2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cnm hissetmen senin kilona ve plasentanın duruşuna baglıymış, kilolu isen geç hissedersin ve plasenta göbek cevrendeyse hissetmeyebilirsin, benim arkadaşım 25 haftalık hissetmiyor plasentası göbek çevresinde olduğu için, ben zayıfım ve plasentam aşağıda 18. haftada hissetmeye başladım
Boyum 1.65 suan kilom 70 aldığım kilo 1.5 ondan da olabilir o zaman cunku biraz kiloluyum. Yada ilk bebegim oldugu icin ben mi anlamıyorum acaba :) neyse az daha bekleyelim tesekkurler

Yani herşey normal dediyse doktorun zaten hareketleri eninde sonunda hissedersin. Birde bazen abartılı şeyler söyleniyor 8 haftalıkken hissettiğini söyleyenler çıkıyor. Bence imkânsız çünkü henüz gram dahi olmamış bir bebeğin gücü neki tekmesini hareketini hissedesin. Bazen gaz hareketini bebek hareketi sana biliyorlar. Yani söylenen cok şey var banada sen geç hissettim bu kız beb er k dediler erkek çıktı. Yani biz batillarida hurafeleride çok olan bir toplumuz. Ama çok yakında gelecek pita hazır ol bir tek senin nedenini bildiğin anlamsız gulumsemeletin oluyor. Dışarıdan bkan deli sanabiliyuor:-)

Boyum 1.65 suan kilom 70 aldığım kilo 1.5 ondan da olabilir o zaman cunku biraz kiloluyum. Yada ilk bebegim oldugu icin ben mi anlamıyorum acaba :) neyse az daha bekleyelim tesekkurler
plesantan da etkilyırdri ben 49 kiloydum hissettiğimd, 43 kilo ile hamile kaldım, boyum 165 benim de bekle bence 22-23. haftalara kadar annesi, minnoşun hareket ediyordur muhakkak , hareketten kastım da tekmeleri :)

arkadaslar mrb.doktorum son kontrolumde sola dogru yatmam gerektıgını belırtti. sureklı sola yatıyorum fakat uyku ıcerısınde saga dogru yatarken buluyorum kendımı ve endışelenıyorum. cunku sola yatmaktan sol tarafım agrıyor artık .bazen de sırt ustu yatarken buluyorum kendımı ve sonra hemen sola donuyorum .boyle rahat uyumanın bı taktıgı varmıdır acaba. cunku bebegım ıcın endışelenıyorum bazen .rıske mı gırıyorum saga ve sırtustu yatarak Allahım korusun . :(

Bebegi hissetme hem annenin karin yapisiyla hemde bebisle alakali sanirim kizimda 16 haftada hissettim bu ikinci hamileligim olmasina ragmen sadece sirt ustu yatinca cok nadir hissedebiliyorum tam hissetmem 20 leri bulacak sanirim

arkadaslar mrb.doktorum son kontrolumde sola dogru yatmam gerektıgını belırtti. sureklı sola yatıyorum fakat uyku ıcerısınde saga dogru yatarken buluyorum kendımı ve endışelenıyorum. cunku sola yatmaktan sol tarafım agrıyor artık .bazen de sırt ustu yatarken buluyorum kendımı ve sonra hemen sola donuyorum .boyle rahat uyumanın bı taktıgı varmıdır acaba. cunku bebegım ıcın endışelenıyorum bazen .rıske mı gırıyorum saga ve sırtustu yatarak Allahım korusun . :KK43:
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
Ama tabiki bu olağanüstü bir sıkıntı yaratacağı anlamına gelmiyor. Yüz üstü yatış dışında diğerleri çok sıkıntı yaratmaz. Ki zaten bütün gece bir tarafta yatmak imkânsız gibi birşey. Önemli olan uyndigimizda pozisyonunu değiştirip sola yatmak. Ama dediğim gibi biraz sağa yada sırt üstü yattım diye birşey olmaz endişelenmeye gerek yok. Sol tarafınıza agritana kadar yatıp uykusuz kalmak daha kötü bence aklımıza geldikçe sola doneluim yeterli bence

cnm tesekkur ederım bılıyorum fakat ben bılıncsızce dondugum ıçın korkuyorum . buugn mesela sola yatacagım hep dıye kendımı kasmaktan uyumadım

midem bulanıyor, kustum var mı benim gibi bulantısı olan yaa anlamadım yeni çıktı :/ 1 haftadır
Canım benimde bulanır gibi oluyor ama henüz kusmadm... Geçen hamilelik takviminde saçları oluşmaya başlayacak diyordu, acaba o yüzden mi (çok erken değil mi yaaa) yoksa ben sanırım midemi üşüttüm bu nedenle de olabilir...

cnm tesekkur ederım bılıyorum fakat ben bılıncsızce dondugum ıçın korkuyorum . buugn mesela sola yatacagım hep dıye kendımı kasmaktan uyumadım
Bu kadar olağanüstü sıkıntı yaratmaz. Kan akışı tamamen durmaz. Sadece biraz azalabilir okadar. Yuzustu yatmak dışında diğerlerinin yaratacağı büyük bir sıkıntı yoktur. Dediğim gibi aklımıza geldikçe uyandikca sola yatalim yeterli arada tabi yon değişecek hiç kafana takma

Benim bulantilarimda hala devam ediyor hemen hemen her sabah istifra ediyorum varmi hala devam eden? Bu gebeligim cok sikintili basladi plesentamda rahim agzindaydi 2-3 hafta kanamalarim oldu simdi cok sukur biraz yukariya cikti boyle sikintisi olan varmiydi

Back
X