Canım doğum sancıları başladığında ne yaparsan yap sancılar kesilmiyor. O yüzden şimdilik rahat ol. Baktın pozisyon degiştirdiğin halde sancıların kesilmiyor o zaman doktora gidersin. Kasılmalar çok normal zaten. İyiye işaret bu inş. normal doğum yapabilirsin.Şimdi kısaca şöyle anlatayım canım yatınca sertleşme geçiyor ama yan yatarsam tabiki. Sırt üstü yatarsam daha fena. Elimi karnıma koyduğumda o bölge sertleşiyo ama sancı gibi kramp gibi bişey yok. Magnezyum vermedi benimki. Kalsiyum d, demir ilacı ve decavit kullanıyorum ilaç olarak da
Bende de aynı şekilde fazla kasılma oluyor canım. Benim kontrolüm de pazartesi. Bakalım inşallah ben de iyi şeyler duyarım. Çünkü daha ne hastahane çantam hazır ne de bebek odam. Herşey geldi alındı evde ama bir yığın halinde beşiğin içinde duruyor yerleştirilmeyi bekliyor.Kızlar ya benim karnım çok sık sertleşiyo özellikle ayaktayken ve bazen de otururken. Sizin de öyle mi? Ağrım var ama sancı gibi değil Bebek dönerken canımı yakıyo gibi bi acı oluyor. 35 haftayı doldurmadan doğurmaktan çok korkuyorum Allah'ım hepimizin yavrularını korusun inşallah. Son kontrolüm geçen haftaydı doktorum şuan erken doğum belirtin yok dedi ama biranda olan bişey erken doğum bazen dedi.. Ayy geçsin günler doğuralım hayırlısıyla günleri dolunca inşallah yaa
Ayy ama kimse cevap yazmadı tecrübeli annelerden cevap bekliyoruz...çoook çok yerinde bir soru olmuş canııım aynı ikilemi yaşıyorum her kafadan birsey zıbını boşver diyenler amaaan zıbın ilk hafta can kurtarır diyenler çtçıtlı badi olmazsa olmaz diyenler çıtçıtlı badi göbeğe zarar verir diyenleeer kafam karıştı benimde
Canim sen bilirsin ama bence yesil fasulye ve cayin yanina borek fazla. Cunku tum bunlari yaptiktan sonra 2 gun sıkıntisini cekersin ona gore dusun.Hanımlar konu dışı ama yardımınıza ihtiyacım var memleketten annem, babam, kardeşim bana gelcekler akşam, hazırlık yapmıyım diye galiba geç haber verdiler, hoş kendi ailem tabiki hazırlık beklemez:)
2 aydır görüşemedik hamile de olsam güzel bir sofra kurmak istiyorum şu menü nasıl?
Mercimek çorbası
Havuçlu patatesli et haşlama
Şehriyeli pirinç pilavı
Yeşil fasülye yemeği
Kış salatası
Turşu
Ayran
İncirli kuru üzümlü hoşaf
Çayın yanına sigara böreği ve havuçlu tarçınlı cevizli kek
Fasülye fazla mı yapmasam mı?
Ayy ama kimse cevap yazmadı tecrübeli annelerden cevap bekliyoruz...
Canım wee baby nin emzik kutusu var bir tane büyük tombik bir şey ondan al ona sığıyor bende de aynı emziklerden var çünkü@huzurunmeraklisi canım o sayfadan siparıs vericem şimdi ama o emzıgın sıgdıgı bir kap bulamazsınız diyor sen nerden buldun onu :) kap şart
Ben yazmıştım canım brkaç sayfa önceAyy ama kimse cevap yazmadı tecrübeli annelerden cevap bekliyoruz...
Benimde öyle canım. İster istemez hormonlardan dolayı saçmasapan şeyleri bile kafaya takıyorum. Sonrada kasılıyorum. Ne yapacagız böyle bilmem. Biran önce şu hormonlardan kurtulsak iyi olacak gibi..Kizlar sizde de oylemi bilmiyorum ama ben ne zaman sikilsam uzulsem kasilmalarim olduuu... Biara su esimin ailesi yuzunden cook gerildim cok fazla oldu kasilmalarim.. suan cok daha iyiyim olmuyo denedim .Hatta gecen dr uma sordum stres uzuntu yapar kasilma dedi.
Bu donemde bile anlayissiz insanlardan hazetmiyorum
Bizim bastaneden fiyat sordum 1000 tlyi bulur normal dediler sezeryanda 1500 olur heralde inşallah çok zamlanmaz. Geçen acile gittim bende senin gibi kum döküyormusum . Birde bi srk orda dogum yaptı odası cok çirkin geldi bana seninki nasil di. ?Ben yazmıştım canım brkaç sayfa önce
Küçük bebeklerin beli sırtı açılmaz. Hem kıyafetlerin iç dikişleri açısından hem göbekdeki mandal açısından hemde ilk acemilik döneminde bebek kıyafetletini kolay giydirmek açısından iç zıbın tavsiye ederim.
Ayrıca bebege giydirecegin kıyafetleri giydirirken zıbını kollarından içiçe birbirine geçirirsen bir kerede giydirirsin. Ben zıbınıda dikişleri tahriş etmesin diye ilk bikaç gün ters giydirdim. Bir iki haftadan sonra çıtçıtlıbadilere geçmek daha mantıklı.. birde o iç zıbınlar nisbeten daha yumuşak. Zıbın kullanmak için bir neden daha
Eğer kıyafetler ince ise zıbın +2 kıyafet.. kıyafetin kadife yada kalınsa zıbın +1 kıyafet..
Alıyorum canımm.. Çok teşekkür ederimm düşünceli sözlerin için.. Maalesef öyle bi hayatım yok artık öyle yalnız dısarı cıkmaz felan... Hafta içi edi büdü olarak köyde insan görmeden yasıyorum haftasonu da ailecek yapılan planları yasıyoruz birlikte alışverişe cıkmak cay içmeye cıkmak gibi.. Bir tek kuaförde yalnız kalıyorum oda yine aile kuaförü ve eşin bırakıp alıyor... Bir haftadır izindeyiz burnumun dibindeki alışveriş merkezine bile 1 defa kv ile gecen yaptığım alılveriş için gittim inanılmaz sıkıldım tek başıma cıkıp anlamsızca ve zaman koşturmacası olmadan yürümek istiyorum... Bekarken hayatım hep öyle geçerdiCanım omega3 lerini alıyomusun sen.. Çık dışarı yeşil bir yer bul, denizde olur.. Şöyle güzel temiz hava al, gözlerini kapat ve etrafı dinle.. Deşarj olman lazım, çok germişsin kendini ve kendi kendine kötülük yapıyorsun, bebeğinde hissediyor üstelik.. Bırak artık sıyrıl bundan
Ben o konuda mazoşistim biraz :) inşallah öyle olur ama kendimi tanıyorum :/Topitikk cogu insan ameliyattan korkar ben igne vurunurken korkarim..yine cesaretlisin.ama yinede haddime degilde ne sikayeti hastaligi olsn var yaziktir taktigin hersey icin operasyona girmek mazallah baska sonuclar digurmasin...ama bebis olsun baska kosturmalarin icinde bunlar aklina gelmez ..
Yüzyıl hastanesindemi doğum yaptı? Normal doğum bu sene 850 demişler bir arkadaşa ben sezeryan sordum. 1300 tek kişilik oda dediler.Bizim bastaneden fiyat sordum 1000 tlyi bulur normal dediler sezeryanda 1500 olur heralde inşallah çok zamlanmaz. Geçen acile gittim bende senin gibi kum döküyormusum . Birde bi srk orda dogum yaptı odası cok çirkin geldi bana seninki nasil di. ?
Ikinci bebis olucak benim ama enaz sizin kadar acemiyim..az once oglumdan kalanlara goz attim su ilk dogunca giyilen ic zibin cepken gibi 3 tane almisim onlarda birerkez giyilmis gibi..kalani mevsime gore citcitli alinmali ayrica boyuna gorede..15 20 gune az toplaninca minisler artik body giyerler cok rahat..zaten bodyler artik alttan ve yandan citcitli kolay giydiriliyorAyy ama kimse cevap yazmadı tecrübeli annelerden cevap bekliyoruz...
Benimde öyle canım. İster istemez hormonlardan dolayı saçmasapan şeyleri bile kafaya takıyorum. Sonrada kasılıyorum. Ne yapacagız böyle bilmem. Biran önce şu hormonlardan kurtulsak iyi olacak gibi..
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.. normaldede böyleysen artmıştır tabi. Boşver canım duymamaya çalış. Doğumdan sonra icaplarına bakarsınAynen cnm ama insanlar da biraz anlayisli olmalilar.. Neyse normalde haksizliga hic tahammul edemeyen ben bu surecte tavan yapttiiiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?