- 8 Temmuz 2015
- 96
- 178
- 93
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #6.601
Bende senin gibiyim canım açlığımı hissediyorum tam iki lokma alıyorum sonra midem dahada bulanıyor bırakıyorum yemeyi.Başından beri bir kez kustum sadece ama neredeyse 7/24 bulantı var[/QU
Yalnız olmadığıma sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilemedim( yarın doktor randevum var buna kesinlikle çözüm bulmalıyız.. bebeğimin sevincini yaşayamaz hale geldim neredeyse :'( Allah yardımcımız olsun canım dayanma gücü versin bize yavrularımız için.. AMİN..
tuza son aylarda dikkat etmek lazım ödem topluyor vücut benim arkadaşımın ayakları 9. ayda 41-42 olmuştu 38 giyiyor normaldeYok demedi şekerim ama ben daha kadın doğumcuya gidemedim. Sadece aile Dr uma göründüm. İlk randevum 27 ekimde. Burda 8 hafta dolmadan almıyorlar Dr lar. Valla 7 kilo ile atlatacagimi hiç sanmıyorum. Şimdiden iki kilo almışım. Kilom bayağı çok. Söyletip de utandırma :))) aslında bende uzak duruyorum dışarıdaki yiyeceklerden. Hep evde yiyorum ama maalesef ki turşu aseriyorum. Onun da malum tuz oranı çok. Bir de peynir. İkisini bir yiyip duruyorum. İnşallah bu asermeler de dokuz ay sürmüyordur.
canım idrar testi galiba tit diye yazıyordu galiba listede sadece onu yapmıyor aile hekimliği geri kalanını yapıyor hastanede 380 tl istemişlerdi lüzumsuz bence ayrıca ilaç olarak folik asit kullanıyorum bir de düşük tehlikem var onun için progestan fitil diğer vitaminler ve kan ilaçları 3. aydan sonraymışGüzel anneler merhaba benim bebeğim 7. Haftaya yeni girdi mayıs sonu gelicek sanırım. 2 sorum var tecrubelerinize ihtiyacım var.
1. Geçenlerde ilk kontrole gittim. Doktorum bi kaç testtten bahsetti hepatit vs. Bunları aile hekiminde yaptırabilirsin dedi. Bu testleri yaptıran var mı aile hekimi hepsini yapıyor mu bi kısmını hastanede mi yaptırmam gerekir?
2. Bir de doktorunuz size hangi ilaçları verdi? Ben şu an bi folik asit kullanıorum ismi folbiol bir de hem vitamin hem mide bulantısına iyi gelirmiş decavit diye bişey. Sizin başka takviye için aldığınız şeyler var mı?
Cevaplarsanız çok sevinirim.
benim de 2 hafta sonra 2li testim canım yaptırmakta kararsızdım da dün eşimle konuşup tedavisi olan rahatsızlıklar varsa çıksın diye düşündük.o yüzden yaptırcam :) bugün gördüm ultrasonda minnoş baya bebekcik olmuş geçen gördüğüme göre nasıl da değişmişKızlar ikili test hakkında ne düşünüyorsunuz 2 hafta sonraya doktorum çağırmıştı. Hem test için hem de bebek olarak görelim miniği demişti.. Ben test yaptırmayı düşünmüyorum aslında ama kararsızım sizler ne düşünüyorsunuz?
ben de şuan medipol mega elif hanıma gidiyorum ama atakent acıbadem mesut beye de gidicem bir de devlete ara ara gitmek istiyorum özel sektöre bazen güvenemiyorum doğumu acıbademde istiyorum aslında evime çok yakın ama dr.dan memnun kalırsam tabikiKizlar hangi hastanelere karar verdiniz takip konusunda..ben diger gebeliklerimde medipol sinem hanima gidiyordum ama ist baskent unv hastanesinde guldeniz hanimi baya kisi tavsiye etti ancak bu hafta randevu bulduk ilk defa gidicem..bakalim her turlu tahliller ve dogum islemleri ssk karsiliyor ucretsiz.insallah begenirim doktoru..sizler nerelere gidiyorsunuz fikir olsun
canım 2li testte sadece genetik bozukluklara bakılıyor tedavisi yok down sendromu ile Edwards Sendromu demişti doktor o hastalıklara bakılıyor ve sadece senin yaşın sigara kullandığın hormonların ve bebeğin bilgileri alınıp olasılık hesaplanıyor senin bebeğinde şu rahatsızlık var diyemiyor dr. çünkü o da bilemez 20. haftada yapılan detaylı ultrasonda dediğin gibi tedavisi olabilecek hast. çıkıyor kalbinin delik olması gibi ama merak edip yaptırmaya karar verirsen doktor olumsuz bir sonuç söylerse sakın kendini üzme yıpratma o sadece bir istatistik amniyosentez öneriyor doktorlar kesinlik içinbenim de 2 hafta sonra 2li testim canım yaptırmakta kararsızdım da dün eşimle konuşup tedavisi olan rahatsızlıklar varsa çıksın diye düşündük.o yüzden yaptırcam :) bugün gördüm ultrasonda minnoş baya bebekcik olmuş geçen gördüğüme göre nasıl da değişmiş
hımm anladım canım teşekkür ederim detaylıca yazmışsın çok sağol :) inşallah çıkmaz canım birşey yaptırmazsam da merak etcem yaptırırsam en azından gönlüm rahat olabilir doktorun söyleyeceği sonuca görecanım 2li testte sadece genetik bozukluklara bakılıyor tedavisi yok down sendromu ile Edwards Sendromu demişti doktor o hastalıklara bakılıyor ve sadece senin yaşın sigara kullandığın hormonların ve bebeğin bilgileri alınıp olasılık hesaplanıyor senin bebeğinde şu rahatsızlık var diyemiyor dr. çünkü o da bilemez 20. haftada yapılan detaylı ultrasonda dediğin gibi tedavisi olabilecek hast. çıkıyor kalbinin delik olması gibi ama merak edip yaptırmaya karar verirsen doktor olumsuz bir sonuç söylerse sakın kendini üzme yıpratma o sadece bir istatistik amniyosentez öneriyor doktorlar kesinlik için
maşallah canım çok şanslısın :) benim bulantılarım çok oldu da şimdi azalmaya başladı gibi sanki gerçi bugün istifra ettim o da nazar boncuğum olsun :) büyümştür tabi en son kalp atışı için 2-3 hafta önce gittiysen bide görmen lazım yeni halini ben bugün gittim de ultrasona çok minnoş yaSlm kızlar nasıl gidiyor hamilelik benim gayet güzel geçiyor bulantı kusma olmadı hiç bende 3 gün sonra randevum var minigim baya büyümüştür artik 2 li tarama testi için daha bisey demedi Dr. Belki bu sefer söyler
Sağ ol canımCanım çok geçmiş olsun geçtiğimiz hafta ben de acayip şekilde nezle oldum inanılmaz kötüydü estervit c vitamini ile desteklemek zorunda kaldık neyse ki iyi geldi ben o günlerde burnumu tuzlu su ile yıkadım oldukça iyi geldi deneyebilirsin.
Ben de de belirtiler azaldı böyle bir şeyden ben de çok korkuyorum ama herkes diyor ki kötü bir şey olsa muhakkak belirti verir böyle duramazsin diyorlar ben de biraz öyle düşünüp kendimi rahatlatiyorumKizlar gecenin bu saatinde uyandim ve kendi kendimi resmen strese bogdum yuzustu donmusum uyurken kasiklarim agrimis nasil ama genelde yuzustu yatarken goguslerim agrirdi sonra kendi kendime bakayim dedim yok goguslerimde agri yok hic kalmamis ngebelik sonlaninca hamilelik belirtileri azalirmis ya nasil su an uzgunum ya kalbi durduysa diye nasil endiseliyim anlatamam diger yandan acaba bi haftadan sonra gogus agrisida mi bitiyor bende zaten mide bulantisi yoktu simdi hicbisey kalmdi sizde nasil azalma varmmi gogus agrilarinizda kizlar
Güzel anneler merhaba benim bebeğim 7. Haftaya yeni girdi mayıs sonu gelicek sanırım. 2 sorum var tecrubelerinize ihtiyacım var.
1. Geçenlerde ilk kontrole gittim. Doktorum bi kaç testtten bahsetti hepatit vs. Bunları aile hekiminde yaptırabilirsin dedi. Bu testleri yaptıran var mı aile hekimi hepsini yapıyor mu bi kısmını hastanede mi yaptırmam gerekir?
2. Bir de doktorunuz size hangi ilaçları verdi? Ben şu an bi folik asit kullanıorum ismi folbiol bir de hem vitamin hem mide bulantısına iyi gelirmiş decavit diye bişey. Sizin başka takviye için aldığınız şeyler var mı?
Cevaplarsanız çok sevinirim.
Canım doktora sorucam ben gittiğimde bu testte down harici bir sonuç çıkacak mı, bir tedavisi olacak mı diye eğer çıkmayacaksa istemiyorum açıkçası en ufak bir sonuç bile beni üzer biliyorum kendime Zindan ederim hamileliği :/ Rabbim bebeklerimizi korusun sağ salim gelsinler inşallah..benim de 2 hafta sonra 2li testim canım yaptırmakta kararsızdım da dün eşimle konuşup tedavisi olan rahatsızlıklar varsa çıksın diye düşündük.o yüzden yaptırcam :) bugün gördüm ultrasonda minnoş baya bebekcik olmuş geçen gördüğüme göre nasıl da değişmiş
Değil mi bende öyle biliyorum ama yinede doktoruma danışmak istiyorum. Siz yaptırcak mısınız testi?canım 2li testte sadece genetik bozukluklara bakılıyor tedavisi yok down sendromu ile Edwards Sendromu demişti doktor o hastalıklara bakılıyor ve sadece senin yaşın sigara kullandığın hormonların ve bebeğin bilgileri alınıp olasılık hesaplanıyor senin bebeğinde şu rahatsızlık var diyemiyor dr. çünkü o da bilemez 20. haftada yapılan detaylı ultrasonda dediğin gibi tedavisi olabilecek hast. çıkıyor kalbinin delik olması gibi ama merak edip yaptırmaya karar verirsen doktor olumsuz bir sonuç söylerse sakın kendini üzme yıpratma o sadece bir istatistik amniyosentez öneriyor doktorlar kesinlik için
Canim ben daha önce de yazmıştım yaptırmiycam eğer bebeği aldırmayı düşünen varsa yaptırmalı kişisel bişey bu ama ben bir yüzdeye istatistiğe bağlı olarak bebeğime Kıyamam benim dedem ve k.Pederim ölüm döşeğinde o yüzden moralimi bozacak bisey istemiyorum doktor bana tedavi olmalısınız esinle böyle çocuğunuz olamaz dediği ay hamile kaldım o mucizem benim Dr. Danışın makaleleri okuyun bu testler adı üstünde tarama testi genetik bozukluk testi bebekteki kromozomları değiştiremeyecegine göre yapacak bişey yok Allaha dua etmekten başkaCanım doktora sorucam ben gittiğimde bu testte down harici bir sonuç çıkacak mı, bir tedavisi olacak mı diye eğer çıkmayacaksa istemiyorum açıkçası en ufak bir sonuç bile beni üzer biliyorum kendime Zindan ederim hamileliği :/ Rabbim bebeklerimizi korusun sağ salim gelsinler inşallah..
Değil mi bende öyle biliyorum ama yinede doktoruma danışmak istiyorum. Siz yaptırcak mısınız testi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?