- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.621
neffcim gecmis olsun canim. insallah defne bebek hemen atlatacak enfeksiyonu. ilaclari yarasin kucuk kuzumuza...Canim defnem biraz enfeksiyonla ugrasiyor. Anne sutu kesildi bi sureligine. Antibiyotik tedavisine baslandi. Sadece serumla besleniyor. Dr cogu bebegin ozellikle kucuk olanlarin enfeksiyon kaptiklarini ve cogunlukla atlattiklarini soyledi. İnsallah defnemde atlaticak. Kilo alimi devam ediyor en buyuk tesellimiz. 1000 gr oldu suan.
İnsallah defnemizinde buyudugu gunleri goruruz canim. Cok sagol sordugun icin
Benim de ilk ama sancilarin baslayana kadar bekle dakikasini tut ve eger kanama ya da suyun ya da bebek hareketlerini hissetmezsen doktora git
canim oncelikle sakin ol.
nisanin geldigine emin misin? nisanin muhakkak kanli olmasi gerekiyor.
eger sancilarin varsa sancini say ya da suyunun gelmesine bekle. sancinin devamli olmamasi gerek. baslayip pik yapip durmasi ve bunun periyodik olarak devam etmesi gerek. eger bir sancinin baslangicindan ikinci sancinin baslangicina kadar gecen sure 10 dk ya indiyse, hastaneye gidebilirsin.
nisan geldikten sonra bebek bir kac saat icinde de gelebilir bir kac gun icinde de. nisanin gelmis olsa bile bebek bugun gelecek diye bir sey yok. kendini dinlemeyi ve bol bol su icmeyi unutma. eger suyun gelirse de hemen hastaneye.
bebeginin cigerleri yeterince gelismis olmasi lazim. bugun gelse bile saglikla kucagina alirsin insallah. sakin korkup da kendini bosa strese sokma.
Kanli degildi ama icinde acik kahve renkler vardi ve tek parca halinde nerdeyse bir yumurta aki buyuklugunde geldi ben nisan diye dusundum eger degilse durum daha vahim
kahve lekeler kandir bence. dedigin gibi nisanin gelmis. su anda sancilarin nasil ? hissediyor musun ya da sayabiliyor musun?
belki daha baslamamistir sancilarin hayatim. belki dinlenmeye calismalisin.Sancim yok sadece sirtim agriyo ama o hep agriyo am kasilmalarim oluyo ama sancisiz oldugu icin saymadim am sik oluyo sertlesip gevsiyo surekli gobusum
normal çizgi ile tepe arası 50 nin üstündeyse dogum sancısı var demek, bagladıklarında sıfırlamamışlar demekki ama nst de esas bebeğin durumu inceleniyor, kalp atışlarının sanırım 2 defa 150 nin üzerine çıkıp inmesi gerekiyor...tıp bilgisi çok olanlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen
Aslinda cuma aksami 12 de yattim bi anda bi bel agrisi basladi Neyse dedim uyuyakalirim sonra kasilma basladi ve bu sefer sanciliydi boyle butun kasik bolgemi sardi biraz siddetli ama korkcak kadar degil onemsemedim sonra bida sonra bida aaa bi bakiyim dedim 2 saat boyunca 10 dakkada bir oluyo resmen ritmik yani bel agrisida devam ediyor Tabi kasilma bitiyo bizimki kipir kipir icerde dedim dusan giriyim Dustan ciktim uzandim hersey yine basladi bu sefer 6 7 dakkaya dustu sureside 1 ile 1.5 dakka arasi 5 dakkada bire dussun aricam doktoru dedim biraz uyuyayim dinleniyim saat 5 oldu uyudum uyandim o gunden beri hic bisi yoktu taki bugun nisan gelene kadar ister istemez bi panik oluyo insan
belki daha baslamamistir sancilarin hayatim. belki dinlenmeye calismalisin.
evde yalniz degilsin degil mi? esin var mi yaninda?
Evet esim yanimda hastanede oldukca yakin ilgilendigin icin cok am cok tesekkur ederim aslinda benim kafama takilan tek sey burda sadece 1 kere ultrosana giriyosun oda 18.haftada ve bana dogum tarihi 30 mayis verdiler ama bana cinsiyeti soylemedi bende ozel ultrosana gittim ozaman 26 haftalikti ve 1 kiloydu oda 22 mayist dogum tarihi verdi birde haftaya saliya ozelden gun almistim tam doguma girmeden kac kilo durumu nasil diye ogrenmeye o yuzden suan kac kilo gelisimi nasil bilmiyorum o beni biraz panik yapiyo
Hangi ulkedesin sen evet her ay ebeler var burda gidiyorum olcuyo ve hersey normal dedi evet eger dogurmamis olursam senden haber bekliyorum dogurduysamda zaten hic bir onemi kalmiyorcanaim ben de yurt disindayim ve benim de sana benzer bir hikayem var. oglumun bobrekleri buyuk oldugu icin ben daha cok girdim herhalde ultrasona ama ilk verilen tarih 30 mayis ikincisi ise 26 mayis. seninle tarihlerimiz yakin demek ki. ama uzulme hic bebeklerimiz yeterince buyudu. belki kilosu biraz az olur ama kendi kendilerine nefes alip verebilirler ve buyuk ihtimal kuveze de girmezler.
benim yarin ultrasonum var, sen o zamana kadar dogum yapmazsan, yazarim sana bebegim kac kg. seninki de ona yaklasik olur herhalde.
bir de benim burada doktor mezurayla olcuyor rahmimi. haftasina uyumlu oluyormus. mesela benim 34 haftalikken rahmim de 34 cm cikmisti. sana da bu sekilde bilgi verdiler mi hic?
Hangi ulkedesin sen evet her ay ebeler var burda gidiyorum olcuyo ve hersey normal dedi evet eger dogurmamis olursam senden haber bekliyorum dogurduysamda zaten hic bir onemi kalmiyor
Evet bende cok okudum ama ona kavusmaya yaklastikca insan daha panik oluyo simdi annemin tabagimda kalan son parcayi bile neden zorla yedirdigini anlar gibiyim valla ben turkiyedeki sisteme bakinca burda cok allaha emanet cocuk doguruyormusuz gibi hissediyorum ben norvecte yasiyorum bu aradakanada dayim sekerim.
dogurursan artik sen bana soylersin kac kilo geldi bebek, durumu nasildi. :) ben de ona gore kendimi olcer tartarim
su gibi kolay dogumun olur insallah. ama bebis bi kac gun daha beklesin icerde.. sen de sakin uzme kendini. 34. haftadan sonra doktorlarin bebeklerimizi yasatma ihtimalleri yuzde 99.9 dan bile yuksekmis. gecen gun medikal journal da okudum.
kanada dayim sekerim.
dogurursan artik sen bana soylersin kac kilo geldi bebek, durumu nasildi. :) ben de ona gore kendimi olcer tartarim
su gibi kolay dogumun olur insallah. ama bebis bi kac gun daha beklesin icerde.. sen de sakin uzme kendini. 34. haftadan sonra doktorlarin bebeklerimizi yasatma ihtimalleri yuzde 99.9 dan bile yuksekmis. gecen gun medikal journal da okudum.
Nasıl bir uygulama bu ismini söyleyebilir misiniz rica etsem?bildigim kadariyla nisan geldikten bir kac saat sonra da baslayabilir dogum, bir kac gun sonra da.. yani bir haftaya kalmaz bebek gelecek insallah, ama su anda cok paniklemene gerek yok bence.
kendini dinlemeye calis. suyun gelirse ya da sancilarin 10 dk da bir olmaya baslarsa hastanenin yolunu tutarsin. sancilarini saymak icin telefonuna uygulama yukleyebilirsin su an zamanin varken.
bir avazda, rahatca dogumun olur insallah, allah kurtarsin!
Bende yuklu birtane contraction timer adinda oldukca kolay bunu kullanabilirsin canimNasıl bir uygulama bu ismini söyleyebilir misiniz rica etsem?
Sanirsam dinlenerrk biraz daha gununu uzatabilirim degilmi??bildigim kadariyla nisan geldikten bir kac saat sonra da baslayabilir dogum, bir kac gun sonra da.. yani bir haftaya kalmaz bebek gelecek insallah, ama su anda cok paniklemene gerek yok bence.
kendini dinlemeye calis. suyun gelirse ya da sancilarin 10 dk da bir olmaya baslarsa hastanenin yolunu tutarsin. sancilarini saymak icin telefonuna uygulama yukleyebilirsin su an zamanin varken.
bir avazda, rahatca dogumun olur insallah, allah kurtarsin!
Canim bende her seferinde soruyorum dr a. Oda hep ayni cevabi veriyor banaCok seviniyorum canim ya bu haberlerine defne cok guclu bi kizce artik bunu bize kat be kat kanitladi..
Benim sadece merak ettigim bi konu var bulundu mu neden kilo almadığı bi de Defne cok premature sayilmiyo demi haftasindan dolayi neredeyse gelisimi tamamlanmisti kilo haric
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?