- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #42.081
Canım o 4 aylık iznin sonunda senin biriken maaşın, SGK'dan alıyorsun onu, ondan bahsediyodur, ek bir ödeme yapmıyorlar yanii..
ama her ay yatmıyo mu normal maaş o çok kötüymüş 4 ay bekleyip sonra mı alıcaz
devlet memuru iseniz normal maaşınızı alıyorsunuz. ama özelde sgk lı çalışıyorsanız emin değilim ama sgk dan topluca alıyorsunuznasıl yani biz 4 ay boyunca her ay almıcakmıyız maaş
Yrı özel yarı devlet benimki ayy olmasın öyle lütfen yadevlet memuru iseniz normal maaşınızı alıyorsunuz. ama özelde sgk lı çalışıyorsanız emin değilim ama sgk dan topluca alıyorsunuz
devlet memuru iseniz normal maaşınızı alıyorsunuz. ama özelde sgk lı çalışıyorsanız emin değilim ama sgk dan topluca alıyorsunuz
canım gorumcemınde kv durumu annemlerden ıyı. ama ben kımseden bısı beklemıyorm kendı anneme bıle sunu alın dıemedm kardesm gecen msj atmıs abla ne ıhtıyacın var alıcam dedı. dıyemedım yenı evlı esı bısı dermı demezmı bılmıyorm demez belkı benı cok sevıo ama ıstemedım. hemde kardesım kendısı calısıo ona ragmen al dıyemedım. bunlar daha ılk aylarda sunu bunu alıcaz dedı kaldı gecen de bıseye sınır olunca alsın dedım. benm esımde zamannda alms. ama annemı katmaları sınırımı bozuo. bende eve gelınce gardropta ne varsa ındrdım hepsını gosterdm gorumceye kv ıcerdeydı sonra aldım ıcerı gotrdum bak anne dıe tıpı deısıo. e sen kunyeye verdıgın para kdr benım annem zaten yalıtımıma verdı. yorganını 2 nevresım setını kıyafetlerını herseyını aldı daha da kalkıp anne sen bana ne takıcaksın bebege kunye tak dıemem kı asla da demem. onlar takmasa da demem. bıde erkek cocugu 2 kunyeyı napıcak. ıste bız aldık sızde alın muhabbetı. bıde görümcem bırını anlattı onun uzerıne kv dıo herseyı erkek tarafndan beklememek lazım.esıme dedım laf banamıydı bılmem annen banamı laf soktu dıe. sana nıe soksun sen ne ıstedın bızımkılerden dedı. kımse sana bısı dıyemez dedı. o aksam oturmus sayıo kv su da alıncak bebege bu da dıe bende hepsını aldık dedım. aa olemı dıo. sayana kadr ver para alalım. guya verıcektı 300 lıra bebege alırsnz alacagnızı dıodu ama bı kunyeyle kapadı ısı. bıde 3 5 parca esyası ıste. bıde ceyız yapıcakmıs bebege ne aldıysa...aksam baktım cok sukur herseyı var ne ara aldık dedım esıme hıc hatırlamıyorum Rabbım bereketını nası verıo.alsınlar canım. alacaklar tabii. onlarında torunu lafa gelince bizim torunumuz derler..
bende o konularda çok rahatsız oluyorum. annem gitti 3,800 e oda aldı bebeğe. daha yorgan yapıyor, ee birde ördükleri var. . şimdi eşimin ailesini toplasan (eşimin 2 abisi 1 ablası birde anne babası var ) o kadarlık bir yardımları olmaz... ama ablası lafa gelince konuşur. o kız tarafına ait bu anneanneye ait... aman hiç sinirimi bozamam. ama bir şey alınması lazımsa da eşim acımaz söyler... ee abla sen ne alacaksın der arabada senden olsun falan der... :)
muhasebe yada maliye biriminize sorun onlar bilirlerYrı özel yarı devlet benimki ayy olmasın öyle lütfen ya
CANIM MAALESEF DOĞUM RAPORUN BİTTİĞİNDE ALINACAKcanım her ay almıyormuyuz maaşı 4 ay boyunca
şimdi okudum ben de ve gözlerim dolu dolu oldu. keşke yardım edebilsem N(canım nedeni bilinmiyormuş, diğer ocak annelerindeki bir yorumunu okudum sanırım çok yormuş kendini temizlik falan, yormayalım kızlar ya kendimizi, bende kendimi yormuştum suyum azaldı durduk yere, birde bulantısı varmış sanırım ilk başta gitmemiş sonradan gitmiş kontrole ama demekki olacağı vardı, yani sonuçta alt tarafı bulantı bende olsam gitmezdim açıkcası
ama her ay yatmıyo mu normal maaş o çok kötüymüş 4 ay bekleyip sonra mı alıcaz
nasıl yani biz 4 ay boyunca her ay almıcakmıyız maaş
canım her ay almıyormuyuz maaşı 4 ay boyunca
CANIM MAALESEF DOĞUM RAPORUN BİTTİĞİNDE ALINACAK
bende agladım esım aradı o an ne oldu dedı anlattım. ben sana okuma demıyormuyum askım nıe okuyorsn dedı. aksam da bebegın kıyafetlerını dolaptan aldım etıketlerını kesmek ıcın. dolap bosalınca agladım ne oldu dedı. sankı bebegımızı kaybetmısz de esyalarını topluomusum gbı hıs gırdı ıcıme dedim. saçmalama allah korusun bak o burda kıprasıo annesı dedı akıllı oğlumda o an kıpırdayıp durdu daha cok agladım esıme sarılıp. Hep bırsey olacak korkusu var. eşin haklı,hayırlısıyla bı dogursakta saglıcakla bır kucaklarımıza alsak gozumuzun onunde olsak. bunalr hamılelık ve burda yazılanların pskolojısıdnen de oluyor
şimdi okudum ben de ve gözlerim dolu dolu oldu. keşke yardım edebilsem N(
ya benim de bulantım çok hatta dün 2 kez kustum. kendimi de çok yoruyorum hiç hamile gibi değilim. güçten düşene kadar anlamıyorum kendimi yorduğumu. kabullenemiyorum halsizliği falan. normalde çok kıpır kıpırımdır hiç yerimde duramam.
gerçi hareket de ediyor çok şükür ama korktum ya
offff bu aileler niye herşeye burnunu sokuyor. sana ne karşısı ne almış. sen imkanın varsa olduğu kadarını yaparsın. herkes bütçesine göre alır alacağınıcanım gorumcemınde kv durumu annemlerden ıyı. ama ben kımseden bısı beklemıyorm kendı anneme bıle sunu alın dıemedm kardesm gecen msj atmıs abla ne ıhtıyacın var alıcam dedı. dıyemedım yenı evlı esı bısı dermı demezmı bılmıyorm demez belkı benı cok sevıo ama ıstemedım. hemde kardesım kendısı calısıo ona ragmen al dıyemedım. bunlar daha ılk aylarda sunu bunu alıcaz dedı kaldı gecen de bıseye sınır olunca alsın dedım. benm esımde zamannda alms. ama annemı katmaları sınırımı bozuo. bende eve gelınce gardropta ne varsa ındrdım hepsını gosterdm gorumceye kv ıcerdeydı sonra aldım ıcerı gotrdum bak anne dıe tıpı deısıo. e sen kunyeye verdıgın para kdr benım annem zaten yalıtımıma verdı. yorganını 2 nevresım setını kıyafetlerını herseyını aldı daha da kalkıp anne sen bana ne takıcaksın bebege kunye tak dıemem kı asla da demem. onlar takmasa da demem. bıde erkek cocugu 2 kunyeyı napıcak. ıste bız aldık sızde alın muhabbetı. bıde görümcem bırını anlattı onun uzerıne kv dıo herseyı erkek tarafndan beklememek lazım.esıme dedım laf banamıydı bılmem annen banamı laf soktu dıe. sana nıe soksun sen ne ıstedın bızımkılerden dedı. kımse sana bısı dıyemez dedı. o aksam oturmus sayıo kv su da alıncak bebege bu da dıe bende hepsını aldık dedım. aa olemı dıo. sayana kadr ver para alalım. guya verıcektı 300 lıra bebege alırsnz alacagnızı dıodu ama bı kunyeyle kapadı ısı. bıde 3 5 parca esyası ıste. bıde ceyız yapıcakmıs bebege ne aldıysa...aksam baktım cok sukur herseyı var ne ara aldık dedım esıme hıc hatırlamıyorum Rabbım bereketını nası verıo.
yaa sanmıyorum bu benim dediğim öyle bişey değil sgk nın doğum yardımı tarzı bişeymiş sanırım. ücretsiz izne çıkmıyoruz ki biz o zaman senelik izindeyken de bi sonraki ay filan almamız gerekir o parayıCanım eğer şirketiniz veriyorsa her ay şirketten normal maaşını alırsın, ama bazı şirketler vermiyorlar gidip SGK'dan alıyorsun, onu da 4 aylık toplu alıyorsun diye biliyorum ama belki aylık olarak da veriyorlardır o konuda bir şey bilmiyorum yanlış bilgi vermek istemem..
Benimki de tam tersi sürüklüyor peşinden, o da olmaza hiç kalkacağım yok yerimden, bak yürümezsen nasıl doğurcan diyokesınlıkle canım acılısı yapıcam bu aksam bakalım kocısı ıkna edıp :)
yaa sanmıyorum bu benim dediğim öyle bişey değil sgk nın doğum yardımı tarzı bişeymiş sanırım. ücretsiz izne çıkmıyoruz ki biz o zaman senelik izindeyken de bi sonraki ay filan almamız gerekir o parayı
anaaaaaaaamm bunların hepsi böle... Benim kide gün veriyodu gelcem alışverişe çıkalım diye bekle bekle gelen yok.. En sonunda Bağırınca bi daha ağzını açmadı.. gelmeyecen ne oyalıyon dedim.canım gorumcemınde kv durumu annemlerden ıyı. ama ben kımseden bısı beklemıyorm kendı anneme bıle sunu alın dıemedm kardesm gecen msj atmıs abla ne ıhtıyacın var alıcam dedı. dıyemedım yenı evlı esı bısı dermı demezmı bılmıyorm demez belkı benı cok sevıo ama ıstemedım. hemde kardesım kendısı calısıo ona ragmen al dıyemedım. bunlar daha ılk aylarda sunu bunu alıcaz dedı kaldı gecen de bıseye sınır olunca alsın dedım. benm esımde zamannda alms. ama annemı katmaları sınırımı bozuo. bende eve gelınce gardropta ne varsa ındrdım hepsını gosterdm gorumceye kv ıcerdeydı sonra aldım ıcerı gotrdum bak anne dıe tıpı deısıo. e sen kunyeye verdıgın para kdr benım annem zaten yalıtımıma verdı. yorganını 2 nevresım setını kıyafetlerını herseyını aldı daha da kalkıp anne sen bana ne takıcaksın bebege kunye tak dıemem kı asla da demem. onlar takmasa da demem. bıde erkek cocugu 2 kunyeyı napıcak. ıste bız aldık sızde alın muhabbetı. bıde görümcem bırını anlattı onun uzerıne kv dıo herseyı erkek tarafndan beklememek lazım.esıme dedım laf banamıydı bılmem annen banamı laf soktu dıe. sana nıe soksun sen ne ıstedın bızımkılerden dedı. kımse sana bısı dıyemez dedı. o aksam oturmus sayıo kv su da alıncak bebege bu da dıe bende hepsını aldık dedım. aa olemı dıo. sayana kadr ver para alalım. guya verıcektı 300 lıra bebege alırsnz alacagnızı dıodu ama bı kunyeyle kapadı ısı. bıde 3 5 parca esyası ıste. bıde ceyız yapıcakmıs bebege ne aldıysa...aksam baktım cok sukur herseyı var ne ara aldık dedım esıme hıc hatırlamıyorum Rabbım bereketını nası verıo.
hayır devlet memurları normal maaş alıyor, eminim. daha önce iki kere aldım çünkü, bu üçüncü bebişnasıl yani canım devlet memurlarıda mı öyle, toplu verseler napıyim ben onu ya her ay verseler taksitlerim var ona göre
çok şanslısın. ben peşinden koşturuyorum resmen çorabını bile atmaz kirliye. doğumdan önce son kez tatile gidelim dedik 29 ekim tatilinde. valizini bile bana hazırlattı o da o sırada yattı. off. hangi birini anlatıyım. bazen içten içe sadece hakkımı helal etmiyorum o kadar.benim kocada tam tersi mutfak dolabındaki tabakları bile aldırmaz görse hemen kızar.. dün birz süpürge yaptım eğilmeden bi yerin ağrırsa sorarım sana diyo.. gebeliğim boyunca ilk defa ev süpürdümbulaşıkları makineden o çıkarıp yerleştirir ben demeden .. çok yardımcıdır bana sağolsun bebek eşyaları onun dolabında asılıydı her açmasında seviyordu şimdi odasına gider bakar konuşur falan Leyla gibi adam
ben anlatsam halinize şükredersiniz. boşverin ya. ben her defasında sadece bebek bana daha çok bağlı olsun adalet yerini bulsun diye dua ediyorum o kadar.odun ismi bile nasıl yakışıyor onlara :)))))
ben lansinoh manuel aldım canım. 2 kademeli olmalı tercih sebebimdi. önce masaj yapar gibi göğsü uyarıyor sonra sağıyorsun.canım aventin manueli iyi mi
ben de çok kararsız kaldım bu konuda canım. ben anne yanı beşiği düşünüyorum. en az 1 yıl yanımda yatsın istiyorum inşallah. o süre boyunca da yetecek bi boyut lazım tabi. sen bi karar verirsen yaz burdan.Kızlar Merhaba bir konuda yardımınızı istiyorum ..Ogluşuma beşik alacağız ama ben ölçüsüne bir türlü karar veremiyorum.60/120 70/110 70 /130 hangisi ölçülerde almalıyım beşiğini alanım çok geniş değil ama bikaç sene kullansın istiyorum siz hangi ölçülerde aldınız
memurların her ay yatıyordur ya. aksi olursa battık :)ama her ay yatmıyo mu normal maaş o çok kötüymüş 4 ay bekleyip sonra mı alıcaz
yani 4 ay para yok diyosun kesin sonra toplu alıcaz. ben bunu eşime söyliyim taksitleri kapatalım bariCanım daha yeni doğum izninden dönen arkadaşlarım var, hiç öyle bir paradan bahsetmediler, sadece 300 TL doğum yardımı yapılıyor ilk çocuk için onu biliyorum.. Onun dışında gidip birikmiş maaşını alıyorsun SGK'dan, ama maaşın brütten yattığı için biraz daha yüksek oluyormuş, ondan fazla gelmiş olabilir belki arkadaşına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?