- 21 Eylül 2015
- 1.252
- 2.050
- 133
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.821
canım kanaman oldugunu doktoruna bildirdin mi ? sanki bana dogum basladı gibi geliyor.
oyy hadi hayırlısı ben de heyecan yaptım.
benim kız oynuyo benle. nst ler temiz cıkıyor ama hazırlık kasılmalarım var. sabahları değil aksama dogru ve gece oluyor.
hadi bakalım sanırım senin oglan bu kez geliyor
Kızlar çok ağrım var . 2.870 kg doğdu.emmiyor bugün daha yazamiyim.spinal sezaryan la oldu
Kanama doktorun yanında oldu ne kadar oldu olmadı gördü, bu kadarı normal muayeneden kaynaklı o dedi. Suyun gelirse hastaneye git dedi. 38. hafta olmadan burda riske atıp seni doğurtamam dedi. Devlet hastanesindeki ortamı gördüm, zorunlu olursam mecburi giderim ama mümkünse gitmek istemiyorum. O da ayrı bir sorun, şu halde bir de hastane arıyorum.Zaten ağrı sancı da hissetmiyorum, nasıl iş anlamadım
Ayyh! Hayırlısı artık diyip geçiyorum, bu gidişle oraya buraya koşturmaktan yolda doğacak çocuk
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Bizim tosbaa 2700 gr olmuş.Normal dedi doktor. NST tabi ki yine aynı.
Bugünkü NST sonucumu ekleyim, 32. haftadan beri tepecik tepecik, bu sefer daha bi dalga dalga çıktı. NST sonucuna göre bir hafta 10 güne doğurursun muhtemelen, zamanını beklemeyecek ufaklık dedi doktor. Bekliyoruz bakalım, hayırlısı olsunZamanı az çok geldi artık..
Eki Görüntüle 1822629
allah allah.
kanama olunca genelde ciddiye alırlar. gerçi muayene esnasında olmuş. eve gelince devam ettiğini de biliyor mu doktor?
hay allah daha hastaneye karar veremedin mi ? acıkcası ben de doktorumun hastanesini begenmiyorum doktorum da biraz deli ama yine de bana güven veren en azından en çok güven vereni o.
bugünki kontrol sonunda sizi normal doguma bekleriz dedi omuzlarıma elleriyle dokunarak. sanki oturmya da bekleriz der gibi gülüyordu
neyse bence içine en çok sinen bi özel hastaneye gidip görün canım. kanaman hala devam ediyorsa. yine de sen bilirsin.
ooo valla deprem şeysi gibi dalgalı dalgalı. benimki dümdüz hiçbişi çıkmıyor. hayırlısyla gelsin kızanımız
Benimkide yaaam kutap gibi dumduzallah allah.
kanama olunca genelde ciddiye alırlar. gerçi muayene esnasında olmuş. eve gelince devam ettiğini de biliyor mu doktor?
hay allah daha hastaneye karar veremedin mi ? acıkcası ben de doktorumun hastanesini begenmiyorum doktorum da biraz deli ama yine de bana güven veren en azından en çok güven vereni o.
bugünki kontrol sonunda sizi normal doguma bekleriz dedi omuzlarıma elleriyle dokunarak. sanki oturmya da bekleriz der gibi gülüyordu
neyse bence içine en çok sinen bi özel hastaneye gidip görün canım. kanaman hala devam ediyorsa. yine de sen bilirsin.
ooo valla deprem şeysi gibi dalgalı dalgalı. benimki dümdüz hiçbişi çıkmıyor. hayırlısyla gelsin kızanımız
Kızlar bir fikir verin isim konusuna takıldım
Elif Ada
Elif Asel bal demek
Elif Dora doruk demek
Elif Zeren zeki demek
Elif Karen temiz demek ing.
Sizce hangisi olsun? Yada başka öneriniz var mı
Tabi canım aslında sağlıklı olsun eli ayağı düzgün olsun kilosu hiç sorun değil ben kızımı 4.100 gr doğurdum çok zor oldu o yüzden fazla kilolu olmasí da iyi değil..yanında birinin olması toparlanman için iyi olur elin ayağın olacak birinin olması yoksa annelik içgüdüsüyle yapıyorsun herşeyi zaten =) benimde su içmeye gidecek mecalim yok ama doğumum kolay olsun diye nerdeyse 1 km yürüyorum yani =)amin. cümlemizin canım. senin günün dolmak üzere maşallah. benim aslında var ama.
babanesi 14 mayıs gibi gelebilirim dedi. sık dişini kızım dedi ama ben sıkamicam valla. bir an önce gelsin istiyorum. kv gelemiyor canı sagolsun. kızımın da öyle. gelişimi önde, geride olmasından iyidir değil mi? sanki kv çok kilo almış dedi gibi geldi telfonda . ya da ben evham yapıyorum. iyi de zayıf olsa daha mı iyiydi. neyse :))
ben kendim hallederim diye hazırladım kendimi. evelallah hallederim diyorum.
bol bol okuyorum yenidogan bakımı hakkında.
dogumdan sonra yalnız olacağım çünkü.
amin canım. dışarı pek çıkıp yürümüyorum eriniyorum ama evde geziniyorum bol bol. insallah seytanın bacagını kırıp yürümeye de giderim. su cis dedi beni geriyor aslında. ayaga kalkınca agırlık hissediyorum asagıda ve cisim geliveriyor.
aynen benimki de kanala girmemiş ama bebiş dönmüş kafa aşagıda sükürler olsun. 1 ay önce yan duruyordu kızım.
kasılmalara mani olmasın kızımın gelmesi gecikmesin diye magnezyum alınımını bıraktım. doktoruma söylemedim ama. daha da geç olursa bu kız 4 kilo olur doguramam bu kez sezeryana döner diye korktum.
ben de senin gibi epey asagıda hissediyorum ama kanalda değilmiş zaten nefesim rahatlamadı asagı inmedi bebek o acıdan belliydi aslında.
ay insallah en kısa zamanda saglıkla hepimizi yavrularımıza kavusuruz
Elif Ada söylenirken de kulağa hoş geliyor benceKızlar bir fikir verin isim konusuna takıldım
Elif Ada
Elif Asel bal demek
Elif Dora doruk demek
Elif Zeren zeki demek
Elif Karen temiz demek ing.
Sizce hangisi olsun? Yada başka öneriniz var mı
Saol sekerim. su son haftalar ne zormus mavitepecim yaaa.ohh, ne güzel. Gözün aydın valla herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Şimdi devin beyin keyfini beklicez demek ki :)
Canım,ben ilk gebeliğimde yaşadım.gebelikten belli bir süre sonra eski halime döndüm.hiç endişelenme.çok normal bi durum.bebek baskı yaptığı için oluyormeraba kızlar 38+4 günümüz iki gün önce nişanım geldi ama açılmam falan yok.o gün böbrekte 4mm genişleme var dedi doktor.bugün tekrar doktora gittik genişleme 6 mm olmuş.salı tekrar gidicez eğer salı gününe kadar büyüme devam ederse sezeryanla alınacakbu büyümeyi gebeliğinde yaşayan oldu mu kızlar şimdiye kadar yoktu şimdi oldu çok üzülüyorum neyden kaynaklanıyo olablir ki
Evet canim yaa bende sasirdim duyunca cokta sevindim.
Enfeksiyon icin cuma gorusucem dr la. Ama hala sut vermiyorlarmis yani antibiyotik tedavisi devam ediyormus.
Bu arada senin kontrolde de seni gerrksoiz strese sokmuslar. Devin gayette normal kiloda bence.
ay sen hala calısıodun dimi. ay ben dayanamazdım her halde. ayaklarım devamlı tabure üstünde. asagı salınca şişiyor. işyerinde olsam ayagımı uzatma imkanım yoktu. iyi ki calısmıyordum 32 den sonra valla. işyeri neyse de işe varmak gelmek sıkıntı olurdu. iyi dayanıyorsunuz. sen belli ki izne çıkar çıkmaz doguracan. en azından oglunla daha cok zaman gecirmiş olursun. iyi olurBen daha eve gitmedim ki hala mesai bitsin diye bekliyorum, galiba doktorum hala işe geldiğimi unuttu gittiNeyse yarın son zaten istesem de istemesem de yasal süre doldu, bundan sonrası oğluma ait
Şimdi kanama vs hiç bişey yok bir iki kere böyle pırtı pırtı kahverengili geldi, durdu. Yarım saatte bir kontrol ediyorum, şükür geçti bişey gelmedi. Ama temkinliyim, teşekkür ederim canım
benim de nst ler dümdüz ama bakarsın haftaya dogurursun dedi. bi ultrasona bakarak. ne alttan muayene etti ne bişi. neye göre öyle dedi bilmiyorum. inşallah 1 haftaya dogururum. bi diş işim kalmıştı, kaplamam düşmüştü yenisini bekliyorum sanırım onu taktıramadan doguracam. amaaan olsun. ben de kızımla giderim dişçiyeBenimkide yaaam kutap gibi dumduz
Aceba dr bir hafta 10 güne dogurur demis ya ben sanirim cikinca okula yazdiracam. :))
yaa bende işte öyle zor olmasın diye dedim. 4 kilo olunca yaşta 38 olunca belki sezeryan yapalım diyebilirler. evde bakanım olmayınca sezeryan benim için daha da zor olur. cunku hemen ayaklanmam ve bebegime bakmam gerekli.Tabi canım aslında sağlıklı olsun eli ayağı düzgün olsun kilosu hiç sorun değil ben kızımı 4.100 gr doğurdum çok zor oldu o yüzden fazla kilolu olmasí da iyi değil..yanında birinin olması toparlanman için iyi olur elin ayağın olacak birinin olması yoksa annelik içgüdüsüyle yapıyorsun herşeyi zaten =) benimde su içmeye gidecek mecalim yok ama doğumum kolay olsun diye nerdeyse 1 km yürüyorum yani =)
cnm sorun bnde değil bebekteCanım,ben ilk gebeliğimde yaşadım.gebelikten belli bir süre sonra eski halime döndüm.hiç endişelenme.çok normal bi durum.bebek baskı yaptığı için oluyor
aynen bende göbeğimin büyüklüğünden dolayı çok zorluk çekiyorumCanim benimki de yapmadi. Haftaya yaparım dedi. Belki de gerek kalmaz da haftaya dogurursun bile dedi. Ben de sabah dusumu alıp hazirlikli gitmistim ama yine de yapmadi diye memnun oldum. Ilk gittigimde sormuştum.Normal yapabilir miyim diye. Cati filan bakmadan sadece boyuma bakarak yaparsin demişti.
Ben afedersiniz taharet bile alamıyorum doğru dürüst egilemiyorum gobekten. Nasıl olacak yaa bilmem. Aslinda iyi olurdu epizyotomiye belki gerek kalmazdi.
Bu arada bebis mayis basi gelir dedi ay heyecan yaptim. Sabirsizlikla bekliyorum kızımı.bir an önce olsa da bitse doğum ya. Korkudan ziyade bende bu var. Sabırsızlık
canımcnm sorun bnde değil bebekte
valla hayatim ben yurt disinda yasiyorum simdi raporuma baktim amniyotik sivisi icin "normal index" yazmislar. volumunu vermemisler detayli bir sekilde. dun sormustum teknikere amniyon sivisi nasil diye, haftasiyla uyumlu dediler. oyle cok ya da az demedi.cnm merhaba seninle günümüz aynı benimde pazartesi vardı kontrolüm 2745gr. olmuş bebeğim. normal bence seninkide. şekerinin olması bebeğin suyunu etkiledimi. bizim suyumuz gittikçe artıyo en son muayenede 33cm olmuştu. ama tekrardan detaylı ultrasona girdim perinatoloğa gittim şekerime tekrar bakıldı hiçbir sorun çıkmıyo. perinatolog tekrar şeker yüklemesi istedi ama onu yaptırtmadı doktorum açlık tokluk baktığımız için şekerinde hiçbir sorun yok dedi.Şeker suyun artmasına neden oluyomuş o yüzden merak ettim seninkini
iki günde 2 mm büyümüş cnm ya o yuzden de taktım kafaya.salı günü tekrar kontrol olcak büyüme devamsa alıncak bebek.sonra tedavi uygulancakmıs nasıl olcak neyden kaynaklı bakılcakmışcanımmiranda_1986 nın devininde de aynı sorun vardı hatta onunki 8 mm di sanırım.
doktoru sorun yok hafasına göre normal demiş. senin hafta 38 yani endişe etmemen lazım sanki
denesemmi acaba yaa ilk doğumya çok korkuyorum doğum zor olur diyebadem ywğı olur zeytinyağı olur, bn zeytinyağı kullanıyorum, youtube da perine masajı yazınca çıkıyo ilk video yanlış hatırlamıyosam, ayakta bi bacagını sandalyeye koyup da yapabilirsin, ya da duvara dayanıp çömelerek yapabilirsin ya da eşin de yapabilir sen uzanır pozisyonda, bacakların kendine çekik haldeyken, aslında başparmakla yapılıyo afedersin parmagını yağlayıp vajinaya yerleştiriyosun kalça kısmına doğru esneterek yarım daire çiziyosun içerde parmagınla, qma videoyu izleyince çok net anlıcaksın, bn anlatamadım galiba ya
linki bu
bilemiyorum ki benim sata göre dogum 17 mayıs ama mayıs bası gelir dedi. sanırım kilosuna bakarak böyle dedi. benim kız 3471 gr olmuş bile. yani dogum için hazır. bi kanala girmemiş minik zillim. nst ye 32 den beri her hafta giriyorum. sıfır sancı.aynen bende göbeğimin büyüklüğünden dolayı çok zorluk çekiyorum
benimde 11 mayıs dedi doğum için ama sancı çıkmıyo hiç ne zaman görünür acaba nstde sancı
bende hem korku hem sabırsızlık hemde bıkkınlık var canım hamilelik cidden çok zormuş yatmak kalkmak hepsi işkence gibi
inşallah sağ salim gelir oğluşumda bütün sıkıntıları unutturur annesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?