- 5 Ocak 2011
- 14.503
- 23.167
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #52.321
hem kedili hem köpekli ev. ne güzel olur.. ben de istiyorum hayvan ama eşim evde istemiyor. zaten çok temizlik gerekiyor ben hepsini birlikte yapamam zaten. bir gün hayalimiz bahceli bir ev. bahcesinde cesit cesit sebze yetiştirmek için.. olmadı emeklilikte. ve kapısında bi köpüş içerde bi kedişay evet. evin disi sayisi cok azaldi. esime disi bir kopek alalim diyorum, gebelik yuzunden cildirdigimi dusunuyorum. halbuki 30 senedir kopek istiyorum ben!!!
mavitepe cim sen nasilsin hayatim? senin oglan erken gelcem erken gelcem dedi dedi durdu, simdi de rahat etti icerde herhalde
evet kopek bahceli ev olmadan cok zor oluyor. o yzuden bizimde su ana kadar minnosumuz vardi sadece. ama su evimizi satabilirsek bi yeni alacagimizin bahcesi de olacak. o yuzden ben kopek de istiyorum.hem kedili hem köpekli ev. ne güzel olur.. ben de istiyorum hayvan ama eşim evde istemiyor. zaten çok temizlik gerekiyor ben hepsini birlikte yapamam zaten. bir gün hayali bahceli bir ev. olmadı emeklilikte. ve kapısında bi köpüş içerde bi kediş
ay aynen yaa.Valla görünen o.5 hafta önce doğum başladı dedi doktorlar, bi 5 hafta sonra anca gelecek heralde, 42. haftayı bekleyecek gibi gelmeye başladı iyice.
Doğmadan bi hareketlerini videoya kaydedelim diyoruz, zıplayıp hoplayıp karnımı delecek çocuk, kayıt tuşuna basında sakinleşiyor, tek bir hareket kalmıyor.
Sıpa şimdiden parmağında oynatıyor bizi. Bu aralar da derdimiz o
ay canim yaaa... kadinlrin isi hiiiiic bitmiyor degil mi.. iste bitse evde devam ediyor.
ben de bu hafta sonu temizlik yaptiracagim ama hic kendim ugrasmayacagim. annem basinda duracak kadinin onlar halleder. lakin icimde acayip bir durtu bulup bulup birseyleri duzenliyorum. mesela evraklarimizin oldugu bir dolap var. dun onu indirttim esime. tek tek hepsini dosyaladim, kategorize ettim geri koydurdum. bu isi en son ne zaman yaptin desem soyleyemem bile. ama icimdeki basak burcu canavari yavastan disari cikiyor bos kaldikca!
Valla görünen o.5 hafta önce doğum başladı dedi doktorlar, bi 5 hafta sonra anca gelecek heralde, 42. haftayı bekleyecek gibi gelmeye başladı iyice.
Doğmadan bi hareketlerini videoya kaydedelim diyoruz, zıplayıp hoplayıp karnımı delecek çocuk, kayıt tuşuna basında sakinleşiyor, tek bir hareket kalmıyor.
Sıpa şimdiden parmağında oynatıyor bizi. Bu aralar da derdimiz o
evet hickirik da cok onemliymis! benimki aksamlari hickiriyor daha cok. gunduzleri zaten yatsin uyusun tosbaga baska isi yok
ve katiliyorum su son gunler gecmek bilmiyor! hafta sonu hamilelik foto cekimi yaptik. artik o da bitti benim sabir tasim caaaaaaaaaaat diye catladi. sabah kalktim yatagima bakiyorum islanmis mi suyum gelmis mi diye. bi de uzuldum ayol yatak kuru diye! tamam tamam cok sabirisizim kabul ediyorum
ay ben de agdaya bu hafta gidecegim. benim bir de hastaneden brosur tutusturdular elime dogumdan bir hafta once agda ya da jilet kullanmayin enfeksiyon riskini arttiriyor diye.Sen işleri bitirmişsin sıkılmamak için iş çıkarıyodun kendine canım enerjiksin anlaşılan
Ben de tam tersi işe gidiyorum diye nerdeyse 1aydır ne evle ilgileniyorum ne yemek yapıyorum aldı başını gidiyo herşeyy
Yarın temizlik var ama bende pek kılımı kıpırtatmayı düşünmüyorum ne yapılcaksa söylicem uzancam diye planlıyorum ama bakalım ne göstercek zaman
Birde haftasonu kuaföre gitmeyi düşünüyorum ama erken mi acaba bi hafta dahamı beklesem bilemedim
iste nefes egzersizi yapiyor da ondan! amniyotik sivi yutuyormus o da hickiriga neden oluyormus. ama hickirmasi cok iyi. bu cigerlerinin gelistigini ve dogdugunda rahat nefes alabilecegini gosteriyor.Hickirik ne için önemliymis canım, benim oğlan günde 3 4 posta hickiriyor, onceden bu kadar sık hickirmazdi, 2 haftadır çok arttı nedense ve artık disardanda farkediliyor hik hik ettikçe
iste nefes egzersizi yapiyor da ondan! amniyotik sivi yutuyormus o da hickiriga neden oluyormus. ama hickirmasi cok iyi. bu cigerlerinin gelistigini ve dogdugunda rahat nefes alabilecegini gosteriyor.
kuzum senin pasanin zaten cigerleri gelismistir artik. 37. haftanizi doldurmussunuz. bu zamandan sonra benim bildigim kadariyla bebek sadece kilo aliyor icerde. yoksa tum organlari gelismis ve doguma hazir bekliyorlar. seninkinin kilosu da yerindeyse hayirlisiyla gelebilir artik.Ay hadi inşallah sevindim Bak şimdi
Gözünüz aydın canım Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inş. Kaç kilo doğdu oğluşun?
Benim merak ettiğim kesi yapılmadı yırtığın mı oldu neden o kadar dikiş gerekti? Bir de doğum esnasında vajinada acı oluyor mu ? Ben doğum sancısından değil de o kafa çıkışı esnasında yaşayacağım acıdan çekimiyorum
ilk bebeğim erken doğdu 36 haftalıktı.3kilo 110g dı ama suni sancıyla bile doğumum 2 gün sürdü canım.bende küçük olunca rahat doğururum sandım. aslında tersi oluyormuş. tabi 4 kiloyu geçince çoğu doktor zaten sezeryana yönlendiriyor zaten.bebis gecen hafta bile 2.8 kiloyu gecmisti. zannediyorum o kadar kucuk degil artik.
bu sefer ki dogumun daha kolay olur insallah canim. ama bebeginin masallahi varmis. 3 kilo 110 gr normal bir dogum icin gayet ideal bence.ilk bebeğim erken doğdu 36 haftalıktı.3kilo 110g dı ama suni sancıyla bile doğumum 2 gün sürdü canım.bende küçük olunca rahat doğururum sandım. aslında tersi oluyormuş. tabi 4 kiloyu geçince çoğu doktor zaten sezeryana yönlendiriyor zaten.
ay ben de agdaya bu hafta gidecegim. benim bir de hastaneden brosur tutusturdular elime dogumdan bir hafta once agda ya da jilet kullanmayin enfeksiyon riskini arttiriyor diye.
o yuzden bu hafta sonu gidecegim. aslinda normalde beni bir ay goturur o agda ama hamilelikte hormonlar sagolsun sacim kilim tuyum uzuyoda uzuyo..
ben de hic boyatmadim yaaa. diplerim sacimin yarisi oldu artik! kesim diye bisi de kalmadi zaten.Ay bende halledeyim o zamn haftasonu pazartesi de çatı muayenesi yapıcakmış doktorumuz gerçi bişy yok bende ama temizleniyim paklanıyım son zamana kalmasın.birde saçlarımı boyatıcam hamileliğimi öğrendiğimden beri gitmedim hiç saç bakımına bunalıma girmeme az kaldı
ben de hic boyatmadim yaaa. diplerim sacimin yarisi oldu artik! kesim diye bisi de kalmadi zaten.
ama ben az daha sabredeyim bebek dogunca gideyeyim diye dusunuyorum. gerci artik zararli degil falan diyorlar ama annemi kuafore birakip aldigim zamanlarda bile icerideki koku beni cok rahatsiz etti.
Allah bağışlasın. Darisi bizlere inşallah.Evimizile geldik cok sukur kizlar iyiyiz oğlum ve ben.. kısaca dogum hikayemi anlatayım size ornek olur belki..
Saat 12de adet sancisi gibi sanciyla uyandim ama 10 dk da bir falan geliyo boyle hafif hafif ablami aradim doğum sancısı değildir oyle olmaz dedi ama hala devam ediyordu kaynanama gittim eşimi aradim isten geldi saat 3gibi hastanedeydik. Doktor muayene etti açılma 2cm nst de sanci var.. beklicez dediler yatirip nst baglandi sabaha karsi acilmam 4cm di sunni sanci takacaklar taktirmadim zaten sancılarım hic kesilmeden 5dk birdi tum gece.. 7cm de epidural yada sezeryan diye isyandaydim epidural yaptılar ama yarım saat rahatladim acilmam tamdi.. ikinmalar geldi iki saat ikindim ama karnima basiyka sonunda koca kafali oglum doğdu :) 24 saatin sonunda hic agri sizi kalmadı tabi dikişlerim disindaiki saat dikis atildi hem ic hem dis toparlandim ama :) birde kanim dustu ayaga kalkamadim iki unite kan aldim iyiyim artik mutlu mesut evimizdeyjz :)
Hepinize tesekkur ederim artik sorulara sorunlara açığım kizlar elimden geldigince cevaplarim :)
canım hiç korkma ve kafana takma benimde en cok korktuğum şey oydu ama iğne yapıldı bana ve uyuştu oram komple hatta bebeğin kafası çıkarken dr kesti beni düşün hiç bişe anlamadımGözünüz aydın canım Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inş. Kaç kilo doğdu oğluşun?
Benim merak ettiğim kesi yapılmadı yırtığın mı oldu neden o kadar dikiş gerekti? Bir de doğum esnasında vajinada acı oluyor mu ? Ben doğum sancısından değil de o kafa çıkışı esnasında yaşayacağım acıdan çekimiyorum
hemen hemen tutuyo canım 100 200 +- oynuyor sadecePeki bir sorum olacak doğum yapanlara. Doktorun ultrasonda söylediği ile bebisinizin gerçek kilosu arasında fark çıktı mı? Yoksa birbirine çok mu yakındı.
işin falcılara kaldıysa yandın sen tatlımmdogum yapan arkadaslara gecmis olsun.. bebisleri anali babali buyusun, omurlu olsun insallah
benim de normal dogum yapan arkadaslara bir sorum var. karninizin asagiya indigini anladiniz mi? bir de karniniz asagiya indikten ne kadar zaman sonra dogumunuz gerceklesti??
bir de falci arkadaslara bir sorum var, ay benim ki ne zaman gelecek!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?