2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Çok şükür bırakmışsın. Eşinin ailesinden çok, senin düşünmen gerek bebeğini. Senin uyandığın an kahvaltıya başlaman lazım.

Esinin ailesinden öte senin vicdanin nasil rahat edicek bisey olsa Allah korusun.
İyiki baska doktorada gidip sormussun canim.
Hepimiz isteriz ibadetimizi yapalim orucumuzu tutalim ama Rabbimin verdigi bi cani tasiyoruz onun emanetine en iyi sekildede bakmamiz lazim canimiz evladimiz o bizim kimse istemez kazaya birakmayi ama mecburuz tatlim..

Son düzenleme:
Günaydın herkese,
İşlerim o kadar yoğun ki bir kaç gündür hiç buraya bakamadım. Resmen özledim bağımlılık yapmış

Kızlar ikili test yerine doktoru harmony testi öneren varmı aranızda ve yaptıran var mı ? Bize ikili test yada harmony Arasında karar verin 7 temmuzda gelin dedi
Canım benim doktorum da sırf harmony yaptırayım diye ikili yanlış çıkar güvenilir değildir diye konuştu. Ama ben ikili yaptırdım gerek de görmedim. Resmen para tuzağı diye düşünüyorum. İkili problemli ise yaş çok ileri ise ailede varsa vs. durumlarda belki gereklidir. bu arada bende özel sağlık sigortalıyım. Ben sordum bizde şöyle; testi yaptırıyorum yönetim kuruluna giriyor fatura eğer yönetim onaylarsa ödüyor (ki hiç sanmıyorum) ama sen bankacıysan bilemiyorum sistemi

İstanbulda bir arkadaşım vardı elevit te domuz birseyi var demiş doktoru vermemişti ona..bende bir öncekinde elevit kullanmıştım..ama bu sefer imom omega verdi folik asitte varmış içinde..daha kesemedim progesteronu leke geliyor diye..çok kotu midem yaa..gece yedim yattım..çatlıyor başım..midem bulanıyor susadım çok fena..allah kolay lik versin oruç tutanlara..güneşin altında çalışanlara..

Bugün internet haberlerinde gördüğüm bir haberi sizlerle paylaşmak istedim.

Anne adayları susuz kalmamalı

Oruç tutarken anne adaylarının karşılaştığı diğer bir önemli sorun da susuz kalmaktır. Gebelik sürecinde damarlarda dönen kan ve sıvı miktarı oldukça artar. Bu kan ve sıvı miktarını muhafaza edebilmek adına hamile olan anne adaylarının günlük olarak en az 3 litre su tüketmesi gerekir. Şayet anne adayı yeterli sıvıyı alamaz ise kan basıncında düşüş meydana gelir. Bu sebeple de hem plasenta yani bebeğin eşine hem de bebeğe giden oksijen azalmaya başlar. Yapılan bilimse araştırmalar ve çalışmaların ortaya koyduğu veriler, hamilelerin kesinlikle oruç tutmaması gerektiğini ortaya koyar. Gebe kadınlar, oruçlarını emzirme ve hamilelik dönemi sonrasında kaza orucu şeklinde tutabilirler.

Emzirme dönemi ve oruç
Emziren annelerin de oruç tutması önerilmez. Emzirme döneminde özellikle bebeğin ilk altı ayında bebek anne sütü dışında herhangi bir besinle beslenmez. Bu sebeple anne sütünün yapısının ve miktarının yeterli olması gerekir. Bunun için de annenin düzenli olarak beslenmesi, vücudunun direncini koruması gerekir. Süt oranı ve kalitesi anne adayının beslenmesi ile doğrudan ilişkili olduğu için emzirme döneminde de oruç tutulması önerilmez.
Prof. Dr. Bülent Tıraş

Slm güzel anneler az önce kontrolden geldik biz bebişimiz 12+5 sata göre biraz büyük çıktık gerçi oğlumda öyleydi ama dogdunda 28 hafta gelişimindeydi cinsiyetimizi öğrenemedik henüz küçük olduğu için ama ultrasonda bebişi görünce içimden dedim bu da erkek sağlıklı olsun cinsiyet mühim değil diyoruz ama gönlümdende bi kısçe geçmiyor değil hani progestan ve foliğe devam dedi doktorumuz ama ben progestanı 2 haftadan fazla kullanamadım dedim de agızdan al dedi bş de oyle deniycem aslında kendimi iyi hissediyorum sorun da yok gibi dikkatte ediyorum ama ilaç içmeye gelince unutuyorum geçen 10 kere gittim içmeye unuttum geldim 11.de içebildim çok aktif olamıyorum evde malum 4.5 yaşında bi canavar var ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum

Unutmadan ankarada yaşayan hamişler hangi hastanelere gidiyorsunuz

Bi de 55 kiloyla başlamıştım 58.5 olmuşum biraz hızlı gidiyormuşum ama ben bu durumdan gaaaayet memnunum kilo alamama problemim vardı kendimi yürüyen kemik torbası gibi hissediyordum artık balık etine doğru yol aldım

merhaba güzel anneler bayadır gelemiyorum artık yavaş yavaş cinsiyetler öğreniliyor bende haftaya cuma gidicem bakalım hayecanlıyım çalışarak çok zor geçiyor midem çok kötü fenayım yani

merhaba güzel anneler bayadır gelemiyorum artık yavaş yavaş cinsiyetler öğreniliyor bende haftaya cuma gidicem bakalım hayecanlıyım çalışarak çok zor geçiyor midem çok kötü fenayım yani
Bi an önce geçer inşallah bulantıların ben bunda pek bulantı yaşamadım çok şükür hafif olur gibi oldugu zamanlarda da tuzlu çubuk peynir yedim geçiştirdim dene bi istersen

Kızlar bugün 15:30 doktor randevum var dua edinde cinsiyetimiz netleşsin artık :) 12+6 artık bebişimizde önden gidiyor inşallah öğreniriz artık :)

İnşallah canım, merakla bekliyoruz haberlerini :) Benim de yarın akşam 17:00'da randevum, bir an evvel geçse zaman da bebişlerimizi görsek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…