- 29 Nisan 2010
- 4.289
- 2.805
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #22.441
karsi komsum da 10 cmlik açılmayla gidince bi onceki bebegi sezeryan. dr normal dogurabilirmisin demis hayir diyince sezeryana almis.demekki ssvd olabiliomusDaha önce ki gebelik çatı darlığı, iri bebek, tansiyon gibi tekrarlayıcı sebeplerden kaynaklanmıyorsa diğer gebelikte Vajinal doğumu tercih edebiliyorsun normalde. SSVD açılım Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum oluyor ve yurt dışında önerilen doğum şeklidir. Ama ülkemizde maalesef doktorlar uğraşmak istemediğinden rüptür benzeri bahaneler ile geçiştiriyorlar.. Yoksa sezeryan sonrası her an rüptür riski var zaten ve anne ölüm oranı sezeryan da, SSVD de olduğundan çok daha yüksek.
Annelik ve bebek bakimi diye bi kitap aldim.hamilelikten 3 yasa kadar hersey bar bir arastir istersen canimbende istiyorum canım varmı fikri olan
karsi komsum da 10 cmlik açılmayla gidince bi onceki bebegi sezeryan. dr normal dogurabilirmisin demis hayir diyince sezeryana almis.demekki ssvd olabiliomus
Haha.. eşim 3 erkeğin en küçüğü. Diğer ikisinin oğlu da var kızı da var ikisi de kendi istedikleri isimleri koydu. Anne baba da hiç karışmadı aslında. Benim vicdanlı kocacığım annemin babamın adı anılırsa mutlu olurlar diye oğlumun ilk ismini babasının adını koydu.. Kayınpeder sadece o isimle hitap ediyor, kayınvalide iki adını birden söylüyor, biz ise kendi koyduğumuz ismini söylüyoruz. Ama oğlum ilk ismini kullanmamızı istiyor işin garibi :)teşekkürler.
benimde niyetim karıştırmamak. eşimde öyle biri değildir ama bilemiyorum.
üstelik kendi çocuklarına kendi istediği ismi koyamamış biri. şimdi aynı şeyi bize yapmaya çalışıyor. isim koyan tek başına eşiymiş ama farketmez.
benim babamda annemle isim konuşmazmış. doğum belgemizi alır gider, kimliklerimizle gelirmiş de annem öyle ismimizi öğrenirmiş. sadece ilk çocuğunkini önceden biliyormuş.
ama şimdiye kadar hiçbir çocuğuna isim konusunda karışmadı. 5 torunu var kadının. hatta bir torununun ismini doğru telaffüz edemiyordu ilk başlarda. sonradan alıştı. :)))
yani önceden böyle birşey yaşamayıncada tuhaf geliyor insana. kaynanam kızına karışmadı bizede karışmasın.
Allah'ım yaa.. Kiminin umrunda olmaz 10 cm açılma olur, biz isteriz açılmaz da açılmaz...karsi komsum da 10 cmlik açılmayla gidince bi onceki bebegi sezeryan. dr normal dogurabilirmisin demis hayir diyince sezeryana almis.demekki ssvd olabiliomus
iyi cevap ama ben isim bulmadığım için fikirleri alıyorum ki en iyisini seçelim en anlamlısını :))isim konusunda fikir verenlerın agzını kapatıyorum ben
'' rafa kalktı bir müddet' dıyorum
kesinlikle katılıyorum anne ne derse o eşlerine bir payı var tabi :))kimseyi karıstırtma
nasıl başlanırsa öyle gıder. insan karnında tasıdıgı bebegın her seyıyle kendı ilgilenmek istiyor
kolay sureç degıl çünkü. en çok annenın hakkı bu
Haha.. eşim 3 erkeğin en küçüğü. Diğer ikisinin oğlu da var kızı da var ikisi de kendi istedikleri isimleri koydu. Anne baba da hiç karışmadı aslında. Benim vicdanlı kocacığım annemin babamın adı anılırsa mutlu olurlar diye oğlumun ilk ismini babasının adını koydu.. Kayınpeder sadece o isimle hitap ediyor, kayınvalide iki adını birden söylüyor, biz ise kendi koyduğumuz ismini söylüyoruz. Ama oğlum ilk ismini kullanmamızı istiyor işin garibi :)
Senin kayınvaliden de fikrini söylemiş, belki de seninle samimiyetine güvenerek söylemiştir. Ama tabiki karar senin..
isim konusu büyük sorun bizim için falan da dıyorumiyi cevap ama ben isim bulmadığım için fikirleri alıyorum ki en iyisini seçelim en anlamlısını :))
Dışarıdan bakınca evet karışık gibi ama çift isimlerde genelde olan durum bu.. Artık okullarda iki ismini birden söylüyorlarmış.. Daha okula gitmediği için bilmiyorum...hadi ya.. çocuğun aklı iyi karışmamış. ortalık baya karışıkmış. :))
bende iki ismi sevmem. işte sevmemem için bana göre bir neden daha. :)
tabiki fikrini söylesin de, aman ısrarcı olmasın.
öyle değişik tarzı vardır. bazen emir kipi kullanır birşey yap derken. misal örnek vereyim. geçen misafirliğe gitmeden onlarda yemek yiyorduk. ben yedim, üzerimi değiştirmeye ineceğim. bana elbise giy dedi. direk giy dedi yani.
arada böyle tarz konuşmaları oluyor da ben ciddiye almıyorum. misal bir kerede bana ayakkabılarını çöpe et dedi. bende onları seviyorum dedim. hala giyiyorum. hayır yani ayakkabıyı niye atıyorum ki sen yenisini alacaksın diye.
yanlış mıyım :)))
Dışarıdan bakınca evet karışık gibi ama çift isimlerde genelde olan durum bu.. Artık okullarda iki ismini birden söylüyorlarmış.. Daha okula gitmediği için bilmiyorum...
Benim kayın validem iyidir, severim kendini.. Mesela benim eşe dosta güzel görünmemi ister, o yüzden onun da emir kipleri vardır, işte elbise giy topuklu giy gibi, ben pek rahatsız olmam ama. Haha tesadüf, dün akşam eşim de bana dedi o ayakkabını çöpe at diye :) Aman işte hayat hep bir şeyleri dengelemeye çalışıyoruz, kim bilir bizim hangi lafımız hangi davranışımız yanlış anlaşılıyor karşı taraftan.
canim cok guzelmis gule gule gysin bende zarada beyaz keten gomlekle yesil keten ayakkabi gormustum cok begenmstim. esim cinsyeti belli olunca aliriz dedi bakalm haftasoni cikicam bakmaya
ben sölim mikızlar, neler yıyorsunuz
günlük listenız nedır?
söyle canımben sölim mi
kızlar, neler yıyorsunuz
günlük listenız nedır?
öğlenlerı ne yapıyorsun yemek olarak?gunluk olanlar bir bardak süt , bir kase yogurt ve en az bir yumurta...
haftada et ceviz ve bol semizotu
Kızlar toplamda kaç kilo aldınız?
Ben 4 ayda 3 kilo aldım
Aslında onu da son bir ay aldım
Her sabah farklı bir şeyler yemeye çalışıyorum. Ama mutlaka peynir yiyorum. Yumurta sadece izinli günümde burnumu tıkayarak uyandıktan 1,5 - 2 saat sonra yiyebiliyorumkızlar, neler yıyorsunuz
günlük listenız nedır?
canım için rahat etmiyorsa kullan tabi:) d vitamini neden riskli bilmiyorum ben güneşten alıyorum :)
canım için rahat etmiyorsa kullan tabi:) d vitamini neden riskli bilmiyorum ben güneşten alıyorum :)
öğlenlerı ne yapıyorsun yemek olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?