- 31 Ağustos 2015
- 1.524
- 1.989
- 133
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #52.001
Canm sık dişini bi kaç saat sonra bebeğin ellerinde olacak ha gayret Allahım yardımcın olsn çok az kaldı sabırrrrrKizlar acikligim uc cm bulmus en nefret ettigim aciklik muayenesi oldu epidural diye yalvariyorum bi cm daha bekleyecekmisiz
Rabbim yavrunu sana bagislasin hayırlı sağlıklı ömür versin.cok güzel anlatmissin bizde rahatça atlatiriz inş.
baktım ben kraft ta ama mağaxadan mağazaya değiiliyo modeller demkki bulamadım hiç aklıma yatan
yooo sadece ihtiyaç oluyo canım benim cantalarım ufak olur hep sığamam içine diye almak istiyorum bitane
aslında sırt cantasıda gzel fikir cunki oğlum arabasına bindirmeZ bebeği kanguru alıcam mecburen bebeğe sırt cantası daha mantıklı gibi
benmde oğlumda kv zoruyla aldığım cantam var ama onu kullanmak istemiyorum bunda
fiyatıda çok uygunmuş güle güle kullan canım
muhakkak bakıcam canım inşşlh gönlüme yatanı bulurum
vala yazalı baya olmuş ama düzenli ve dakkasında gelen sancılar doğum sancısı diye biliyorum ben
inanki ağlıyarak okudum ne gzel herşeye iyi tarafından bakmıssın ve pozitif bi doğum hikayen olmuş bebeğine geçmiş olsun inşşalh biran önce evinizee dönersiniz bol sütlü günleriniz olsun ela baharla inşlh
Amin kızlar cok tesekkur ederim benimkinden daha güzel doğumlar sizin olsun inşallahağlayarak okudum canım ne kadar güzel anlatmışsın doğumunu darısı bizim başımıza inşallah
bebeğin uzun ömürlü olsun çok öpüyorum ikinizide
Canım sabret 3cm olduktan sonra kolaylaşıyor benim birkac saat sonra sancılar sıklaşınca 8cm olmuştu. Allah bir avazda kurtarsın ne sen cok yorul ne de bebeğin. her sey yolunda gitsin ve minigini sağlıkla al kucağına Allah yardımcın olsunKizlar acikligim uc cm bulmus en nefret ettigim aciklik muayenesi oldu epidural diye yalvariyorum bi cm daha bekleyecekmisiz
Deneyimli anneler... yeni dogum yapmis tazecikler...
Dogumun belirtileri nelerdir diye bir okuyayim dedim, asagidaki yaziyla karsilastim. sizce dogruluk payi nedir?
Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir. Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir. [/QUOTE Mirandacım enerji olayını tam hatırlamıyorum ama ishal olayı oluyor gerçektenbirde geleceği günü anlıyorsun birşeyler farklı gidiyor gerçekten.. Bizim kızın bir önceki akşam hareketleri çok farklı ve can yakıcıydı hatta eşimle çıkışı yanlış yerde arıyorsun kızım diye dalga geçmiştik gecesi nişan geldi sabahta suyum.. Birşekilde onlar belli ettiriyorlar geleceklerini
Canım ben normalde de pek kabız falan olmam ama dogumdan birkac gün önce bağırsaklarda degisiklik vardi. Bi de anlatmistim zaten o gece kızım cok garip hareket etti. Her zamankinden farklıydı. Sanki gelmek istedigini belli etti de annesi işi sakaya vurdu gibi olduDeneyimli anneler... yeni dogum yapmis tazecikler...
Dogumun belirtileri nelerdir diye bir okuyayim dedim, asagidaki yaziyla karsilastim. sizce dogruluk payi nedir?
Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir. Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.
canim gule gule kullansin bebis odasini. kullanmicak olsa bile de hazir da dursun. o da bir heyecan... ne guzel anneanneler babaannelerdedeler ugrasmis bu is icin :))
dogum korkusu hepimizde var herhalde azicik. ama seninle bir dakika sarkisi gibi, dogum bir gun, evlat omur boyu
ay ben kadın filan tutamam ya. eşim istersen birini tutalım dedi. benim içime sinmiyo illa kendim ypacam. kadın gelse bile arkasından bi yol da ben geçerdim her haldeanacim ben senin gibi yerinde duramayan hop hop is yapan bir kadin degilim ki. hele titiz hic degilim.
evin alti ustune gelse umrum olmaz. kadin gelsin temizlesin derim. annem mesela evde cildiriyor bebek gelmeden yapilacak isler var diye. bizimkini haftaya daha fazla gelsin diye cagirdim. bir perdeleri yikaticam, camlari sildiricem, bir de bir kac esyanin arkasini cektirtir supurur sildiririm. bana gore bebek hazirligi bu kadar
hayatim bildigim kadariyla herkes de nisan geliyor ama bazilarimiz bunu farkedemeyebiliyor. o yuzden illa ki nisanini bekleme. bir kac gun once gecenin korunde afadersin cisini yaparken kayip cikmis olabilir.
sancilarini saymaya calis. hani basliyor, pik yapiyor sonra duruyor ya, bir baslangiicindan obur baslangicina kadar dakika tut. eger 10-15 dk da bire indiyse hastaneye gidebilirsin suyun gelmese bile.
ayrica bunu yapan uygulamalarda var. ben android te contracker diye bir sey indirdim. sancin basladiginda butona tikliyorsun sadece. o kendi kendine hesapliyor sana gosteriyor sanci araliklarini.
yalanci sanci da bol sivi tuketince azaliyor benim bildigim kadariyla. susuz kalanlarin nst de daha cok sancisi cikiyormus. bir iki bardak su ic, eger rahatlamazsan yalanci sanci diye bakma bu ise. tetikte olmanin zaten faydasi var zarari yok.
bir avazda kolay dogumun olsun insallah!
bugün yürüyüşte yaptım bi sürü yemekte pazar da onları yerleştirme de. eşimin çok sevdigi ACI BİBER fidelerini mi aşlamadım. onları mı sulamadım oyy çok yoruldum çöktüm şimdi. bugün gündüz uykusu uyumadım gece uyuyayım diye bakalım bizim kız müsade edecek mi
ay ben kadın filan tutamam ya. eşim istersen birini tutalım dedi. benim içime sinmiyo illa kendim ypacam. kadın gelse bile arkasından bi yol da ben geçerdim her haldetemiz olmamışta diyemem ben. kuaforüm geçen saçlarımı mahvetti. yeni eleman içine etti resmen saçlarımı. çingene gibi boyadı
ama gidip şikayet edeceğime röflelerimi kendim hallettim. sevmiyorum gidip şikayetlernmeyi. elimi ayagımı çekiyorum ben.
o kadar cam sildim temizlk yaptım bi yagmur hoop tüm pencereler başa döndü. eskisi gibi degilim ama yine de iş yapmadan duramıyorum. hele bugün kendimi epey yordum valla.
ben de rahat olabilmeyi isterdim ama annemin kızıyım çok görülmez
bebiş gelince de umarım rahat olaiblirim. cünkü uykuma dikkat etmek istiyorum sütüm olsun diye. bir de evde yalnız olacağım bir yardımcım da olmayacak.
ya ben bişi soracam. arada kasılmalarım oluyor benim. hazırlık kasılmaları. karnımın inip çıkmasından top gibi olmasından anlıyorum. ama ne zaman başlayıp bitiyor pek çözemiyorum. bi süre okşuyorum geçiyor. gerçek dogum sancılarını da anlamazsam diye korkuyorum. contractor ugulamasını indirdim ama ne zaman gelir sancı ne zaman gider anlamicam sanırım ben ya. poff
kızlar benim kızımda 3.800 gram olmuş ultrasona görede 39+5..nst de sancım cikiyo ama hiç açılma yokmuş haftaya çarşambaya gün verdi muayene için 4 kiloyu geçerse sezeryan yaparız dedi ama içim rahat diil allah yardımcımız olsun böyle durumda olan varmı
kilosu kaç senin bebişin canmben varim hala beklemedeyiz
Canım bugün benimde çok oldu dk başı tuvalete gittim zor yürüdüm.şimdi iyim bşraz.sende sancını filan takip et.şuan gerek yok bence gitmeyeKızlar ıyı akşamlar nasılsınız benım 1 saattır vajınama acayıp baskı var bebek harekete ettikçe resmen çıkacak gıbı hıssedıyorum sureklı tuvaletım var gıbı ınt baktım bebek dogum kanalına yerlesıyormus oyle yazıyor bu belırtılere acaba yerleatıkten sonra be kadar zamanda doğar kı bılen var mı nasıl oldugunu bunun ıcın hastaneye gürmeye gerek yok dımı suan
Ne.bileyimbaskasini.evimin.mahreminde düşünemiyorum ya. Belki de alismak.lazim.bu temizlikci isine. Bebek ev isleri.ve is.ust uste.gelince yardimci lazim olacak.ay sekerim benim kadin gelip gidiyor her hafta. annem diyor ki arkasindan yatagina altina bak bakalim supurmus mu... ben diyorum bakma bakma! gormedigim rahatsiz etmiyor beni :) ama fena yapmiyor herhalde. toza fena derecede alerjim var benim. toz biraksa tikanir nefes alamazdim. idare ediyor iste. o yuzden cok da dipine kosesine bakmiyorum.
ben camlari da cok az temizliyorum yaaa. ama napiyim. 24. kattayim ben. zaten obur tarafini temizleyemiyorum ki. anca icini. o da cok arada sirada biri eliyle dokunmamissa temiz duruyor. ama bebek gelmeden bi sildiricem. sonra unuturm cunku...
ben bir tek mutfagimi temizletmiyorum kadinlara. orada yemek yaptigim icin cok hoslanmiyorum. kendim bilmek istiyorum yani temiz oldugunu. tezgahlarimi, dolaplarimi, mikrodalgami, firinimi falan hep kendim silerim. bizim kadin bir tek yerleri supurup siliyor mutfakta.
kasilmalara gelince, ben daha su braxton hicks olayini bile yasamadim. hic kasilmiyorum ayol ben. benimki tembel olup 41. haftayi bekleyecek herhalde!
ama yine okudugum kadariyla soylemek gerekirse aralarinda cok fark varmis. braxton hicks kasilmalari dedigin gibi karindan, top gibi kasilip gevsiyormus ve her kadin hissetmezmis bile bunu. ayrica pozisyon degistirdiginde, vucudunu hydrate ettiginde falan hep azaliyormus. ama gercek kasilmalar hem karindan hem belden giriyormus. anladigim kadariyla cok daha sancili. yani ne zaman girip ciktigini bilebilirsin. bir de o pozisyon degistirmekle falan gecmiyormus. yani bayagi belli ediyor olmasi lazim kendini.
ben de arada hic bisi hissetmiyorum dogurdugumu anlamicam galiba diye panikliyorum (sanirim bu yeni anne panigi).. sonra annem diyor ki ooooooooooyle bi anlarsin ki hiiic meraklanma.bence de asil kasilmalari yasadigimizda rahatlikla anlayabilecegiz. ben dogumun evrelerini de uygulamalar sayesinde takip edebilecegimizi dusunuyorum. herhalde sadece zamani degil daha sherricim.
ay ama gelsin artik yaaaaa....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?