- 8 Aralık 2015
- 252
- 438
- 33
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.861
bencede delimi bu dr sen dr değiş canım cocukta ve annede bi dıkıntı olmadığı sürecee sezeryan önerilmez anne ve bebek sağlığı için normal olması daha mantıklıEvet ilk canım
valla hayatim ben yurt disinda yasiyorum simdi raporuma baktim amniyotik sivisi icin "normal index" yazmislar. volumunu vermemisler detayli bir sekilde. dun sormustum teknikere amniyon sivisi nasil diye, haftasiyla uyumlu dediler. oyle cok ya da az demedi.
sekere gore degistigini bilmiyordum bile.
peki suyun artmasi kotu birseymiymis ki? hani az olunca erken aliyorlar bebegi de. cok oldugunda ne gibi sorun yasaniyormus?
Hadi güzel doğumlar canım stres yapma hiç yarın çok güzel bir gün minik ayaklar öpeceksin :)) ohh kızımı özledimArkadaşlar kesinleşti yarin sezaryene aliniyorum. Nisan bitmeden bi bebisimiz daha geliyor insallah. Bize dua edin lutfen cok tedirginim
yok canim geyik olsun diye soyledim yoksa bilmiyorum neye gore daha ilk goruste boyle birseyi soylemistiKalça genisligiyle alakası varmı ki bu çatının, benim kalcalarimda çok geniş ama dr çatı dar dedi, şaşırdım şimdi
Benim kendi doktorum haftasını beklemez erken gelir ama hastalık oluşturacak bir sorun yok görünüyor şuanda dedi.ama başka bir doktorada gidiyorum ben başından beri o da normal doğum yapamayacağımı hiçbir doktorun bu riski almayacağını söyledi sinirim bozulduğu için nedenini bile sormadan teşekkür ettim çıktım.kendi doktorumu dinleme kararı aldım sadece.o da suyun fazla olmadı normal doğuma engel değil dedi.
Suyun fazla olmasının sebepleri araştırıldı önce bunlarda bebeğin midesi böbreği solunum yolu problemlerinden birinin olabilmesi,yarık dudak olması gibi sebeplerden olabiliyormuş ama perinatoloji doktoruna gittim çok şükür hiçbir problem çıkmadı. Bu saydıklarımın dışında birde sebebi belli olmayan suyun fazla olma durumu varmış benimkide büyük ihtimalle o diyo doktorumuz. Ama erken doğum riskimiz var şimdi yarında doğum iznine ayrılıcam.heran gelebilirmiş kızımız :) ama şu saatten sonra gelmesi pekte erken doğuma girmez herhangibir sağlık sorunuyla karşılaşmayız dedi doktorumuz.
saglikla huzurla gelir insallah bebisinArkadaşlar kesinleşti yarin sezaryene aliniyorum. Nisan bitmeden bi bebisimiz daha geliyor insallah. Bize dua edin lutfen cok tedirginim
Kendi doktorumla konuşunca rahatladım zaten canım .sezeryan hamilelikten önce bile çok korktuğum birşeydi ama olursada o ihtimalede hazırladım kendimi yapılacak bişy yok :)ayni fikirdeyim hayatim. su saniyeden sonra gelirlerse kendi baslarina nefes alip verebilecekleri ve kilolari da uygun olduklari icin hic bir sorun yasayacaklarini dusunmuyorum. sen de en kotusunu dusunup kendini uzme. seni takip eden doktorun bir sorun olmayacagini soylemis. bunu soyleyip de niye riske atsin doktor kendini? sonucta sorun olursa herkes ilk ona yonelecek.. o yuzden genelde doktorlar en kotu ihtimali anlatiyorlar once. eger doktorun rahatsa, sen de rahat ol. kizin hayirlisiyla gelir insallah
ben iki hafta daha calisacagim. doktoruma sordum, sorun yok calis dedi. o ustune durmayinca ben de durmadim. mayis in 13 u son gunu isimde. gerci biraz yoruluyorum ama isim cok rahat. zaten son hafta dayanamazsam, evden calisir ise hic gelmem bile diye dusundum. bakalim ne zaman tesrif edecek kucuk pasamiz
ay evet ben de o konulardan rahatsizim. ozellikle gecen hafta ayaklarim cok kotu sisiyordu. is yerinde yedigim bir kraker var biraz tuzlu, onu kesince az rahat ettim ama yine de tum gun oturmak zor oluyor.Kendi doktorumla konuşunca rahatladım zaten canım .sezeryan hamilelikten önce bile çok korktuğum birşeydi ama olursada o ihtimalede hazırladım kendimi yapılacak bişy yok :)
Benimde normalde 1haftam daha var raporum için ama suyumun fazlalığından dolayı pek oturup kalkamıyorum çok fazla şiş hissediyorum artık birde işe gidiş yolu biraz yoruyo beni ay sonu diye 1haftada kafa izni verdim kendime patronda sıkıntı yapmadığı için evde annemde orda burda gezerek geçiriyim dedim son haftalarımı sabah erken uyanmak işkence oldu artık bana birde akşama kadar masa başında ellerim ayaklarım çok şişiyo 2haftadır .
maşallhh bi meleğimiz daha geliyo ne gzel sağlıkla gelsin bol bol sütlü günleriniz olsunArkadaşlar kesinleşti yarin sezaryene aliniyorum. Nisan bitmeden bi bebisimiz daha geliyor insallah. Bize dua edin lutfen cok tedirginim
ay evet ben de o konulardan rahatsizim. ozellikle gecen hafta ayaklarim cok kotu sisiyordu. is yerinde yedigim bir kraker var biraz tuzlu, onu kesince az rahat ettim ama yine de tum gun oturmak zor oluyor.
bir de sabahlari surunerek kalkiyorum resmen yaa... ama evde oturursam da hic zaman gecmicekmis gibi geliyor. cunku hafta sonlari oyle oluyor. hazirliklari erken tamamlamayaydik iyiydi.
Saol sekerim. su son haftalar ne zormus mavitepecim yaaa.
valla bugun ise geldim. bir de ustune labratuvara inmem gerekti. oraya girmeden de ayakkabimiza esd strap diye bir sey bagliyoruz elektroniklere zarar verememesi icin. sabahtan beri ters donmus bocek gibi ayaklarima ulasacagimda baglayacagim diye ugrasiyorum.
isin komik yani su anda bayagi bayagi keske bir hafta daha calissam da bitse diyorum ama iznimi iki hafta daha calismak uzere ayarladim. simdi de efeligime sigdirip tukurdugumu yalayamiyorum.keske buyuk konusmasaydim yaa!
sen naptin? izne bu hafta ayriliyorsun galiba degil mi??
Canim hic sorma.bir.suredir.fena tembellik var.masallah masallah prensese. ne guzel buyutmussun sherry annesi.
saglikla gelir insallah. sen yuruyus falan yapiyormusun kanala girsin diye?
bu arada hic kilonu takma. benim bir arkadasim var yine bu kk den. nisan annesi oldu o. 30 kilo almisti hamileliginde. dogumdan sonra ilk on gunde 13 kilo vermis. sezeryan oldu o. odemi biraz gec indi hemen dogumdan sonra vermedi ama emzirdikce, odemi indikce gidivermis kilolari.
ona da dedim sana da diyorum, sizin bu kilolar sizin degil, emanet :) ben mesela 3 senedir ayni kilodayim. dogursam da, emzirsem de gecmez buyuk ihtimal
İnşallah canim. Bebisi kanala.indirmesi kaldiRabbim kolaylığını verir inşallah bi de inşallah normal doğum olur da çabuk kalkarsın ayağa hem daha rahat hareket edersin
ay sen hala calısıodun dimi. ay ben dayanamazdım her halde. ayaklarım devamlı tabure üstünde. asagı salınca şişiyor. işyerinde olsam ayagımı uzatma imkanım yoktu. iyi ki calısmıyordum 32 den sonra valla. işyeri neyse de işe varmak gelmek sıkıntı olurdu. iyi dayanıyorsunuz. sen belli ki izne çıkar çıkmaz doguracan. en azından oglunla daha cok zaman gecirmiş olursun. iyi olur
ben aynı işe dönmicem için sorun yoktu. 32 bile dolmamıstı aldım izni.
benim de nst ler dümdüz ama bakarsın haftaya dogurursun dedi. bi ultrasona bakarak. ne alttan muayene etti ne bişi. neye göre öyle dedi bilmiyorum. inşallah 1 haftaya dogururum. bi diş işim kalmıştı, kaplamam düşmüştü yenisini bekliyorum sanırım onu taktıramadan doguracam. amaaan olsun. ben de kızımla giderim dişçiye
yaa bende işte öyle zor olmasın diye dedim. 4 kilo olunca yaşta 38 olunca belki sezeryan yapalım diyebilirler. evde bakanım olmayınca sezeryan benim için daha da zor olur. cunku hemen ayaklanmam ve bebegime bakmam gerekli.
evde kimsem olmayacak yardım edecek evet beni de endişelendiren o. yemek filan derdiyle ugraşmam zor olacak. eşim de şu anda evden çalışıyor ama yeni bir işe girme durumu var. o evde olsaydı iyi olurdu da oda olmayınca tek kalacam iyice yalnız.yoksa bebegime bakarım ama yemekti ev işiydi o işler kalacak gibime geliyor. bakalım allah yardım eder ya. nedense tek kalmaktan o kadar da korkmuyorm.
Kızlar hepinizin fikirlerine ihtiyacım var bebek cantalarınızı nerden kaça aldınız
Benimde bugun oto koltugu ve arabasi geldi. Herseyi tamam. Foto yuklicem ama cepten yapamadim.Ben o konuda geç bile kaldım daha geçen hafta bebek odamız geldi yerleştirdik ama yapılmadı gereken çook şey var dahaama saolsun annem koşuşturuyo herşeye ben çalıştığım için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?