2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
bende 65 kiloydum 85 oldum
bu kadar kilo olmasa belki daha rahat geçecek hamileliğimiz ama kilo insanı çok yoruyo
ayakkabılarım olmuyo artık
eskiden pamuk prensesin ayakları gibiydi ayaklarım şimdi üvey bacısının ayakları gibi oldular diyorum eşime
evde her iş bana bakıyo yemekti temizlikti ayakta durdukça belim ağrıyo
arada sancımda oluyo aslında elektrik çarpması gibi ama nstde çıkmıyo
bende hep sabah giriyorum nsteye ondanmıki acaba

canım miranda_1986 nın devininde de aynı sorun vardı hatta onunki 8 mm di sanırım.
doktoru sorun yok hafasına göre normal demiş. senin hafta 38 yani endişe etmemen lazım sanki

cilem32
sekerim bizim elemanda da var bobrek buyumesi. 20. haftada ikisi de 6mm idi, simdi soldaki 8mm ye ulasmis. otekisi normal boyuttaymis. daha once 5mm normal demislerdi ama simdi doktorum 36. haftada normal boy nedir bilmiyorum chartina bakmam lazim. ama onemli birsey olsa tekrar ultrason isterlerdi ve seni cocuk hastanesine yonlendirip dogumdan sonra bebegin bobreklerine ultrasonla bakilmasii isterlerdi. bunlari yapmadiklarina gore cok az bir sislik vardir dedi.

ben de biraz arastirdim dunden bu yana, ve cocuklarin cogu anneden dogana kadar bu enflamasyondan kurtuluyormus. cok az bir yuzdelik, dogduktan sonra antibiyotik kullanmak zorunda kaliyormus enfeksiyon gecirmek icin. eger enflamasyon enfeksiyona bagli degilse, mesela bobrege giden tupler tikaliysa o zaman iste operasyon olabiliyormus tikanikligi acmak icin. ama bu gorulen bobrek sorunlarinin yuzde 1 i dahi degilmis. yani cok az bir ihtimal.

ben endiselenmekten vazgectim. su anda zaten yapilabilecek bir sey yok. takip edilecek doktor tarafindan. bebek 1 yasina kadar geldiginde hala enflamasyonu varsa o zaman endiselenebilir.

bu ozellikle erkek bebeklerde cok rastlanan bir durummus. o yuzden bence sende

iki günde 2 mm büyümüş cnm ya o yuzden de taktım kafaya.salı günü tekrar kontrol olcak büyüme devamsa alıncak bebek.sonra tedavi uygulancakmıs nasıl olcak neyden kaynaklı bakılcakmış
bebegin erkekti değil mi ? erkek bebeklerde büyüme sık görülen birşey diye duydum. inşallah dogumdan sonra düzelir canım. öyle olan da çokmuş. burada aynı durumda olan bir kaç kişi var hatırladığım kadarıyla. onlar daha iyi bilir de.

ben ondan diyorum valla. sabahları dinlenmiş oluyoruz cünkü. benim 37 olan ayaklarım 40 a girmiyor. enine çok genişledi. resmen pofuduk oldular. bu da son 7-8 gnde ortaya cıktı. ayaklarımdaki devasa sisme yani. oncesinde bu kadar yoktu. neyse ki azaldı zamanımız.
evde benim de her iş bana bakıyor . eşim evde ama çalışıyor da. pc basından kalkmıyor ki. yemekti çamasırdı bulasıktı hepsi ben de. bir de 38. hafta gebelik yazılarını okuyunca ev işlerini de bırakın eşiniz yapsın filan yazıyor. hee oldu nerdee. hem benim zaten içime sinmez ki. eşim zaman zaman yapıyor ama illa benim yapacağım seyler var. bu sabah mesela camasırları asmadan terası da yıkadım camların da kısmen tozunu aldım. içime sinmiyor ki böyle. gel de yapma

benim eşimde çok yoğun çalışıyo arada yardım ediyo zavallım onuda ben beğenmiyorum kaynanalık yapıyorum resmen adama o iş öyle yapılmaz ne biçim yapıyosun filan diye
neyseki az kaldı biraz daha dayanalım sonrası çok güzel olacak inşallah

cnm ya cok sağol içim rahatladı bıraz da olsa bebğimiz kız.inş. önemli bi sorunla karsılasmayız.2 gunde 2 mm buyumus ama artıs cok fazla degl mi.o kafamı kurcaladı.Rabbim herkesin evladını korusun inş.

O çocuklar öyle yetişmiş demekki canım, anne neyse çocukta öyle oluyor bu hep dikkatimi çekmiştir, sen çocuğunun başından mümkün olduğunca ayrılma canım, onlar varken gözün üzerinde olsun, kıskanç çocuktan korkarım ben, ne yapacakları belli olmaz

Maşallah minik kızına, Allah kolay dogumlar nasip etsin herkese inşallah

masallah masallah prensese. ne guzel buyutmussun sherry annesi.
saglikla gelir insallah. sen yuruyus falan yapiyormusun kanala girsin diye?

bu arada hic kilonu takma. benim bir arkadasim var yine bu kk den. nisan annesi oldu o. 30 kilo almisti hamileliginde. dogumdan sonra ilk on gunde 13 kilo vermis. sezeryan oldu o. odemi biraz gec indi hemen dogumdan sonra vermedi ama emzirdikce, odemi indikce gidivermis kilolari.
ona da dedim sana da diyorum, sizin bu kilolar sizin degil, emanet :) ben mesela 3 senedir ayni kilodayim. dogursam da, emzirsem de gecmez buyuk ihtimal

Kalça genisligiyle alakası varmı ki bu çatının, benim kalcalarimda çok geniş ama dr çatı dar dedi, şaşırdım şimdi

Rabbim kolaylığını verir inşallah bi de inşallah normal doğum olur da çabuk kalkarsın ayağa hem daha rahat hareket edersin

denesemmi acaba yaa ilk doğumya çok korkuyorum doğum zor olur diye
her yolu denemem lazım kolay bi doğum için
Canım, benm de ilk doğumum olcak inş, bn de videodaki kadar esnetemiyorum, bn bide işaret parmagımla yapıyorum yavaş yavaş esnetmeye çalışıyorm kendimce

Kızlar dün dr a gittim 2550 gr 49 cm mayısın 2. Haftası alalım dedi ben de beklesem normal olabilirmi diye sordum olur ama ben normalden yana çok değilim işte çok sancı çekersin normal doğumda epudral yapmayı uygun görmüyorum ama sezeryan da olur falan dedi aklım karıştı normal doğumda bana hastane haber verir gelirim dedi ama zamanında falan gelmez diye düşünüyorum eşim de normal olsun diyor ama kaygılarım var

yaa ne gZel haber bunlar kan görüyosan yakındır gelicek yakışıklı annesi ay hadiiii bakalım darısı tüm bekleyenlerin başına

Kızlar çok ağrım var . 2.870 kg doğdu.emmiyor bugün daha yazamiyim.spinal sezaryan la oldu
sağlıkla büyüt beneğini canım inşşalh

aa nasıl doktor o öyle. ilk bebek mi sizin ?
hemen hemen aynı günlerimiz. 2800 gr benim bebiş. doktor kilosu iyi, normal yaparsın dedi. hem doğumdan sonra daha rahat hareket edersin, vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…