2016 Şubat Anneleri

Nasılsınız kızlar ? Ben bebeğimin kıyafetlerini ütüledim hazırladım bugün deneyimli annişlere bir sorum olucak bebek doğunca giydirmeleri için basit bir takım ver diyolar çünkü silinsede vücudundaki beyaz tabaka hemen gitmiyor iyi olan kıyafetleri boşuna kirlenmesin diyolar odaya gelince süslediğim takımıda onun üzerine giydirirmişim fotoğraf çekiminde ben bebisleri bi sudan geçiriyolar diye biliyordum ama

Canım sirkeli suyla sil hem kokusunu alır hem parlatır hemde annemlere göre nazara göze karşı korurmuş ben çeyizimde evimdeki mobilyaları sirkeli suyla sildim

Kızlar belim karnım Ağrıyo ya sizde de bar mı? İkiz bi de bebeklerim
Benim de cok agriyor canim evde en ufak firsatta uzaniyorum ama gecen gun kv.lere gittigimde ne kadar uzan deselerde uzanmak istemedim onlarin yaninda hem bel agrisindan oldum hem de ordan cikarken ayakkabilarimi giyemedim ayaklarimin siskinliginden

Canim hastaneden hastaneye degisiyor galiba o beyaz tabakanin tum vucuda yayilmasi gerektigini diymustum ama benim kizimi yikayip da getirdiler belki sadece suya tuttular beyaz tbk.yi yok etmediler ama kiyafet konusunda bi sorunumuz olmadi yalniz iyi kotu kiyafet diye ayirmaya gerek yok bence zaten 2-3 ay giyecekler birakin eskisin kiyafetleri. Tek dikkat edilmesi gereken olabildigince boyasiz kiyafet giydirmek bence. Ben hastane cikislarini hep acik renk aldim ic takimlari zaten bembeyaz

Ben de bunları istiyorum mecburen yapmak zorundalar vala olması gereken bunlarmış çünkü

Allah yardimcimiz olsun biz de borc icindeyiz ama benim de esimin de belirli donemleri musrif bazi donemleri cimrilikle geciyor bi sekilde idare ediyoruz cok harcayinca para kalmiyor cimri olmak zorunda kaliyoruz

30000 heralde cunku o ara kafamda bi araba parasına mı gidiyorum die geçiyodu ama evlilik biterse verilmiyo mu ya ?Allah korusun.. hani sana borcugibi die biliyordum
Benim mihrim de 300g altindi bilezik olarak dugunde almislardi zaten ama ev almak icin bozdurduk helal ettim gitti Rabbim bozmasin yuvalarimizi muhtac etmesin mihirlere

bizim hareket ettiğimiz zamanlar bebek uyur, dinlenmeye geçtiğimizde bebek uyanıp hareketlenir diye internette bir yerde okudum.

bende kendim hareketliyken hiç farkedemiyorum. kendi telaşımız arasında kaçıyor belki.

Allah yardimcimiz olsun biz de borc icindeyiz ama benim de esimin de belirli donemleri musrif bazi donemleri cimrilikle geciyor bi sekilde idare ediyoruz cok harcayinca para kalmiyor cimri olmak zorunda kaliyoruz

Amin canım hepimizin inşallah ya... Bin şükür bebeğim öyle bir vakitte geliyor ki doğumdan 1 ay sonra kredi borcumuz bitiyor :) sonrasında da ben bu ücretsiz izne ayrılacağım için yine çok değişiklik olmayacak maddi durumda :)) ücretli izindeyken ne Sefa sürersek o yani :))))
Onda da mecbur birikim yapmak isteriz sonrası için :) dediğin gibi bi eli açık bi cimri yuvarlanıp gidiyoruz işte Allah huzurumuzu ağzımızın tadını bozmasın inş hiçbirimizin :)

ehehe, ben hoca sorduğu zaman istemiyorum demiştim. istemek zorundasın demişti. 1 gr altın dedim bende :)
ucuza gitmissin bosaninca veya Allah korusun esimiz vefat edince bi sure evlenmek haram (40gun muydu 4 ay miydi unuttum) o sure icinde ihtiyaclarini karsilaman icin veriliyor mehir

bizim hareket ettiğimiz zamanlar bebek uyur, dinlenmeye geçtiğimizde bebek uyanıp hareketlenir diye internette bir yerde okudum.

bende kendim hareketliyken hiç farkedemiyorum. kendi telaşımız arasında kaçıyor belki.
Aynen canım hareketliyken ben de hissedemiyorum. Neye göre saatte 10 say diyor bu doktorlar anlamadım. Bunun çalışanı var evde oturanı var masabaşı olanı var...

Ayy aynı ben bende az masraf olsun taraftarıyım..
sen hissetmezsn öyle dedi canım bi bebek o kadar hemde günde iki kez öyle hıçkırır mı biz dayanamıyoruz o nasıl dayansn dedi.bizm hissettğmz kan basıncıyla alakalı bişeymiş
Kusura bakmasın ama bu doktor bir garipmiş bebek neden hıçkırmasın. Gir nete bak istersen devamlı amniyo sıvısını yuttugu için bazen çiş ile bazen hıçkırarak tekrar dışarı atarmış. Çok hıçkırmıyorki zaten. Birkaç kere hıçkırıp duruyor. Ki ben doktora gittiğimde de oldu yine, ultrasonda gösterdi doktorum bildiğin hıçkırıyor işte
Ayrıca bir atış var kalp atışı gibi gelen.. doktor ondan bahsediyordur bence.. kan basıncına baglı olarak bir damar atıyor kalp gibi.... onu diyordur herhalde

Kızlar benm göğüs uçlarım acımaya başladı böyle kesilmiş gibi oldu uçları yarık yarık.. Krem kullanmaya başlamalı mıyım
Başla canım demek seninkiler çok hassas. Kesin yara olacak gibi duruyor. Zararı olmazki zaten kullanacaksan şimdiden başla
Canım nst ye tok karnına mı giriliyor. Bni doğum korkusu sardı
Tok karnına giriliyor canım birde çikolata yada meyve suyu da tavsiye ediyorlar. Uyumasın diye..
Canım güzel kokulu kalıp sabun al çekmecelere birer tane raflarada birer tane koy çıkıyor koku.. daha sonrada kıyafetlerinin yanınada koyarsın mis gibi kokuyorlar.
aynı soruyu bende sorucaktım:)

Canım bebişlerin kiri olmuyorki miss gibi oluyorlar. Öyle kanlı kanlı yada beyaz sıvıyla kaplı bir şekilde getirmiyorlarki. Yıkamıyorlar ama silip temizliyorlar. Ne giydirirsen giydir önemli degil. Öyle kıyafetlerini kirletecek bişey olmuyor.

Havalandikca gecer canim zaten bebek arac gereclerini en az 1ay onceden alin diyorlar havalanip kokusu gecsin diye

Ne tesaduf bizim de bi kredimizin son taksidi ocak ayinda ama 3 cocukla masraflar arttikca artiyor cok bi sey lazim degil kizimdan bi suru sey kaldi diyorum ama ikiz olunca herseyden birer tane daha almamiz gerekiyor

Işte taktim bu durumu aslinda büyütecek bi durumda degil duygusal olarak eksiklik yaşadım .. inşallah istedigimiz gibi olur . Şimdi iyiyim . Eşimle kontrole de gittik onlada iyiyiz. Depresifdim ama çıktım o moddan zaten ilkkez girmistim . Çok şükür iyiyim Sağol yazdıkların için.
Tüm derdime yazanlar zsten dert demeye utanıyorum. Dert degil ama işte duygusal boşluk diyim iyiyim toparladim.

Başla canım demek seninkiler çok hassas. Kesin yara olacak gibi duruyor. Zararı olmazki zaten kullanacaksan şimdiden başla
Ayy gözüm korktu şimdiden böyleyse doğduktan sonra emerken neolur acaba
7aylıkken başla diyenler vardı ben lanolin aldım bikaç kere sürdüm iyi geldi dene istersen
Kesin deniycem canm sızlıyor çünkü ..
Aaaaammiiiiiiiiinnn ikiz olunca da odum kopuyor yetmez diye bakalim ne yapcaz
Moral inanılmaz önemli bence bu konuda.. Kasım annelerini çok okudum hamileliği doğumu iyi geçenler arasında sütü gelmeyen nadir.. Ama sıkıntılı bi süreç yaşayanlar maalesef sütte se sıkıntı yaşıyo

Bebegi görmeye gittik yuvarlak bir yüzü vardı onu görmek beni çok mutlu etti .
1441 gr
24 Kasımdada 1151 di biraz zayıf bi bebek dedi.
Güzel beslen dedi.
Ve soluna yat dedi. Ben hic yatmiyordum soluma.

Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar iki arkadaşımda öyle diyince emin olamadım bende kendi aldığım ve annemlerin aldığı tüm hastane çıkışlarımız beyaz yada krem renk üzerine hafif desenli hatta yıkadğım zaman bile hiç sadece pembe takım almamışz diye aklıma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…