2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Alakasız giriş yapıcam ama bebeklerin demir depoları 1 yaşa kadar dolu olmaz. Eğer bebek doğduktan sonra sadece mamayla beslenirse demir seviyesi 9. Aya kadar normal olabilir. Emziriyorsan 6. Aya kadar bile imkansız. Sütünde 120. Günden sonra inanılmAz değişim yaşanıyor. Bebeğin demir vs gibi ihtiyaçlarını karşılaması zor. Ek gıda için genel ritüel 180. Gün diyor ama detaya indiğnde 120 diyenlerin haklı olduğu görülüyor. Eğer hindistanda değilsen biçok ürüne yerinden bile ulaşabiliyorsun demektir. Neyse bu ayrı konu. Demir eksikliğinin çocukta yarattığı etkiler keşke sadece kansızlık olsa. İlkokula giden çocuklar arasında yapılan testlerde ciddi farklar görülmüş. İstatistiksel veriler bunlar(mış,muş sevmem).. Tek yan etkisi kansızlık olsaydı bunca doktor verin dermiydi ? Evet ilaç sakıncalı(tüm ilaçlar gibi) ama kar zarar ilişkisine bakıldığında kullanılmalı. Uzun araştırmalar sonucu çokbilgi edindim bu konuda. İşin ehli bi doktora danış derim.
doktor işin ehli de olsa fark etmez. tek önemli şey test yaptırmak çünkü. bunca doktor tahlıl yaptırmadan verıyorsa dedikleri bi anlam ifade etmıyor bana göre. hem anne sütü hem mama, hem ek gıda alıyor. bu arada bende arastırdım. kaynaklarımız farklı ve bu konu aynı şöyle
10246156_1409121796022813_565712415_n.jpg

referans aralığı sabit oldugu için ben inanmıyorum . bebekle ınsan bir olamaz. ek gıda ile aranız nasıl?

Demir konusunda bende fikrimi paylaşmak istiyorum. Referans aralığı bebeğe göre bakılıyor yetişkinlere göre değil, varsayalım senin dediğin gibi olsa pediatri diye bir bölüm olmazdı. Bebek ve çocuk için bir brans okuyorlarsa demekki yetişkinle aynı değerleri gözetmiyorlar

Demir konusunda bende fikrimi paylaşmak istiyorum. Referans aralığı bebeğe göre bakılıyor yetişkinlere göre değil, varsayalım senin dediğin gibi olsa pediatri diye bir bölüm olmazdı. Bebek ve çocuk için bir brans okuyorlarsa demekki yetişkinle aynı değerleri gözetmiyorlar
hiç öyle gözükmüyor durum bence. nette kan testlerını bazı doktorlara yorumlatıyorlar ve genelde verılen cevap aynı; bu kan degerlerı yetıskınlere göre yorumlanmıs

Ne cok tartışıldı bu demir oilaci:D bi doktor yok mu aydinlatsin bizi

doktor işin ehli de olsa fark etmez. tek önemli şey test yaptırmak çünkü. bunca doktor tahlıl yaptırmadan verıyorsa dedikleri bi anlam ifade etmıyor bana göre. hem anne sütü hem mama, hem ek gıda alıyor. bu arada bende arastırdım. kaynaklarımız farklı ve bu konu aynı şöyle
10246156_1409121796022813_565712415_n.jpg
İlk 6 ay sadece emziriyorsan sonuç belli zaten. Sütün bu anlamda yetemeyeceği çok açık. Mama ile besleniyorsa durum farklı. Test bencede şart ama dediğim gibi sadece emiyorsa sonucu belli o yüzden gerek görmüyorlar diye düşünüyorum. Onlar istemesede sen iste testi,illa doktor yaptıralım demek zorunda değil ya:)

Sadece ilacın içeriğinde bilmemne var diye vermemek saçma. Bukadar doktor çıldırmış olamaz dimi ? Tüm doktorlar karar alıp yenidoğanlara komploda kuruyor olamazlar :) demir sadece kansızlık olarak algılanıyor zeka üzerindeki etkisi konuşulmuyor.. doktorlarda hata ilacı yazıp gönderiyor. Bilgilendirsene kardeşim herkes herşeyi bilemez,bilse doktor olurdu zaten o da. Ser önüne verileri.. saçmasapan ek gıda listeleri basıyolar,bunun için ver sen veriyi aileye. Ver ki bilsin..
sence ben demırı içinde bilmem ne var dıye mı vermıyorum? öyle olsaydı içinde o dediğin seyden olmayandan alırdım. öyle olsaydı şuan monovit vermezdım

İlk 6 ay sadece emziriyorsan sonuç belli zaten. Sütün bu anlamda yetemeyeceği çok açık. Mama ile besleniyorsa durum farklı. Test bencede şart ama dediğim gibi sadece emiyorsa sonucu belli o yüzden gerek görmüyorlar diye düşünüyorum. Onlar istemesede sen iste testi,illa doktor yaptıralım demek zorunda değil ya:)
doktora sordum damardan kan alınacak dedi. ben damardan adam gibi kan alacak bi hemşire göremıyorum ortalarda pek. delik deşik edecekler cocugu sonra '' neyse bu olmuyor 1 yasında yaptırırsınız'' dıyecekler. ben cocugumu da bılıyorum. kıyametı koparacak ve kan aldırmayacak. bosu bosuna cocugun canı yanmıs olacak. gündüz 4 kere gece fuul emıyor bu arada

hiç öyle gözükmüyor durum bence. nette kan testlerını bazı doktorlara yorumlatıyorlar ve genelde verılen cevap aynı; bu kan degerlerı yetıskınlere göre yorumlanmıs
Referans aralıkları farklı. Elimde hem kendime hem kızıma ait test sonuçları var:) eğer yetişkinle aynı yorumlansaydı gerçekten çocuk için ayrı bi bölüme 4 yıl harcamazlardı.

Referans aralıkları farklı. Elimde hem kendime hem kızıma ait test sonuçları var:) eğer yetişkinle aynı yorumlansaydı gerçekten çocuk için ayrı bi bölüme 4 yıl harcamazlardı.
demek ki senin gittiğin doktorun sağlam. her yerın doktoru ayrı
ben doktoruma hiç guvenmıyorum mesela. yenı bı doktor aramaya da hıc zaman olmadı. ona bak buna bak, kafa karıssın
olmadı eskı doktora don. arastır o doktor da bı halta yaramasın
falan filan yani.

Bebek ve yetiskin degerleri farklidur hatta hastanenin cihazina gore hastaneden hastaneye farkeder. Hastane degerlerine bakmadan yorumlayamaz.

doktora sordum damardan kan alınacak dedi. ben damardan adam gibi kan alacak bi hemşire göremıyorum ortalarda pek. delik deşik edecekler cocugu sonra '' neyse bu olmuyor 1 yasında yaptırırsınız'' dıyecekler. ben cocugumu da bılıyorum. kıyametı koparacak ve kan aldırmayacak. bosu bosuna cocugun canı yanmıs olacak. gündüz 4 kere gece fuul emıyor bu arada
Gunduz 4 kere mi emiyo ben cok emzryrm o zaman biz daha smdiden 2 kere emistik:D 3 saat oldu kalkali

Çok zor kan aldırmak.. hemşire kız damar bulucam öyle öyle sıktıki elini mosmor oldu. Bırakın lütfen başkası yapsın dedim. Benimde içim almıyor,sanki biyerim kopuyor gibi canım acıyor. Kıyamet kopuyor ama onun için işte.. karar tamamen size ait kimse bişey diyemez sadece bilgi paylaşıyoruz burda. Nekadar emdiğinin önemi yok,sütün kalitesi artık ona yetecek durumda değil. Mama bu konuda daha garanti mesela ama ona rağmen mama ile beslense bile yetmiyor 9. Aydan sonra.

Bebegi yetiskin dr una gotursen anlamazki. Yetiskinide cocuk dr una. . Sistemi bizden farkli calisiyor zaten. Kalp bolumundeyim. Cocuk kardiyolojisi bile apayri. Yetiskin kardiyologun cocuga bakma yetkisi yok. Bakmazlar yorum bile yapmazlar farklidir

Çok zor kan aldırmak.. hemşire kız damar bulucam öyle öyle sıktıki elini mosmor oldu. Bırakın lütfen başkası yapsın dedim. Benimde içim almıyor,sanki biyerim kopuyor gibi canım acıyor. Kıyamet kopuyor ama onun için işte.. karar tamamen size ait kimse bişey diyemez sadece bilgi paylaşıyoruz burda. Nekadar emdiğinin önemi yok,sütün kalitesi artık ona yetecek durumda değil. Mama bu konuda daha garanti mesela ama ona rağmen mama ile beslense bile yetmiyor 9. Aydan sonra.
valla bilemiyorum kan aldırmak ıstemıyorum
kabus gibi gelıyor bana. çok huysuz ve agresif bi cocuk birini gördü mü ağlar, kendini ellettırmez pek kimseye

Ahsen 5.5 aylıktı alerji için kan testi yapılacaktı demirinede baktı alerji doktoru değerleri iyi dedi..
Çocuk doktoruna da gösterdik sonuçları demir ilacına gerek yok 9. Ay bakıp veririz dedi....
Benimde içim rahat vermiyorum.
Ama sağlık ocağına kalsa 4 ay vermişti elime kullan diye ben böyle gelişi güzel uygulamalara karşıyım.

Ahsen 5.5 aylıktı alerji için kan testi yapılacaktı demirinede baktı alerji doktoru değerleri iyi dedi..
Çocuk doktoruna da gösterdik sonuçları demir ilacına gerek yok 9. Ay bakıp veririz dedi....
Benimde içim rahat vermiyorum.
Ama sağlık ocağına kalsa 4 ay vermişti elime kullan diye ben böyle gelişi güzel uygulamalara karşıyım.
bana sordu s. ocagı
kan aldırmıycam dedım. '' yazmak zorundayım, bakıldı olarak giriş yapıyorum dedi. sen demiri kullan baktırdım dersin '' dedi :işsiz: demirin fazlası az zararlıymıs gibi.

Back
X