2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Cnm kaç kilo doğmuştu defnemiz
RABBİM şifa versin güç versin ikinize de

Arkadaslar merhaba 36+3deyim bende.iki gündür koyu pihtili gibi sari renkte akintim var yumurta catladiginda gelen akinti gibi uzayan bir akinti. benim gibi olan varmi bu akinti normal mi
Cnm nişan olabilir
Benden 40.haftada gelmişti
İki güne doğurursun demişti Dr
Yumurta akı gibi di mi
Aman dikkat et ara Dr unu

Ama kadinlardan normalde adet yakinken gelen sarı renkli akinti gibiyse benim yukarida dediğimden farklı bsi canim

Nişan kanli yada pembemsi olmazmi ilk bebegim tecrubem yok bu konuda.agrim sizimda yok nst de normal ama

Kızlar merhaba, şimdi nst çektirdim ve daha hiç Sancı çıkmadı , 38+1 deyim . Sizlerin görünmeye başladı mı, Yada doğum yapanlar doğumdan ne kadar önce başlamıştı nst de sancılarınız

Kızlar merhaba, şimdi nst çektirdim ve daha hiç Sancı çıkmadı , 38+1 deyim . Sizlerin görünmeye başladı mı, Yada doğum yapanlar doğumdan ne kadar önce başlamıştı nst de sancılarınız

Benim dun çıktı canim ilk kez 38+2 yirmi dk da dort tepecik cikti

Benim doğum tarihimde size yakın... Bugun doktora gittim... Ultrasona, nst ye girdim. Kilosunu 2.900 dedi. Sancı falan yok ama. Dönmus. Kafasını da bastırıyor dedi doktor. Her an gelebilir dedi. Her hafta gitcekmisiz.
ay bana da benzer seyler soylediler. 2.8 kilo olmus dedi. benim diyabetim var, kizdi niye sekerine dikkat etmiyorsun diye. halbuki ediyorum gunde 4 defa olcuyorum ve olcumlerim hep limitlerin altinda. bebek cok buyumus dedi. ama belki de cok buyumemistir.. ben de anlayamadim. bizim hafta icin kadinlar kulubu takvimi de 2700 normal yaziyor ama.. ogleden sonra kendi doktoruma goturecegim raporu. bakalim o ne diyecek.

bana da pelvik kemigine dayanmis dedi. 2 hafta sonra beklemeye baslayabilirsin bebegi dedi. ben artik yuruyuslere baslamayi planliyorum. sana bisi dedi mi doktor yuru ya da yurume gibi?

Kızlar beninm sabah kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum saat 17 de nişanım geldi ne yapmam ben şimdi sancımda pek yok
canım bende bugün çatı muayenesi oldum sonra kanamam oldu aradım doktoru normal dedi
sen gelen kanın nişan olduğunu nasıl anladın

allah allah nisan parca parca geliyor muymus oyle? yani benim bi bilgim yok yanlis anlama ve sakin panikleme. ama bence doktorunu arayabilirsin bu konu icin. bana burda hastanenin dogumhane nosunu verdiler. muhakkak bir ebe hemsire gorev yapiyor ve 7/24 arayabilirsin dediler. sana da benzer bir numara verdilerse bence ulasmayi dene.

bizim bebis 2.8 kilo olmus. biraz normalden buyuk dedi ultrasonu yapan tekniker kadin. benim gebelik diyabetim var. dikkat etmemissin sekerine falan filan diye kizdi ama ben dikkat ediyorum hep. gunde 4 kere olcuyorum sekerimi ve diyetisyenimde normal oldugunu soyledi. bebek benim de inmis asagiya ve pelvik kemigime dayanmis. 37 den sonra her an gelebilirmis. ayrica nefes alip verme egzersizleri de yapiyormus. yani su saniyeden sonra gelse bile buyuk ihtimal kendi kendine nefes alip verebilecek ve buyuk ihtimal kilosundan dolayi kuveze girmeyecek.

bizim tek sorunumuz bobrekler. daha once de normalden buyuk cikmisti. 5mm nin altinda olmasi gerekirken 6mm cikmisti 21. haftada. simdi 35+2 de 8mm cikti. iyice buyumus yani. 3 saat sonra kendi doktorumla randevum var. teknikerin verdigi raporu goturecegim. bakalim doktorum ne diyecek.

icimden bir ses sezeryanla erken alalim diyecek gibime geliyor ama insallah demez yaaa.. ben normal dogum olsun istiyorum.

İnsallah mirandacm.
Simdiki beklentim 1800 lere ulasmasi cunku o kiloada emzirme denemeleri basliyor
İlk o zaman kucagima aabilicem kizcemi. 800 gr kaldi cok degil insalah cabucak alir minnagim
anaaaammmmm yedigi her sey yarasin o zaman kizcemize yaaa.. afiyet olsun, agzi tatlansin seker olsun ve de defneye kilo olsun. anneciginin kollarina kavussun!

ooo kiyamam sana, gecmis olsun. dis acisi da cok kotudur. isin kotu yani rakisiz da cekilmez :)) annelik ne acayip bisi yaaa..
ama az kalmis en azindan lorenaa cigim. 5 mayis a ne var ki surda. Haftaya persembe geliyor oglusumuz..

Devin pasamiz da iyiler. hala cisini tutuyorlar yanliz. bobrekleri 8mm olmus. biz kuculmesini beklerken o buyumus. gerci bebegin kendisine de buyuk dediler ama... gebelik sekeri var ya bende, tosuncuk olmus 35+2 de 2.8 kilo dedi ultrasonu yapan tekniker. hatta kizdi biraz cok yiyosun diye. ama daha ne kadar dikkat edicem bilemiyorum. seker olcumlerim duzgun cikiyor. kendim gebeligimde 500 gr aldim. surekli diyetteyim. suyum elimden eksik olmuyor. neyse, ogleden sonra doktoruma gidecegim. herhalde o da der artik sezeryanla alalim cok beklemesin icerde diye.

kayinvaldenlerinde ellerine ver bir supurge bir toz bezi, ise yarasinlar valla benimkiler gelecek kadar yakinda degiller ama ben kocama herseyi yaptiriyorum evde. uc gunde bir camasir yikiyor garibim. hic bisi olmuyor ustume. ayni seyleri yikayip yikayip giyiyorum ben de. daha bu hafta sonu perdeleri indirecek, onlari yikayacak. aman napiyim canim. bebek de bebek o tutturdu. ben demistim once kopek alalim diye. ceksin simdi degil mi ahahahah

arkadaşlar merhaba, ben şu anda 36+1 haftalığım, 14 ay önce açık myom ameliyat olduğum için doktorum 37 hafta dolduğunda sezaryena almak istiyor. Uterus rüptürü yani dikişlerin açılma riski var diyor, biz de korkuyoruz 37 hafta bebek için çok mu erken diye, 1 hafta daha beklemek istiyoruz ki 38 haftayı doldursun, 37 haftalık doğan bebek kuvöze girer mi, solunum sıkıntısı yaşar mı, çevrenizde böyle örnekler var mı? çok teşekkür ederim.

sanmiyorum canim, 37 haftalik bebek full term sayiliyor. ondan sonra degil sezeryan, normal dogum olsa bile kuveze girmez buyuk ihtimal.
sanirim bebegin bir sorunu yoksa 2 kiloyu askin bebekleri almiyorlar kuveze. ben su anda 35+2 haftalik gebeyim ve bugun ultrasonda bebegin nefes egzersizleri yaptigini ve dogarsa buyuk ihtimal kendi kendine nefes alabilecegini soylediler.

çok teşekkürler, inşallah öyle olur, çok endişeliyim, bir yandan rüptür riskini de göze alamıyorum tabii. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin.

kızlar bugün çatı muayenesi oldum herşey normal dedi çok şükür nstde sancıda çıkmadı
ama muayeneden sonra kanamam oldu kahverengi gibi
doktoru aradım muayeneden kaynaklı dedi
ama içim rahat değil sizin de oldumu çatı muayenesinden sonra kanama
nişan değildir bu dimi

Valla bende bilmiorum tuvalete gitmeye korkar oldum resmen ama bizimki gayet acik ve net hareketli oldugu icin bi harekete gecmedim.bakalim gelismeleri gorucez

Sonuclari kendi doktorunada goster ama 2800e cok demesi bana biraz sacma geldi acikcasi gayet normal demeliydi bobrek konusundada cok panik yapma cunku ben biyerde 8.ayinda 15mm ustundeyse problem var diye okumustum doktorundan bilgi alinca mutlaka yaz banada ama icini ferah tut

Canım inşallah duzelicek doğumla bebeklerimizin böbrekleri ben bi daha hiç baktirmadim bobreklerine nasıl oldu diye bizim paşa da tutuyo mu tutmuyo mu hala cisini bu pasalar nazlı belli ki
Kilosu bana da normal geldi bakalım doktorun ne dicek haberdar et bizi mirandamm

Benim bebeğim de 35+0 2710 gram çıktı hiçbi şey demedi dr çok mu fazlaymış benim diyabetim de yok üstelik :O

Benim bebeğim de 35+0 2710 gram çıktı hiçbi şey demedi dr çok mu fazlaymış benim diyabetim de yok üstelik :O

Saolun kizlar, bilmiyorum ben de biraz internetten baktim kilosu normal aralikta gozukuyor. kadin boyle giderse doguma kadar 3.5 u gecer falan dedi ama... son ayda bebeklerin kilo almasi yavasliyormus aslinda. belki de tekniker kadinin bugun ukalalik yapip bos konusacagi tuttu. zaten hic dusunmeden soyluyorlar. unutuyorlar karsisnda telasli bir anne var. neyse... cok da emin olamadim. doktoruma danisacagim ogleden sonra.

scl cim benim bildigim bobrekler 10-11mm olunca operasyonla mudahale ediyorlar bebege. o kadar cikmamis ama herhalde takibe alinmasi da gerekiyor. kendi kendimi uzmek icin bahane ariyorum aslinda. yoksa bebis iyi ve gayet saglikli. elleriyle ayaklarini tutup kendi kendine oyun yapiyor. yuzunu gosterdi bu sefer bize. gozleri acik hep. sanirim sIKiliyor artik icerde

eryesilcim, insallah gorkem beyin bobreklerinin sisligi azalmistir. ben bugun cok heyecanla azalmis demelerini bekledim ama buyudugunu duyunca cok uzuldum. neyse son karar doktorun yine. 2 saat kaldi. bugun dakikalar hic mi gecmez!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…