- 21 Ağustos 2015
- 696
- 407
- 53
- 34
Kızlar ayrıca birşey rica edicem ya bizim elektrik süpürgesi 7 ay öncesinden bozulmuştu eşime hep dedim alalım alalim diye bosladi beyefendi evde su ayaklı baston gibi olanlar dan var onla idare ediyordum hatta bugün eve gelen bayan bu yüzden de zorlandi temizlikte.
Şey dicem ben toz torbasiz boyle antialerjik bir makina istiyorum. Sizin kullanıp memnun kaldığınız makina var mj.. Eşime bugün alicam taksitlerini sen odersin diyorum beyefendi hala alacak.. Kafama taktim yarin alacağım.. Tavsiyelerinize ihtiyacım vaaarrrr..
Hanımlar konu dışı ama yardımınıza ihtiyacım var memleketten annem, babam, kardeşim bana gelcekler akşam, hazırlık yapmıyım diye galiba geç haber verdiler, hoş kendi ailem tabiki hazırlık beklemez:)
2 aydır görüşemedik hamile de olsam güzel bir sofra kurmak istiyorum şu menü nasıl?
Mercimek çorbası
Havuçlu patatesli et haşlama
Şehriyeli pirinç pilavı
Yeşil fasülye yemeği
Kış salatası
Turşu
Ayran
İncirli kuru üzümlü hoşaf
Çayın yanına sigara böreği ve havuçlu tarçınlı cevizli kek
Fasülye fazla mı yapmasam mı?
Canım et haşlamada çorba yerine geçer iki sulu yemek fazla gelir bence birini çıkarmanı tavsiye ederimHanımlar konu dışı ama yardımınıza ihtiyacım var memleketten annem, babam, kardeşim bana gelcekler akşam, hazırlık yapmıyım diye galiba geç haber verdiler, hoş kendi ailem tabiki hazırlık beklemez:)
2 aydır görüşemedik hamile de olsam güzel bir sofra kurmak istiyorum şu menü nasıl?
Mercimek çorbası
Havuçlu patatesli et haşlama
Şehriyeli pirinç pilavı
Yeşil fasülye yemeği
Kış salatası
Turşu
Ayran
İncirli kuru üzümlü hoşaf
Çayın yanına sigara böreği ve havuçlu tarçınlı cevizli kek
Fasülye fazla mı yapmasam mı?
Genel olarak her yeri değil de belli yerler çok sertleşiyo canım ama ayaktaysam her tarafı sert gibi geliyor. Ben de hep yaslanıyor diye rahatlatıyordum kendimi ama doğuma hazırlık için rahim kasılmalarıymış onlar doktorum öyle söyledi. Takvimimdeki gibi canım 33+3üm. 34.haftadayım yani :) düzenli ve ağrılı olmadığı sürece sorun olmadığını da söyledi ayrıcaCnm benimde oluyo hatta suan ondan uyumuyorum sanırım bebekler hareket ederken karnimiza yaslaniyor olabilir.Seninde lokal mi.Yoksa heryer mi sert?kaç haftaliksin birde
34 e geldin cnm.Bu seni rahatlatsin biraz.Doktorum bna 35 e kadar doğma sonra ne yaparsan yap dedi.Genel olarak her yeri değil de belli yerler çok sertleşiyo canım ama ayaktaysam her tarafı sert gibi geliyor. Ben de hep yaslanıyor diye rahatlatıyordum kendimi ama doğuma hazırlık için rahim kasılmalarıymış onlar doktorum öyle söyledi. Takvimimdeki gibi canım 33+3üm. 34.haftadayım yani :) düzenli ve ağrılı olmadığı sürece sorun olmadığını da söyledi ayrıca
Kızlar ayrıca birşey rica edicem ya bizim elektrik süpürgesi 7 ay öncesinden bozulmuştu eşime hep dedim alalım alalim diye bosladi beyefendi evde su ayaklı baston gibi olanlar dan var onla idare ediyordum hatta bugün eve gelen bayan bu yüzden de zorlandi temizlikte.
Şey dicem ben toz torbasiz boyle antialerjik bir makina istiyorum. Sizin kullanıp memnun kaldığınız makina var mj.. Eşime bugün alicam taksitlerini sen odersin diyorum beyefendi hala alacak.. Kafama taktim yarin alacağım.. Tavsiyelerinize ihtiyacım vaaarrrr..
Bende kişisel olarak cok takıntılıyım maalesef daha bekarken sırf elim terliyor ileride hayatıma biri girer sıkıntı yaşarım. Diye ameliyat oldum ölüyordum hattaTuhaf ama surekli bu tarz olumsuz cumleler duyuyorum sizdende acaba dedim yanlis anlamayin.sahsen ben biraz takintiliyimdir vucudum konusunda ama esim rahatlatir onemsemez yada belli etmez..ne biliyim insallah sarkma vs olmazda operasyona gerek duymazsiniz .
Ay o yara genellikle var cnm hepimiz de...
Tabi burada eşinin ailesinden destek giren arkadaşlar da var Allah daim eylesin .
Ama işte dediğin gibi insan buse gormeyince üzülüyor ihtiyacın olup olmamasıyla alakalı değil hiç brimizin bebisi açıkta kalmaz ama düşünülmelidir enayi yerine konuluşu vs . yalnız değilsin üzülme dicem de bnde üzülüyorum yaocak bise yok . vakti zamanında bejarken her işlerine kostugum insanlar çıkar haricinde aramaz oldular ohooo boşver herkesin ne mal olduğunu öğreniyoruz bi nevi
Ben de öyle diyorum yaa oturup pazarlık yapıyorum benim minik kuşla :) kızım 35i doldur en azından sonra keyfin bilir ister dur ister gel diye:))) Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah canım34 e geldin cnm.Bu seni rahatlatsin biraz.Doktorum bna 35 e kadar doğma sonra ne yaparsan yap dedi.
yok öyle bişi canım takma sen onları. seninde gayet iyi kilon fazla değil. kişiden kişiye göre değişiyor. ben çok yiyemiyorum mesela yani şöyle az ve sık yiyorum çünkü çok şişlik oluyor. kilo almayalım çok tabi ama alanlarda hiç sıkıntı yapmasın. emzirme en iyi kilo verme yöntemiymiş. 3-4 ayda gider kilolar. bebişler iyi olsun yeterki :)ne güzel canım ya maşallaaaaah 31. haftadayım ve tam 10 kilo aldııımmmhiç takamam kafaya sağlık olsun derken şimdi bide son iki ay alıcaksın asıl kiloyu diyenleri duydukça ciddi ciddi sinirlerim bozuluyor
Aynen öyle ya kendimi delirecek gibi hissediyorumHepsi geçicek canım, bebek kimyamızı bozuyor :)) Bende bazen saçma düşüncelerle buluyorum kendimi, Bu stresli dönemi atlatmamız lazım, az kaldı :).. Yok bebek nasıl, doğum nasıl olucak, bebek gelince ne değişicek vs bir sürü şey var kafamızda
Şimdi kısaca şöyle anlatayım canım yatınca sertleşme geçiyor ama yan yatarsam tabiki. Sırt üstü yatarsam daha fena. Elimi karnıma koyduğumda o bölge sertleşiyo ama sancı gibi kramp gibi bişey yok. Magnezyum vermedi benimki. Kalsiyum d, demir ilacı ve decavit kullanıyorum ilaç olarak daTırnakları uzayınca kesmen yeterli canım. O zaman çizemiyor. Birde eldivenleri çıkarınca farkedeceksin ellerini çok açıp kapıyor birşeyleri tutmaya çalışıyor. Ama eldiven varken hep kapalı tutuyor açamıyorki zavallım
Canım aynı sorun bendede vardı geçen hafta doktora gittim. Dediklerini yazıyorum.
Karın sertleşmesinin sebebi magnezyum eksikliğiymiş. Ayrıca benim komple sert oluyordu. Ve yattığımda bir süre sonra yumuşuyordu. Pozisyon degişikliğinde düzeliyormu buna bak.. birde yalancı sancı belirtilerinde ise elini bir yere bastırıyorsun onun altına karın toplanması oluyormuş. Başka yere bastırınca orada toplanıyor gibi oluyormuş. Ayrıca en önemlisi iğne batması yada adet sancısı gibi sancı olacak dedi. Hani kramp girer gibi olur kasılır kalorsın öyle...
Sonuç olarak günde 1 magnezyum içiyorum ve sertleştiği an uzanıyorum bakıyorum yumuşuyor. Ve çok fazla yürüme dedi
ben çok baktım uyku seti hiç beğenemedim :) baby mall, e bebek, toker falan hem pahalı hem çok sadeydi. sonra taçtan aldım rengarenk. hoşuma gitti.kızlar ben kızıma normal oda takımı aldım... içersinde uyku seti de vardı fakat bana çok pahalı geldiği için almadım şimdi odası geene kadar uyku setini alayım diyorum fakat bir türlü karar veremedim ne tür hangi marka uyku seti tavsiye edersiniz???
evet öyleymiş. illede temizlemek isteniyorsa silme yapılmalıymış göbek ıslatılmadanKızlar iyi akşamlar. Ne zamandır takip ediyorum ama yazmak hiç kısmet olmamıştı.hepinize hayırla kurtarmak nasip olsun inşallah.geçen gün öğrendim bi çocuk doktorundan bebek doğduktan sonra göbeği dusene kadar yıkama dedi üzerindeki o sıvı sarılık olmasını engelliyomus bağışıklık sistemini guclendiriyomus.
sen şimdiden şakayla karışık söyle canım. yapılmasını istemediğin şeyleri. o an sen stres olacaksın sonuçta. kalabalığı bende hiç sevmiyorum, bizde annem ve kardeşim olacak şükürki. yoksa kafayı yerdim :)Kızlar bende ne yapıcam bilmiyourm.. Yok bebeği yıka yıkama.. Birde şey diyorlar bebeği değişik bir şekilde yıkıyorlar yok boyu uzun olsun, yok şöyle yok böyle.. Büyükler yapıyormuş.. Ama ben korkuyorum yikatamam bebeğimi öyle kolunu bacağını cektire çektire..
Zaten kalabalık olacak. GGozum korkuyor yemin ederim. Ben sakinligi seviyorum.. Gelen giden beni bana bebeğimi bana biraksinlar tamam ilk zamanlar baş üstüne ama abartmasinlar.. Valla sesimi cikarirm. Sonra kiracagim diye üzülüyorumortada. Birşey yok bana onların stresi bastı.. Bugün işte bebeği opmeyin diyorum.. Hic mi diyorlar.. Hayır ama 2.3 aylık olana kadar opmeyin .. Ay biz ara ara operi diyorlar ne edecem bilmiyorum. Bebek isilik olsun sorarım size dedim gulerek.. Küçük gorumce kötü gelin dedi bana gulerek bende de oyleyim ne yapayim dedim.. Guldum geçtim.
3 yıl önce torbasız philips almıştım. 650 tl vermiştim. çok memnun kaldım. hala canavar gibi. torbasız olması büyük avantaj gerçi artık torbalı kalmamıştır sanırım :)Kızlar ayrıca birşey rica edicem ya bizim elektrik süpürgesi 7 ay öncesinden bozulmuştu eşime hep dedim alalım alalim diye bosladi beyefendi evde su ayaklı baston gibi olanlar dan var onla idare ediyordum hatta bugün eve gelen bayan bu yüzden de zorlandi temizlikte.
Canım omega3 lerini alıyomusun sen.. Çık dışarı yeşil bir yer bul, denizde olur.. Şöyle güzel temiz hava al, gözlerini kapat ve etrafı dinle.. Deşarj olman lazım, çok germişsin kendini ve kendi kendine kötülük yapıyorsun, bebeğinde hissediyor üstelik.. Bırak artık sıyrıl bundanAynen öyle ya kendimi delirecek gibi hissediyorumherşey kötü olacak Vs gibi eşimi nasıl bir boğuyorsam artık sadece gelsin su iki ay sabııır diye sabır cekmeye basladı arada
Bende kişisel olarak cok takıntılıyım maalesef daha bekarken sırf elim terliyor ileride hayatıma biri girer sıkıntı yaşarım. Diye ameliyat oldum ölüyordum hattaaynı şeklide 2 gunde karat verip kimseye söylemeden burnumu yaptırdım... Göğüslerimi o zaman yaptıracaktım arkadaşlarım zor ikna ettiler evlen bebişin olsun öyle diye.... Doğumdan önce eşimle pazarlığını yaptım doğum sonrası yaptıracaz diye.. Normal doğum istememe sebeplerimden en önemlisi vajinoplasti ameliyatına ihtiyaç duyarım diye düşünmem.... E böyle olunca çatlaklar beni nasıl üzüyor bi dusun eşim artık kızmaya basladı böyle olmama olsun olsa nolur olmasa nolur felan diye ama böyleyim ben... Ve eşim dikkatli bir insandır biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?