2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
neffcim gecmis olsun canim. insallah defne bebek hemen atlatacak enfeksiyonu. ilaclari yarasin kucuk kuzumuza...
demek 1 kg oldu Defne bebek.. cok cok buyusun insallah, tombiscik olsun, yanaklari al al olsun annesi.
kac gundur aklimdasiniz, yazmak istiyorum ama yazamiyorum. durumunuz nedir bilmedigimiz icin, her gun insallah neff yazmistir bize diye giriyorum. ama hep kalbimizdesiniz!

Benim de ilk ama sancilarin baslayana kadar bekle dakikasini tut ve eger kanama ya da suyun ya da bebek hareketlerini hissetmezsen doktora git

Aslinda cuma aksami 12 de yattim bi anda bi bel agrisi basladi Neyse dedim uyuyakalirim sonra kasilma basladi ve bu sefer sanciliydi boyle butun kasik bolgemi sardi biraz siddetli ama korkcak kadar degil onemsemedim sonra bida sonra bida aaa bi bakiyim dedim 2 saat boyunca 10 dakkada bir oluyo resmen ritmik yani bel agrisida devam ediyor Tabi kasilma bitiyo bizimki kipir kipir icerde dedim dusan giriyim Dustan ciktim uzandim hersey yine basladi bu sefer 6 7 dakkaya dustu sureside 1 ile 1.5 dakka arasi 5 dakkada bire dussun aricam doktoru dedim biraz uyuyayim dinleniyim saat 5 oldu uyudum uyandim o gunden beri hic bisi yoktu taki bugun nisan gelene kadar ister istemez bi panik oluyo insan

Kanli degildi ama icinde acik kahve renkler vardi ve tek parca halinde nerdeyse bir yumurta aki buyuklugunde geldi ben nisan diye dusundum eger degilse durum daha vahim

Kanli degildi ama icinde acik kahve renkler vardi ve tek parca halinde nerdeyse bir yumurta aki buyuklugunde geldi ben nisan diye dusundum eger degilse durum daha vahim

kahve lekeler kandir bence. dedigin gibi nisanin gelmis. su anda sancilarin nasil ? hissediyor musun ya da sayabiliyor musun?

Sancim yok sadece sirtim agriyo ama o hep agriyo am kasilmalarim oluyo ama sancisiz oldugu icin saymadim am sik oluyo sertlesip gevsiyo surekli gobusum
belki daha baslamamistir sancilarin hayatim. belki dinlenmeye calismalisin.
evde yalniz degilsin degil mi? esin var mi yaninda?

Hic inip cikma yok cizgilerde dumduz sancim yok mu demek oluyo ki gercekten de yok zaten

Aslinda canim bayagi dogum sancisi cekmis gibisin..

Şimdi dinlenmeye calis bence de kendini dinle bakalım neler oluyo

belki daha baslamamistir sancilarin hayatim. belki dinlenmeye calismalisin.
evde yalniz degilsin degil mi? esin var mi yaninda?

Evet esim yanimda hastanede oldukca yakin ilgilendigin icin cok am cok tesekkur ederim aslinda benim kafama takilan tek sey burda sadece 1 kere ultrosana giriyosun oda 18.haftada ve bana dogum tarihi 30 mayis verdiler ama bana cinsiyeti soylemedi bende ozel ultrosana gittim ozaman 26 haftalikti ve 1 kiloydu oda 22 mayist dogum tarihi verdi birde haftaya saliya ozelden gun almistim tam doguma girmeden kac kilo durumu nasil diye ogrenmeye o yuzden suan kac kilo gelisimi nasil bilmiyorum o beni biraz panik yapiyo

Kizlar suyumuz gelirse hemen hastaneye mi gitmek gerek ben ilk dogumda suyum geldiğinden direk hastaneye kostum bu sefer biraz evde çekmek istiyorum sanciui ama ya yine su gelirse

canaim ben de yurt disindayim ve benim de sana benzer bir hikayem var. oglumun bobrekleri buyuk oldugu icin ben daha cok girdim herhalde ultrasona ama ilk verilen tarih 30 mayis ikincisi ise 26 mayis. seninle tarihlerimiz yakin demek ki. ama uzulme hic bebeklerimiz yeterince buyudu. belki kilosu biraz az olur ama kendi kendilerine nefes alip verebilirler ve buyuk ihtimal kuveze de girmezler.
benim yarin ultrasonum var, sen o zamana kadar dogum yapmazsan, yazarim sana bebegim kac kg. seninki de ona yaklasik olur herhalde.
bir de benim burada doktor mezurayla olcuyor rahmimi. haftasina uyumlu oluyormus. mesela benim 34 haftalikken rahmim de 34 cm cikmisti. sana da bu sekilde bilgi verdiler mi hic?

Hangi ulkedesin sen evet her ay ebeler var burda gidiyorum olcuyo ve hersey normal dedi evet eger dogurmamis olursam senden haber bekliyorum dogurduysamda zaten hic bir onemi kalmiyor

Hangi ulkedesin sen evet her ay ebeler var burda gidiyorum olcuyo ve hersey normal dedi evet eger dogurmamis olursam senden haber bekliyorum dogurduysamda zaten hic bir onemi kalmiyor

kanada dayim sekerim.

dogurursan artik sen bana soylersin kac kilo geldi bebek, durumu nasildi. :) ben de ona gore kendimi olcer tartarim

su gibi kolay dogumun olur insallah. ama bebis bi kac gun daha beklesin icerde.. sen de sakin uzme kendini. 34. haftadan sonra doktorlarin bebeklerimizi yasatma ihtimalleri yuzde 99.9 dan bile yuksekmis. gecen gun medikal journal da okudum.

Evet bende cok okudum ama ona kavusmaya yaklastikca insan daha panik oluyo simdi annemin tabagimda kalan son parcayi bile neden zorla yedirdigini anlar gibiyim valla ben turkiyedeki sisteme bakinca burda cok allaha emanet cocuk doguruyormusuz gibi hissediyorum ben norvecte yasiyorum bu arada

Umarim seninde cok ama cok kolay bi dogumun olur ve sag saglim saglikli alirsin bebegini kucagina am dogurursam hemen yazicam sana soz

Nasıl bir uygulama bu ismini söyleyebilir misiniz rica etsem?

Sanirsam dinlenerrk biraz daha gununu uzatabilirim degilmi??

Canim bende her seferinde soruyorum dr a. Oda hep ayni cevabi veriyor bana anne karninda gelisememe sebebi bulunamayabilirmis. Suandaki amac hayatta kalabilmesi. Kendi beslenip nefes alabilmesi. Gelisim geriligi bitaz daha buyuyunce arastirilcakmius yani 1-2 yaslarinda bunla ilgili sonuc alabilirmisiz. Bu tarz bebekler yasitlarina yakalayamiyormus genelde. Ekstra bi rahatsizliugi var mi bilinmiyor suan yok gibi ama belli degil canim. Hep ayni duayi edfiyorum insallah benden kaynakli sebeplerle buyuyememistir. İnsallah onda genetik bi bozukluk sorun yoktur.
Haftasdina gorede aslinda premature 34 haftalik dogdugu icin. Ama kilosuna gore gelisimi hareketliligi ictigi sut miktari bile daha iyi. Mesela emme refleksi gelismis emmek istiyor surekli. En biuyuk avantajimiz zaten iyi bi haftada dogmasi. Kucuk ama buyuk kizcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…