- 17 Eylül 2015
- 413
- 330
- 18
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.841
elif ada güzelmiş canımKızlar bir fikir verin isim konusuna takıldım
Elif Ada
Elif Asel bal demek
Elif Dora doruk demek
Elif Zeren zeki demek
Elif Karen temiz demek ing.
Sizce hangisi olsun? Yada başka öneriniz var mı
bende 65 kiloydum 85 oldumbilemiyorum ki benim sata göre dogum 17 mayıs ama mayıs bası gelir dedi. sanırım kilosuna bakarak böyle dedi. benim kız 3471 gr olmuş bile. yani dogum için hazır. bi kanala girmemiş minik zillim. nst ye 32 den beri her hafta giriyorum. sıfır sancı.
sabah saatlerinde giriyorum ama. akşam ya da gece girsem sancı cıkar. cünkü ögleden sonra karnım inip çıkmaya kasılmaya baslıyo. hele geceleri işkence. kzıım da kıpır kıpır geceleri yatırmıyo beni hep. rahatsız oluo yeri daraldı diye gibime geliyo. bi gelse de hem annesi rahatlasa hem kendisi. ben de bıktım hamilelikten ne yalan söliyim 24 kilo aldım ve 96 kilo oldum. 100 kilo olacam bu gidişle ve bu bi kabus ! sabah kalkınca topuklarıma igne batırıolar sanki. kalkmak yatmak işkence . her anlamda bende bıkkın ve sabırsızım anlican.
canımmiranda_1986 nın devininde de aynı sorun vardı hatta onunki 8 mm di sanırım.
doktoru sorun yok hafasına göre normal demiş. senin hafta 38 yani endişe etmemen lazım sanki
bebegin erkekti değil mi ? erkek bebeklerde büyüme sık görülen birşey diye duydum. inşallah dogumdan sonra düzelir canım. öyle olan da çokmuş. burada aynı durumda olan bir kaç kişi var hatırladığım kadarıyla. onlar daha iyi bilir de.iki günde 2 mm büyümüş cnm ya o yuzden de taktım kafaya.salı günü tekrar kontrol olcak büyüme devamsa alıncak bebek.sonra tedavi uygulancakmıs nasıl olcak neyden kaynaklı bakılcakmış
bende 65 kiloydum 85 oldum
bu kadar kilo olmasa belki daha rahat geçecek hamileliğimiz ama kilo insanı çok yoruyo
ayakkabılarım olmuyo artık
eskiden pamuk prensesin ayakları gibiydi ayaklarım şimdi üvey bacısının ayakları gibi oldular diyorum eşime
evde her iş bana bakıyo yemekti temizlikti ayakta durdukça belim ağrıyo
arada sancımda oluyo aslında elektrik çarpması gibi ama nstde çıkmıyo
bende hep sabah giriyorum nsteye ondanmıki acaba
benim eşimde çok yoğun çalışıyo arada yardım ediyo zavallım onuda ben beğenmiyorum kaynanalık yapıyorum resmen adama o iş öyle yapılmaz ne biçim yapıyosun filan diyebebegin erkekti değil mi ? erkek bebeklerde büyüme sık görülen birşey diye duydum. inşallah dogumdan sonra düzelir canım. öyle olan da çokmuş. burada aynı durumda olan bir kaç kişi var hatırladığım kadarıyla. onlar daha iyi bilir de.
ben ondan diyorum valla. sabahları dinlenmiş oluyoruz cünkü. benim 37 olan ayaklarım 40 a girmiyor. enine çok genişledi. resmen pofuduk oldular. bu da son 7-8 gnde ortaya cıktı. ayaklarımdaki devasa sisme yani. oncesinde bu kadar yoktu. neyse ki azaldı.
evde benim de her iş bana bakıyor . eşim evde ama çalışıyor da. pc basından kalkmıyor ki. yemekti çamasırdı bulasıktı hepsi ben de. bir de 38. hafta gebelik yazılarını okuyunca ev işlerini de bırakın eşiniz yapsın filan yazıyor. hee oldu nerdee. hem benim zaten içime sinmez ki. eşim zaman zaman yapıyor ama illa benim yapacağım seyler var. bu sabah mesela camasırları asmadan terası da yıkadım camların da kısmen tozunu aldım. içime sinmiyor ki böyle. gel de yapma
cnm ya cok sağol içim rahatladı bıraz da olsa bebğimiz kız.inş. önemli bi sorunla karsılasmayız.2 gunde 2 mm buyumus ama artıs cok fazla degl mi.o kafamı kurcaladı.Rabbim herkesin evladını korusun inş.cilem32
sekerim bizim elemanda da var bobrek buyumesi. 20. haftada ikisi de 6mm idi, simdi soldaki 8mm ye ulasmis. otekisi normal boyuttaymis. daha once 5mm normal demislerdi ama simdi doktorum 36. haftada normal boy nedir bilmiyorum chartina bakmam lazim. ama onemli birsey olsa tekrar ultrason isterlerdi ve seni cocuk hastanesine yonlendirip dogumdan sonra bebegin bobreklerine ultrasonla bakilmasii isterlerdi. bunlari yapmadiklarina gore cok az bir sislik vardir dedi.
ben de biraz arastirdim dunden bu yana, ve cocuklarin cogu anneden dogana kadar bu enflamasyondan kurtuluyormus. cok az bir yuzdelik, dogduktan sonra antibiyotik kullanmak zorunda kaliyormus enfeksiyon gecirmek icin. eger enflamasyon enfeksiyona bagli degilse, mesela bobrege giden tupler tikaliysa o zaman iste operasyon olabiliyormus tikanikligi acmak icin. ama bu gorulen bobrek sorunlarinin yuzde 1 i dahi degilmis. yani cok az bir ihtimal.
ben endiselenmekten vazgectim. su anda zaten yapilabilecek bir sey yok. takip edilecek doktor tarafindan. bebek 1 yasina kadar geldiginde hala enflamasyonu varsa o zaman endiselenebilir.
bu ozellikle erkek bebeklerde cok rastlanan bir durummus. o yuzden bence sende
Evet hiç dikkat etmemistim ona.ben de kısmetse 1.6.16 istiyorum
yesilcan86 hiç sorma canım benim biz evleneli bi buçuk seneyi geçti esimle daha bana yeni alıştılar çocuklar ki onun kıskançlıgi da suruyo da kabullendiler en azından öyle deyim ilk zamanlar bana sen niye hep amcamın yanında geliyosun bile dediler inşallah alistiricam canım bizimkilere desem de boş ne yazık ki
Günaydın kizlar. Simdi kontrol den ciktim. Nst.deyim. kizim 1.ayda tam bir kilo almis. 3471 gr olmus. Bas asagi gelis ve.normal icin.hersey yolunda. ama kanala.girmemis.daha. Haftaya çatı muayenesi yapacağım dedi. Gerci.belkide haftaya.doğurur sun.belki bile.dedi.doktor. insallah.cok bekletmez annesini yavrum. Zaten alerjik astim beni boguyor bir de kizim.baski yapıyor sabahlari nefes.alamıyorum.
Allah hepimizi.bir.avazda kurtarsin
bilemiyorum ki benim sata göre dogum 17 mayıs ama mayıs bası gelir dedi. sanırım kilosuna bakarak böyle dedi. benim kız 3471 gr olmuş bile. yani dogum için hazır. bi kanala girmemiş minik zillim. nst ye 32 den beri her hafta giriyorum. sıfır sancı.
sabah saatlerinde giriyorum ama. akşam ya da gece girsem sancı cıkar. cünkü ögleden sonra karnım inip çıkmaya kasılmaya baslıyo. hele geceleri işkence. kzıım da kıpır kıpır geceleri yatırmıyo beni hep. rahatsız oluo yeri daraldı diye gibime geliyo. bi gelse de hem annesi rahatlasa hem kendisi. ben de bıktım hamilelikten ne yalan söliyim 24 kilo aldım ve 96 kilo oldum. 100 kilo olacam bu gidişle ve bu bi kabus ! sabah kalkınca topuklarıma igne batırıolar sanki. kalkmak yatmak işkence . her anlamda bende bıkkın ve sabırsızım anlican.
Benim doktor da ayrı bir çatı muayenesi yapmamıştı ilk doğumda, şimdi de yapmadı henuz.. Ama hamile olmadan kontrole gittiğimizde şöyle bir yüzüme bakıp senin çatın müsait normal doğum yaparsın demişti. Artık kalça genişliğimi siz düşünün... Bu arada 3. Eskişehirli de benim herhalde mayıs annelerinde
Rabbim kolaylığını verir inşallah bi de inşallah normal doğum olur da çabuk kalkarsın ayağa hem daha rahat hareket edersinay sen hala calısıodun dimi. ay ben dayanamazdım her halde. ayaklarım devamlı tabure üstünde. asagı salınca şişiyor. işyerinde olsam ayagımı uzatma imkanım yoktu. iyi ki calısmıyordum 32 den sonra valla. işyeri neyse de işe varmak gelmek sıkıntı olurdu. iyi dayanıyorsunuz. sen belli ki izne çıkar çıkmaz doguracan. en azından oglunla daha cok zaman gecirmiş olursun. iyi olur
ben aynı işe dönmicem için sorun yoktu. 32 bile dolmamıstı aldım izni.
benim de nst ler dümdüz ama bakarsın haftaya dogurursun dedi. bi ultrasona bakarak. ne alttan muayene etti ne bişi. neye göre öyle dedi bilmiyorum. inşallah 1 haftaya dogururum. bi diş işim kalmıştı, kaplamam düşmüştü yenisini bekliyorum sanırım onu taktıramadan doguracam. amaaan olsun. ben de kızımla giderim dişçiye
yaa bende işte öyle zor olmasın diye dedim. 4 kilo olunca yaşta 38 olunca belki sezeryan yapalım diyebilirler. evde bakanım olmayınca sezeryan benim için daha da zor olur. cunku hemen ayaklanmam ve bebegime bakmam gerekli.
evde kimsem olmayacak yardım edecek evet beni de endişelendiren o. yemek filan derdiyle ugraşmam zor olacak. eşim de şu anda evden çalışıyor ama yeni bir işe girme durumu var. o evde olsaydı iyi olurdu da oda olmayınca tek kalacam iyice yalnız.yoksa bebegime bakarım ama yemekti ev işiydi o işler kalacak gibime geliyor. bakalım allah yardım eder ya. nedense tek kalmaktan o kadar da korkmuyorm.
Kızlar bir fikir verin isim konusuna takıldım
Elif Ada
Elif Asel bal demek
Elif Dora doruk demek
Elif Zeren zeki demek
Elif Karen temiz demek ing.
Sizce hangisi olsun? Yada başka öneriniz var mı
Kızlar çok ağrım var . 2.870 kg doğdu.emmiyor bugün daha yazamiyim.spinal sezaryan la oldu
Canım, benm de ilk doğumum olcak inş, bn de videodaki kadar esnetemiyorum, bn bide işaret parmagımla yapıyorum yavaş yavaş esnetmeye çalışıyorm kendimcedenesemmi acaba yaa ilk doğumya çok korkuyorum doğum zor olur diye
her yolu denemem lazım kolay bi doğum için
yaa ne gZel haber bunlar kan görüyosan yakındır gelicek yakışıklı annesi ay hadiiii bakalım darısı tüm bekleyenlerin başınacanımcım bende durum aslında bir hafta kadar daha bekletebilmek üzerine, 32. haftadan beridir düzenli sancım var benim.
Bugün kontrolümüz vardı, NST bu sefer coştukca coştu! Doktorum da doğum nerdeyse başlamak üzere bu gece bile suyun gelebilir, normal tarihini beklemeyecek senin oğlan dedi. Hayırlısı olsun. Az değil artık haftamız.
Bugün yine çatı muayenesi oldum, bu defa baya kan geldi, üstüne pırtı pırtı kahverengili kırmızılı akıntı geldi. Hala gelmeye devam ediyor. Sümüksü değil o nedenle nişan olarak değerlendirmedim. Psikoljik midir bilmiyorum ama muayeneden beridir sanki hafif adet sancım da var gibi gibi. Beklemedeyiz bakalım
Ay oğlum gelicem diye haber veriyor, heyecan bastı
sağlıkla büyüt beneğini canım inşşalhKızlar çok ağrım var . 2.870 kg doğdu.emmiyor bugün daha yazamiyim.spinal sezaryan la oldu
aa nasıl doktor o öyle. ilk bebek mi sizin ?Kızlar dün dr a gittim 2550 gr 49 cm mayısın 2. Haftası alalım dedi ben de beklesem normal olabilirmi diye sordum olur ama ben normalden yana çok değilim işte çok sancı çekersin normal doğumda epudral yapmayı uygun görmüyorum ama sezeryan da olur falan dedi aklım karıştı normal doğumda bana hastane haber verir gelirim dedi ama zamanında falan gelmez diye düşünüyorum eşim de normal olsun diyor ama kaygılarım var
Evet ilk canımaa nasıl doktor o öyle. ilk bebek mi sizin ?
hemen hemen aynı günlerimiz. 2800 gr benim bebiş. doktor kilosu iyi, normal yaparsın dedi. hem doğumdan sonra daha rahat hareket edersin, vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?