da yardimci oluyorsam ne mutlu bana.

bu arada dogumu tetikleyen bir kac sey var bildigim ama bunlari yapmadan once lutfen benim sozume guvenmeyin sadece. doktorunuza da danisin. cunku ne de olsa ben ilk defa anne olacagim ve okuduklarimin dogru oldugunu dusunsem de her hamilelikte farkli tepkiler yaratabilir. ve ben kimseyi ya da bebegini tehlikeye atmak istemem...
1. korunmasiz iliski. eslerimizin spermleri bizim serviksimizin acilmasini sagladigi icin dogumu baslatabiliyormus.
2. papatya cayi da oksitosin gorevi goruyor ve dogumu hizlandiriyor. sadece papatya olup karisik olmamasina dikkat etmek lazim.
3. maydonoz, dereotu, nane gibi bitkiler adet sancisina yardimci oldugu gibi kasilmalara, sancilarin artmasina ve doguma yardimci oluyor.
4. sirta ve bele yapilan masajlar dogumu hizlandiriyormus. ayni sekilde ayak bilegimizdeki cikintiya yapilan masaj da. bunun tam olarak medikal nedenini bilmiyorum ama ben masaja gittigimde masoz buralara kesinlikle dokunmadi.
5. acili ve baharatli yemekler.
6. yercekimi - yuruyus ya da pilates topunun ustunde durma, squat hareketleri.
7. goguslere yapilan masaj da yardimci oluyormus doguma.

Canim bozma moralini. Kilodan dolayi kuvoze girmez. Ciger gelistirici igne 34. Haftaya kadar yapiliyor diye biliyorum ben. Solunumda skinti olmazsa kuvoze alinmaz canim insallah. İyi dusun iyi olsun

Canim defnem biraz enfeksiyonla ugrasiyor. Anne sutu kesildi bi sureligine. Antibiyotik tedavisine baslandi. Sadece serumla besleniyor. Dr cogu bebegin ozellikle kucuk olanlarin enfeksiyon kaptiklarini ve cogunlukla atlattiklarini soyledi. İnsallah defnemde atlaticak. Kilo alimi devam ediyor en buyuk tesellimiz. 1000 gr oldu suan.
İnsallah defnemizinde buyudugu gunleri goruruz canim. Cok sagol sordugun icin

Kizlar bana yardimci olurmusunuz yurtdisinda yasiyorum ve yanimda esimden baska kimse yok kizim bir ultrosana gore 35+4 bir baska ultrosana gore 36+3 gunluk gozukuyor.bugun sanirsam nisanim geldi sanirsam diyorum cunku ilk hamileligim sabahtan beri hastalancakmisim gibi agrim vardi belim ayaklarim saat 16 gibide nisanim geldi napmaliyim sizce

Cok seviniyorum canim ya bu haberlerine defne cok guclu bi kizce artik bunu bize kat be kat kanitladi..

Benim sadece merak ettigim bi konu var bulundu mu neden kilo almadığı bi de Defne cok premature sayilmiyo demi haftasindan dolayi neredeyse gelisimi tamamlanmisti kilo haric

Benim de ilk ama sancilarin baslayana kadar bekle dakikasini tut ve eger kanama ya da suyun ya da bebek hareketlerini hissetmezsen doktora git

canim oncelikle sakin ol.

nisanin geldigine emin misin? nisanin muhakkak kanli olmasi gerekiyor.

eger sancilarin varsa sancini say ya da suyunun gelmesine bekle. sancinin devamli olmamasi gerek. baslayip pik yapip durmasi ve bunun periyodik olarak devam etmesi gerek. eger bir sancinin baslangicindan ikinci sancinin baslangicina kadar gecen sure 10 dk ya indiyse, hastaneye gidebilirsin.
nisan geldikten sonra bebek bir kac saat icinde de gelebilir bir kac gun icinde de. nisanin gelmis olsa bile bebek bugun gelecek diye bir sey yok. kendini dinlemeyi ve bol bol su icmeyi unutma. eger suyun gelirse de hemen hastaneye.

bebeginin cigerleri yeterince gelismis olmasi lazim. bugun gelse bile saglikla kucagina alirsin insallah. sakin korkup da kendini bosa strese sokma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…