2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Pozisyon değiştirdiğinde uzandığında filan geçmiyorsa ve düzenli artış gösteriyorsa eğer yalancı değildir.hadi hayırlısı allah yardımcımız olsun inşallah =)

Sanirim dogru sanci bunlar doktora gidip bi kontrol ettirsem kendimi iyi olacak yoksa panikliyo gibiyim ufaktan

barok-bi canım gözün aydın, Allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Uzun zamandır aklimdasin geçen sordum ama kimseden cvp alamamistim, inşallah ikinizde iyisinizdir

Merhaba kızlar Dün gece hic üşenmeden onlarca sayfa okuyup tek tek alıntı yapıyordum ki uyuyakalmışım hepsi gitti Tekrar alıntı yapamadığım icin kusura bakmayın
Beni ve Ela Baharımı merak eden mesaj atan herkese cooooook teşekkür ederim. Henüz doğum yapmayanlar darısı başınızaBu kadar geç yazmamın sizi merakta bırakmamın sebebi kızımın cumartesi günü sarılık ve enfeksiyon sebebiyle kuvöze alınması ve sonrasinda hastane ile ev arasindaki yoğunluk.
Sanırım doğum hikayemi de merak ediyorsunuzdur
20 Nisan Carşamba akşamı her zamanki gibi örgü örüyordumBu arada da kızımın hareketlerini takip ediyordum ve daha farklı olduğunu hissettim. Hatta eşime bizim kız içerde dans ediyor sanırım gelmek istiyor herhalde dedim. Gündüz annemle konustum kızım azıcık daha sabretsin anneannesi pazartesi günü gelecek dedi. Kv ile konustum kızım 3 gün daha sabretsin babaannesi cumartesi gelecek dedi Neyse gece yattık ve eşim dedi ki "kızım sabah 8de dersim var gel artık da babayı derse gitmekten kurtar" Ben de yavrum kimi dinlesin herkes farklı sey söylüyor kizım kafana göre takıl sen dedimO gece yani
21.04.2016 perşembe günü sabaha karşı 4.30 civarı karın ve bel ağrısıyla uyandım (adet sancısı gibiydi) wcye gittim biraz rahatladı ve yalancı sancıdır diye önemsemedim uyudum. Daha sonra 6.30da tekrar ağrıyla uyandım ve wcye gittiğimde nişanımın geldigini gördüm. Bu arada hep merak ediyordum nasıl ayırt edecegim diye pecetede cok net bir şekilde belli oldu. Önce biraz tedirgin oldum kendimi hazir hissetmedigimi düşündüm fakat toparlanmam uzun surmedi zaten hep bu anı bekliyordum. Yüzümü yıkadım odaya geldim ve eşimi uyandırdım. Saate baktı ve daha alarm calmadı ki neden erken uyandirdin dedi. Ben de sakin ol nişanım geldi kızımıza kavusuyoruz dedim. Eşimi hiç bu kadar telaşlı görmemiştim sanki doguracak olan ben degilmisim gibi sarıldım sakinlestirmeye çalıştım. Sonra duşa duşa girdim ben hem rahatlarım hem de temiz olayım diye. Bu arada eşim benim örgüleri falan topladı onlar da yarım kaldı Neyse önce özeldeki doktoruma mesaj attım hastaneye hemen gitmek istemedim. Fakat geri dönmedi bir türlü. Saat 9a kadar güzelce kahvaltımızı yaptık evi toparladık çantaları kontrol ettik ve hastaneye gidelim bari derken özeldeki doktor çağırdı. Hafif sancilarim vardı cok yogun hissetmiyordum. Hemen nstye bağladı ve düzenli doğum sancilarimin olduğunu 2 kez muayene edip canımı yakmak istemedigini söyleyip hastaneye gönderdi. Tabi biz bu aşamaları hic acele etmeden sakin sakin geciriyoruz. Hastanede bir tanidigimiz vardi önce ona gittik bizi dogumhaneye yönlendirdi. Eşimin içeri girmesine izin vermediler yalnız girdim. Anlattım durumu ve nstye bağladılar. Bu arada anneme ve kvye haber verdik. Kv yakın sehirde oturdugu icin benim sancılar sıklaşmadan yetisti. Annem ancak sabaha karşı gelebilecekti. Artık o çok korktugum catı ve açıklık kontrolüne sıra geldi ve dogumhanedeki o meshur catala oturttular beni. Ebe kontol etti bebek kanala girmiş 2cm açıklık vardı aha kafası da inmiş derken suyumu patlattı. Sanırım yanlışlıkla patlattı şorrrr diye ılık bisey akıverdi içimden. Tamam sen sancı odasında bekle dedi ve sancı macerası basladı.öğleden sonra sancıların sıklığı ve siddeti arttiginda bi kez daha acıkliga baktılar ve sadece 3cm olmustu.Sancılarım dayanılmaz degildi ama o an gözüm korkmadı desem yalan olur. Saatler ilerledikce sancılar 3dkda bir 120leri göstermeye başlamıştı.En yüksek sancımın kaç olduğunu hatirlamiyorum fakat nstde dkda bir 130 olan sancılarla bile nefes alıp vererek başa cıkabiliyordum. Bu durum kvmin dikkatini cekmis ve bağırmamı bagirmazsam ebelerin kontrol etmeyecegini söyledi numaracıktan birkac çığlık attım hatta kvye sordum oldu mu diyehemen ebeleri çağırdı ve artık saat 7ye doğru açıklık 8cm ulaştı. Biraz daha sanci odasinda sancı cektikten sonra sanciyla birlikte ıkınma isteği ve afedersiniz büyük tuvaleti yapma istegi oldugunu soyledim ve hemen dogumhaneye aldılar beni. Nstye bağladılar ama benim sancılar sanki ucuverdi Ebelerle önceden tanışmış olmanın rahatligiyla sohbete basladık. Sanci odasina her gelisinde kız sen hala kıkırdiyor musun diyen ebeler bu sefer sen gülerek doguracaksın herhalde demeye basladılar Tabi normal dogumda gülüp eglenme bi yere kadarmış. Sancılar tekrar başladı ve artık ebeler ne söylerse yapmaya çalıştım. Sancı süresince hic kesmeden ıkınmamı söylediler. Hatta doktor sanki 10 gündür kabız olmussun gibi ıkın dedi ki bu en zoruydu benim icin çünkü ben nadiren kabız olurdum. Ikınmalarım yetersiz kalınca ebelerden biri karnıma bastirarak bebege yardım edecegini söyledi ama anneligin koruma içgüdüsü devreye girdi bebegimi ezmeyin dedim. Güldüler ve korkma ezilmez dediler. Saat 19.45i gosterirken Bebegin başı geldi haydi son kez ıkın dedi doktor ve o an bana bir güç geldi bir hamlede bebegin başı cıktı ve ıkınmayı kesmemi söylediler. Işte bu anı nasıl anlatacagımı bilemiyorum. Hep hayal ettigim ama hayallerimden milyon kat daha güzel bir duyguydu bebegin ordan süzülüşünü hissetmek... Allah isteyen her kadına bu duyguyu yaşamayı nasip etsin...
Bebeğimi ellerine aldılar ve ben o an gözyaşlarımı tutamadım. 10saat sancı cekip 1 damla gözyaşı dökmeyen ben o minik insani görünce mutluluktan ağladım. Yavrumu sildiler giydirdiler ve kucağıma verdiler öyle güzeldi ki ilk düşündüğüm şey " Bunu ben mi dogurdum" oldu. Bir süre kucağımda kaldıktan kokusunu aldıktan sonra dışarı çıkardılar.
3250gr 50cm minik bir prenses dünyaya getirdim

Meraklı ben ebelere sıkı sıkı tembih ettim plasentamı bana gösterin dedim cıkar cıkmaz gösterdiler cok garip karaciğer gibi biseydi. Ilk dogum oldugu ve benim perine dokusu cok sert olduğu icin epizyotomiyi biraz uzun yaptılar. Sonra dikişler atıldı biraz kaporta topladılar ve artık bebişime kavusmak üzere odaya aldılar beni
Bu arada kanımda enfeksiyon cıktığı icin sürekli serum takıldı kızımla sağlıklı vakit geciremedim. Cumartesi günü kızımda sarılık ve enfeksiyon cikinca kuvöze aldılar. Ben pazar günü taburcu oldum. Eve boş gelmek hoşuma gitmedi cok zorlandık ama bebegimizin sağlığı icin sabrettik. Yarın inşallah kizima kavusunca acılarımı da unutacagım.

Canım benim ne güzel anlatmissin sen öyle ya sen ne güzel bi annesin duygusal bi annesin aynı zamanda da ... Okurken yanındaymış gibi hissettim Rabbim tez vakitte kavustursun prensesinle seni bundan sonra dilerim hiç ayrı kalmazsiniz

NicksizYumurta ayy canım ne güzel bi doğum hikayesi böyle. ne kadar güzel anlatmışsın darısı bizlere inşallah böyle güzel doğumlarımız olur hepimizin. Rabbim şifa versin Ele Bahara inşallah bir an önce kavuşun

evet canim benim de asil istegim o. bu konuda cok simarigim, cunku benim hamilelik iznim tam 12 ay. ama ne bileyim, bebek yasini doldursun da oyle geleyim istiyorum ise. anne / kayinvalide olmayinca, cocugu yabanciya emanet etmek cok zor oluyor. belki biraz buyudugunde kendini belli etmeye baslayabilir diyorum.

canim gule gule kullansin bebis odasini. kullanmicak olsa bile de hazir da dursun. o da bir heyecan... ne guzel anneanneler babaanneler dedeler ugrasmis bu is icin :))

dogum korkusu hepimizde var herhalde azicik. ama seninle bir dakika sarkisi gibi, dogum bir gun, evlat omur boyu

Seker bende de var malesef bi kaç gündür de 180 lerde seyrediyor pek yiyemiyom bende
ay o kurutulmus meyveler beni cok kotu etkiliyor. kuru kayisi, incir, hurma hic bir sey yiyemiyorum hemen sekerim firliyor. hatta kucuk boyutlarda cikolata yesem bile o kadar cok cikmiyor!

Bende bazan sezeryani aklimdan gecirmiyorr degilim inan

Kizlar ben dun cati muaynesi oldum

Nasldi muaynen doktor ne dedi ben 38 haftadan beri her gidisimde oluyorum sezeryana gelince de ilki normal doğum olduğu için başıma gelcekleri bilerek beklemek inanki çok zor bakalım bu oğlan da çok bekletirse dayanamam heralde kuru kuru suni sancı almak da istemem

miranda_1986 ve @mavitepe kızlar ben de evde zaman geçiremem sanıyordum.
vakit nasıl geçiyor anlamıyorum şaşırdım bu işe
anacim ben senin gibi yerinde duramayan hop hop is yapan bir kadin degilim ki. hele titiz hic degilim.

evin alti ustune gelse umrum olmaz. kadin gelsin temizlesin derim. annem mesela evde cildiriyor bebek gelmeden yapilacak isler var diye. bizimkini haftaya daha fazla gelsin diye cagirdim. bir perdeleri yikaticam, camlari sildiricem, bir de bir kac esyanin arkasini cektirtir supurur sildiririm. bana gore bebek hazirligi bu kadar

Canim benim ya inan okurken gözyaşlarımi tutamadim, ne güzel yazmışsın ve aynı güzellikte dogumun olmuş tebrik ederim. Allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah, bol bol kokla kizinin cennet kokusunu, darısı biz bekleyenlerin başına inşallah

Benim de bugün kontrolüm vardi kızım bize büyük bir sürpriz yaptı 2400 gr olmuş nasıl sevindim ağladım hatta suyumuz hala azalmaya devam ediyor perşembe tekrar gidecek 16 mayıs olan sezaryen tarihimiz 10 mayısa alındı tabi kızım tekrar gelmek istemezse inşallah durur bizden haberler boyle

Ay canım gözlerim dola dola okudumçok güzel bi kavuşma.zaten kucağına aldığın an bütün acılarını unutuyosun.inşallah bundan sonra minik yavrunla çok mutlu günlerin olur.darısı bize inşallah.

ah guzelim benim! ela bahar gelmis, hosgelmis! ne guzel anlatmissin dogum hikayeni.
sariligi da geciyor herhalde tamamiyle. yarin kavusacagim kizima demissin. hic korkma hayatim, ben de bebekken sarilik olmusum. 7 gun fototerapi gormusum. dermani olmayan dert gorme. boyle kucuk seyler gecer gider unutulur. insallah saglikla sihhatle alip geleceksin yarin kizini. kokusunu uzuuun uzuun cek icine, yanaklarina opucukler kondur. sonra de ki hepsi benden degil haaa, arada miranda teyzenin de kokulu opucukleri var ! buradaki butun teyzeleri opuyor kizcemizi!

insallah dikislerin hemencicik kaynar, cok cabuk iyilesirsin nicksiz yumurtacim. ama bu donemde kendine bakmayi da sakin unutma. uyku, nefes, su. bu ucunu sakin ihmal etme. firsat buldukca uyu. deeriiin nefesler al, bol su ic. cok kolay gozukuyor ama yeni anneler o kadar cabuk unutuyor ki bebeklerinin guzelliginden bu ucunu! birbirimize destek olacagiz; hatirlatacagiz bunlari. hem sen ne kadar kendine iyi bakarsan, o kadar sutlenirsin unutma. sutun bol olsun!

Bugün bende dr a gittim oğlumu gorecem kavuşacagimiz gün belli olacak diye bi heves bi heves yine aksi işler offf. Önce dr un ogleden sonra ameliyatı var diye kayıt yapmak istemediler, gittim dr a rica minnet tmm dedi kaydım yapıldı, nst ye gönderdi ciddi bi sancı yok ve ilk gebelik olduğu için bekleyeceği kadar beklecegiz dedi, anestezi hazırlığı da yapmadi, mayisin 9 unda gel o zaman yapcam dedi, halbuki ben mayıs 10 gibi alır diye hayal ediyordum, mayıs annelerinin çoğu nisanda doğurdu ben hazirana kalacak demekki, oğlan da hareket yokki, bu maydanoz nane olayina bendemi başlasam acaba sancı olursa alırlar belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…