- 25 Temmuz 2013
- 2.046
- 1.445
- 83
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #51.701
Canım çok geçmiş olsun nazar valla hatirliyosniz benim düşük yere mikrodalga patlamıştı evdeki bütün elektronik esyalar hamileligmde bozuldu valla nazar biz farketmiyoz ama bana diyolar 5cm açıklıkla nasi dayaniyo biride maşallah demiyo ne cekiyorum geceleri ağlamaktan yastgm sirilsklam oluyo insanlar bencil valla çöl geçmiş olsun canım benimmsaolun kizlar :) aynen nedir bu nazar mi bilmemama diyorum isin esprisi,bu bize iyi hazirlik oldu fln.. o anda neler olcak kim.bilir birbirmizi simdiden hazirlamaya baslayalim dedim
Evet canım dönmüş doğum pozisyonunda şuan...makat gelse solerdi zaten baş geliş demek doğum pozisyonunda demek içini ferah tut normal doğuma elverişli suanKızlar yaaa bende hiç doktoruma sormadım dönmüş mü dönmemiş mi diye, şimdide meraktan çatlıcam.. Çalışabilir raporu verdiğinde baş geliş yazmış bilgilerine ve yanındaki hemşiresine söylediğinde duydum aynı şeyi bu dönmüş anlamına mı geliyor acaba? Haftaya gidicem daha...
Yok ben çıktım 35 gün falan oldu, kuzucuğum hastanede hala. Dualarınızı bekliyor :) erken doğanlarda göz damarlarındaki gelişime bakıyorlar. prematüre retinopatisi diye geçiyor. Normalde anne karnında son haftalarda oluşuyormuş göz damarları. Hatta gelişimi doğumdan snra tamamlanıyormuş. Onun kontrolü yani..Peki hala hastahanede misin? Rop kontrolü ne oluyor. Çok bilgi eksikliğim var ya :)
Yok canım küvözde hala, dualarınızı bekliyorum :)Kuvezde mi bebiş hala yoksa çıktınuz mı
Ben concord neo aldım dün kampanyada varmış. Çok içime sindi:)Ben de çok kararsızım ve henüz almadım. Bakıyorum bende bir kaç model
Aklımdakiler;
# casusal cadillac travel sist.
# bebe confort streety plus travel sist.
# kanz'ın doll markasının cosmo lux travel sist.
Bakalım ne yapacağım.
Sağol canım benim kaynanamin yapacagi m dediği herşeyi yapmayın demişler resmen:)))))Kızlar benim gittiğim hastanenin eğitimine gideceğim demiştim ya iyiki gitmişim inanılmaz faydalı oldu emzirmeden doğuma kadar her şeyi anlattılar doğum sonrası ne yenir ne yenmez.
Bebeği loş ortamda tutmak gerekiyormuş ilk 4 5 gün her dakika emzirin diyorlar bebeği sonraki zaamanlarda asıl s geliyormuş gece 12 de beşiğe koyun alışsın dedi gece 12 3 6 gibi emzirin sonra 12 4 8 yapın dedi 2 3 ay sonra mümkün olduğunca babayla temas ettirin ve baba kalsın yanında bebeğin dediler çünkü bebek terkedilmiş hissediyormuş kendini hep babayı duyuyor bir anda yabancı bir kadın sesi duyduğu için ilk anne sonra baba teması şart diyorlar kordon düşmeden asla yıkamayın dedi kordon düşünce yıkama işlemi yapılabilir kordona bir şey sürmeyin direk emiliyor tuzlama olayı orada da konuşuldu sakın yapmayın dedi başebeydi kadın ve birde öğretim üyesi konuştu çok güzel bir konuşmaydı çok sevdim bebeğin ellerine eldiven takmayın dedi size hep temas etsin ayaklarınada sorun yaşadığınız zamanlar bebeği soyun çıplak karnınıza koyun ilk 3 ay anne karnında sanıyormuş zaten kendini gibi gibi bir sürü bilgi 10da başladı 4 te bitti eğitim...
Geçmiş olsun canım ya aksilik işte. Olsun usen takılma ona doğurursun Allah'ın izniyledun aksam bi sakarlik yaptim. corbayi blender dn gecirim derken blenderin bicagi takildi 2 kez yaptim 3.de basparmagimi cok derin dogradim. ama acayip kanadi agridi cok telas yaptk acil hastaneye gittik. dikilecekti korkudan altima yapcaktimbaska bi yontem denedi doktor,parmagimi 404 gbi yapistirici ile yapistirdi.. ilk defa burda gordm o ilaci. ben nasil normal dogurcam arkds yaa oldum yaa.. esim benden beter panik.. napcam kara kara dusunuyom su an elimi kullanamiyorum ve de
Kamu da böyle seçenekler yok malesef. Süt izni ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saataynı kılolardayız canım bende 75 kıloyum,çatlıyor karnım aynada kendıme baktıkca ınanamıyorum ama yapacak hıc bısey yok,can yemek ıstıyor bızde yıyoruz.
ben özel sektördeyım,konuşup derdımı arz edıcem cnm,şöyleki;
16 haftalık annelık ıznım 28 martta bıtıyor.Süt iznimi 2 ay toplu kullanım şeklinde istiycem.Süt iznini 3 şekilde kullanabılıyorsun; 1-gunde 1,5 saat erken vaya gec gelme(kamuda 3.5 saat diye duydum) 2- haftaiçi 1 gun ızın. 3- 2ay maaşını almaya devam ederek annelık ıznı gıbı tıpkı,izin yapıyorsun.Şefinle konuşup 3. şıkkı tercıh etmek ıstedıgını soyleyebılırsın.
kısacası nısan mart ayları süt iznine gidiyor bizim. Hazıranda da ramazan gırıyor,ramazan bayramına kadar da maaşsız izin alıcam.Ramazan bayramı tatılı sonrasınında işe başlıycam inş.
şimdilik düşüncem bu.
Bu arada 37.haftasını bekleyecek olanlar iş yerinde,tarıhlerın hesabını ıyı yapsınlar,benım gıbı ramazanda calısmak ıstemeyenler bayram tatılını boşa harcamasın,35. veya 36. haftasında bıraksınlar.Ocak annelerının tarıhlerı bıraz sıkıntılı.
Ediyorum canım merak etme otur kendine zaman ayır nefes al derince yavaşça vererek her şey yolunda bebişim sağlıklı yakında yanımda olacak de meditasyon çok işe yarıyor hayal et kucağına geldiğini eve gittiğinizi olumlu düşün bol bolYok ben çıktım 35 gün falan oldu, kuzucuğum hastanede hala. Dualarınızı bekliyor :) erken doğanlarda göz damarlarındaki gelişime bakıyorlar. prematüre retinopatisi diye geçiyor. Normalde anne karnında son haftalarda oluşuyormuş göz damarları. Hatta gelişimi doğumdan snra tamamlanıyormuş. Onun kontrolü yani..
Yok canım küvözde hala, dualarınızı bekliyorum :)
Sağol cnm bilgi için. İnşallah bebeğine bir an önce kavuşursun Allahın izni ile.Yok ben çıktım 35 gün falan oldu, kuzucuğum hastanede hala. Dualarınızı bekliyor :) erken doğanlarda göz damarlarındaki gelişime bakıyorlar. prematüre retinopatisi diye geçiyor. Normalde anne karnında son haftalarda oluşuyormuş göz damarları. Hatta gelişimi doğumdan snra tamamlanıyormuş. Onun kontrolü yani..
Yok canım küvözde hala, dualarınızı bekliyorum :)
Çalışamaz raporu almalısınKızlar ben 32. Haftaya giriyorum. 3 hafta rapor vermişti doktor. Rapor bitince zaten 32 dolmuş oluyor. Doğum iznine ayrılmak için rapora gerek var mı yada başka birşey yapmaya
Nerde vardı kampanya ve travel sistem mi?Ben concord neo aldım dün kampanyada varmış. Çok içime sindi:)
Bombaymış o ben en çok baba kısımları hoşuma gitti çünkü anneyle bağ kuruyor ama babadan kopuk oluyor oysaki babayla bağ kurmasına izin verin dedi gögsüne yatsın babasının başı solda olacak şekilde her akşam 5 dk tabi kordon düştükten sonra baba para getiren varlık olarak kalmasınSağol canım benim kaynanamin yapacagi m dediği herşeyi yapmayın demişler resmen:)))))
beni 32 de rapor aldığım günden 2 hafta sonasına nst için çağırdı canımKızlar merhaba bugün çalışabilir raporu almak için doktora gittim.Çok şükür oğlum gayet iyi 2 kilo 42 cm olmuş ama aklıma takıldı birdaha ki kontrole 1 ay sonraya çağırdı geç geldi bana birazcık burda daha sık çağırıyorlar diye okumuştum sizi hangi sıklıkta çağırıyor doktor?
İnşallah sorunsuz geçer kontrolünüz dualarımız bebişinleİlk doğum yapan bendim galiba :)) iyi çok şükür, hala oksijen problemi yaşıyoruz ara ara, oksijen seviyesi düşüyor birden.. Onun dışında iyi çok şükür bi problem yok.. He bide bugün yada yarın 2.rop kontrolü olucak.. İnşallah bi problem çıkmaz
Ediyorum canım merak etme otur kendine zaman ayır nefes al derince yavaşça vererek her şey yolunda bebişim sağlıklı yakında yanımda olacak de meditasyon çok işe yarıyor hayal et kucağına geldiğini eve gittiğinizi olumlu düşün bol bol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?