- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.721
Arkadaşım iki doğumunu da 36. Haftada yaptı, her ikisi de kuveze girmedi. Bebeğin gelişimi ile alakalı zaten riskli bir durum olsa doktor diğer risklerle ölçüp ona göre karar verir bencearkadaşlar merhaba, ben şu anda 36+1 haftalığım, 14 ay önce açık myom ameliyat olduğum için doktorum 37 hafta dolduğunda sezaryena almak istiyor. Uterus rüptürü yani dikişlerin açılma riski var diyor, biz de korkuyoruz 37 hafta bebek için çok mu erken diye, 1 hafta daha beklemek istiyoruz ki 38 haftayı doldursun, 37 haftalık doğan bebek kuvöze girer mi, solunum sıkıntısı yaşar mı, çevrenizde böyle örnekler var mı? çok teşekkür ederim.
Kızlar merhaba. Bu gün 40. Haftamızda bitti yarın 41 e basıyoruz. Bu gün doktorumuz çantanızla gelin demişti. Gittik kontrolleri yaptı. Herşey güzel Dedi benek iyice aşağıda, suyun da iyi Dedi. Sonra ebe ye gönderdi beni çatı kontrolü için. Hayatımda ilk defa bu kontrolü yaşadım. Ve dedim ki dur daha başındasın. Sonra doktorumuzla görüştü ve cumartesiye kadar bekleyelim Dedi. O gün de olmazsa bir 3 gün daha bekleyebiliriz en fazla Dedi. Bizim kız çok nazlı çıktı. Onu bırakın da ben çevredekilerin sorularından o kadar bıktım ki. Hayırlısıyla atlatalım inşallah
Saolun kizlar, bilmiyorum ben de biraz internetten baktim kilosu normal aralikta gozukuyor. kadin boyle giderse doguma kadar 3.5 u gecer falan dedi ama... son ayda bebeklerin kilo almasi yavasliyormus aslinda. belki de tekniker kadinin bugun ukalalik yapip bos konusacagi tuttu. zaten hic dusunmeden soyluyorlar. unutuyorlar karsisnda telasli bir anne var. neyse... cok da emin olamadim. doktoruma danisacagim ogleden sonra.
scl cim benim bildigim bobrekler 10-11mm olunca operasyonla mudahale ediyorlar bebege. o kadar cikmamis ama herhalde takibe alinmasi da gerekiyor. kendi kendimi uzmek icin bahane ariyorum aslinda. yoksa bebis iyi ve gayet saglikli. elleriyle ayaklarini tutup kendi kendine oyun yapiyor. yuzunu gosterdi bu sefer bize. gozleri acik hep. sanirim sIKiliyor artik icerde
eryesilcim, insallah gorkem beyin bobreklerinin sisligi azalmistir. ben bugun cok heyecanla azalmis demelerini bekledim ama buyudugunu duyunca cok uzuldum. neyse son karar doktorun yine. 2 saat kaldi. bugun dakikalar hic mi gecmez!
Insallah canim ya ya hissedrsem falan diye gereksiz düşüncelere kapiliyorum
Benimkinin gözleri hep kapalı annesi kılıklı uykucu :) doktordasın sanırım şuanda bizi haberdar et
Canim benden kaynakli derken sunu demek istedim. Hani plasenta yetersizligi gibi bir sebepten anne karninda buyuyememistir demek istedim. Yani kizcemin bi saglik sorunu olmazsa buyucek insallah. Zaten gectigimiz iki haftada karnimda buyudugunden daha cok buyuduCanim hic sanmıyorum anneden ya da babadan kaynakli olmasini ben.. ve gerçekten ben buna inaniyorum defne buyuyecek ve citi piti bi genc kiz olacak herseyi de normal olacak. .
Bak sana bi ornek vereyim down sendromlu bi bebek biliyorum o kadar guzel akilli ki kirmizi balik sarkisini hareketleriyle soyler soylemez yapmaya basliyordu daha bir yas iki ay yasindayken.. belki normal bebekler o yasta onun gibi yapamaz ve ogrenemezler ama o gayet yapiyo :) ogrenmesi de hizli ki defne ondan daha sansli herseyi normal sadece minnak :) o guclu bi bebek dayanacak herseye eminim
Ben olsam 05.05 yapardımİyi akşamlar kızlar bugün catı muayanem vardı Haftaya carsambaya kadar beklicek oldu oldu kendi sancımla yoksa dedi sezeryana alıcak catım darmış ve kemik cıkıntım dısardaymıs böle olup normal yapan var ama senin zor dedi kastım baya kendimi cünkü bosa acı cektirip sezeryana almk istemiorum suni verip dedi yapabilcegine inanmıorum dedi senin bu catıyla 04.05.2016 da anne olucam nasipse inşallah
840 gr dogmustu canim bugun 1060 gr olmusCnm kaç kilo doğmuştu defnemiz
RABBİM şifa versin güç versin ikinize de
840 gr dogmustu canim bugun 1060 gr olmus
Aynen ara ara sankivuruyo. Ve hassas bir yer var oraya baskı yapiyo... Doktor çıkmaya çalışıyor acelesi var galiba dedi. 40. Haftayı beklemez dedi. Önemli değil zaten 2. Bebeğim. İlki 38+5 te gelmişti. B u da en gec öyle gelsin...Gayet guzel gozukuyor kilosu bende bebek 28. Haftada donmustu peki doktor kafasini bastiriyo dediginde sen ne hissediyosun cunku son bi kac gundur artik cidden asagi kisimda benim canimi acitiyor hateketleri cok ama cok asagida agrili gibi hareketlerini hissediyorum sendede varmi bu canim
Bence spinal.ilk 5 dakikada bebek doğuyor zaten.eğer anestezi uzmanın iyiyse önceden konuşursun çok heyecanlanırsan 5 dakika uyutuyor ve Uyandığında doğum bitmiş oluyorSpinal mi genel anestezi mi kızlar .
Arkadaşlar iyi akşamlar bugün doktor kpntrolümüz vardı 37+4 günlük olduk çok şükür bebeğim 3,300 kilo boyu 50 cm ve ben normal doğum istiyorım bebeğim çokmu kilolu olacak sizce daha 17 günümüz var normal doğum yapabilirmiyim sizce?
Yok valla hiç bişi demedi. Sadece bundan sonra beklemedeyiz dedi.haftada bir gelcen dedi.ay bana da benzer seyler soylediler. 2.8 kilo olmus dedi. benim diyabetim var, kizdi niye sekerine dikkat etmiyorsun diye. halbuki ediyorum gunde 4 defa olcuyorum ve olcumlerim hep limitlerin altinda. bebek cok buyumus dedi. ama belki de cok buyumemistir.. ben de anlayamadim. bizim hafta icin kadinlar kulubu takvimi de 2700 normal yaziyor ama.. ogleden sonra kendi doktoruma goturecegim raporu. bakalim o ne diyecek.
bana da pelvik kemigine dayanmis dedi. 2 hafta sonra beklemeye baslayabilirsin bebegi dedi. ben artik yuruyuslere baslamayi planliyorum. sana bisi dedi mi doktor yuru ya da yurume gibi?
ay o zaman ben basliyorum bugun yuruyuseYok valla hiç bişi demedi. Sadece bundan sonra beklemedeyiz dedi.haftada bir gelcen dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?