2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380

Ben de ornek vereyim sagma konusunda. Sabah ise gitmeden önce emzirip kalani sagiyorum 7.30da. Sonra isteyken saat 10.30 da sagiyorum 160-160 toplamda 320 cikiyor. Saat 14.30 da sagiyorum tekrar yine hemen hemen ayni miktarda cikiyor. Tabii o arada cok rahatsizlik verirse sagma saatlerini kaydirip gunde 3 de yapabiliyorum ama 3. Seferde fazla zaman gecmemisse o kadar cikmiyor.

Kızlar bebeginiz emmeye baslayinca ya da sut sagmaya baslayinca birkac saniye sonra gogsunuze sut hucum ettigini farkediyor musunuz? O anda bebegim kontrolu kaybediyor direk hava yutuyor cuk cuk ses cikarip. Boyle bisey yasayan var mi?

Coresatin benim de kurtarıcım resmen ne zaman isilik olsa veya kızarmış bi yerini görsem ondan sürüyorum 1 günde iyileştiriyor. Kortizon da içermiyormus.

Günde 2 defa mutlaka sağıyorum ,
Birisi sabah emdikten sonra , sabah saat 8 de emiyor uyuyor 11 e kadar , diğeri akşam 8 de yine uyuyor gece 12 ye kadar , kilo dert etmeyin evden çalılıyor olmamdan ve hareketsiz kalmamdan dolayı bir kaç kilo aldım,
diyetisyene gittim kapıdan kovdu :) emziren annesi sabret 9 ay sonra bişey kalmayacak diye...

Evet 1 kez sagabiliyorum. 2 kez sagmama imkan yok ki. Buzdolabinda sut en fazla 3 saat bekler. Sabah sagdigim sutu cope atarim sonra. Ogleden sonra eve gitmeme yakin sagip hemen buzdolabina koyuyorum eve arabayla gittigim icin arabadada klimayi aciyorum bozulmasin diye gidincede buzluga. Zaten evden cikmadanda 1 kere sagmis oluyorum.

Bizimkide anneannesinde hic durmuyordu bende kara kara dusunuyordum. Hele ilk gun eve geldigimde annemin gozleri yuvalarindan cikmis dairesel hareketler ciziyordu:) ama simdi masallah cok iyi anlasiyorlar cunku annem kendi duzenini kurdu kizimla. Bende o duzenlerini bozmamaya calisiyorum.

Isteyken sagdigin sutu ne yapiyorsun sonra? En fazla 3 saat bekler buzdolabinda yaziyor.

Kızlar bebeginiz emmeye baslayinca ya da sut sagmaya baslayinca birkac saniye sonra gogsunuze sut hucum ettigini farkediyor musunuz? O anda bebegim kontrolu kaybediyor direk hava yutuyor cuk cuk ses cikarip. Boyle bisey yasayan var mi?
Rvet emmeye basladiktan bir sure sonra damarlarindan birsey aktigini hissediyorsun arkasindan cuk cuk diye ses cikarmaya basliyor ve sonrasinda genize kacan bir sut oksurme ve oksurdugu icin sinirlenip aglayan bir findigim var benimde :)

Kızlar slm
Bir sorum olucak sizlere
Hamilelik öncesi adeti çok düzenli olupta
Doğumdan sonra ilk adetini olmuş ama ikinci adetinde gecikme gibi düzensizlik yaşayan oldu mu aranızda?

Canim oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve dondurucuda 3 ay saklanabiliyor. Istersen tekrar bir araştır ben çok yerde okudum. Sagdığım sütleri is yerimde dondurucuda saklıyorum, tarihleri ve ölçüsünü yaziyorum üstlerine, birikince alıp eve getiriyorum çünkü şuan daha eskiden sağilan sütlerim var dondurucuda onları içiyor zaten. Buz cantalari var içine buz aküsü de koyuyorsun ve buzu çözülmeden eve getirmiş oluyorsun. Ya da donuk degilse bile soğuk şekilde getiriyorsun. Bu arada bizimki de bazen genzine kaçırıyor kacmasa da hava yuttuğu icin hemen gaz rahatsiz ediyor ve cirpinmaya başlıyor vuruyor ağlıyor hiç uzun uzun ememiyoruz.

Kızlar slm
Bir sorum olucak sizlere
Hamilelik öncesi adeti çok düzenli olupta
Doğumdan sonra ilk adetini olmuş ama ikinci adetinde gecikme gibi düzensizlik yaşayan oldu mu aranızda?

Benim eskiden düzensizdi zaten doğumdan sonra da daha hic olmadim. Ama duyduğuma göre düzensiz oluyormus ilk başlarda.

Kızlar sizin bebekleriniz de uykusunda geriniyor mu yani sırtını dinlendirmeye çalışıyor gibi.benimki bu ara çok yapıyor acaba bir yeri mı ağrıyor
Bi yeri agrısa aglar devamlı sanırım.benim oglan benden güzel geriniyo valla hayranım rahatlıyo,ben okadar yapamam

Bi de agzına bi yerine bakıyo,aglıyo bizimki de tabi doktorun anlattıgını da anlayamıyorum o ara.
Inek sütü önermiyolar nedense 1yasına kadar.biz lıkır lıkır içmişiz de bakalım ben napıcam

Dönencenin modeli aklınızda mı,ben de böyle ısıklı istiyorum belki uyumasına yardımcı olur.dönuyor mu tavana yansıyan desen?

Dönenceyle hala ilgilenen cocuklar tanıyorum 7-8 aylık,gecmez modasıdiş kaşıyıcısı favorimiz buara cıngıraklı olanından

Bence diş çıkardıkları için. Anlattıklarını bende yaşıyorum. Geceleri uzun uzun uyuyan bebek,şimdi 1 buçuk saatte bir emmeye kalkıyor. Uykuya dalarken bile el agızda. Huysuzlaniyor. Bence tek dertleri diş.

Bebeklerin bi kaç çekmeden sonra sütun indiğini hissediyorum . İki göğsümde birde şişiyor. Emilmeyen gögusten suyu sızmaya başlıyor. Ben tazyikli gelmesin diye ilk önce yaşlanarak emziriyorum.tazyik geçtikten sonra düz pozisyon alıyorum.

altını açıp bol bol havalandırın hem çok hoşlarına gidiyor hemde iyi geliyor altına su geçirmez alezyada alt açmabezi vs bişey ser mızmızlanana kadar dursun öyle

Ben de o şekilde denedim ama yine aynı. Şimdi hissedince hemen memeyi ağzından alıyorum. Sızlama geçince tekrar veriyorum öyle idare ediyoruz.

Ne kadar guzel bir gunluk program cok hosuma gitti ama bebsiniz uslu galiba bizimki kendi basina 5 dk.dan fazla durmuyor kesinlikle:-( ama tebrik ediyorum cok hos kesinlikle faydalanacagim fikirler..

mızmız olduğu zamanların çözümünü buldum eğer çok mızmızsa hemen bi banyo yaptırıyorum kendine geliyor mayışıyor
bütün gün evde bağıra bağıra şarkılar söylüyorum kırmızı balık kaç kaç kaç diye çenem düşecek yakında kesin onunda kafası şişiyordur Allah tan komşumuz yok kimseyi rahatsız etmiyorum bed sesimle

karnı tokken arabaya koyup dışarı çıkın eve en yakın parka gidin çok değişik geliyor dışarısı nereye bakacağını şaşırıyor hafif bir rüzgar varsa sallanan dallar onu ondan alıyor hayretler içinde kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…