2016 Şubat Anneleri

ben uzun yol kısmına değilde doğum yapacak insanın yanında bir sürü insan olmasına takıldım. bana çok garip geldi arkadaşım. ne k.v., k.p., nede görümceye o an gelmek ve evde izdihama yol açmak düşer. annen gelsin yeter. 40 gün osnrada bebek görmeye gelir eşinin tarafı. biraz kalırlar. ben şahsen çıldırırım öyle bir ortamda. zaten anlaşamıyoruz hiç birde lohusa halimle hiç çekmezdim kimseyi. bilmiyorum eşinle konuş bence. ben annemin evi bile olsa kendi evimde olmayı tercih ederdim. yanımdada sadece annem ve kız kardeşim olsun. diğerleride sonra gelsin. nasıl rahat eder insan yatsa yattı olur. anneler arasında bişi çıkabilir. eşinle konuş bence bunu yaşayan arkadaşlarımın lohusa dönemi burnundan geldi. eşin söylesiin annesi gelecek siz sonra gelin diye.

sabah 5 oldumu gözlerim tavanda :) gece kaç kere uyanıyorum sayamıyorum artık :)
5'ten sonra biraz uyuyorum bu seferde uyanamıyorum :)
İşe de geç geliyorum sürekli mesai 8'de başlıyor benim gelişim 9'u buluyor
ozaman hepimiz aynıyız endişeye gerek yok. uykusuz gecelere alışmalıyız sanırım :)

üzülme canın sağolsun :) ne güzel herşeyi tamamlamışsın.. ben takibe başlıyayım.

argofa , canım bende aynı şekil pazar gecesi 1buçukta uyandım saat 5e kadar uyku girmedi gözüme. dün akşamda gece 3 de uyandım, 5 e kadar uyuyamadım.. alıştırma oluyor bizlere de.. ne yapalım dayanıcaz artıkın

Yazma ortmeyi dusunmuyorum canim aydinlikta da uyumaya alissin diye. Sinek icin ortuluyorsa hem kisin cok sinek olmaz hem de kapilarda camlarda sineklik var batil inanc ve bunlarin disinda baska ortme sebebiniz var mi anlayamadim
Canım kırmızı yazma için al basmasın die sarı da sarılık için canım

INSALLAH süt ürünleri tuketemiyorum gevrek le falan yesem olurmu kizlar

Olur tabi neden olmasin. Kalsiyum onemli ama peynir falanda yiyemiyor musun? Eger yiyemiyorsan acaba kalsiyum takviyesi mi alsan, ben severek yedigim halde bunyen karsilayamaz bebegin cok ihtiyaci var deyip kalsiyum yazdi son randevumda

olmadı canım henuz. benım gece olmus ama. ben de oksuruyorum ama gunduz oksuruyorum

Canım kırmızı bebeğe al basmasın diye sarı DS sarılık olmasın die bn ikisini de yapıyorum örtecem
ben böyle şeyler bilmiyorum canım. bizde uygulanmıyor bu o yüzden kullanmıcam ben. sadece ışıktan ve sinekten korumak için beyaz tülbent süsledi annem. kurdele ve iğne oyası yaptı.

Canım kırmızı yazma için al basmasın die sarı da sarılık için canım
Canim bunlar tamamen batil inanc. Yeterince emerse sarilik da olmaz al da basmaz kizima ben hic birini ortmedim masallahi var bol bol felak nas ayetel kursi okuyun. Sevenin daha cok nazari deger bebege hele hele annenin. Batillardan medet ummayin

şimdi ben ne alacağım tam bilemedim netten indirdiğim listeye göre kıyafetleri eksik bi tek
onu tam olarak neler alacagımı bi kestiremedim biriniz bana liste sayıa det ne alacağımı desin
kış bebesi olacağı için çıkmayacagız aşırı süslü püslü kıayfet almıcam ama ihtiyaclarımız nler ?

hiç anlamadım canım :) niye örtcez bunu ? birde niye sarı ya da kırmızı ?
''ben şimdi aile hekimliğindeyim topuk kanı aldırmaya gelen her bebek te bir altın bide kırmızı yazma var.. al basmasın ve sarılık olmasın diye ya herkes mi inanır batıl inanca... sarılık olmasın diyorsan bol bol emzir diyorum :) hadi kırmızı yazmayı anlarım yenidoğan bebek dar bir ortamdan sonra doğunca yuzu örtülünce rahatlıyor alanı daralınca ısıgı azalınca.. kırmızı da anne karnının içini hatırlatıyormıs.. gece lambanızı da kırmızı yapın bebek rahatlıyor diyorlar.. mantklı geldi bana.. yenidoğanlar yeni yeni görmeye basladıkları için karanlıktan cıkıp parlak ışık cok rahatsız ediyor onları'' diye cavaplamıştım bu al basması yada alkarası denilen bi batılinanıs var lohusa ve yeni doğana zarar veren kötü ruhlardan korunmak adına kadına ve bebeğe kırmızı örtülür lohusa ya kırmısı kurdele bağlanması muhabbeti de buradan işte yalnız bırakılmazlar ruhlar kadına cocuga zarar verir diye vs bisuru detayı var ama bunlar batıl inanış.. tıbbi olaka bu durumu söyle acıklamak mumkun doğum sonrası deprasyonu diye bişey var annelik huznu ,postpartum depresyon,lohusalık depresyonu gibi bir cok adı var duymusundur... bu derum gercekleştiği zaman kohusa kadın bir cok sıkıntı yasayabiliyor.. işte eskiler bunu al basması vs derler... sarı yazma yada altında sarılık olması diye yapılan batıl inanıslar

Dün zaten yazdi calci det diye bi ilaç imom baslatti tekarardan onemli bisey olsaydi 2 haftaya cagiridi diye dusunuyorum 1 ay sonra dedi cunku rahatlatmaya calisiyorum

bayanlar beni şimdiye kadar hi ama hiç birşey almadım birlistem var şimdi bu nette ki listeler gibi burada da yayınlamıştım onları almayı dusunuyorum bunun içinde bir haftasonu ankara da baybmall diye bir mağaza var ya internet sitesi de var herşeyi bir günde gidip oradan almayı planlıyorum sadece bebek arabasını baska biryerden alacagım onun dısında tum giysi ,parkyatak,utkuseti, anne bebek bakım malzemeleri gereken herşeyi oradan almayı planlıyorum daha önce gitmedim hiçama avrupanın en buyuk bebek mağazası diyordu.. şimdi kafama takılıyor bulabilirmiyim herşeyi oradan bide sonra bu halimle magaza magaza gezmek istemiyorum ne zamanım ne enerjim var ???

onedio sitesinde alkarısı diye arama yapın bi haber cıkıyor bu albasması muhabbeitini baya anlatıyor bilmek lazım yoksa iki gün sonra buyukler psikoloji bozmaya baslar yok sunu yapma yok bunu yapma diye:)

Arkadaslar artik dogurucaz gerci ama

Sanirim 29. Hafta 8 aya tekabul ediyor degil mi...
2 program kullaniyorum 2 si de 8. Ayi gosteriyor fakat internet daha degisik...

Kendimi yakinlasiyor kizimla kavusmam diye avutmak adina bakiniyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…