Dii mi ama. Anam dogurmak ne kolay o zaman diyeydim keşke. Ben kesin normal doğururum diyeydim. Bi de Bu bebişin ne acelesi var bi anlasamDoktorun güldürdü beni canım yaa :)) bi hapşurukla çocuk doğsa kadınlara epidural yapmazlardı karabiber koklatırlardı heralde :) :) :) :) okadar kolay doğurabilsek keşke :)
hımmm risk var demek canım. ama yapacak bişi yok sonuçta. ciğer geliştirici iğneyi olup beklemekten başka çare yok. neyseki riskli dönemleri atlattık 1-2 hafta daha beklese uzun süreli kuveze bile gerek kalmayabilir. korkma şimdidenBenim bebegim zaten aşağıda hep. 2 hafta once de 1 cm acilmam kasılmam filan vardı. Rahim ağzım da 25 mm. Yani risk tavan. Ama bunu biliyoruz zaten. Durum 2 haftadır aynı yani. Azıcık moral verse daha iyi olucam. Ama o durumun vehametine dikkat çekiyor sanırım. Bi kere moralim düzgün cikmisligim yok yanindan
O ıgneyi yaptılar evet cnm. Ve hep yatıyorum annem yanıma geldi sağolsun. Her şeyi o yapiyor. Daha yapacak birsey yok. Her hafta kar bizim için. Allah hepimizin yardimcisi olsun.hımmm risk var demek canım. ama yapacak bişi yok sonuçta. ciğer geliştirici iğneyi olup beklemekten başka çare yok. neyseki riskli dönemleri atlattık 1-2 hafta daha beklese kuveze bile gerek kalmayabilir. korkma şimdiden
amin canım, inşallah 36. haftayı bekler bebişin. beklemesede çok sorun etme önlemi alınmış, artık Allah a kaldı sonucu. bakalım biz ne görcez haftaya, 1 ayda ne değişmiş,O ıgneyi yaptılar evet cnm. Ve hep yatıyorum annem yanıma geldi sağolsun. Her şeyi o yapiyor. Daha yapacak birsey yok. Her hafta kar bizim için. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
tamam cnm merak ettım de sorayım dedım ... sankı benımkılerın buyume hızı yavasladı gıbı senın nasıl... 30. haftadan sonra ikizler yavas gelısır dıyorlardı... ondan mı bılemedım..34den sonra her hafta dedi dr
Canım hapşurmaktan çıksaydı benim ki çıkardı bnde alerjik astım var sürekli hapsuruyorum ve sürekli öksürüyorum korkma için rahat olsunBenim bebegim zaten aşağıda hep. 2 hafta once de 1 cm acilmam kasılmam filan vardı. Rahim ağzım da 25 mm. Yani risk tavan. Ama bunu biliyoruz zaten. Durum 2 haftadır aynı yani. Azıcık moral verse daha iyi olucam. Ama o durumun vehametine dikkat çekiyor sanırım. Bi kere moralim düzgün cikmisligim yok yanindan
Biz de geçen basket maçına gittik orada amigolar davul çalıyordu onlar davula vurdukça benim oğlan halay çekti resmensana katılıyorum canım. ben zaten hormonlardan mı bilmem aksiyon severdim, yzüklerin efendisi, hobbit tarzı bayılırım ama artık izleyemiyorum. içimde hep kaygı var. eminim bebek korkuyor seslere. bugün bardağı düşürdüm, camlar şiddetle çarptı birbibine ve bir ani sıçrama gibi bişi yaptı bebiş. eminim sese çok korktu. birde tiyatroda geldi başımıza, aslında tiyatroda sorun olacağını düşünmedim, biraz gönderme yapmışlar konuda ve fazlaca bağırma vardı, depresifti yani :) çok gürültülüydü ve ani sesler fazlaydı, bebeği tutabilene aşkolsun. o yerinde duramadı çok huzursuzdu ve bizde çok sıkıldık bu durumdan. bir daha konusu depresif ya da aksiyon olan ne filme nede sinemaya gitmicez :) evdede zlemicez. mümkün olduğunca komedi ve sakinlik
Ayy inşallah güzel bi gün olur senin için. Hadi bakalimCok sagol canım sıra gidip bir kaç mağazayı gezmek kalıyor. Taksitle alicam bende.. Yanına bebis e birseylerde alicam :)
İşte halay mı cekiyorlar yoksa korkudan mı zıplıyorla bilemedim bana sanki cok huzursuz olmuş gibi geldiBiz de geçen basket maçına gittik orada amigolar davul çalıyordu onlar davula vurdukça benim oğlan halay çekti resmen
Hayır canım maalesef daha farklıdoğum sancısı şuna benziyormu tecrübeli anneler ?
hani barsaklar iyice doluyor kabızlıkta, wc ye çıkamıyorsunuz ve dayanılmaz bir ağrı oluyor. o ağrıyla ancak çıkıyorsunuz yani bende böyle oluyor kabızlıkta en azından :) çok açık oldu kusura bakmayın. doğum sancısı dahada mı kötü ?
Bende seni merak ediyordum. Doktrda bir alemmiş zaten korkuyorsun gelecek diye.. daha çok korkutmanın ne alemi var. O hapşurmaktan çıkacak kelimesi heran çıkabilir tam ağızda duruyor demek. Sen anlarsın zaten bacakların arası açık yürüyorsundur. Tuvalette iken heran çıkacak gibidir. Ama endişelenme bak ne güzel duruyor işte zaten 1 haftadır böylesin. 1 cm degişmişmi?Kızlar bugün 32+0 iz. Kilomuz 1917 gr. Ntsde sanci cikmadi çok şükür. Ama bebek o kadar asagidaymis ki hapsursan çıkacak gibi diyor. Şu adam bana niye bi kere bile iyi bir şey demiyor.İlaçlara devam dedi. Şimdi ilk hedefimiz 34 u doldurmak. 34 u dolduranlara bile nası ozeniyorum.
kızlar bu izin konusunda benimde kafam çok karışık bende bankada çalışıyorum 33 hafta oldu beimde ben 35 bitene kadar çalışacağım sonrasında çalışamaz raporu alacağım.şimdi 4 ay maaş alabiliyoruz ya ben 4 ay + 3 hafta için mi maaş almış olacağım acaba
İnsallah canjm insallah.. Eşime söylüyorum zaten ama onun da huyu değişiyor ablalarinin yanında bir acayip oluyor. Ne kadar yardımcı olacak bilmiyorum. Umarım hepimizin ilk dönemi sorunsuz skintisiz geçer.. Aynen kuruyorum bende kafamda ama şimdi ruh halim bile değişik.. Eşim isteyken yıkarlar bebeği o oooooo.. Gardimi almam lazımmalesef kalabalıkta sen ne kadar sakin yapılı olsanda zor canım. zaten lohusasın, oran buran ağrıyacak, ama neyse inşallah korktuğun başına gelmez. şimdiden sıkma canını. bende öyleyim kafamda kurup kurup canımı sıkarım :) sonra bi bakmışım kolayca geçmiş :) yatar dinlenirsin bebişinle odanda. yemeğe çaya çıkarsın beraber oturmaya. zaten epey uykusuz kaldık. onlarada eşin müdahele edecek artık yıkamayın vs. diye :)
anladım canım. neyse düşünmeyelim demekki tarifi çokta yok aslında. hiç bir ağrı birbirine benzemiyor. diş ağrısı çektim mesela :) oda zordu buda geçer inşalah :)Hayır canım maalesef daha farklı
Daha çok birsürü iğne batıyormuş da karnın aşagı doğru kuvvetli bir şekilde çekiliyormuş gibi..
Bende seni merak ediyordum. Doktrda bir alemmiş zaten korkuyorsun gelecek diye.. daha çok korkutmanın ne alemi var. O hapşurmaktan çıkacak kelimesi heran çıkabilir tam ağızda duruyor demek. Sen anlarsın zaten bacakların arası açık yürüyorsundur. Tuvalette iken heran çıkacak gibidir. Ama endişelenme bak ne güzel duruyor işte zaten 1 haftadır böylesin. 1 cm degişmişmi?
evet eklenıyor canımBiliyorum önce çalışabilir raporu ardından başka doktordan çalışamaz raporu. Ama uğraşacak halim yok artık zaten evden yalnız çıkamıyorum şurda 32.haftsnın dolmasına 1 hafta kalmış. Doğum sonrası Allah Kerim:) ama şunu bilmiyorum eğer erken doğum yaparsam doğum sonrasında izinleri olarak ekleniyor mu?
kadın dogumdan rapor alırsan evet dedıgın gıbı ama grıp oldun kulak burun bogazdan 1 gunluk rapor aldın sonra calısmaya devam edersen oyle bır durum soz konusu olmuyor32+0 'da çalışabilir raporu alıyosun ya. sonra rahatsızlandın diyelim. 1 günlük rapor bile alsan artık işe geri dönemiyorsun. çalışamaz raporun otomatik başlamış oluyor yani. o alınan raporlarda doğum sonrasına eklenmiyor. her şekilde 32+0 'dan sonra bilfiil çalışıyo olman gerek canım...
Zamanindan once alinan izinlerdemi yemis oluyor? Bana bir hafta vermisti 30 haftalikken .. yada dusuk tehlikesi var birinde diyelim odami dogum izninden dusuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?