2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlarrrr daha once doguranlarrrr suni sanci yasal olarak zorunlu mu veriyolar, yoksa bende istege bagli sezaryen olurum diye dusunuyorum, sancimi bekleyecekmis doktorda, eger sancim olmazsa verirlermi acaba diye dusunuyorum :110:
Ben ilk doğumda öyle bi sancıyla gittim ki doğum anında çekilen en yüksek sancı derecesiymiş ama açıklık olmadığı için sezeryan oldu bi arkadaşımda inat etti 41.haftaya kadar bekledi normal olsun diye saatlerce suni sancıyla sancı çekti ondada açıklık olmadı o da sezercik zorunluluk yok bildiğim kadarıyla bazı doktorlarında sıcak bakmadığını biliyorum

ben doktordan hariç ebeye sormuştum. eğer önceden o bölgeye hiç ağda yapmadıysan sorun olur dedi. şimdi daha hassas ya. bende hiç yaptırmadığım için denemeyi bile düşünmedim şahsen. riski göze alamadım. tüy dökücü kremi, doktorum ve ebem kullan bişey olmaz dediler.

muz hergün yendiğinde kabızlık yapmıyor. doktor onaylı. üstelik hergün yemek kalbe iyide geliyormuş.

Rabbim cümlemize sağlıcakla, hayırlısıyla doğumlar nasip etsin.
gün geçtikçe sancı çekenler artıyor.
Canim benim cocukluktan beri bagirsaklarimda tembellik var hatta kabizliktan fissur olustu gebelikten once..o yuzden mercimek muz kahve iste bazi seyler sinirli tuketmem gerekiyor zorlanmam icin kanama yapiyor yoksa :( ama yinede 2 gunde bir muz yiyorumm

Ben ilk doğumda öyle bi sancıyla gittim ki doğum anında çekilen en yüksek sancı derecesiymiş ama açıklık olmadığı için sezeryan oldu bi arkadaşımda inat etti 41.haftaya kadar bekledi normal olsun diye saatlerce suni sancıyla sancı çekti ondada açıklık olmadı o da sezercik zorunluluk yok bildiğim kadarıyla bazı doktorlarında sıcak bakmadığını biliyorum
Annem benim dogumumda bile suni sanci verildigini soyleyince merak ettim. ( ki cati darligindan sezaryenle dogmusum en sonunda) genelde dayiyolarmis suni sanciyi, kendi sancim bittide sunisinden korkuyorum simdi, bide o kadar cekip sezaryen olmasi var. offff zorunlu degildir umarim, bi de istege bagli sezaryene extra para odemek istemiyorum. Fizigim neye uygunsa o an o sekilde dogum yapayim istiyorum. Ama suni zorunlu degildir umarim :KK43:

Annem benim dogumumda bile suni sanci verildigini soyleyince merak ettim. ( ki cati darligindan sezaryenle dogmusum en sonunda) genelde dayiyolarmis suni sanciyi, kendi sancim bittide sunisinden korkuyorum simdi, bide o kadar cekip sezaryen olmasi var. offff zorunlu degildir umarim, bi de istege bagli sezaryene extra para odemek istemiyorum. Fizigim neye uygunsa o an o sekilde dogum yapayim istiyorum. Ama suni zorunlu degildir umarim :KK43:
İsteğe bağlı sezeryanda ekstra ödeme mi yapılıyormuş ilk defa duydum
Sancı çekip sezeryan olması insana sövme duygusu vermiyor değil bence önce çatı muayenesi yaptır eğer genişse sancıyla uğraşma

İsteğe bağlı sezeryanda ekstra ödeme mi yapılıyormuş ilk defa duydum
Sancı çekip sezeryan olması insana sövme duygusu vermiyor değil bence önce çatı muayenesi yaptır eğer genişse sancıyla uğraşma
Evet extra ucret talep ediyolarmis hastaneden oyle soylediler, o yuzden suni zorunlulukmu acaba diye merak ediyorum bende. canim benim bebegin boynunda kordonu var 2 tur.. taaa 23. Haftadan beri.. Bu zamana kadar cozmedi bu saatten sonrada cozmez gibime geliyo, doktor son anda bile cozebilir beklicem sancini dedi, eger dogumda bebegin kalp atislari duserse alirim sezaryene dedi. O yuzden sancim olmazsa diye 3,5 atiyorum simdi.

Kizlar cuma kontrolum var boyle doguran arkadaslari okuyunca heyecan basiyor benide korku heyecan hepsi bi yandan Rabbim cok sanci cekmeden kurtulmayi nasip etsin dogum yapan arkadaslarda gozunuzaydin Rabbim anali babali buyutsun insallah :KK15:

Bu arada aktardan rezene,kimyon,anason,isirgan karisimi aldim cayini yapip icicem bebisin gazina ve sute iyiymis. Ilk gun gelmezse sut hemen yapip icerim diye dusundum sizinde aklinizda bulunsun canlar malum cogunun dogumdan sonra sutu gelmiyor bende oyle olcagini dusunuyorum simdiden
:KK12:
Canim nasilsin hosgeldin. Cok merak ettik seni. Iyimisin nerelerdesin

Kizlarrrr daha once doguranlarrrr suni sanci yasal olarak zorunlu mu veriyolar, yoksa bende istege bagli sezaryen olurum diye dusunuyorum, sancimi bekleyecekmis doktorda, eger sancim olmazsa verirlermi acaba diye dusunuyorum :110:
senden duyedum ilk defa öyle bişi olduğunu sanmıyorum ama ebe arkadaşlarıma sorarım istersen

Zorunlu değil canım merak etme. Ancak önceden dr konuş suni sancı istemedipini hemşirelere de doğuma gittiğinde söyle. Yoksa kimse sana sormadan yaparlar bilmezsin bile yapuldığını

Hayırlı akşamlar. Doğum öncesi çalışabilir raporu ile çalışamaz raporu arasındaki farkı bilen var mı? Doğum sonrası alınan doğum ücretini etkiliyor mu ve iznimizi??

Hayırlı akşamlar. Doğum öncesi çalışabilir raporu ile çalışamaz raporu arasındaki farkı bilen var mı? Doğum sonrası alınan doğum ücretini etkiliyor mu ve iznimizi??

Calisabilir raporunda calisiyosun calisamaz raporunda calisamiyosun hayir etkilemez

Evet extra ucret talep ediyolarmis hastaneden oyle soylediler, o yuzden suni zorunlulukmu acaba diye merak ediyorum bende. canim benim bebegin boynunda kordonu var 2 tur.. taaa 23. Haftadan beri.. Bu zamana kadar cozmedi bu saatten sonrada cozmez gibime geliyo, doktor son anda bile cozebilir beklicem sancini dedi, eger dogumda bebegin kalp atislari duserse alirim sezaryene dedi. O yuzden sancim olmazsa diye 3,5 atiyorum simdi.
Sancı olmaması mümkün değil sancın olur ama açılma olmayabilir. Sadece 41 hf falan geçtikten sonra hala doğum zamanı yani sancı gelmezse dr garanti olsun diye bebeği sezaryanla alıyorlar genelde

Doktorum çalışamaz raporu verilmesini söylemesine rağmen hastahanenin danışmanı çalışabilir raporu vermiş. Tekrar düzeltilebilir mi diye arayıp soracağım. Ben kontrole gittiğimde daha doktora raporu sormadan o bana dedi zaten çalışsmazlık raporu alacaksın diye.

Doktorum çalışamaz raporu verilmesini söylemesine rağmen hastahanenin danışmanı çalışabilir raporu vermiş. Tekrar düzeltilebilir mi diye arayıp soracağım. Ben kontrole gittiğimde daha doktora raporu sormadan o bana dedi zaten çalışsmazlık raporu alacaksın diye.
Düzeltirler canım hiç merak etme çünkü sen çalışmak istemediğin sürece dr çalışamaz raporu vermek zorunda. Ki senin dr zaten çalışmanı uygun görmemiş yarın direk git yeni rapor yazdır

Back
X