- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
- 78
bana 1 kutu (10 adet) augmentin ve 1 tane monurol şase verdi canım. tek şase. henüz onu içmedim. zaten 10 günlük bir tedavi.Hangi antibiyotigi kullaniyosun canim..
Benimki israrla munorol sase veriyor...bu 3. Icisim.. eminim gene tahlil yapilsa gene idrar yollarimda enfeksiyon cikacaktir..
Ic Camasirlarini utulemeyi deneyin arkadaslar..ben utuledigim donemlerde baya rahat etmistim..
Önemse canım mutlaka tahlil yaptır.Sancım oluyo arada ama normaldir diye hiç önemsemiyodum ben
İlk zamanlar bebek taşıma çantası ile götürdüm ben doktora. Hem kucagında tutuyorsun. Bana göre daha sıcak oluyor. Yada anakucagı ile taşıyorsun. Travel sistem alacaksan ayrıca anakucagı almazsın. O zaman erken almak olabilir ama dedigim gibi araba seçerken içi dar olanları tercih etmeyin. Bebek çok aglar kullanamazsınız boşa gider.Evet dediğin de bir seçenek aslında canım. Eşim biraz acele ediyor aslında. Travel alicaz ya ilk doğduğunda bi yere giderken lazım olacakmış arabaya neyle koyucaz neyle tasicaz diyor. aradan masrafı çıkarasi var sanırım. Ama aslında dediğin de mantikli
Canim doktorlar gunluk pedi hoc onermiyor yalniz bilgin olsun. Bende de enfeksiyon vardi doktorum gunluk ped tetikler kullanma dedi.bana 1 kutu (10 adet) augmentin ve 1 tane monurol şase verdi canım. tek şase. henüz onu içmedim. zaten 10 günlük bir tedavi.
iç çamaşırını ütülemekle nasıl oluyor canım anlamadım ?
ben günlük ped kullanıyorum ve sürekli değiştiriyorum yani çamaşırım değmiyor hiç. zaten biraz hassasım anında ıslaklık hissedince değiştiriyorum. çamaşırımda iğne ucu kadar leke olsa anında değişiyorum. pek ilgisi yok hijyenle bence.
az su içmek ve idrarı tutmakla ilgili.
eeee napcam canım sabahtan akşama kadar dışarıda. iç çamaşırım kirli kalacak başka türlü. benim akıntım oluyor. kirli iç çamaşırıyla gezmektense günlük pedimi wc de hemen değiştiriyorum. yoksa akşama kadar kirli iç. çamaşırıyla durmak daha kötü değil mi ? sizde olmuyor mu ? akıntı. bence dr. lar yanlış bilgi veriyor :)Canim doktorlar gunluk pedi hoc onermiyor yalniz bilgin olsun. Bende de enfeksiyon vardi doktorum gunluk ped tetikler kullanma dedi.
Hangi antibiyotigi kullaniyosun canim..
Benimki israrla munorol sase veriyor...bu 3. Icisim.. eminim gene tahlil yapilsa gene idrar yollarimda enfeksiyon cikacaktir..
Ic Camasirlarini utulemeyi deneyin arkadaslar..ben utuledigim donemlerde baya rahat etmistim..
eeee napcam canım sabahtan akşama kadar dışarıda. iç çamaşırım kirli kalacak başka türlü. benim akıntım oluyor. kirli iç çamaşırıyla gezmektense günlük pedimi wc de hemen değiştiriyorum. yoksa akşama kadar kirli iç. çamaşırıyla durmak daha kötü değil mi ? sizde olmuyor mu ? akıntı. bence dr. lar yanlış bilgi veriyor :)
mantıklı değil mi ama ? nasıl temiz kalacak çamaşır başka türlü. ya peçete koyacaksın ya da ped. ben başka yöntem bilmiyorum
ayyy gördüm canım. valla ben kendimi bildim bileli. bir tek iç çamaşırıyla asla dışarı çıkmadım. bende titizim. sürekli çamaşır değişiyorum ve günlük pedsiz hadi evde yoktu peçetesiz asla çıkamam. benimde sen gibi hafif te olsa akıntım hep var. ama şimdiye kadar enfk. dan ilk defa ilaç kullanıyorum. hiç ağrı sızı olmadı. ayy ne bileyim ya ben kendimi kirli çamaşırla sabahtan akşama kadar düşünemiyorum :)bir üst yorumda yazdım canım. her doktor başka şey söylüyor...
genelde konu içinde çamaşırım ıslandı, akıntım var cümlelerine pek yorum yapmıyorum. çünkü ben sürekli akıntılıyım. ve her gittiğimde sağlık ocağında da doktorda da tahlil istiyorum korktuğum için. eser miktarda çıkıyor enfeksiyon. ilaç vermiyor ama akıntı devam.
ve nemlilik devam. yaprak pedler mantarı tetikliyor diye sitemiyor doktorlar. ama kimisi de sık ısk değişmek kaydı ile kullan diyor. zaten kullanma ihtiyacı duyan insanlar sık ık da değişmek istiyor.
ayyy gördüm canım. valla ben kendimi bildim bileli. bir tek iç çamaşırıyla asla dışarı çıkmadım. bende titizim. sürekli çamaşır değişiyorum ve günlük pedsiz hadi evde yoktu peçetesiz asla çıkamam. benimde sen gibi hafif te olsa akıntım hep var. ama şimdiye kadar enfk. dan ilk defa ilaç kullanıyorum. hiç ağrı sızı olmadı. ayy ne bileyim ya ben kendimi kirli çamaşırla sabahtan akşama kadar düşünemiyorum :)
bişi olmaz çok büyütüyoruz bence. hafif enfks. herkesde çıkabilir. çözümüde işte bol su :)
Aslında haklı doktorlar biraz da mikrop lazım canım. Çok dezenfektan bi şekilde yaşamaya devam edemeyiz. Karı koca doktor bir arkadaşım vardı. Çocuklarının üzerine çook titrerlerdi. Hijyen bakımından. Çocuğu anaokukuna başladı hep hasta hep hasta.. çok çare aradılar yok. Sonunda bir doktor dediki çocuğu doğaya parka bırakın ama hiç ellemeyin. Heryere ellesin oynasın ellerini temizlemeyin. Birkaç gün yaptılar ama arkadaşım artık görmemek için arkasını dönüyormuş. O kadar titizdi yani.Ah ahh.. son gittiğim doktor sen çok titizlikten iltihap kapıyorsun dedi ve günde kaç kere çamaşır değiştiğimi sordu.
bende saymaya kalkınca daha günü bitirmeden tamam tamam belli oldu dedi.
ütüleme işini de o günden sonra bıraktırdı. akıntım var diye ütülemeye çalışırdım. yumuşaıcı kulllanmazdım ama florasnızı bozuyorsunuz dedi. sık çamaşır değişme, ütüleme, yaprak ped kullanma, nemlendiyse bırak nemli kalsın demişti.
bende o günden beri pise bıraktımbu seferde mikroptan doktor yolu gözükecek diye korkuyordum
şaka bir yana o kadar çok doktor gezdim ki, biri yaprak ped kullan ddedi, diğeri kesinlikle olmaz dedi, kimi koyu renk çamaşır giyme vs vs...
hepsi farklı yorumlarda bulunuyorlar.
bana tek yarayan bol su. ve wc geldiğinde tutmadan gitmek. başka birşey değil
Endişelenme canım o kadar dan birşey olmaz onlar Allahın izniyle saglam yerdeler. Allah birşekilde koruyor. Sen çok sert ve hızlı bir darbe alırsan korkkızlar günaydın akşamdan beri içim içimi yiyordün ütüğ yapmıştım ütü masasını eşime yatarken kaldr demıstım kaldırmamış uyku sersemi karnımı ütü masasına çarptım sanki arada kıpırtı hissediyorum sanki kızım kıpırdıyor ama korkuyorum birşey oldumu diye içim içimi yiyor
Canım merak etme bişey olmamıştır, hareket de ediyormuş zaten, bende 4.ayımdaydım sanırım dolmuştan inerken öküzün biri tam kapının önüne bavulunu koymuş, inerken acele ettim biraz sanırım karnımı vurmuştum, ağla ağla çok üzülmüştüm, çok şükür bişey olmamız, onlar çok korunaklı bir yerde merak etme, ağrın sancın bişey olursa doktora gidersin, üzülme annesikızlar günaydın akşamdan beri içim içimi yiyordün ütüğ yapmıştım ütü masasını eşime yatarken kaldr demıstım kaldırmamış uyku sersemi karnımı ütü masasına çarptım sanki arada kıpırtı hissediyorum sanki kızım kıpırdıyor ama korkuyorum birşey oldumu diye içim içimi yiyor
Aslında haklı doktorlar biraz da mikrop lazım canım. Çok dezenfektan bi şekilde yaşamaya devam edemeyiz. Karı koca doktor bir arkadaşım vardı. Çocuklarının üzerine çook titrerlerdi. Hijyen bakımından. Çocuğu anaokukuna başladı hep hasta hep hasta.. çok çare aradılar yok. Sonunda bir doktor dediki çocuğu doğaya parka bırakın ama hiç ellemeyin. Heryere ellesin oynasın ellerini temizlemeyin. Birkaç gün yaptılar ama arkadaşım artık görmemek için arkasını dönüyormuş. O kadar titizdi yani.neyse sonuçta çocuk iyileşti. Bagışıklık kazandı falan filan... aynı şey degil ama senin durumda biraz böyle olmuş azıcık mikroplanmak lazım herhalde :)
Endişelenme canım o kadar dan birşey olmaz onlar Allahın izniyle saglam yerdeler. Allah birşekilde koruyor. Sen çok sert ve hızlı bir darbe alırsan kork
geçen yağtığım listeyi yazmıstım ortalama fiyetlandrdım.. oda vs yapmadan ortalama sıfırdan gideri5500 6000 buldum ben:) bunun anne ihtiyaçları.. sonsuzluga giden bezi vs ....oooo cok calışmak lazım cok:) hatta demiştim ya 6-7 ay önce yaparken düşünmediklerimiz dieAynen canım yaa gercekten cok masraf. Eskıden annelerımız napıyomus valla sımdı herseyde cesıt de cok. Ikız de olunca daha coktur tabı senın masraf
Ben sımdıden odasına 3190+ dun ebebekten aldıklarım 1100+ ınternetten ve dısardan ektra aldıklarım da bi 400 vardır yani 4700 harcamısım. Arabası yok daha hedıye gelıcek bırınden ama gelmezse bız alıcaz, onun dısında bezı, anne hastane gecelık, dut pompası vs de yok bı 1000tl de oyle gıder ettımı sana 5700. Dogumu allahtan ozelş sıgorta karsılayacak da ordan yırtıcam umarım
bi liste paylaştım mesajlarımdan bakabilirsin oda yapmadan 0 dan yazdım bi bebek arabası pahalı listede fiyatlar da var bak bakalım sen ne kadar eksilteceksin:) bende o civar buldum cunku :) oda yaparsan 10000 olur diormn nerdeyse5binmi 6 binmi...amanin naptiniz arkadaslar masallah..gerci oda vs aldiysaniz bilemem..ama hicbiseyi olmayan biri olarak dudagimi ucaklatti bu rakam..bian once bikac kiyafet alsam iyi olcak..
Canım ben de imom omega 3 balık yağı hapı kullanıyorum gerçekten çok kilo aldım decavit de içiyorumefa daily yi bi türlü burdaki eczanelerde bulamadım aslında bulsam onu içecektim sen nerden aldın?
Bende 8 kilo aldim doktorum bi 8 daha alirsin normal dedi..oo gun bile vermis..ay ben dusundukce korkuyorum en iyisi dusunmememk kendiliginden gelissin herseyGünaydın hamişler, toplamda 8 kilo aldım, doktorum "Biraz hızlı kilo almaya başladın, dikkat et." dedi ama bana sanki kilom normalmiş gibi geliyor. Günde 1-2 dilim ekmekten yarım ekmeğe çıkmış olabilirim, tamam ama işte :/ Epidural sezeryan için de "Şubat'ın 4'ü gibi alabiliriz, bir dahaki kontrolde odanı ayarlayalım." dedi. Dediğinden beri son 2,5 ay diye dolanıyorum ortalıkta.
canım havlu kes ütüle koy.. evde kes bir poşete hazırla ütüle onları çantana at. yalnız tiftikli olanlardan olmasıneeee napcam canım sabahtan akşama kadar dışarıda. iç çamaşırım kirli kalacak başka türlü. benim akıntım oluyor. kirli iç çamaşırıyla gezmektense günlük pedimi wc de hemen değiştiriyorum. yoksa akşama kadar kirli iç. çamaşırıyla durmak daha kötü değil mi ? sizde olmuyor mu ? akıntı. bence dr. lar yanlış bilgi veriyor :)
mantıklı değil mi ama ? nasıl temiz kalacak çamaşır başka türlü. ya peçete koyacaksın ya da ped. ben başka yöntem bilmiyorum
Bende 8 kilo aldim doktorum bi 8 daha alirsin normal dedi..oo gun bile vermis..ay ben dusundukce korkuyorum en iyisi dusunmememk kendiliginden gelissin hersey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?