2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki sürekli ellerimi tut yürüyelim derdinde o yüzden hem kendisine hem bana rahatlık olur mu acaba yoksa zararını görür müyüz bilemedim. @eymentaa kullanıyodu sanırsam ne alemdeler acep
O zaman faydasını gorursun ama yinede cok bindirme 15 20 dk dursun durursa tabi benimki emeklemeyi seviyo kendi halinde takilcak

Yemeğen çocuk çok zor Allah yardımcın olsun benim arkadaşın kızıda yemiyor ne yaparsa yapsın o da oyunlarla yedirmeye çalışıyor ama nafile acaba muz versen bebekler muza hiç hayır demiyor
Muzlu peynir puresini yemiyor mesela. muzu silikon meyve süzgecine koyuyorum yiyor ama ne kadarcık giriyor ki onun içine.2. ye dolduruyorum yemiyor. Muzda kabızlık yapar fazlası

Selam kizlar...30 ocak dogumluyuz doktor onermesede ek gidaya artik baslamak istiyorumm..Start cizgisindeyiz hic bisey bilmemek cok kotu =( sanki doktor bana sunu ver bunu ver demeden ben verince bisey olcakmis gibi halbuki normalde pek dinlemem mesela bu sabah biraz yunurta sarisi verdim peynir zaten veriyodum ne yapmaliyim bana biraz akil verin Surrender mesela sen baya yol kat ettin ama baslangicta nasil baslamistin =)

iş yerinde ilk günüm (( sabah ayrılmak çok zordu
Canım ya kiyamam sana bende memurların izinleri iptal.oldu ya baslayacam diye korktum ama şükür baslamadim ücretsiz de sıkıntı olmuyotmus bir an dedim nereye bırakırım çok küçük zaten emme dışında uyumuyor benimki çok zor birakmak ama zamanla alisacaklar onlar için çalışıyoruz sen de moralni yuksek tut bazen diyorum ev hanımları çok şanslı çocuklarının her anını yaşıyacaklar esim zaten calosmqmi istemiyor ama cok rmek verdim memurluga bazen de diyorum ev bunaltıcı her gün ayni kafamda deli sorular

Evet canım biberonla veriyorum. Ama diğer biberonu yani süt olanı verince reddediyor. İkisini aynı anda denedim, yok ayırt ediyor
değişik. senin çocuk suyu seviyor demek. :)

iş yerinde ilk günüm (( sabah ayrılmak çok zordu
Oyy.. Rabbim size kolaylık ve sabır versin. Başka ayrılık vermesin İnşaallah.

Allah Allah.. bizde aynı gün doğumluyuz. geçen ayın 20sinde kontrole gittiğimizde başlattı bizi ek gıdaya. geç olursa sorun yaşanır dedi hatta.
ama bize verdiği listede muz ve yumurta sarısı 7. ayda başlanıyor. bende yoğurt ve şeftali ile başlamıştım. yoğurt sonrası kızarma yaşadık. süt alerjisi dendi. işte sonucu bekliyoruz. İnşaallah süt kaynaklı değildir.
doktorunuz nedenini söyledi mi, neden önermedi ki ek gıdayı..

Yok cnmbirakma isini bence sakin. Izne ayrildin gayet de ideal bi sure bana kalirsa. Bebegin buyur nasilsa,daha iyi bi gelecek icin calisman daha makbul.. Ama anliyorum seni elbet. Ee pasanla nasil gidiyor:) uyku/yemek

10 kg suan da bide ek gidaya baslarsak cok kilo alir dediki su son 2 ayda fazla bi kilo almadi yemek istiyo bende yedirmek istiyorum ama elimde bi liste falan yok netten cok bakiyorum kafam karisti resmen nasil baslicami bilemiyorum =)

10 kg suan da bide ek gidaya baslarsak cok kilo alir dediki su son 2 ayda fazla bi kilo almadi yemek istiyo bende yedirmek istiyorum ama elimde bi liste falan yok netten cok bakiyorum kafam karisti resmen nasil baslicami bilemiyorum =)
Maşaallah öncelikle.
iyi de, ek gıdaya başlamak demek, tüm gün çocuğa yemek yedirmek değil ki.
ben şahsen, doktor başla demese, 6. ay bitiminde yavaş yavaş, öncelikle yoğurt verip ona alışmasını sağlamayı düşünüyordum. sonuçta ilk ay herşeyi zaten cidden tadımlık alıyorlar. onlarla zaten doymasını bırak, kilo alması mücize olur.
mesela benimkine veriyorum sebze püresi, sonrasında emziyorum hemen, normal bir şekilde, yine aç gibi emiyor. yani verdiklerimizle doymuyorlar ki zaten.
burda liste paylaşanlar var.
ama ilk verilenler, şimdinin mevsim sebzeleri olan, kabak, patates, havuç yani en başlıcaları. birde yoğurt.
başka bişey yok ki ilk ay zaten. he birde meyveler işte.

Çok tesekkur ederim canim benimde tek amacim ayina uygun bisekilde alismasini saglamak emzirmeye devam zaten..doktora uyarsam gec kalirim alisamaz diye korkuyorum sadece peki bu sebzeleri ne sekilde vericem

Çok tesekkur ederim canim benimde tek amacim ayina uygun bisekilde alismasini saglamak emzirmeye devam zaten..doktora uyarsam gec kalirim alisamaz diye korkuyorum sadece peki bu sebzeleri ne sekilde vericem
haşlıyorsun, püre yapıp veriyorsun. ben tat olsun diye tereyağ katıyorum birde az bişey. az suda haşlıyorum. suyuyla püre yapıyorum. vitamini gitmesin diye.
birde zaten, başıma geldide biliyorum. alerji olayı var. bir şeyi verip başka bişey veremiyorsun. alerji yapıp yapmadığını gözlemlemek için.
bende acemilik yaptım, şeftali ve yoğrdu bir günde verdim. şimdi süt alerjisi deniyor en son yoğurt verdiğim için. ama şeftalide olabilir yani..
birde böyle bir durum var. yavaş yavaş ilerliyorsun zaten. tek tek.

Bi temizlik yapayım dedim
Feryat figan yıktı ortalığı...

O da varya nereye gitsem süpürgeyle dibimde götürüyorum anakucağında...
Beni görüyo ama nafileee

Bi de sadece süpürdüm silme yokkk
Camlar leşşş
Balkonu yıkadım sokaktan beterrr olmuş
Bi ton çamaşır var
3 makina yıkadım
Balkona astım hızlı kurusun diye
Rüzgarda yere düşmüşler tekrar yıkıyorum

Sıcakta cabası stresle iş yapayım derken terler içinde kaldım
Hem evi süpürüp hemde beyefendiyi nazladımmm

Yaaa offf anlatırken de gerildim heee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…